Safet Sušić - Pape

PIKE
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la PIKE » 13 sep 2013, 00:05

effe_sa je napisao/la:Kod Sušića je problem što čovjek hoće da igra ko da vodi Barcu, Bayern ili ko da vodi špansku ili njemačku reprezentaciju. On toliko ofanzivno ekipu postavi, a i pored svega, što mi i imamo kvaliteta da zabijemo i više golova, opet nismo tolika velesila, nemamo toliki izbor, toliku širinu da svakog protivnika možeš nakantat golovima, pa onda logično da ako koji primiš da možeš pobijedit. Preofanzivne su to postavke za nas, koje on forsira. Jednostavno kocka se i ostaje pozada šupljina.
Treba malo više sigurnosti uvesti u igru, a ne sve samo napadački rješavat. U prvoj utakmici protiv Slovačke nije bilo potrebe za srljanjem nekim, moglo se zatvorenije igrat. A i pored toga što je bila ofanzivna postavka naprijed smo bili loši, a pozada šuplji...

Sušić ima dobrih strana, ofanzivnim fudbalom nas je znao zadivit, ali jednostavno čovjek neće neke stvari da prilagodi protivniku, te tvrdoglavo se drži nekih svojih stavova.
To je to. Kad bude racionalno razmišljao, kao onda u Parizu (iako sam siguran da mu je Ivica Osim pomogao tad), onda cemo nesto i da uradimo ozbiljnije. Nece uvijek biti Izeta Hajrovića u 77' minuti da ga zavali s 25 metara.
avlami97 je napisao/la:
PIKE je napisao/la:Pape ne smije da zbog svoje tvrdoglavosti dovede u pitanje ukupni kvalitet i rezultate ove reprezentacije.
Može nas odvesti 100 puta na Svjetsko prvenstvo, al' ako nastavi praviti taktičke greške kao protiv Slovačke, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da mijenjamo selektora.

Jedno mi nikad nece biti jasno. Kako je uspio onako Francusku u sred Pariza da nadyebe a pogledaj katastrofalne postavke protiv Slovačke. :roll:
Pa upravo zbog postavke na terenu. Igrao je u sistemu 4-2-3-1. Igrači su iskontrolisali sredinu terena, zatvorenija varijanta i uz to sa igračima koji su i destrktivci (Rahimić). Evo ti formacije i sastava:

-----------------------------------Hasagić---------------------------

Mujdža-------------Spahić----------------Pandža-----------Papac

---------------Medunjanin--------------------Rahimić--------------

Pjanić--------------------------Misimović--------------------Lulić

--------------------------------Džeko---------------------------------

Umjesto Pandže, Papca i Rahimića, sada su mu igrali Bičakčić, Salihović i Ibišević. Na golu umjesto Hasagića Begović. Mora se priznati da su Pandža, Papac i Rahimić mnogo sposobniji odbraniti svoj gol od Bičakčića, Salihovića i Ibiševića. Fudbal se igra glavom. ;)
Onda ispada da je Pape strašno podcjenio Slovačku. Protiv njih da smo igrali ovako ogulili bi ih hladno u obje utakmice. Oni su morali napadati više nego mi.
Za nadati se da ce ovo u buducnosti biti naša formacija i takticka postavka, a ne ovo što je bilo protiv Slovačke.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 13 sep 2013, 00:16

Ljepo ste to izanalizirali, u sustini i jeste bas tako. Eto, formacija 4-2-3-1 i opet gol Dzeke, sansi kamaru itd..pogotovo u prvom poluvremenu. Danas ili sutra, kada dodju jos dva tri nova imena, mozemo se uigrati i sastaviti tim koji moze pobjediti svaku ekipu na ovom svijetu.

Mi imamo za tu formaciju manje vise vec sada dovoljno dobrih igraca, svega dvije pozicije nisu jasne.

---------------------------Begovic-------------------------
-----Mujdza------Bicakcic------Spahic-----??????-------
----------------???????-------------Medunjanin----------
------Hajrovic------------Pjanic-----------Lulic---------
----------------------------Dzeko-------------------------

