FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

plavipatriota
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la plavipatriota » 24 avg 2014, 03:31

najjači su mi ovi koji analiziraju našu igru, i ono kao šta bi trebalo uradit da se poboljša to :mrgreen: :mrgreen:
ljudi dragi, mi imamo dva-tri talenta(borba, trud, al nekonstantnost) , dva igrača da znaju igrat, ovo ostalo je sve smeće koje nigdje drugo ne može igrati!
Golman nam je odron otkako se vratio..0
Pa vi pričate o odbrani, u odbrani nam Zeljković i Kosorić.. Čast Zeljkoviću, imao je par finih utakmica, al i on je čisti prosjek.. Kosorić 0, očekivalo se od njega nešto, na kraju ništa.. Bekovi osrednji, Kvesa se vraća, al još nije na vrhuncu, ali vratiće se on, da nam je svaka briga ko on, benjo nikad previše se nije ni isticao, sad je dodatno propao..
sredina terena :mrgreen: :mrgreen: kuknjava kuknjava kuknjava
DADO SADIKOVIĆ-gledao sam svaku Željinu utakmicu zadnje vrijeme (i bogami nije kratko), a pogotovo otkako on igra za nas, al otkako ga pratim, volio bih da neko postavi klip njegovog klizećeg starta da vidim kako to izgleda..
Guraju ga bespotrebno, nit vidiš na njemu da je neki talenat, nit bilo šta, klasični prosjek igrač koji će postat solidan jer ima jaka leđa..
Nermin Jamak-čovjek koji može iz drugog plana puno uraditi, on i organizator igre-nebo i zemlja..
Tomić-dosta ofalio, bio je dobar jedno vrijeme, sad ga samo trka spašava
Lijevo krilo Stanić-ne zna tu igrat i nije igrač za to, isto tako NE MOŽE biti vođa ekipe, dobar igrač kojeg upropaštavaju i čeka ga sudbina Svrake
Desno krilo-Memija, momak je zelen, trudi se, bori, daje sve od sebe, nemam prigovor
Napadač-Bajić-momku ovo nije prirodna pozicija, talentovan, al nekonstantan upravo zbog godina..

I o kakvoj igri pričate, nama treba dobar golman, DVA ŠTOPERA, bekovi nam ne trebaju jer je stanić desni bek, al igra čolić koji ne zaslužuje da igra, trebaju nam najmanje dva igrača sredine terena, jedan organizator igre, a jedan dobar zadnji vezni, agresivan, tipa nyeme, dobro lijevo krilo i dobar napadač..

Ovo sve s noge na nogu.. I ne pričam samo zato što smo večeras obrukani, već zato što Željo ne treba imati Hasanoviće, Zeljkoviće, Sadikoviće, Kosoriće i slične, pogotovo da su oni bitni dijelovi ekipe..

S ovakvom ekipom možemo da tonemo samo dublje..

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 24 avg 2014, 07:18

jaludovolimte je napisao/la:
amstaff je napisao/la:Nije se nasla nikakva budala vec pametan covjek. Pravi ljudi su preuzeli Sarajevo i sada ubiremo plodove tog plana, a tek smo na pocetku. Furate se na djecu citavo ljeto i neke talente... Eto vam djece i talenata. I ako ovako nastavite bice te sve gori i gori... Realno govorim. Za ovu ligu treba puno vise od par dobrih mladih igraca. Neki igraci su vam psihicki pali, a neki su u velikom padu... Osim se povukao na vrijeme, znao je sta ga ceka ako ostane trener. Brko je pametan covjek. Sjecam se generacije Sarajeva Skoro, Pelak, Berberovic... Mislili smo svijet je nas. Pola ih propalo, a pola dzabe otislo. U Zelji trenutno nista ne funkcionise. Uprava losa, trener tu i tamo, igraci losi, losa finansijska situacija... Medjutim mi smo svi navikli na to. Izuci ce se Zeljo iz ovog belaja, ali previse su vam zamazali oci sa djecom i talentima.

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk
Ja lično da vidim tu djecu i talente ne bi mi bilo krivo, al kad vidim Bučana, Kosorića i ostale da ne nabrajam sramota.
Bilo bi ti i tad krivo, najsvjeziji slucaj Gojak.Moraš dati i podsticaj mladim igracima prošla su vremena kad se od ljubavi zivilo.

