Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la VanBasten » 23 feb 2014, 04:42

normalaba je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Pa i Tino nas je ucjenjivo. Kaze ako me vi necete, ode ja u Hrvatsku ili ti u Belgiju.
Tamo samo cekaju na njega. :mrgreen:

Da je Pape normalan selektor, ovo sa Prcicom bi ljudi drugacije posmatrali. Ali sa njegovim svekupnim ponasanjem, neradom i stvarno zestokim manjkom interesa, navijaci ovu situaciju drugacije gledaju. I zasluzeno, bogami, zasluzeno.
Ne spinuj, ne laži. Kad se pojavio interes Gračana, njegovi papiri su bili već u proceduri.

Ima navijača i van foruma. ;)

Jbg, takav je kakav je i opet najuspješniji u historiji države.
Kao što Legenda i reče, nikad neće svi biti zadovoljni. Ne zanima me mišljenje. Savjest mi je čista.
Sve sam Safete!
48,72% pobjeda u 39 utakmica. Najuspješniji daleko.
Plakat cemo mi za Sajom.
Mah...
Da je Hiddink nije, ali više nego korektno je odradio svoje. Fazon je, što ova ekipa ovdje što je najaktvnija sad je bila protiv njega odmah nakon imenovanja, jer njihovi favoriti nisu prošli. Od kako je došao ova je priča, i onda dođe period dobrih rezultata i većina u mišije rupe. Čekaju drugu priliku. Izmisliće je ako treba ba.

I tako će ti biti i kad Pape ode, samo će se djelomično uloge promjeniti. Dobićeš isto s.ranje, s promjenjenim ulogama. Neki koji su danas tražili Papetu dlaku u jajetu, sutra će biti "razumni", a jedan broj ovih prvih biti "pravednici" i pričati basne. I tu je naravno ona treća kategorija kojima nikad niko ne valja.

Ivica je to ba odlično sažeo u onom videu. I on je prošao kroz isto sito.

Šta te može izvaditi, i to samo nakratko, neki ono baš veliki rezultat. Tipa 1/4 finala EP i dalje. Taj bi onda bio miran neki period, bar djelom.

Lud je majkemi ko se prihvati ovog posla kod nas.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 23 feb 2014, 05:34

normalaba je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Pa i Tino nas je ucjenjivo. Kaze ako me vi necete, ode ja u Hrvatsku ili ti u Belgiju.
Tamo samo cekaju na njega. :mrgreen:

Da je Pape normalan selektor, ovo sa Prcicom bi ljudi drugacije posmatrali. Ali sa njegovim svekupnim ponasanjem, neradom i stvarno zestokim manjkom interesa, navijaci ovu situaciju drugacije gledaju. I zasluzeno, bogami, zasluzeno.
Ne spinuj, ne laži. Kad se pojavio interes Gračana, njegovi papiri su bili već u proceduri.

Ima navijača i van foruma. ;)

Jbg, takav je kakav je i opet najuspješniji u historiji države.
Kao što Legenda i reče, nikad neće svi biti zadovoljni. Ne zanima me mišljenje. Savjest mi je čista.
Sve sam Safete!
48,72% pobjeda u 39 utakmica. Najuspješniji daleko.
Plakat cemo mi za Sajom.
Plakat cemo mi kad nam odu glavni igraci!! A mi nemamo zamjenu za njiha, niti za barem 50% toliko dobru ko sto su ovi sto ce u periodu iducih kval. vec biti izpod svojih mogucnosti...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 23 feb 2014, 07:39

VanBasten je napisao/la: hahah, opet pokušavaš ubaciti svoje insuniacije u priču.
E, neće moći ove noći.

Sve sam Safete!
Eto to je citav odgovor na dugu listu koja boli najvise Safetove navijace. Covjek se ustvari najvise vama ruga. Vi sve cinite da odbranite i najgluplji potez ili izjavu, a on vam vec sljedeci dan najase sa sljedecom gluposti. :mrgreen:
VanBasten je napisao/la: Fazon je, što ova ekipa ovdje što je najaktvnija sad je bila protiv njega odmah nakon imenovanja, jer njihovi favoriti nisu prošli.
Nije istina, hvalio i podrzavao sam Safeta na pocetku. Tada je naprimjer Virtu4l bio protiv njega.
Meni se dopadalo jer je naprimjer doveo Mujdzu u ekipu i zatvorio zahebanu rupu koju smo imali na desnom beku. Doveo Vranjesa u ekipu, isto super potez. Sve sto je valjalo to sam podrzavao.

