Fakultet imam. Ali j.ebeš ti onaj sa UNSA, životna diploma je važnija. Tu postaješ ili insan, ili hajvanChinaglia je napisao/la:promjeni, taman i fakultet da završiš usputVanBasten je napisao/la:Kad vidim većinu ovih što se prestavljaju i busaju da su FGR, dođe mi da falsfikujem rodni list i mjesto rođenja promjenim u Suhodol. Nema goreg papka od onog sa asfalta.Chinaglia je napisao/la:idi na teferič ako si ljaksema dajte, pa ovo radimo jedino mi, ali jedino mi
Bosanci 10 godina ispred ostatka evrope
![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
heh, rekoh ako nemaš, da završiš
ma skrenuli smo s teme, nije poenta ko je seljak, a ko je građanin
stvar je da sa potencijalnim reprezentativcima razgovaraš u četiri oka ili preko telefona
Pape nije sposoban ni za jedno, ni za drugo očigledno
eto, sad Pape treba nazvati Tankovića i pričati s njim, ako treba posjetiti ga, još bolje, nije kasno, ali Papetu ponos usrani neće to dozvoliti .. davno smo utvrdili da igrači repku ne biraju srcem, nego iz koristi (čast izuzecima kojih je jako malo), tako da će Tanković prije prihvatiti da igra za A repku Švedske, nego da dođe na teferič
šta se čeka sa Halvadžićem, Suljićem, ovim Suljom? da postanu kao Tanković, na pragu A repke, pa da se "koprcamo" u nadi da će zaigrati za nas? Božeeee Petra
šta se čeka sa Halvadžićem, Suljićem, ovim Suljom? da postanu kao Tanković, na pragu A repke, pa da se "koprcamo" u nadi da će zaigrati za nas? Božeeee Petra
Ma šta fali, vidiš koja su doba ba... može nam se preći preko malo offtopica.Chinaglia je napisao/la:heh, rekoh ako nemaš, da završišma skrenuli smo s teme, nije poenta ko je seljak, a ko je građanin
stvar je da sa potencijalnim reprezentativcima razgovaraš u četiri oka ili preko telefona
Pape nije sposoban ni za jedno, ni za drugo očigledno
eto, sad Pape treba nazvati Tankovića i pričati s njim, ako treba posjetiti ga, još bolje, nije kasno, ali Papetu ponos usrani neće to dozvoliti .. davno smo utvrdili da igrači repku ne biraju srcem, nego iz koristi (čast izuzecima kojih je jako malo), tako da će Tanković prije prihvatiti da igra za A repku Švedske, nego da dođe na teferič
Ne znam... nek' ga nazove eto.
Drugi dio, djelim mišljenje. I ponavljo sam to hiljadu puta, samo u posljenja nekoliko dana bar 2-3. Kontakti se moraju uspostavljati znatno ranije, dok su kadeti još. Drago mi je da je na to i ovaj sa sc,sporta skrenuo pažnju.
Ponavljam se opet, ali eto... mislim da smo mi Muamera "izgubili" prije 2-3 godine. Kad se dođe u ovu fazu, tad su nam šanse minimalne. Tada nam je jedini adut patriotizam dotičnih, a vidimo da to polahko gubi svoj značaj. Onda smo primorani da dajemo neke garancije, i obećanja, ispod svakog nivoa. Protiv sam toga... da se ijednom od njih garantira da će igrati 100%. Ako već pričamo o ozbiljnosti nekoj, to je onda sve ne samo ozbiljan pristup. Dečku je 19 godina, ima 2 tekme i da mu se garantira Brazil samo da bi uzeo pasoš. Mislim da to nije u redu na više nivoa. I niko me neće ubjediti u suprotno.
ono nije u redu, ali ako ću birati između nečega što nije u redu i da izgubimo igrača za narednih 12-13 godina, onda biram ovo prvo
vidiš da su i Šveđani pozvali Tankovića jer je prpa, inače ne bi ..