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 24 avg 2014, 09:01

Sinoc mi je bilo muka.
Nije sto smo izgubili , bit ce toga jos, nazalost, ali stvarno se vidi da je greska u Adzemu. Nemamo mi trenutno dobre igrace ali kad jos ne igraju na svojim prirodnim pozicijama onda je stvarno raspad sistema. Da ne idem sada u pojedinacno opisivanje ,vec su mnogi forumasi napisali sve u detalje, ali kad vec sredina ne funkcionise ali bas nikako i nije sinoc po prve, sto ne proba Adzem sa Vareomi Basom od prve minute. Za odbranu, osim da se Stana stvarno mora vratiti na beka, nemam ideja, svi mi izgledaju katastrofalno. Vjerovatno zato sto vezni red neradi nista onda oni nemaju nikave sanse da budu na visini zadatka.
Ne znam, ne znam, ali bit ce ovo pravo duga sezona.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 avg 2014, 09:06

Mi ne mozemo gluhe dobiti a kamoli neki jaci tim u ligi

asko75

Post Postao/la asko75 » 24 avg 2014, 09:08

Šta kaže, igramo pod pritiskom, kakav pritisak bog te **** pred 600 navijača igraš **** te luda i glupa ko ti dade da se učiš na Želji, koja mladost kosorić, zeljković bučan, koga lažete ako budemo 7 ili 8 bit će uspjeh sa ovim, ovakvim trenerom i sa ovako ograjisanim i ludim igračima.

Još platili karantin ej u hercegovini juče ih vidim, i ja kažem dobila slavija u gostima, kaže antolović i nas će večeras pročepit, kad ih baš pročepi, a ja mu kažem bog te ćuo dabogda, ko da sma znao.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 24 avg 2014, 09:13

arelinho je napisao/la:Mi ne mozemo gluhe dobiti a kamoli neki jaci tim u ligi
nažalost si u pravu
sad je na klubu da reaguje, ako uopšte može. prelazni rok je do kraja avgusta, možda se može još nešto uraditi.

tekma me ispizdila i onda navrh svega dodje BHTV koja nam pokaza i dokaza da smo mi stvarno dno dna ... prekide se program zbog ispada struje na reportažnim kolima i oni izbace telop smetnje deset minuta! jeb.ote 10 minuta!!!! pa jadnici nemaju ni reklama da pokažu, a kamoli nešto drugo. svaka tv kuća na svijetu bi bila sretna da može raspaliti po reklamama a oni telop! a ono što su nam onda prikazivali dok nije došla struja neću da komentarišem! pa jeb.ote ko da živimo u komunističkim vremenima sredinom sedamdesetih kad su "intermeco" i "mali predah do naredne emisije" bili najnormalnija stvar :(

i onda dodje struja i mi izgubimo ko zadnji levati :(

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 24 avg 2014, 09:39

asko75 je napisao/la:Šta kaže, igramo pod pritiskom, kakav pritisak bog te **** pred 600 navijača igraš **** te luda i glupa ko ti dade da se učiš na Želji, koja mladost kosorić, zeljković bučan, koga lažete ako budemo 7 ili 8 bit će uspjeh sa ovim, ovakvim trenerom i sa ovako ograjisanim i ludim igračima.

Još platili karantin ej u hercegovini juče ih vidim, i ja kažem dobila slavija u gostima, kaže antolović i nas će večeras pročepit, kad ih baš pročepi, a ja mu kažem bog te ćuo dabogda, ko da sma znao.
Joj sto ne mogu vas koji paznju privlacite tim psovkama. I sta da ne bude od evrope nista?? Jel treba odmah dizat ruke od kluba? Rjesenje je "jednostavno" donesite pare ili nadjite nekog ko ima pare i odmah su vam vrata kluba otvorena.

Napokon uprva nesto radi, ima ideju, trazile se clanske eto ih, trazi se poseban ulaz za djecu i roditelje i eto ga i da ne nabrajam milion drugih stvari. Izgubili od sampiona drzave i hajmo psovat hajmo kukat a do juce se u Zeljinu djecu kunu.

Lijepo je receno dugovi se moraju rijesit pa taman da nam dodje Mesi mozes se naci u situaciji da ne mozes igrati tekmu zbog mizernog duga od 100-200 maraka kako to ljudima nije jasno ja ne mogu da shvatim!!
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 24 avg 2014, 09:39

Ma izgubili bi mi ovo i prosle godine da nije bilo malog Hodzica, ove godine nemamo ni individualni kvalitet da rijesi jace utakmice

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 avg 2014, 09:42

amerosm je napisao/la:Kada kod ekipe vidis sistem u igri, onda nije ni problem izgubiti utakmicu, no nazalost toga kod nas nema...

U napadu se sve svodi na moment slucajnosti, dok u odbrani se ne zna ni ko pije ni ko placa. Pomjeranje izmedju linija je katastrofalno - Sadikovic je sinoc ispadao u par navrata u tim situacijama i kvalitetnija ekipa bi te rupe znala iskoristiti, a o presingu na posljednju liniju protivnika i otvaranju i kretnji igraca bolje i da nepisemo.