No lik je totalno izgubio orijentaciju, ne radi nista, nije informisan, nista ga ne interesuje. Kosta nas skupocjenih igraca, ciji gubitak sebi jedna mala BiH nemoze nikako priustiti. I naravno da sam protiv njega i necu furati neki inat, da podrzavam svaku novu glupost. Ko zeli nek izvoli. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 23 feb 2014, 08:05

Nisam pljuvac Papeta, od sveg srca mu veliko hvala sto nas je odveo na SP, ali pozivom svoga bratica uneredio je i sefa i stanicu. Prica jedno radi drugo, Prcica ne zove jer ima takva dva igraca, a onda pozove bratica. Postalo je i suvise jasno i zbog svega ovoga ga treba nogirati sto prije, pozivati krampe iz bratove agencije a u istom vremenu odbacivati mlade talente koji igraju LS je neshvatljivo.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 feb 2014, 11:37

Principatus je napisao/la:Nije istina, hvalio i podrzavao sam Safeta na pocetku. Tada je naprimjer Virtu4l bio protiv njega.
Da, u samom startu mi se njegov izbor nije svidio zbog nedostatka iskustva i nekih izjava iz prošlosti. Bio sam za to da se dovede selektor sa iskustvom koji će završiti ono što je Ćiro započeo. Nisam ni slutio da će upravo Pape završiti taj posao na maestralan način. Nakon dvije-tri utakmice i pored poraza sam shvatio da će Pape ipak neke stvari iz temelja promijeniti i nisam pogriješio. Napravio je ogroman uspjeh, koji se ne može mjeriti riječima. Prvi ciklus se veoma brzo zaboravio, gdje je glupost Spahića zasjenila vjerovatno taktički najbolju utakmicu koju smo odigrali od postanka.

Sa Papetom mi ništa nismo izgubili, jer ne možeš izgubiti ono što nisi nikada ni imao. Ova atmosfera koja se sad kreira je tipična za nas. Mi smo takvi, kritikujemo sve, ženu, komšiju, kolegu na poslu, javne ličnosti, najviše se volimo baviti tuđim problemima, to nas nekako ispunjava i čini zadovoljnim. Puno smo sretniji kad nekome kažemo da je glup, nego da je pametan. To nas u našem virtuelnom svijetu čini 'alfa mužjacima', a kritika uvijek dalje odjekne nego pohvala, pa nam je valjda tako lakše.

Sad odjednom neki Prcić ispade bitniji od plasmana na SP, koji se marginalizuje i stavlja po strani. Taj isti Prcić će doći puzeći nazad, kao što je došao Bešić i mnogi prije njih. Njima je reprezentacija puno važnija nego oni reprezentaciji, ali to su mladi momci, a kao takvi lakše donose ishitrene odluke. Sad je Prcić vjerovatno ponosan na sebe, dobija podršku sa svih strana, a kad sve to splasne za par dana, onda će se pokajati i moliti Boga da neko iz saveza kaže da su mu vrata reprezentacije otvorena. Danas poslije podne će Prcić biti stara vijest i niko se neće zamarati sa njim, jer ćemo dobiti protivnike za naredne kvalifikacija, a Prcić je mogao biti dio tih kvalifikacija, kvalifikacija u koje po prvi put idemo kao TOP evropska ekipa.

Vršajevići, Kvržići, Avdukići će proći, isto kao što su prošli Jakirevići, Božići, Teljigovići i slični. Tankovića mi nismo izgubili, jer ga nismo ni imali. Tankovići su mudro odigrali svoju rolu, još mudrije od Gudelja. Oni su postavljali uslove, žele A tim, žele Brazil, a njihov sin ima utakmicu i pol u nogama. Znaju oni da je Švedska njihov prvi izbog, ali ako bi mali otišao u Brazil, e to bi promijenilo stvari. Nema tu puno mudrovanja, igra ti se za BiH? Završi papire i čekaj na svoj red, ako si kvalitet, veoma brzo ćeš doći na red, kao što su došli svi ostali. Sad će novi ciklus, neki igrači će dobiti zahvalinice, doći će neki novi, kao i uvijek. Međutim niko ne želi da čeka, svi bi oni odmah. Gudelj je bio pošten, odabrao je srcem, a odabrao je ekipu u kojoj se neće puno naigrati i svaka mu čast. Ostala gospoda se trebaju ugledati na njega.

