FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Prevrtljivci !
Nemojte dozvoliti da otjerate Osima, Gredica, Siljka.... Mislim da su oni pravi ljudi za Zeljeznicar. Jest da je tesko al uskoro ce pare od Sehica, imaju ova djeca, vjerovatno ce se neko prodati i eto love. Znaci samo strpljenje i podrska Gredicu i ostalim.
Pozdrav.
Pozdrav.
1946
to je lijepa riječ.Plavetnilo je napisao/la:Prevrtljivci !
ne znam jesi li ironičan ili nisi, al' pošto si generalno korektan daću ti "benefit of doubt". alternative koja će stati na njihovo mjesto i zasukati rukave nema. ni loše ni dobre. svi seru sa strane, al' sve to ostaje na verbalnom, niko u ovom trenutku ne želi na njihova mjesta da ga baklavom mamiš.Head je napisao/la:Nemojte dozvoliti da otjerate Osima, Gredica, Siljka.... Mislim da su oni pravi ljudi za Zeljeznicar. Jest da je tesko al uskoro ce pare od Sehica, imaju ova djeca, vjerovatno ce se neko prodati i eto love. Znaci samo strpljenje i podrska Gredicu i ostalim.
Pozdrav.
ljudi su u protekloj godini vratili 1,7 miliona KM dugova, to imaju papiri i ja znam da je to tačan podatak. bez porezne je još ostalo manje od toga. i sad bi se njih trebalo otjerati zbog nekih trenerovih promašaja u postavci igre na terenu? to je van svake pameti. možda i ne bi bilo van svake pameti da ovi što rovare mogu ponuditi bolju alternativu. al' ne mogu nikakvu, a ne bolju.
- invincible1921
- Kontakt:
u nasoj ligi ima trenera koje mozes na jedne ruke prste izbrojat koji su u stanju od nicega napraviti nesto, a Amar je to najbolje radio u histoiriji ove lige. Adzem jednostavno nije taj kalibar i po meni je dino bio puno bolji od njega mada i on je daleko od nekog idealnog rjesenja. Ovi sto pricaju o pomladjivanju ne shvataju da mi nismo real pa da mozemo imat 5 6 dobrih talenata , mi ako imamo jednog u tri genracije ili dvoicu mozemo se udarat nogom u guzicu. Sadikovice sam kritikovao kad su prvu sezonu odigrali jednostavno vidi se da momci nisu nikakvi talenti nego prosjecni igraci ove lige kakve mozes nac u svakom klubu, al ne nasa raja govori STRASNI SU zato sto igraju u zelji, pa pola vas je ovdje odgovrno tvrdilo da je turkovic pojacanje u pravom smislu te rijecei
ja nisam razocaran mislim jesam, ali jednostavno nemamo mi igrace za nesto vise mozda smo uz malo srece mogli izvuc bod sinoc mozda smo ga i zasluzili, ali kao sto rekoh nemas igraca i jos tome dodaj da nemas trenera dobro znaci nula si.