Nadam se da ce Adzem uskoro dobiti otkaz i jedino u cemu je covjek dobar je cinjenica da zna navijacima bacati suplje price.
Saglasan sa napisanim.

Mislim da je osnovni problem (vezano za igru) je taj što smo promijenili sistem igre - formaciju. Zadnjih 5-6 godina igramo u sistemu 4-2-3-1, a dolaskom Adžem smo ga promijenili u 4-1-4-1. Za sistem koji forsira Adžem nemamo adekvatne igrače. Mi se moramo vrati sistemu 4-2-3-1, sa dva zadnja vezna igrača. Nakon prve utakmice protiv Lovćena na Koševu sam pisao o tome. Linije su nam preširoko postavljene i onda imamo problema kada god protivnik napada. Ovdje mnogi kritikuju Dadu, ali nije on krivac. Krivac je sistem - formacija i velika udaljenost linija u toj novoj formaciji.

Adžemu dati priliku u još tri kola, sa jasnim ciljem da MORA osvojiti minimalno 7 bodova, a ako to ne uspije, na kupu se MORA vratiti Amar Osim. U trenutnoj postavci-sistemu-formaciji mi ne možemo igrati, jer nemamo taj kvalitet. Po meni ODMAH vratiti formaciju 4-2-3-1 u kojoj će Hasanović uz sebe imati jednog kreativnog zadnjeg veznog, a Hasanović da igra destruktivca. Stanić mora igrati desnog beka, jer on ima snage da igra naprijed-nazad i u takvoj postavci i igri je bio nadomak reprezentacije.

Da zaključim:
1- Vratiti formaciju 4-2-3-1 i približiti linije
2. Vratiti Stanića na desnog beka
3. Ukoliko Adžem u naredne 3 utakmice ne osvoji 7 bodova - smjena
4. Ukoliko Adžem ne uspije - Amar Osim MORA ponovo sjesti na klupu i raditi ono što najbolje zna. Na kraju krajeva i ranije je istovremeno bio trener i menadžer

AMAR OSIM bi svojim povratkom na klupu začepio usta dušebrižnicima i pokazao da mu je interes Želje na prvom mjestu. Vjerujem da je odličan trener, a sa ekipom koja je na okupu bi to pokazao ili demantovao.

Nemojte mi samo priče, kako Amara sa pozicije koju trenutno obnaša - postiže bolje rezultate. Mi smo rezultate imali kada je Amar bio na klupi.

I još nešto. Imam godišnju za JUG i sinoć sam, kada je počeo onaj kijamet kupio kartu za sjever. Interesuje me, je li se prije početka tekme sa godišnjom za JUG moglo ući na SJEVER? Hvala na odgovoru.

O sinoćnoj igri neću - jer igre nije bilo i u ovih 8 utakmica mi smo odigrali dobro 150 minuta (Metalurg 60+90 Olimpic.

Izvinjavam se na dužem postu i navrat-nanos nabacanim razmišljanjima. :D
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 24 avg 2014, 09:46

Adzem mora vratit stanica i tomica na svoja mjesta,gdje momci to dobro odrade a ne ovako..

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 24 avg 2014, 09:54

Adžem radi 5/5 trening, a 2/4 gori. Najveci konj iz ove price je Bogdanovic, vjeruj. Momak nije u stanju desnog beka istjerati sa pozicije, a stoper. Jucer je bila dobra pokazna utakmica da Zeljina djeca uce kako obrana ne smije igrati, guzicu okrecu . Kada neko kaze Antolovic los, pa ima plivanje dok bacaju aut, onda znas kako obrana igra. Totalno je razjebana zadnja linija i tu golman nije kriv.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 avg 2014, 09:56

ovo sinoć ništa nije valjalo. ali ništa. iako je igrački kadar daleko od spektakularnog, ne može me niko ubijediti da i takav ne može i ne mora puno bolje. pa slavija je odigrala neriješeno kući sa zrinjskim. a i ovo malo što se odigra neshvatljivo se fule ziceri. eto tomić, on hoće, spram ostalih je spreman, spram ostalih i umije, al' ona fula četvrtu situaciju 1-1 u ovoj sezoni + derbi na grbavici, to je 0/5. a znamo da zna pogoditi. pa jednu od pet bi i golman trebao pogoditi da ga izbace pred drugog golmana. za to treba psiholog da otkrije i riješi uzrok pada koncentracije, ne može trener učiti igrača od 24 godine da pogodi zicer. al' mi u reprezentaciji na svjetskom nismo imali psihologa, šta će to nama, mi znamo igrati lopte.

