BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
@Biki
Ako si gledao poneki mec GGL mogao si vidjeti da njegova igra se bazira na ofanzivnim udarcima i na mnogo lijepih winnera, pogledaj onaj mec sa Novakom , Stanom na RG prosle godine, pa ces vidjeti njegovu pravu igru.
Danas je covjek samo vracao polujake udarce i cekao da Damir pogrijesi, uopste nije pokusavao neke winnere da gadja.
Ako si gledao poneki mec GGL mogao si vidjeti da njegova igra se bazira na ofanzivnim udarcima i na mnogo lijepih winnera, pogledaj onaj mec sa Novakom , Stanom na RG prosle godine, pa ces vidjeti njegovu pravu igru.
Danas je covjek samo vracao polujake udarce i cekao da Damir pogrijesi, uopste nije pokusavao neke winnere da gadja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Slazem se,njegovo je danas bilo samo da prebacuje lopticu a damir je ostalo uradiobodi123 je napisao/la:@Biki
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
Sve sto se moze odigrati, odigrano u jednom poenu...kakav majstor...Damir Dzumhur 
Ma znam, ali da je obicno prebacivanje loptice, nije. Ima ciste udarce, snazne, uvijek na vrijeme na loptici, i jedan od rijetkih koji jednorucnim BH podsjeca na Stana. valjalo je vratiti one silne udarce Damiru s druge strane.bodi123 je napisao/la:@Biki
Decko je jedan od favorita ovdje, sigurno, a Damir je zasluzio danas bar jos 1-2 gema. Nema veze ipak lijep uspjeh na ATP nivou.
Rezultat nije realan prikaz snaga na terenu, ali iskustvo i bolji servis GGL je presudio, Damir nijednu brejk loptu nije iskoristio, ali realno možda je sad ovo zadnje mogao izvući ono prije nije imao šanse jer je GGL pogađao prvi servis.
Imao je i mnogo neforsirani grešaka, ali servis je glavni problem, jer kad je odlučujuće loše servira ili napravi duplu, ali dobro je ovo je više i od očekivanog na ovom turniru, idemo dalje
Imao je i mnogo neforsirani grešaka, ali servis je glavni problem, jer kad je odlučujuće loše servira ili napravi duplu, ali dobro je ovo je više i od očekivanog na ovom turniru, idemo dalje
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Nemamo izbora nekog pa da biramo. Mora se pratiti jer je nas . Ali ovo je daleko daleko od igre na nekom zavidnom nivou. Doci ce i sljaka na red,uskoro.Virtu4l je napisao/la:Onda ga nemojte pratiti.
Svaka njemu cast sto imamo nekoga da gledamo na TV ponekad,ali ponavljam po stoti put ako on misli da ima neku uspjesniju karijeru mora drasticno mijenjati svoju anatomiju.Neka ovo sto je zaradio ulozi u trenera,neka rizikuje nesto da bi eventualno uspio.
Svu mu srecu zelim ,ali ......vidjecemo.
Ovo danas nema sta biti mi krivo na njega ,realno GGL je Mount Everest za njega . Nije ama bas imao nikakve sanse da nesto ucini.
BosnaE
Pozitivno,
Veoma dobra igra na servis protivnika, osvojio je 19 poena u 7 servis gemova GGL-a, što je odlično, imao je pet brejk lopti. To je zadovoljavajuće kad se uzme u obzir renome protivnika i podloga na kojoj se igralo. Kretanje je na momente bilo odlično.
Negativno,
Očajan bekend i mnogo poklonjenih poena iz tog udarca. Loš bekend je razlog zbog kojeg na semaforu stoji 6-1 6-1. To me iznenađuje jer je prošle godine taj udarac bio perfektan, ali danas nije išlo. Kasno je počeo da čita prvi servis Lopeza, ali kad je počeo, nakon toga više nije bilo laganog poena za protivnika. Mnogo izgubljenih poena u kojima je diktirao tempo i pao je na završnom udarcu kad je trebao osvojiti poen.
Sad sam još više siguran da će ovo biti prava igra za zemljanu podlogu.
Čekamo južnoameričku turneju
Veoma dobra igra na servis protivnika, osvojio je 19 poena u 7 servis gemova GGL-a, što je odlično, imao je pet brejk lopti. To je zadovoljavajuće kad se uzme u obzir renome protivnika i podloga na kojoj se igralo. Kretanje je na momente bilo odlično.
Negativno,
Očajan bekend i mnogo poklonjenih poena iz tog udarca. Loš bekend je razlog zbog kojeg na semaforu stoji 6-1 6-1. To me iznenađuje jer je prošle godine taj udarac bio perfektan, ali danas nije išlo. Kasno je počeo da čita prvi servis Lopeza, ali kad je počeo, nakon toga više nije bilo laganog poena za protivnika. Mnogo izgubljenih poena u kojima je diktirao tempo i pao je na završnom udarcu kad je trebao osvojiti poen.
Sad sam još više siguran da će ovo biti prava igra za zemljanu podlogu.
Čekamo južnoameričku turneju
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prije dva dana :BravoDamire i sl.Sta je sad,pa svi smo se mi nadali potajno da ce iznenaditi ali isto tako smo znali da ne igra protiv nekog levata.Isto tako niko nije ocekivao da ce na ovoj podlozi proci prvi krug,a on prodje.Polahko ljudi,ne moze nista preko noci.Dobra sedmica idemo dalje,pobjeda na ATP po pobjeda i bice to OK.Hajmo malo vjerovati da s+ce biti uredu ove godine.Sta ste odmah svi pametnjakovici,hoce biti nece biti teniser.On je vec teniser jako dobar,fino je BGM i zaradio,a igrao i sa par zvijezda svjetskog tenisa,trenira,bori se,a sta ojedinci rade???Sjede kuci i kritikuju,pa nista ne moze preko noci.Kome se ne prati neka ne prati,sto gubi dzabe vrijeme!!!DOVIDJENJA
izgrijesio sam se toliko da me zena htjela izbacitii iz stana. On jednostavnoo pare mora uloziti u trenera koji ce mu pomoci da se jos nadogradi. Nefridu svaka cast al nek pusti momka da ide dalje snekim drugim. @Shminka ako ga licno poznajes prenesi mu to 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Jedina razlika koja Damira odvaja od vrhunskih tenisera je servis. Danas je izgubio zbog toga. Na break lopte uvijek odservira dosta loše, i tu odmah GGL osvaja dominaciju u poenu. Mora servis ići dosta bolje, definitvno se može popravit.
Mislio sam da je dobio na mišičnoj masi ali nije. Ali hajd udarci su bili jaki, solidno jaki. Iako je servis bio loš moglo se doći do boljeg rezultata da nije bilo glupih UE, on kao igrač koji svoju igru mora da gradi na baseline mora UE svesti na minimum. GGL nije odigrao neki dobar meč, samo je čekao na greške Damira.
Mislio sam da je dobio na mišičnoj masi ali nije. Ali hajd udarci su bili jaki, solidno jaki. Iako je servis bio loš moglo se doći do boljeg rezultata da nije bilo glupih UE, on kao igrač koji svoju igru mora da gradi na baseline mora UE svesti na minimum. GGL nije odigrao neki dobar meč, samo je čekao na greške Damira.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ovo mu je treći meč sa protivnikom na vrhunskom nivou, treba vrijeme da se navikneš na takav nivo...i kako je vrijeme odmicalo, bio je sve bolji...nije imao sreće u drugom setu, jer je do breaka trebao doći
Par vrhunskih poena
Njegova igra zavisi od vrhunskog kretanja, a kretanje od psihe...teško je igrati ovakve mečeve, u kojima si od početka u zaostatku i sve vrijeme moraš da stižeš...na kraju meča se opustio i zaigrao dosta bolje...kad bude u stanju tako ući u meč od samog početka, rezultati će doći
idemo dalje