Znamo da ce jedna pozicija biti popunjena Kolasincem i znamo da imamo jos i Salihovica, Zahirovica i Misimovica. Samo jos naci najbolje pozicije za te igrace i to je to. Ne treba nam treci napadac u ovoj varijanti, jer bi Vedo bio back-up i to kakav.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 13 sep 2013, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 13 sep 2013, 00:17

ovo je sve rečeno posle utakmice sa slovačkom. al su se svi nafurali protiv nas koji smo to govorili da smo mi na kraju ispali hejteri i pljuvači što svakako nije
Vođa zna.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 sep 2013, 02:29

nedim1993 je napisao/la:ovo je sve rečeno posle utakmice sa slovačkom. al su se svi nafurali protiv nas koji smo to govorili da smo mi na kraju ispali hejteri i pljuvači što svakako nije
Poslije bitke svi generali.
Fora je sto se samo oni u general stabu pitaju.
Slovaci kako god da su odigrali lose tekme u prethodnim mecevima su bili drugi u sesiru a mi treci.
Skuplji i dan danas ukupno pa bio to i transfermart.Italiju glat izbacili na zadnjem svjetskom prvenstvu.
i plus takozvana nova krv,blic kako hocete novi selektor.Kod nas je cak i Muzurovic sa tim blicom bio zayeban ali naravno na kratko,kao i ovaj Kozak.
I da, iako sam i ja ocekivao makar Rahimica ili Zahirovica(sto je najsmjesnije sad ti isti kriticari koji su na sva usta omalovazali ovu dvojicu pametuju kako su oni morali igrati :roll: ) u veznom,niko ne moze garantovati da bi izvukli nesto vise.Jer je ocito da pogotovo u Zenici skoro svi prvotimci ni u blizu nisu dali sve od sebe,iako je svakom normalnom vise nego jasno vaznost tih tekmi.
Jer je Pape sa tim igracima na pripremama a ne forum selektori koji nakon nekog drugacijeg rezultata od ocekivanog pobjegnu u rupe na neodredjeno vrijeme.
P.S Yebote da nisam citao prije tvoje postove,covjek bi rekao klon @nedimka :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 13 sep 2013, 03:53

Susic je preofanzivan u postavci, tako da imamo situaciju u kojoj se Ibisevic trosi igrajuci nekakvog krilnog napadaca, i vracajuci se da pomogne beku koji je visoko izasao.

Pravi kardinalnu gresku ostavljajuci Medunjanina samog da radi defanzivne zadatke u sredini, sreca pa je tu Pjanic koji je dosta trcao, pokrivao, i pravio pritisak.

Salihovic NE MOZE igrati beka, bilo koga staviti tu bolje je od njega, jer je uzas...sto prije Kolasinac dodje, to bolje, a imacemo alternativu i u Zukanovicu(pokazao je da moze to odigrati).

Misimovic bi se trebao oprostiti, nema smisla, bruka sebe, i nas..neozbiljan je sa viskom kila, sa kretnjama kao neko debeljuskasto dijete koje trckara za rajom, a ne moze ih stici.

Kad budemo takticki potkovaniji, kad budemo imali inteligentnog, i iskusnog trenera napravicemo velike, velike stvari.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 sep 2013, 08:32

velez_mostar je napisao/la: Kad budemo takticki potkovaniji, kad budemo imali inteligentnog, i iskusnog trenera napravicemo velike, velike stvari.
Slazem se, sve iskusni i inteligentni treneri svjetskog renomea su se otimali za nasu klupu kada je prijetilo suspendovanje iz svih takmicenja kako repke tako i nasih klubova. Sergej Barbarez bi vec odveo ekipu u Brazil, bez primljenog gola, a malo iskusniji Kodro bi nakon 5 kola bio u Brazilu, Fifa i Uefa bi mu rekle da je prekucao sve inteligencijom, taktikom i iskustvom te da nije posteno prema drugim ekipama iz grupe da ih i dalje mlati po usima tako uvjerljivo. Pape nema pojma, Pape sram te bilo sta nam radis, unistavas nas, 99% smo u Brazilu, kako te nije stid, navikli smo da nam pale klempe, kako si nam ovo mogao uraditi? Odlazi ako imas obraza...
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 13 sep 2013, 10:06

Said Husejinovic ?

Gledao sam ga obje utakmice protiv Austrije.Trener ga je oba puta vadio.Mora igrati bolje i stalno ako misli dobiti poziv. Njegov je "hendikep" sto imamo dosta igraca na njegovoj poziciji.Nije prekrizen , sve je na njemu.

:roll:
1946

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 sep 2013, 11:33

velez_mostar je napisao/la:
Kad budemo takticki potkovaniji, kad budemo imali inteligentnog, i iskusnog trenera napravicemo velike, velike stvari.
znaci placem :lol: frajeru nije velika stvar što smo se 96% plasirali na svjetsko prvenstvo :roll:

jesam i ja budala na šta živce trošim
nema potpisa

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 sep 2013, 11:49

velez_mostar je napisao/la:Susic je preofanzivan u postavci, tako da imamo situaciju u kojoj se Ibisevic trosi igrajuci nekakvog krilnog napadaca, i vracajuci se da pomogne beku koji je visoko izasao.

Pravi kardinalnu gresku ostavljajuci Medunjanina samog da radi defanzivne zadatke u sredini, sreca pa je tu Pjanic koji je dosta trcao, pokrivao, i pravio pritisak.