Selektor bira igrače, njegova je posljednja. Sve dok ima rezultate, dok smo u vrhu, ne zanima me šta radi. Bitno mi je da su Džeko, Pjanić, Ibišević, Spahić, Kolašinac, Lulić, Mujdža, Bičakčić, Medunjanin, Hajrović, Begović i ostali tamo gdje im je mjesto i sve dok njihova pozicija ne bude ugrožena ja ću podržavati selektora koji ima rezultate sa njima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 23 feb 2014, 13:46

Besic, Seferovic, Halilovic, Tankovic, Hrgota, Prcic.......
ili Susic ?

Interesantno je da je vecina forumasa postovalaca djela Safeta Susica kao dobru stranu njegova rada do prije par dana spominjala Tankovica a onda po oprobanom receptu kad izgubimo igraca taj po njima svakako nije klasa za repku nego nula koja ce svakako propasti.Primjetio sam da su svi gore pomenuti igraci po Susicevim sljedbenicima nule predodredzene za propast.Izmedju ostalog maloprije gledam Kovaca, Sukera sjede jedan do drugoga a gdje je nas genije ne vidjoh ga? :D

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentac

Post Postao/la Cautinho » 23 feb 2014, 14:43

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Nije istina, hvalio i podrzavao sam Safeta na pocetku. Tada je naprimjer Virtu4l bio protiv njega.
Da, u samom startu mi se njegov izbor nije svidio zbog nedostatka iskustva i nekih izjava iz prošlosti. Bio sam za to da se dovede selektor sa iskustvom koji će završiti ono što je Ćiro započeo. Nisam ni slutio da će upravo Pape završiti taj posao na maestralan način. Nakon dvije-tri utakmice i pored poraza sam shvatio da će Pape ipak neke stvari iz temelja promijeniti i nisam pogriješio. Napravio je ogroman uspjeh, koji se ne može mjeriti riječima. Prvi ciklus se veoma brzo zaboravio, gdje je glupost Spahića zasjenila vjerovatno taktički najbolju utakmicu koju smo odigrali od postanka.

Sa Papetom mi ništa nismo izgubili, jer ne možeš izgubiti ono što nisi nikada ni imao. Ova atmosfera koja se sad kreira je tipična za nas. Mi smo takvi, kritikujemo sve, ženu, komšiju, kolegu na poslu, javne ličnosti, najviše se volimo baviti tuđim problemima, to nas nekako ispunjava i čini zadovoljnim. Puno smo sretniji kad nekome kažemo da je glup, nego da je pametan. To nas u našem virtuelnom svijetu čini 'alfa mužjacima', a kritika uvijek dalje odjekne nego pohvala, pa nam je valjda tako lakše.

Sad odjednom neki Prcić ispade bitniji od plasmana na SP, koji se marginalizuje i stavlja po strani. Taj isti Prcić će doći puzeći nazad, kao što je došao Bešić i mnogi prije njih. Njima je reprezentacija puno važnija nego oni reprezentaciji, ali to su mladi momci, a kao takvi lakše donose ishitrene odluke. Sad je Prcić vjerovatno ponosan na sebe, dobija podršku sa svih strana, a kad sve to splasne za par dana, onda će se pokajati i moliti Boga da neko iz saveza kaže da su mu vrata reprezentacije otvorena. Danas poslije podne će Prcić biti stara vijest i niko se neće zamarati sa njim, jer ćemo dobiti protivnike za naredne kvalifikacija, a Prcić je mogao biti dio tih kvalifikacija, kvalifikacija u koje po prvi put idemo kao TOP evropska ekipa.