vremena ima da se ovo popravi, tek su četiri kola. ali ako ne krene bitno na bolje u sljedećih par utakmica, raspišati ove "iskusne" i stvarno ubaciti 7-8 dječaka umjesto 2-3 kao sad. od ovakvog marijana ni ćutahija ne može lošije, a ne kjosevski koji u svakom pogledu izgleda i ponaša se kao mnogo stariji i iskusniji igrač. ne doprinose igri, a "prodati" će se k'o i vernes ako ovako nastave.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 24 avg 2014, 09:58

Četiri tima sa kojima smo do sada igrali (Olimpik, Široki, Slavija, Zrinjski) ispred nas su na tabeli.
E SADA DOBRA VIJEST. Ako ostane ovakva bodovna razlika i pored poraza u Bijeljini, Radnik nas ne može preći.
Vidiš Amare da nije sve tako crno. E jedino ako oni danas dobiju Drinu, nepiše nam se dobro. Zato svi danas Drini dati maksimalnu podršku.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 avg 2014, 09:59

England je napisao/la:Adžem radi 5/5 trening, a 2/4 gori. Najveci konj iz ove price je Bogdanovic, vjeruj. Momak nije u stanju desnog beka istjerati sa pozicije, a stoper. Jucer je bila dobra pokazna utakmica da Zeljina djeca uce kako obrana ne smije igrati, guzicu okrecu . Kada neko kaze Antolovic los, pa ima plivanje dok bacaju aut, onda znas kako obrana igra. Totalno je razjebana zadnja linija i tu golman nije kriv.
kakve veze Bogdanovic ima sa jucerasnjom partijom momak presjedio na klupi ? :facepalm: :facepalm:

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 avg 2014, 10:02

momak ima malo čudan stil pisanja, ali hoće da kaže da se bogdanović ne može izboriti za mjesto u ekipi pored zeljkovića koji je desni bek a ne stoper.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 24 avg 2014, 10:04

Čolića izbaciti iz prve postave, čovjek je haman kriv za sve golove što smo primili.. Oba gola što su nam dali, dali su jer Čola ne zna gdje se nalazi
Ja te volim, volim Željo..

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 avg 2014, 10:06

ChWilla je napisao/la:momak ima malo čudan stil pisanja, ali hoće da kaže da se bogdanović ne može izboriti za mjesto u ekipi pored zeljkovića koji je desni bek a ne stoper.
eh onda je to sigurno :)

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 24 avg 2014, 10:08

Adžem treba prestati glumiti Amara, jer nema pojma. Umjesto glume, bolje da se posveti igri. Čolić napolje, Stanić ili Memija na njegovo mjesto. Sadiković na odmor, a na treningu obavezno da vježba uklizavanje. Vratiti se igri sa dva defanzivna. Onda ćemo imati šanse bar sa ovim osrednjim ekipama. Borba za četvrto mjesto bit će grčevita između nas i Veleža. S ove prve tri ekipe ne možemo u istu rečenicu. Još poslije Metalurga sam rekao, bit će ovo jako, jako duga sezona za nas.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 24 avg 2014, 10:18

da on glumi amara, bar bismo igrali sa dva zadnja vezna i teže primali golove. on glumi neki svoj koncept ali koji očito ne funkcioniše i koji je čak bolje izgledao protiv lovćena i metalurga nego sad.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 24 avg 2014, 10:21

arelinho je napisao/la:
England je napisao/la:Adžem radi 5/5 trening, a 2/4 gori. Najveci konj iz ove price je Bogdanovic, vjeruj. Momak nije u stanju desnog beka istjerati sa pozicije, a stoper. Jucer je bila dobra pokazna utakmica da Zeljina djeca uce kako obrana ne smije igrati, guzicu okrecu . Kada neko kaze Antolovic los, pa ima plivanje dok bacaju aut, onda znas kako obrana igra. Totalno je razjebana zadnja linija i tu golman nije kriv.
kakve veze Bogdanovic ima sa jucerasnjom partijom momak presjedio na klupi ? :facepalm: :facepalm:
Racunas na njega kao visokog stopera, momka koji ima sve predispozicije da markira, skace, daje sigurnost, a trenira na takvom nivou da ne moze izbaciti Zeljkovica koji nema veze igrati centralnog beka. Jednostavno je problem sto tu treceg nemas, a drugi nije dorastao. Treba izmisliti stopera i uigrati bekovsku liniju, ako to Adžem nije u stanju treba promijeniti, obrana je sve. Pitanje je koji je kur.ac na platnom spisku Bogdanovic, kada nije u stanju "oderati" Zeljkovica za poziciju?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler, Proximic i 9 gostiju.