Salihovic NE MOZE igrati beka, bilo koga staviti tu bolje je od njega, jer je uzas...sto prije Kolasinac dodje, to bolje, a imacemo alternativu i u Zukanovicu(pokazao je da moze to odigrati).

Misimovic bi se trebao oprostiti, nema smisla, bruka sebe, i nas..neozbiljan je sa viskom kila, sa kretnjama kao neko debeljuskasto dijete koje trckara za rajom, a ne moze ih stici.

Slazem se sa svim, osim sa boldiranim. Covjece, pokazi malo postovanja prema Misimovicu. Kakvo debelo dijete? Covjek ima konstantnije predstave u reprezentaciji od pola igraca, a da ne spominjem da je zasluzan za Dzekinu karijeru koliko i on sam. OK, nije dobro igrao, ali ko je to tako dobro igrao u Zenici, pa se Miske moze prozvati za podbacaj. Joj, kako se ovako iznerviram kad procitam ove neke gluposti. Covjek bi pomislio da je postigao 4 autogola u ove dvije utakmice.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 sep 2013, 14:15

Miske mora kliziti da stigne loptu koja ide brat bratu 5 km/h. Ako je bila i toliko brza. To sto je on NEKAD bio najkonstantniji, sad je sigurno najdeblji. Od njeg trenutno nema prvotimca, a zalosno rekao bi covjek da bar ima 35/6 godina, a ono 31.
Celik!3,2,2.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 sep 2013, 14:36

Head je napisao/la:Said Husejinovic ?

Gledao sam ga obje utakmice protiv Austrije.Trener ga je oba puta vadio.Mora igrati bolje i stalno ako misli dobiti poziv. Njegov je "hendikep" sto imamo dosta igraca na njegovoj poziciji.Nije prekrizen , sve je na njemu.

:roll:
Prvi put da Susic neku pametnu izjavu da.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 sep 2013, 14:44

Ja ne znam kako ovog Susica nije sramota sto je pustio Vranjesa, Zukanovica i Mujdzu da se povrede. I kako ga nije sramota sto Sejo tako cesto ima povrede i samara po BL. Kako moze pustiti Stevu i Zahu da si nemogu naci solidan klub tj igrati profesionalan nogomet po 6-7 mjeseci. Treba zivjeti sa Misketom i da mu gleda svaki obrok i trcati sa njim svaki dan da Miske ima normalnu kilazu za jednog sportistu. I kako ga nije sramota da jedini def vez koji je neka klasa vec napunio 37 god..

I sve to onda koji bi to trener dosao na nasu klupu za 30000 eura godisnje

http://rt.com/sport/football/advocaat-p ... tball-313/" onclick="window.open(this.href);return false;

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 13 sep 2013, 15:44

Safete ocel biti poziva za Mahmutovica ,,,,jbt li te Visca , Svraka i kompanija

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 13 sep 2013, 17:33

Daj nek neko skenira taj intervju
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 sep 2013, 18:16

je li iko citao danasnji Sport i interviju Susica? sta kaze za Arslanagica,Kolasinca i ostale potencijalne kandidate?

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 13 sep 2013, 19:37

Za Arslanagića kaže da su on i otac mu , bili nedavno kod Papeta i izrazili želju da igra za BiH , a Pape im je rekao šta je sve potrebno za to , odnosno da mora promjeniti državljanstvo.

Za Ljevakovića i Mahmutovića je rekao, da ih prati ali da ne želi zvati igrače koji su u maloj ligi već dugo vremena a ne mogu se prodati , te da ne bi donijeli neki veći kvalitet .

KODRO
Kontakt:

Post Postao/la KODRO » 13 sep 2013, 20:23

Papeta da nema trebalo bi ga izmisliti pići Pape samo tako

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 sep 2013, 20:27

Haj nek neko skenira taj članak skener mu se pozlatio :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 sep 2013, 20:27

KODRO je napisao/la:Papeta da nema trebalo bi ga izmisliti pići Pape samo tako
ono sto pise u sportu ja mu skidam kapu.kaze dzeko je bio u ceskoj i nakon dobrih igara prodao se u bundes ligu isto tako ocekuje iod mahmutovica i ljevakovica.upamtite da su ova dva igraca iz ceske na nivou vrsajevica..mladi su i imaju vremena ako zaigraju u vecem klubu ako budu davali golove lako ih je zvati.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 sep 2013, 21:01

Njima treba reprezentacija da bi se i oni malo promovisali i nista ga ne kosta da ih proba. Ako se mogu probati Vrsajevic, Zahirovic, Sesar, Svraka i slicni igraci ne vidim sto ne bi i ova dvojica.

Sent using Tapatalk2
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.