roditelji igraju itekako bitnu ulogu .. ja da živim u dijaspori, a da dobijem dijete tamo, ili da doselimo negdje vani sa malim djetetom, usadio bih mu patriotizam jednostavno, ali od malih nogu .. znači, da bude sve ono što bi bio u BiH jebga, kao što je slučaj s Miretom
ako dijete jednog dana dođe do tog nivoa da postane profesionalni sportista, da nema dileme za koga će da igra, da znam sam da samo njegova domovina dolazi u obzir .. u krajnjem slučaju, natjerao bih ga da igra za BiH i gotovo
ne bi Ibrahimović bio "Šveđanin" da su ga roditelji odgojili kao Bošnjaka/Hrvata .. nego, nisu ništa radili po tom pitanju, a on kao dijete se družio sa Šveđanima, pa malo s društvom gledaš Švedsku, obučeš dres, odeš na tekmu, ovo ono i integrišeš se kao njihov .. a babo mu kaže da je Bošnjak sa dna kaće .. qrac sa dna kaće, a ne Bošnjak
ja imam poznanike Aleksandra, Jelenu, Igora, Marija, itd, svi su integrisani kao Bosanci i Hercegovci, tako se osjećaju, jer je njihovo društvo takvo, isto tekme, druženje, Sloboda, ovo ono, kontaš
u Banjoj Luci, Mostaru, itd, takvi su opet Srbi i Hrvati, jer je okruženje takvo
čuj, njega sin pitao za koga će igrat', a on nije htio da mu nameće, to je kao tvoja odluka
ja bih mu rekao, BiH il' te neće bit', nema drugo znači
roditelji igraju itekako bitnu ulogu .. ja da živim u dijaspori, a da dobijem dijete tamo, ili da doselimo negdje vani sa malim djetetom, usadio bih mu patriotizam jednostavno, ali od malih nogu .. znači, da bude sve ono što bi bio u BiH jebga, kao što je slučaj s Miretom
ako dijete jednog dana dođe do tog nivoa da postane profesionalni sportista, da nema dileme za koga će da igra, da znam sam da samo njegova domovina dolazi u obzir .. u krajnjem slučaju, natjerao bih ga da igra za BiH i gotovo
ne bi Ibrahimović bio "Šveđanin" da su ga roditelji odgojili kao Bošnjaka/Hrvata .. nego, nisu ništa radili po tom pitanju, a on kao dijete se družio sa Šveđanima, pa malo s društvom gledaš Švedsku, obučeš dres, odeš na tekmu, ovo ono i integrišeš se kao njihov .. a babo mu kaže da je Bošnjak sa dna kaće .. qrac sa dna kaće, a ne Bošnjak
ja imam poznanike Aleksandra, Jelenu, Igora, Marija, itd, svi su integrisani kao Bosanci i Hercegovci, tako se osjećaju, jer je njihovo društvo takvo, isto tekme, druženje, Sloboda, ovo ono, kontaš
u Banjoj Luci, Mostaru, itd, takvi su opet Srbi i Hrvati, jer je okruženje takvo
čuj, njega sin pitao za koga će igrat', a on nije htio da mu nameće, to je kao tvoja odluka
Da,Mujo ne treba ni Svedjanima odmah ali posto su oni pametni nista ne prepustaju slucaju.Tako smo i mi mogli isto,mali Mujo je moga komotno i u Brazil pored onih 10-ak nako igraca ali nije ni morao.Da se samo sjelo i reklo,Mujo sine,ti si nase dijete i dobit ces sansu,tvoje je da je iskoristis i boris se dalje za svoj status.Tu je sva mudrost.
Halo Max WeberChinaglia je napisao/la:ono nije u redu, ali ako ću birati između nečega što nije u redu i da izgubimo igrača za narednih 12-13 godina, onda biram ovo prvovidiš da su i Šveđani pozvali Tankovića jer je prpa, inače ne bi ..
čuj, njega sin pitao za koga će igrat', a on nije htio da mu nameće, to je kao tvoja odlukaja bih mu rekao, BiH il' te neće bit', nema drugo znači
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nije u redu jer se mora imati neki standard. Često evo nakon plasmana čujemo priču kako više nismo repka d kategorije, nego da smo sad blizu samog vrha. I slično. Pa ako je tako, onda se ne može "na koljena" nikom.
Druga stvar, obećaš njemu poziv, 19 mu godina, 2 tekme, istian potencijal... a šta misliš kakvu to poruku šalje našim drugim mladim igračima koji su tu od pionira, ili koji su kao on promjenili pasoše... da su levati.
Imaš već spominjanog Grahovca, kapitena svih naših selekcija..zašto on en bi bio nagrađen. Ili Prcić, ili mlađi Hajrović... sutra će biti neki novi tanković i neki drugi momci.
Treće, imaćeš selektora koji u tom trenutku neće htjeti da pristane na to. Zaboravimo da je Pape selektor. Recimo da je neko drugi, i da neće jednostavno da ga vodi na SP bezuslovno, odradi polusezonu u klubu, dokaži se i može... ili ima dva ista tipa napadača, kvalitetnija trenutno od njega, a kao trećeg želi neki drugi tip nego što je o...ili iskusnijeg igrača, evo Muslimovića? I treba i njega da razapinjemo?