COLIC je zasluzio u ono malo sto je pokazo prosle sezone da se odmori duze na klupi, a o ovoj da ne govorim lik jednostavno zaboravio igrat fudbal
TOMIC bio mi je drag vjerovatno cak i ima znanje , al dosta vise i njega i njegovih promasaja nek odmori
BUCAN ja ne znam sta taj covjek sa svojih 50 godina radi u klubu uopste
SADIKOVICE sam vec spomenuo i ja ne znam zaista ko ih gura vise je.bo te i tereni nadjite druge
HASANOVIC tu i tamo zna odigrat dobro zna usrat ko niko
STANIC ispo iz forme e sad jel radi pozicije nove ili sta ne znam, ali znam da je totalno OUT
JAMAK nas najbolji igrac do sad pa nek prica ko sta hoce. Daleko je on od nekog kvalitetnog igraca, ali bez njega mi ostanemo i bez ono malo ideje sto nam on daje. Ko misli drugacije nek pogleda revans u CG i vidi koliko smo opasniji bili sa njim nego bez njega, da adzem zna malo bolje posloziti formaciju jamak bi bio itekako strasan igrac za ovu ligu
BAJIC svaka cast za napredak al ne moze sam
ANTOLOVIC je.bes bandovica sta ovaj nas zna uraditi, fraer se boji baciti za loptom u foci
ZELJKOVIC solidno korektno nista vise
BASA pokazao je dosta protiv slavije, a i sinoc nije bio los dao bi mu i u prvih 11 sansu tesko da moze sta pokvariti u odnosu na ovo kako je sad
VAREA vidi se da zna, treba samo malo vremena da se vrati u takmicarsku formu
izvinite na duzem postu

COLIC je zasluzio u ono malo sto je pokazo prosle sezone da se odmori duze na klupi, a o ovoj da ne govorim lik jednostavno zaboravio igrat fudbal
TOMIC bio mi je drag vjerovatno cak i ima znanje , al dosta vise i njega i njegovih promasaja nek odmori
BUCAN ja ne znam sta taj covjek sa svojih 50 godina radi u klubu uopste
SADIKOVICE sam vec spomenuo i ja ne znam zaista ko ih gura vise je.bo te i tereni nadjite druge
HASANOVIC tu i tamo zna odigrat dobro zna usrat ko niko
STANIC ispo iz forme e sad jel radi pozicije nove ili sta ne znam, ali znam da je totalno OUT
JAMAK nas najbolji igrac do sad pa nek prica ko sta hoce. Daleko je on od nekog kvalitetnog igraca, ali bez njega mi ostanemo i bez ono malo ideje sto nam on daje. Ko misli drugacije nek pogleda revans u CG i vidi koliko smo opasniji bili sa njim nego bez njega, da adzem zna malo bolje posloziti formaciju jamak bi bio itekako strasan igrac za ovu ligu
BAJIC svaka cast za napredak al ne moze sam
ANTOLOVIC je.bes bandovica sta ovaj nas zna uraditi, fraer se boji baciti za loptom u foci

ZELJKOVIC solidno korektno nista vise
BASA pokazao je dosta protiv slavije, a i sinoc nije bio los dao bi mu i u prvih 11 sansu tesko da moze sta pokvariti u odnosu na ovo kako je sad
VAREA vidi se da zna, treba samo malo vremena da se vrati u takmicarsku formu
izvinite na duzem postu
=\_1921_/=
Losa je situaciju i u klubu i oko kluba, B.D. se opasno umijesao u poslove u klubu, kako u desavanja u svlacionici, tako i u desavanja u upravi, puca rekete Šiljku, mafija nam drzi klub, moramo se nekako ovoga rijesiti.
FKŽ !
Opet mokri snovi pitara o odlasku Amara, pa zašto toliko ofirno?
Ova uprava radi odličan posao, polako ljudi, krenuće i nas, drugo poluvrijeme smo slabo odigrali, ali smo u prvom bili korektniji i šteta što nismo poveli - Tomić 2x, Bajić jednom, od te tri šanse, jedna je morala biti realizovana, mada smo i pred kraj imali prilika ali ih izvadi golman.
Treba podrška ekipi više nego ikada, hajmo Manijaci počastiti Želju navijanjem i podrškom, i očekujmo da će nam vratiti, ako ne pobjedom, onda požrtvovanošću za sveti grb. Hajmo svoj posao uraditi kako treba, a ostalo je na njima!
Ova uprava radi odličan posao, polako ljudi, krenuće i nas, drugo poluvrijeme smo slabo odigrali, ali smo u prvom bili korektniji i šteta što nismo poveli - Tomić 2x, Bajić jednom, od te tri šanse, jedna je morala biti realizovana, mada smo i pred kraj imali prilika ali ih izvadi golman.
Treba podrška ekipi više nego ikada, hajmo Manijaci počastiti Želju navijanjem i podrškom, i očekujmo da će nam vratiti, ako ne pobjedom, onda požrtvovanošću za sveti grb. Hajmo svoj posao uraditi kako treba, a ostalo je na njima!
Ja te volim, volim Željo..