Par vrhunskih poena
Njegova igra zavisi od vrhunskog kretanja, a kretanje od psihe...teško je igrati ovakve mečeve, u kojima si od početka u zaostatku i sve vrijeme moraš da stižeš...na kraju meča se opustio i zaigrao dosta bolje...kad bude u stanju tako ući u meč od samog početka, rezultati će doći
idemo dalje
Onaj forhend viner iz trka iz defanzive, kao Rafashminka je napisao/la:Par vrhunskih poena![]()
![]()
![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Poen u zadnjeg gemu baš strašan, FH dijagonala, BH paralela, DS, lob, pa onda i dva voleja

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Šteta za onaj volley na kraju meča na break lopti, sve odradio odlično i volley pogađa u mrežu. Samo smanjit UE i bit' će dobro, servis iako je bio loš može dobit prolaznu ocjenu. Sad na šljaku, rezultati moraju biti bolji. Vjerovatno jedan od uzoraka ovolikih UE je i podloga, znaš da moraš ići u ofanzivu i da igraš protiv odličnog tenisera gdje će svaki slabiji udarac kažnjavat winnerima. To će na šljaci biti dosta bolje. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Na kraju je baš dobro igrao, da je bio treći set, igra bi išla na još bolju...to i jeste suština prelaska na viši nivo...treba ti igra sa boljima da bi i sam napredovao...ovo danas može biti samo pozitivan meč

Poeni na reternu u drugom setu 15-9 za Damira..razlika su servisi GGLa na break loptama, samo je jednom promašio prvi...ostale sve samo servisom spasio
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije, Santo Domingo, challenger.UltraSA je napisao/la:Sad na redu Sao Paulo kvale?
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
kakv drzava takvi sportisti tako da glupost se nervirati niko nebih vise volio od njega pobijediti ali taj covjek jednostavno nema kapacitet za vise i ovo mu je premija...jer on sve udarce ima pomalo a ustvari nema nista amaterski tenis igra ali ja navijam za njega neka bosanac zaradjuje lovu dosad zaradio pola miliona km jos makar pola miliona neka otvori firmu i zaposli 20 bosanaca i svi srecni 
Samo Sarajevo
kanarinac je napisao/la:kakv drzava takvi sportisti tako da glupost se nervirati niko nebih vise volio od njega pobijediti ali taj covjek jednostavno nema kapacitet za vise i ovo mu je premija...jer on sve udarce ima pomalo a ustvari nema nista amaterski tenis igra ali ja navijam za njega neka bosanac zaradjuje lovu dosad zaradio pola miliona km jos makar pola miliona neka otvori firmu i zaposli 20 bosanaca i svi srecni
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.