A, jbg.. Znam da ima bruku i takvih ljudi poput tebe tamo. Evo Kolašincev otac, Pjanićev.. Ja bi ga se odreko preko novina i natjero da promjeni prezime...
Ne znam, ima svega... ima ih i ovdje rođenih i odrasli, pa igraju za Sloveniju, Tursku.
Da, u nekim situacijama je sigurno greška naših institucija... ali brate nije uvijek. Nisu uvijek ti igrači, odnosno njihovi roditelji, nekakva nevinašca kako se prestavljaju. I bezveze mi je da se pljuje Pape, ili sutra neki drugi selektor, kad jpostoje više nego jasne indicije da su razne kalkulacije u igri. I da je Savez pokazao jasan interes, odradio poprilično korektno. I ne žalim za takvima. Nek im je sretno, i to ej to.
Druga stvar, obećaš njemu poziv, 19 mu godina, 2 tekme, istian potencijal... a šta misliš kakvu to poruku šalje našim drugim mladim igračima koji su tu od pionira, ili koji su kao on promjenili pasoše... da su levati.
Imaš već spominjanog Grahovca, kapitena svih naših selekcija..zašto on en bi bio nagrađen. Ili Prcić, ili mlađi Hajrović... sutra će biti neki novi tanković i neki drugi momci.
Treće, imaćeš selektora koji u tom trenutku neće htjeti da pristane na to. Zaboravimo da je Pape selektor. Recimo da je neko drugi, i da neće jednostavno da ga vodi na SP bezuslovno, odradi polusezonu u klubu, dokaži se i može... ili ima dva ista tipa napadača, kvalitetnija trenutno od njega, a kao trećeg želi neki drugi tip nego što je o...ili iskusnijeg igrača, evo Muslimovića? I treba i njega da razapinjemo?
A, jbg.. Znam da ima bruku i takvih ljudi poput tebe tamo. Evo Kolašincev otac, Pjanićev.. Ja bi ga se odreko preko novina i natjero da promjeni prezime...
Ne znam, ima svega... ima ih i ovdje rođenih i odrasli, pa igraju za Sloveniju, Tursku.
Da, u nekim situacijama je sigurno greška naših institucija... ali brate nije uvijek. Nisu uvijek ti igrači, odnosno njihovi roditelji, nekakva nevinašca kako se prestavljaju. I bezveze mi je da se pljuje Pape, ili sutra neki drugi selektor, kad jpostoje više nego jasne indicije da su razne kalkulacije u igri. I da je Savez pokazao jasan interes, odradio poprilično korektno. I ne žalim za takvima. Nek im je sretno, i to ej to.
- Principatus
- Kontakt:
Pa da kakvu poruku to salje nasim igracima koji su tu od pionira, kad se igraci iz nekvalitetne lige HNLa zovu, a oni iz Francuske lige ne? Kakvu to poruku saljemo igracima kada se igraci zovu jer su familija? Igraci koji se u Belgiji nisu mogli nametnuti niti u klubu, a niti u mladoj reprezentaciji?VanBasten je napisao/la: Druga stvar, obećaš njemu poziv, 19 mu godina, 2 tekme, istian potencijal... a šta misliš kakvu to poruku šalje našim drugim mladim igračima koji su tu od pionira, ili koji su kao on promjenili pasoše... da su levati.
Bas tako, slazem se, kakvu to poruku Susic salje?
Mislis da ce to motivisati jos vise igraca da sto brze predju u nase reprezentacije?
Hoce, ali na marsu.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Pročitaj i zadnji paragraf njegove izjave, i tankoviće je prozvo.Principatus je napisao/la:Pa da kakvu poruku to salje nasim igracima koji su tu od pionira, kad se igraci iz nekvalitetne lige HNLa zovu, a oni iz Francuske lige ne? Kakvu to poruku saljemo igracima kada se igraci zovu jer su familija? Igraci koji se u Belgiji nisu mogli nametnuti niti u klubu, a niti u mladoj reprezentaciji?VanBasten je napisao/la: Druga stvar, obećaš njemu poziv, 19 mu godina, 2 tekme, istian potencijal... a šta misliš kakvu to poruku šalje našim drugim mladim igračima koji su tu od pionira, ili koji su kao on promjenili pasoše... da su levati.
Bas tako, slazem se, kakvu to poruku Susic salje?
Mislis da ce to motivisati jos vise igraca da sto brze predju u nase reprezentacije?
Hoce, ali na marsu.