Adžem je trener i zna da ima ekipu upitnog kvaliteta. Adžem je pogriješio što je promijenio sistem-formaciju, sa kojom smo harali zadnjih 5-6 godina. Uveo je 4-1-4-1, a nemamo kvalitetne igrače da tako igramo. Uvijek smo igrali sa dva klasična zadnja vezna, a sada to ne radimo.jaludovolimte je napisao/la:Adžem možda jeste kriv, ali šta bi vi uradili sa ovom ekipom ? Ne zna niko gola dat, svak bi samo da lopta nije kod njega, nemoj da ja dam gol molim vas. Ovo je naša realnost sada, ne treba se pomirit već treba vršiti pritisak na upravu da se počne nešta raditi.
Sad ne vezano za igru, od kad je naša klupska boja tamnoplava? I veliki klubovi eksperimentisu sa dresovima, ali im je domaci dres uvijek isti, dok je gostujuci gluho bilo neke boje
Stanića, koji je dobar igrač i koji je na poziciji desnog beka bio nadomak reprezentacije je eksperimentalno uništio na krilu. Stana je dobar iz drugog plana.
Trebamo igrati 4-2-3-1, kao što smo i uvijek igrali. Trebamo linije približiti, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane.
One godine kada smo se prošetali ligom igrali smo u fazi odbrane 4-2-3-1, a u fazi napada 4-1-4-1, jer je Svraka trčao kao lud i iza sebe je imao Nyemu da ga koriguje. Imali smo ekipu koja je u svakom trenutku mogla dati gol ni iz čega. Sada nemamo i zato trebamo da se orijentišemo na sistem i postavku na terenu sukladno mogućnostima igrača.
Kada pitaš, eto ja bih to uradio.
Adžem nas je vodio 8 utakmica (sa Evropom) i svako ko se imalo razumije u fudbal je mogao uvidjeti da nam ovakva formacija i postavka igrača na terenu ne odgovara - jer nemamo kvalitet.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
pa ovo je prekopiran dinin početak drugog dijela prošle godine. neriješeno kod slavije uz x zapucanih zicera i onda te jači protivnik presluša na grbavici. ja dinu i dalje poštujem bez obzira na sve, al' sad nešto prizivati njega da je kao bilo bolje...invincible1921 je napisao/la: Adzem jednostavno nije taj kalibar i po meni je dino bio puno bolji od njega mada i on je daleko od nekog idealnog rjesenja.
Adžem nije toliko loš koliko ga neki pokušavaju ocrniti, ali sam ubjeđen da bi Sablja bio daleko bolji..
Ja te volim, volim Željo..
- Camoranesi
- Kontakt:
Kako bi nam leg'o Meša Baždarević, ali neće čovjek jer zna šta se radi u klubu..
Ja ti dajem sve - dušu, tijelo i srce cijelo, jer ludo volim te!
1921
1921
Ima li istine da doticni uzima marku od svake prodate karte?TeaM87 je napisao/la:Losa je situaciju i u klubu i oko kluba, B.D. se opasno umijesao u poslove u klubu, kako u desavanja u svlacionici, tako i u desavanja u upravi, puca rekete Šiljku, mafija nam drzi klub, moramo se nekako ovoga rijesiti.
1946
Nabrojana trojka radi dobar posao i njih niko ne treba dirati. Jedino ako Amar može opet na klupu to bi bilo dobro. Trener-menadžer, kao i prije odlaska sa klupe. Sada je tu Šiljak koji može kontrolisati, ako se šta fuli.ChWilla je napisao/la:ne znam jesi li ironičan ili nisi, al' pošto si generalno korektan daću ti "benefit of doubt". alternative koja će stati na njihovo mjesto i zasukati rukave nema. ni loše ni dobre. svi seru sa strane, al' sve to ostaje na verbalnom, niko u ovom trenutku ne želi na njihova mjesta da ga baklavom mamiš.Head je napisao/la:Nemojte dozvoliti da otjerate Osima, Gredica, Siljka.... Mislim da su oni pravi ljudi za Zeljeznicar. Jest da je tesko al uskoro ce pare od Sehica, imaju ova djeca, vjerovatno ce se neko prodati i eto love. Znaci samo strpljenje i podrska Gredicu i ostalim.
