To je to. Kad bude racionalno razmišljao, kao onda u Parizu (iako sam siguran da mu je Ivica Osim pomogao tad), onda cemo nesto i da uradimo ozbiljnije. Nece uvijek biti Izeta Hajrovića u 77' minuti da ga zavali s 25 metara.effe_sa je napisao/la:Kod Sušića je problem što čovjek hoće da igra ko da vodi Barcu, Bayern ili ko da vodi špansku ili njemačku reprezentaciju. On toliko ofanzivno ekipu postavi, a i pored svega, što mi i imamo kvaliteta da zabijemo i više golova, opet nismo tolika velesila, nemamo toliki izbor, toliku širinu da svakog protivnika možeš nakantat golovima, pa onda logično da ako koji primiš da možeš pobijedit. Preofanzivne su to postavke za nas, koje on forsira. Jednostavno kocka se i ostaje pozada šupljina.
Treba malo više sigurnosti uvesti u igru, a ne sve samo napadački rješavat. U prvoj utakmici protiv Slovačke nije bilo potrebe za srljanjem nekim, moglo se zatvorenije igrat. A i pored toga što je bila ofanzivna postavka naprijed smo bili loši, a pozada šuplji...
Sušić ima dobrih strana, ofanzivnim fudbalom nas je znao zadivit, ali jednostavno čovjek neće neke stvari da prilagodi protivniku, te tvrdoglavo se drži nekih svojih stavova.
Onda ispada da je Pape strašno podcjenio Slovačku. Protiv njih da smo igrali ovako ogulili bi ih hladno u obje utakmice. Oni su morali napadati više nego mi.avlami97 je napisao/la:Pa upravo zbog postavke na terenu. Igrao je u sistemu 4-2-3-1. Igrači su iskontrolisali sredinu terena, zatvorenija varijanta i uz to sa igračima koji su i destrktivci (Rahimić). Evo ti formacije i sastava:PIKE je napisao/la:Pape ne smije da zbog svoje tvrdoglavosti dovede u pitanje ukupni kvalitet i rezultate ove reprezentacije.
Može nas odvesti 100 puta na Svjetsko prvenstvo, al' ako nastavi praviti taktičke greške kao protiv Slovačke, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da mijenjamo selektora.
Jedno mi nikad nece biti jasno. Kako je uspio onako Francusku u sred Pariza da nadyebe a pogledaj katastrofalne postavke protiv Slovačke.
-----------------------------------Hasagić---------------------------
Mujdža-------------Spahić----------------Pandža-----------Papac
---------------Medunjanin--------------------Rahimić--------------
Pjanić--------------------------Misimović--------------------Lulić
--------------------------------Džeko---------------------------------
Umjesto Pandže, Papca i Rahimića, sada su mu igrali Bičakčić, Salihović i Ibišević. Na golu umjesto Hasagića Begović. Mora se priznati da su Pandža, Papac i Rahimić mnogo sposobniji odbraniti svoj gol od Bičakčića, Salihovića i Ibiševića. Fudbal se igra glavom.
Za nadati se da ce ovo u buducnosti biti naša formacija i takticka postavka, a ne ovo što je bilo protiv Slovačke.