Druga stvar, selektor selektuje... čekaj svoju priliku. Nije uopće u suprotnosti s onim što sam napisao. Nema nikom garantovanog mjesta, ucjene, folovi, pasoši. Ne prolaze.
Ne moraju. Ko ih j.ebe.
istina, ali kad dođe do te situacije, onda ga moramo uzeti i misliti isključivo o tome, inače gubimo igrača jebga
da kupimo te igrače dok su mladi, ne bi bilo problema, ovako, Savez nije dovoljno ozbiljan i ovakve stvari se dešavaju
raspravljam se s drugom, on meni kaže da ne treba dobiti poziv Prcić, jer kao nema mjesta pored Misketa, Hareta, Mireta, Seje .. to je istina, ali ima mjesta na klupi i momak zaslužuje da bude dio A repke, ako ne stalno, onda definitivno da se isproba na par tekmi
ja njemu odgovaram, a Tinki Vinki i Hadžić imaju mjesta pored istih? to su dupli aršini, Pape je čovjek koji sam sebe demantuje, koji nerjetko izvali glupost, itd .. ja mu konkretno zamjeram nedovoljnu brigu o potencijalnim reprezentativcima, duplim aršinima i glupim izjavama .. i držim se svog stava da želim da napusti repku, po mogućnosti odmah (ne smatram ga dobrim trenerom, smatram da bi 80 % trenera otišli na SP sa ovakvom repkom i ovom grupom, pa i sa Bakom Sliškovićem)
raspravljam se s drugom, on meni kaže da ne treba dobiti poziv Prcić, jer kao nema mjesta pored Misketa, Hareta, Mireta, Seje .. to je istina, ali ima mjesta na klupi i momak zaslužuje da bude dio A repke, ako ne stalno, onda definitivno da se isproba na par tekmi
ja njemu odgovaram, a Tinki Vinki i Hadžić imaju mjesta pored istih? to su dupli aršini, Pape je čovjek koji sam sebe demantuje, koji nerjetko izvali glupost, itd .. ja mu konkretno zamjeram nedovoljnu brigu o potencijalnim reprezentativcima, duplim aršinima i glupim izjavama .. i držim se svog stava da želim da napusti repku, po mogućnosti odmah (ne smatram ga dobrim trenerom, smatram da bi 80 % trenera otišli na SP sa ovakvom repkom i ovom grupom, pa i sa Bakom Sliškovićem)
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 23 feb 2014, 03:40, ukupno mijenjano 1 put.
- Principatus
- Kontakt:
Pa i Tino nas je ucjenjivo. Kaze ako me vi necete, ode ja u Hrvatsku ili ti u Belgiju.
Tamo samo cekaju na njega.
Da je Pape normalan selektor, ovo sa Prcicom bi ljudi drugacije posmatrali. Ali sa njegovim svekupnim ponasanjem, neradom i stvarno zestokim manjkom interesa, navijaci ovu situaciju drugacije gledaju. I zasluzeno, bogami, zasluzeno.
Da je Pape normalan selektor, ovo sa Prcicom bi ljudi drugacije posmatrali. Ali sa njegovim svekupnim ponasanjem, neradom i stvarno zestokim manjkom interesa, navijaci ovu situaciju drugacije gledaju. I zasluzeno, bogami, zasluzeno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Ne spinuj, ne laži. Kad se pojavio interes Gračana, njegovi papiri su bili već u proceduri.Principatus je napisao/la:Pa i Tino nas je ucjenjivo. Kaze ako me vi necete, ode ja u Hrvatsku ili ti u Belgiju.
Ima navijača i van foruma.
Jbg, takav je kakav je i opet najuspješniji u historiji države.
Kao što Legenda i reče, nikad neće svi biti zadovoljni. Ne zanima me mišljenje. Savjest mi je čista.
Sve sam Safete!
- Principatus
- Kontakt:
Savjest mi je cista. Lijepa recenica. Ali laz.
hajmo još je'nom reprizu, analize i dijagnoze
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
@ VanBasten

evo ti jedna prigodna slikica za avatar, ako nekad odlučiš da skloniš taj grah
evo ti jedna prigodna slikica za avatar, ako nekad odlučiš da skloniš taj grah
- Principatus
- Kontakt:
Kazes:Ima navijaca osim foruma.
Mislis kao onog osnivaca BHFa koji je u clanku zestoko kritikovao Susica? Ljudi koji su proputovali svijet sa reprezentacijom? A neee on nije navijac, nemoze biti u tvom dosta ogranicenom pogledu, gdje se vec sve nekako moze okrenuti kako bi pasalo.