Pozdrav.
ljudi su u protekloj godini vratili 1,7 miliona KM dugova, to imaju papiri i ja znam da je to tačan podatak. bez porezne je još ostalo manje od toga. i sad bi se njih trebalo otjerati zbog nekih trenerovih promašaja u postavci igre na terenu? to je van svake pameti. možda i ne bi bilo van svake pameti da ovi što rovare mogu ponuditi bolju alternativu. al' ne mogu nikakvu, a ne bolju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
- Kontakt:
Na pozitivnoj strani Zeljo je izbjegao kaznu zbog izostanak debilnih manijaka. Samo ovako da nastavi.
TeaM87 je napisao/la:Losa je situaciju i u klubu i oko kluba, B.D. se opasno umijesao u poslove u klubu, kako u desavanja u svlacionici, tako i u desavanja u upravi, puca rekete Šiljku, mafija nam drzi klub, moramo se nekako ovoga rijesiti.

@samoposmatram

Pa sinoc su paljene baklje ...
Željeznicar za život cijeli !
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Da skratimo pricu, Lako je pametovati i biti general poslije bitke. Činjenice same govore da bi rezultat u svim ovim dosadašnjim tekmama bio drugačiji da nismo mahali zicere ali također dijagnoza našeg Želje je mnogo gora jer ja nikako ne vidim budućnost uz silan trud ove garniture ljudi na celu bez adekvatnih financija.
Možemo mi sebe lagati ali samo se u krug vrtimo i stagnirao a protivnici koji samo do prije dvije godine nisu mogli stati sa nama u isti koš sada su ispred nas. Dakle, računica je jasna, 2002 doživimo uspon na kratkoročno period pa opet pad, 2009 se vratismo pa opet 2014 doživimo također pad. Tako, mislim da ova garnitura ljudi ne može proizvesti Zelju koji će na dugoročnom periodu biti jak i stabilan.
Zao mi je sto ovako govorim ali to su same činjenice..
I da, možemo dovesti Mourinja ali ako nemamo adekvatnih financija nema ničega...
Možemo mi sebe lagati ali samo se u krug vrtimo i stagnirao a protivnici koji samo do prije dvije godine nisu mogli stati sa nama u isti koš sada su ispred nas. Dakle, računica je jasna, 2002 doživimo uspon na kratkoročno period pa opet pad, 2009 se vratismo pa opet 2014 doživimo također pad. Tako, mislim da ova garnitura ljudi ne može proizvesti Zelju koji će na dugoročnom periodu biti jak i stabilan.
Zao mi je sto ovako govorim ali to su same činjenice..
I da, možemo dovesti Mourinja ali ako nemamo adekvatnih financija nema ničega...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 24 avg 2014, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.
Teško je napisati nešto smisleno nakon sinoćnje blamaže, ipak da pokušam. Jedini krivac za ovakvu očajnu, bezidejnu. anemičnu Željinu igru je Admir Adžem. Zašto? Vrlo jednostavno: ekipa mu nije fizički spremna, što je jedan od osnovnih preduslova da bi ekipa u današnjem, savremenom fudbalu mogla parirati iole ozbiljnijem protivniku. Vidjelo se to u evropskim utakmicama, vidi se to i u prvenstvu. Adžem je to i sam priznao. Zamislite trenera, koji nakon dva mjeseca priprema, izjavljuje da mu ekipa nije dovoljno fizički spremna. Za taj propust se dotičnom odmah treba dati otkaz. Preporučujem Adžemu da posjeti trening Edisa Mulalića, da vidi šta znači u pravom smislu riječi: rad, red i disciplina (Edis je to prošao u Njemačkoj) i kako besprijekorno pripremiti igrače da mogu trčati svih devedeset minuta.