Vršajevići, Kvržići, Avdukići će proći, isto kao što su prošli Jakirevići, Božići, Teljigovići i slični. Tankovića mi nismo izgubili, jer ga nismo ni imali. Tankovići su mudro odigrali svoju rolu, još mudrije od Gudelja. Oni su postavljali uslove, žele A tim, žele Brazil, a njihov sin ima utakmicu i pol u nogama. Znaju oni da je Švedska njihov prvi izbog, ali ako bi mali otišao u Brazil, e to bi promijenilo stvari. Nema tu puno mudrovanja, igra ti se za BiH? Završi papire i čekaj na svoj red, ako si kvalitet, veoma brzo ćeš doći na red, kao što su došli svi ostali. Sad će novi ciklus, neki igrači će dobiti zahvalinice, doći će neki novi, kao i uvijek. Međutim niko ne želi da čeka, svi bi oni odmah. Gudelj je bio pošten, odabrao je srcem, a odabrao je ekipu u kojoj se neće puno naigrati i svaka mu čast. Ostala gospoda se trebaju ugledati na njega.

Selektor bira igrače, njegova je posljednja. Sve dok ima rezultate, dok smo u vrhu, ne zanima me šta radi. Bitno mi je da su Džeko, Pjanić, Ibišević, Spahić, Kolašinac, Lulić, Mujdža, Bičakčić, Medunjanin, Hajrović, Begović i ostali tamo gdje im je mjesto i sve dok njihova pozicija ne bude ugrožena ja ću podržavati selektora koji ima rezultate sa njima.
+1

Jedan od najboljih postova koje sam pročitao na pdf-u reprezentacije.
Keep walking.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 feb 2014, 14:50

sjeca li se neko prije 4-5 godina kad je baho isao u london i pravio neki prilog o votfordu i nagovarao onog elingtona da igra za BIH :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 feb 2014, 16:06

asistencija stilica i wisla vodi u gradskom derbiju protiv cracovie.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 feb 2014, 16:10

evo i gol stilica, odlican semir :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 feb 2014, 16:17

Drago mi je za njega da se opet vratio. Poljska mu izgleda najbolje lezi, samo neka nastavi ovako.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 feb 2014, 16:19

Štilića treba pozvati u repku, momak će ponovo blistati pod vodstvom Smude, koji je od njega i napravio igrača u Lechu :D odlično igra, asistencija i gol, a šteta što mu golman odbrani zadnji šut, prava mala minijatura Semira :D sad, koliko je Ekstraklasa jaka ili ne u očima Papeta, to ne znam, ali momak zna igrati definitivno!

greška karijere mu je bila odlazak iz Poljske za parama, ali sada vraća karijeru na pravi kolosijek :D

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 23 feb 2014, 16:20

ako moze tinki svenki moze i stilic dobit(opet) sansu u repki. preporodio se lik, dvije utakmice za wislu dvaput igrac utakmice.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 23 feb 2014, 16:22

Štilic je prekrizen sasvim nezasluzeno.Sigurno bolji igrac od Tina,Hadzica,Ibricica.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 feb 2014, 16:26

drummer je napisao/la:Štilic je prekrizen sasvim nezasluzeno.Sigurno bolji igrac od Tina,Hadzica,Ibricica.
Koliko se sjecam imao je drastican pad u karijeri nigdje ga nije bilo a ne kako pisete za svakog moguceg "prekrizen" isto kao Besic, prije bih rekao da neki krizaju sami sebe kao npr. Prici, jer svi bi u yebeni Brazil.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 feb 2014, 16:28

Stilic je zasluzeno prekrizen zbog onog transfera u Karpaty, kad je dozivio i pad u karijeri. A i za koliko je igrao u reprezentaciji, nije me odusevio, doduse imao je i premalo sansi da se pokaze, ali ono sto je odigrao nije odradio bas najbolje. Ali ukoliko opet postane standardan u Poljskoj, i bude pruzao dobre partije, vratice se u reprezentaciju.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 feb 2014, 16:33

Sad cemo qrac dobiti Arslanagica, nakon ove grupe jako tesko.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 23 feb 2014, 16:47

Sabinho je napisao/la:Sad cemo qrac dobiti Arslanagica, nakon ove grupe jako tesko.
Prva stvar koja mi je prosla kroz glavu kada smo izvukli Belgiju, je Dino Arslanagic.Nakon danasnjeg izvlacenja mislim da smo i njega izgubili.

H.I.M
Kontakt:

Post Postao/la H.I.M » 23 feb 2014, 16:52

Može mi neko objasnit tu tvrdnju za Arslanagica :?:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 feb 2014, 16:53

Mogli bi mu belgijanci praviti probleme oko prelaska jer od njih mora dobiti ispisnicu.
Naravno, pod uslovom da on zeli da predje u nase redove.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], budzak i 12 gostiju.