Mislis kao onog osnivaca BHFa koji je u clanku zestoko kritikovao Susica? Ljudi koji su proputovali svijet sa reprezentacijom? A neee on nije navijac, nemoze biti u tvom dosta ogranicenom pogledu, gdje se vec sve nekako moze okrenuti kako bi pasalo.
- Principatus
- Kontakt:
Kazes treba imati standard za igrace. Nemoze Prcic to raditi sto radi.VanBasten je napisao/la:Nije u redu jer se mora imati neki standard.
A standard za selektore?
Mozemo li selektorima sljedeci standard postaviti:
- Da ozbiljno pristupe poslu, to jest ne kasne na avion i propustaju obaveze.
- Da time ne blamiraju nasu drzavu.
- Da ne daju protivrijecne izjave koje stete reprezentaciji i reputaciji iste.
- Standard da selektor ne moze zvati igrace iz bratove Agencije iako ne odgovaraju poziciji?
- To jest standard protiv nepotizma.
- Da ne zovu nazor familiju i daju im poziciju u reprezentaciji koju ti igraci uopste ne igraju?
- Da selektori prate igrace koji igraju u vrhunskim ligama.
- Da selektori idu posjetiti te iste igrace i vrbuju ih za nas, umjesto da ih ignorisu?
- Standard koji kaze da selektor mora biti informisan, i da mu ne "iskacu" igraci? Ili da "pita tamo neke ljude".
- Standard da gleda igrace bitne reprezentaciji, a ne Messija i PSG.
- Standard...da selektor nije uvjek nazadnji covjek u drzavi koji ce saznati za novog, potrebnog igraca.
I, koliki je njihov broj u odnosu na ostatak ljudi? A Ventola ti vala i nije neki uzorit primjer. A i oni fine pare obrću na svom brendu - raspitaj se malo o svađama i takoPrincipatus je napisao/la:Kazes:Ima navijaca osim foruma.
Nek putuju boli me k., putovo bi i ja da imam keša, i mnogi drugi. A nisu ni jedina ekipa koja koja putuje.
Nek kritikuje, ima pravo. Kao i ja da tu njegovu kritiku odbacim ako je smatram neosnovanom.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 23 feb 2014, 04:18, ukupno mijenjano 1 put.
hahah, opet pokušavaš ubaciti svoje insuniacije u priču.Principatus je napisao/la:Kazes treba imati standard za igrace. Nemoze Prcic to raditi sto radi.VanBasten je napisao/la:Nije u redu jer se mora imati neki standard.
A standard za selektore?
Mozemo li selektorima sljedeci standard postaviti:
Ima tu jos standarda koje bi mogli uvesti, kad smo vec pri tome.
- Da ozbiljno pristupe poslu, to jest ne kasne na avion i propustaju obaveze.
- Da time ne blamiraju nasu drzavu.
- Da ne daju protivrijecne izjave koje stete reprezentaciji i reputaciji iste.
- Standard da selektor ne moze zvati igrace iz bratove Agencije iako ne odgovaraju poziciji?
- To jest standard protiv nepotizma.
- Da ne zovu nazor familiju i daju im poziciju u reprezentaciji koju ti igraci uopste ne igraju?
- Da selektori prate igrace koji igraju u vrhunskim ligama.
- Da selektori idu posjetiti te iste igrace i vrbuju ih za nas, umjesto da ih ignorisu?
- Standard koji kaze da selektor mora biti informisan, i da mu ne "iskacu" igraci? Ili da "pita tamo neke ljude".
- Standard da gleda igrace bitne reprezentaciji, a ne Messija i PSG.
- Standard...da selektor nije uvjek nazadnji covjek u drzavi koji ce saznati za novog, potrebnog igraca.
E, neće moći ove noći.
Sve sam Safete!
48,72% pobjeda u 39 utakmica. Najuspješniji daleko.VanBasten je napisao/la:Ne spinuj, ne laži. Kad se pojavio interes Gračana, njegovi papiri su bili već u proceduri.Principatus je napisao/la:Pa i Tino nas je ucjenjivo. Kaze ako me vi necete, ode ja u Hrvatsku ili ti u Belgiju.
Ima navijača i van foruma.![]()
Jbg, takav je kakav je i opet najuspješniji u historiji države.
Kao što Legenda i reče, nikad neće svi biti zadovoljni. Ne zanima me mišljenje. Savjest mi je čista.
Sve sam Safete!
Plakat cemo mi za Sajom.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, habuba, Rade Paprica 9 i 53 gosta.