Druga stvar, kod Adžema igrači (ne)igraju na svojim neprirodnim pozicijama. Tako se dešava paradoks da tri igrača, istog, ofanzivnog profila, igraju u veznom redu. Šta se dešava, protivnička ekipa bez ikakvih problema dolazi na trideset metara od našeg gola i onda su naša zadnja linija i golman na streljani. Sadiković nema dovoljno kvaliteta da igra u veznom redu, momak nema motoriku, trku, nije agresivan, ne zna pravilno trčati, ali očigledno ima jaka leđa (čitaj: Adžema). Sadiković i u svojoj juniorskoj generaciji nije puno odskakao od svojih vršnjaka. S druge strane, na klupi sjedi Dino Hasković, dečko koji je fizički besprijekorno spreman,momak u istom tempu trči devedeset minuta, naš najjači igrač koji je izašao iz juniora, momak može igrati defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog, mali je zvijer. Na klupi je takođe i Nedim Mekić, defanzivni vezni, koji je sigurno već sada na toj poziciji bolji od Hasanovića, brži je, može trčati svih devedeset minuta. Svi treneri s kojima sam pričao se slažu da momak već sada može dostojno zamjeniti Zolu na poziciji zadnjeg veznog.
Stanić je bezrazložno zavaljen na krilu, dečko s odličnom motorikom se gura na poziciju koja mu, a to je očito, ne leži. Garantujem da je Adžem ostavio Stanića na beku, Sušić bi ga sada pozvao u reprezentaciju. Benjo je već ispričana priča, meni drag momak, koštao nas je ispadanja iz Evrope, juče je kriv za obadva gola, vrijeme je da se preseli na klupu i da Stanić ili Memija zauzmu njegovo mjesto. Još jedna u nizu nelogičnih Adžemovih poteza je odluka da Memiju baci na krilo, momak to skoro nikad u životu nije igrao. I, uprkos tome, mali je trenutno jedan od naših najboljih igrača. Ako njemu najbliža osoba kaže da bi Memija puno učinkovitiji bio na poziciji zadnjeg veznog , beka ili stopera, pa pobogu, Adžeme, što guraš malog tamo gdje ne može do kraja iskazati svoj nesumnjiv igrački potencijal. Juče se vidjelo da, kad se Memija ubaci u sredinu da je puno korisniji, može puno trčati, uklizava, zna igrati lopte, ubio se za zadnjeg veznog. Suma sumarium, svako onaj ko se iole razumije u ovu igru, a koji je samo par puta odgledao naše treninge se mogao uvjeriti da imamo odlične juniore, ali očigledno da ih Adžem NE ZNA ILI NE ŽELI posložiti, fizički pripremiti ili šta već ne, tako da se nadam da će neki drugi trener što prije sjesti na klupu Željezničara (ja se iskreno nadam da će to biti Edis Mulalić) i onda će armija Željinih navijača gledati igru dostojnu kluba za koji navijaju.
Druga stvar, kod Adžema igrači (ne)igraju na svojim neprirodnim pozicijama. Tako se dešava paradoks da tri igrača, istog, ofanzivnog profila, igraju u veznom redu. Šta se dešava, protivnička ekipa bez ikakvih problema dolazi na trideset metara od našeg gola i onda su naša zadnja linija i golman na streljani. Sadiković nema dovoljno kvaliteta da igra u veznom redu, momak nema motoriku, trku, nije agresivan, ne zna pravilno trčati, ali očigledno ima jaka leđa (čitaj: Adžema). Sadiković i u svojoj juniorskoj generaciji nije puno odskakao od svojih vršnjaka. S druge strane, na klupi sjedi Dino Hasković, dečko koji je fizički besprijekorno spreman,momak u istom tempu trči devedeset minuta, naš najjači igrač koji je izašao iz juniora, momak može igrati defanzivnog, centralnog i ofanzivnog veznog, mali je zvijer. Na klupi je takođe i Nedim Mekić, defanzivni vezni, koji je sigurno već sada na toj poziciji bolji od Hasanovića, brži je, može trčati svih devedeset minuta. Svi treneri s kojima sam pričao se slažu da momak već sada može dostojno zamjeniti Zolu na poziciji zadnjeg veznog.
Stanić je bezrazložno zavaljen na krilu, dečko s odličnom motorikom se gura na poziciju koja mu, a to je očito, ne leži. Garantujem da je Adžem ostavio Stanića na beku, Sušić bi ga sada pozvao u reprezentaciju. Benjo je već ispričana priča, meni drag momak, koštao nas je ispadanja iz Evrope, juče je kriv za obadva gola, vrijeme je da se preseli na klupu i da Stanić ili Memija zauzmu njegovo mjesto. Još jedna u nizu nelogičnih Adžemovih poteza je odluka da Memiju baci na krilo, momak to skoro nikad u životu nije igrao. I, uprkos tome, mali je trenutno jedan od naših najboljih igrača. Ako njemu najbliža osoba kaže da bi Memija puno učinkovitiji bio na poziciji zadnjeg veznog , beka ili stopera, pa pobogu, Adžeme, što guraš malog tamo gdje ne može do kraja iskazati svoj nesumnjiv igrački potencijal. Juče se vidjelo da, kad se Memija ubaci u sredinu da je puno korisniji, može puno trčati, uklizava, zna igrati lopte, ubio se za zadnjeg veznog. Suma sumarium, svako onaj ko se iole razumije u ovu igru, a koji je samo par puta odgledao naše treninge se mogao uvjeriti da imamo odlične juniore, ali očigledno da ih Adžem NE ZNA ILI NE ŽELI posložiti, fizički pripremiti ili šta već ne, tako da se nadam da će neki drugi trener što prije sjesti na klupu Željezničara (ja se iskreno nadam da će to biti Edis Mulalić) i onda će armija Željinih navijača gledati igru dostojnu kluba za koji navijaju.
-
- Kontakt:
Likusa zar se mogle upaliti po onom kijametu?
Sto se tice sinocnje igre nisam zadovoljan kao ni mnogi..sve mi je kroz glavu prolazio period sa hoticem,krunicem ...ova ekipa i nije toliko losa,nista nije bolja proslogodisnja ekipa...po meni neki igraci trebaju malo na klupu...benjo colic -po njegovoj strani 90% smo golova primili,sadikovic mali nema u defanzivi bas nista,talenta ima al on i jamak skupa u ekipi ne mogu...hasanovic nije kalibar za zelju al opet mi moramo imati takvog defanzivca u ekipi ,jer tomic.jamak,sadikovic otvaraju previse prostora za kontra napade ...ono sto adzem mora da mijenjat jeste taktika ...takdodjer on stanu mora staviti na beka,kosoric nije los vjerujte mi al on mora pokrivati i za colica koliko momak ispada u igri...i kosorica bi ja stavio zadnjeg veznog jer momak ima srca da udari protivnickog igraca ,da uleti klizeci,da uvali lakat..a mnogi to nasi igraci nemaju...tranzicija iz odbrane u napad vrlo losa...komunikacija medju igracima ispod svakog nivoa...ja licno nisam zabrinut jer ima prostora za napredak...tek je pocetak...i potajno se nekako nadam da ce amar dovesti makar jos jednog dobrog veznjaka...mnogi koji su upuceni u desavanja u klubu kazu mi za adzema da dobro vodi klub,po meni ja bi vise volio vidjeti sablju jer momak ima autoritet,jer momak fantasticno vodi ekipu....A trojac amar,greda,siljak ne smijemo izgubiti al nikako...oni rade dobro svoj posao..malo amarova tvrdoglavost nas kosta al ...kritikujem ga samo za to sto nije doveo napadaca kvalitetnog a mogao je i veznjaka...mnogo igraca se nudilo zelji ovaj prijelazni rok ,bilo je mnogo mladih dobrih igraca koji bi trceci dosli kod nas...i nije toliko losa finansijska situacija koliko nam se to zeli nametnuti...bit ce ovo puno bolje aBd vjerujte mi
VTŽ

Eto uspjeli susamoposmatram je napisao/la:Likusa zar se mogle upaliti po onom kijametu?

Željeznicar za život cijeli !