Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 04 jan 2012, 11:25

Caceres, Pizzaro, Borrielo...

Prvi je bio želja većine Juventina, ostao kao miljenik još pri prvom pojavljivanju svojom borbenošću, pozitivnim stavom i duhom koji ulijeva povjerenje, mišljenje većine da će biti dobro pojačanja (i moje), s tim što bi moglo biti nekih rokada u liniji - ostaje da se vidi kako će to Conte posložiti.

Drugi je 30+ igrač, dokazan srednjak i vrlo kvalitetan, upitno je kako će se snaći u Conteovoj filozofiji igre ali kao dobar back-up mislim da može pružiti solidne partije. Potrebna nam je zamjena za Pirla ukoliko se ovaj povrijedi ili bude kartoniran. Radije bih tu vidio Montoliva ali moramo znati da ni Juve u modernom nogometu nema glavnu riječ kod dovođenja kvalitetnih (skupih) pojačanja. Vidjeli smoi na primjeru Barzaglia kako ''jeftino'' pojačanje može da itekako dobro doprinese igri tima.

Treći je također tridesetogodišnjak (moje godište :mrgreen: ), najbolje godine :mrgreen: :lol: 8-) .
Kvalitetan napadač koji nije nikada prikazao onoliko koliko može. Nisam bio za njegovo dovođenje iako i on ima svojih kvaliteta. Davao je dobrih golova u Milanu i Romi, posjeduje talenat koji su očito nagrizle prijateljice noći i playboyevski život (ne krivm ga nimalo :mrgreen: )
Conte ga je tražio, potencirao na njegovom dovođenju, neka ga, možda trener iz njega izvuče najbolji igrački potencijal i golove (sjetimo se Andy Colea, obje slomljene noge i nadimka Mr Promašaj)

Da ne prejudiciram (kao sa Pirlom), ako dođu, svima želim sve najbolje koliko im njihova igra, minutaža i pozicija to dopusti.

FORZA JUVE!
Pozz svima a naročito ''lošem'' dečku i bratu @Bianconeri :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 jan 2012, 12:34

Pa siđe tigre, ima li kakvih ožiljaka po tebi, jesi li čitav? :mrgreen: :lol:

Definitvno sve su to dobri igrači, ali fazon je što je nama kako stvari stoje došao onaj koji nam je najmanje potreban, a to je Borriello.

Evo opet se stvari komplikuju oko Caceresa, Sevilla opet podigla cijenu, ako su tačni ovi natpisi u novinama.

Nervira me ovo okolišanje, ovako je bilo i sa Lichstainerom, dva mjeseca smo ga ganjali, a vidjeli smo kako nam je sjeo kao kec na desetku, a tako bi bilo sigurno i sa Caceresom, a na kraju ćemo se morati zadovoljiti sa polovnjakom Cassetijem kojem je 35 godina.

Marotta ako ovo zezne, za mene će ostati prosječni menađer koji nema petlje, i on samo taktizira i oslanja se na renome kluba, konta Juve među najvećim na svijetu i igrač se sam doći, oslanja se previše na obečanu riječ igrača kao što je slučaj sa Caceresom, Fonseca rekao da Caceres želi u Juve i ovaj odmah konta lahko će on to sa Sevillom.

Svaki transfer ovako,po mjesec dana traje, izuzev ovog sa Borriellom, normalno zato što je višak u Romi, ovako ga nikad ne bi doveli.

Ako ne dovede Caceresa nikad mu halalit neću i poželjet ću da što prije ode iz kluba :!: :mrgreen:

Kad se sjetim da sam ga do prije mjesec dana hvalio, a sad ovako želi sve da uprska.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 jan 2012, 13:00

Caceresa treba i mora završiti, ovo će biti povuci-potegni ali izgleda da Marotta voli ovakve stvari, to mu je u krvi.
Da bi se vratili tamo gdje pripadamo ovo je proces koji traje, biće tu još ''flopova'' transferskih koje je nemoguće izbjeći (kao onomad Juan Pablo Esnaider, Bachini ili Henry), ali i pogodaka (Zambrotta, Bokšić, Zalayeta).

Bitno je da te igrače želi Conte i on vjerovatno ima najbolji uvid u potrebe ekipe, imao je mnogo više pogodaka nego loših odluka zato poželimo dobrodošlicu svakom ko Juventusu može donijeti dobro.

P.S. Ima svega cobra, ali takve ''povrede'' su slatkog karaktera.
Šlag na tortu je bila opklada sa bratom interistom u paljenje dresa javno na cesti ko izgubi u hrvanju...
Rasuo sam ga k'o Wanderlei Silva nekad onog japančića :mrgreen: :lol: :mrgreen:

Bio je obrazli, spalio je Zanettijev dres u kanti ispred vikendice na očigled brojnih prolaznika 8-) :D

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 04 jan 2012, 14:48

Eh, kad vidim da je ovaj Casillas ponovo najbolji...

Fkt mi nesto zao Gigija, realno da je otisao one 2006. pokupio bi sve zivo, ali ne, on je ostao kod nas, u prosjecnoj ekipi, koja se ne bori za trofeje, Evropu.... mogao je daleko bolju karijeru napravit...ali je ostao u najboljim godinama da brani za nas.... i kako da ga ne obozavas...

Cast Casillasu, ali jbg, Buffon je van konkurencije....

Ove godine ce on biti najbolji, sa povratkom Juventusa i uspjehom Italije na EP aBd...

SUPERMAN 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 jan 2012, 15:39

Iker je dobio nagradu za najboljeg golmana za prošlu godinu, a ne i za to da je najbolji na svijetu :mrgreen:

Tako sam ja to skontao, realno ako se uzme u obzir ovih posljednjih par mjeseci 2011. Buffon je najbolji, ko je god gledao Juventus shvatio je da je Buffon svojim odbranama već sada donio 6 ili 8 bodova ekipi.

Jutros sam bio poprilično indisponiran kad sam pročitao sve oko Caceresa, sad sam se oraspoložio :mrgreen:

Sportmediaset piše kako je već dogovorena cifra u iznosu od 9 miliona i da je pitanje dana prelazak Martina u Juventus, problem je način plaćanja.

Ako dovedemo Cacerasa sad u januaru mi ćemo ustvari već i imati neku okosnicu tima i za sljedeću sezonu, na ljeto treba dovesti 2 top igrača i to je to, Conte želi dva igrača Balea i Higuaina, sa plasmanom u CL na kraju sezone dolazak ove dvojice i nije toliko nerealan :mrgreen:

Pročitah i nešto za De Rossija, lafo Juve priprema veliki besplatni transfer na ljeto, a to je dolazak De Rossija kojeg će pokušati nagovoriti saigrači iz reprezentacije koji igraju u Juventusu, znamo da smo tu nadmočni u odnosu na sve :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 jan 2012, 15:57

Dogovor je postignut,cijena oko 9M,zastoj je oko obaveza otkupa te oko cifre za posudbu koja bi trebala biti oko 2M odmah,navodno će i Barcelona dobiti oko 15% od transfera.

Izgleda da je Newcastle zagrizao za Iaquintu,treba im napadač jer Demba Ba će morati na afrički kup nacija.

Danas bih volio vidjeti Eliu u igri čitavih 90 min,ako ni danas ne bude igrao ne znam šta onda da očekujemo do kraja sezone.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 04 jan 2012, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 04 jan 2012, 16:13

Serena: Borriello kompletniji od Matrija

"Sa Borriellom Juve u napadu ima kvalitet više.Upotpunili su svoj napad, ništa im ne fali. Borriello je bolji u timskoj igri, Matri je brži i prodorniji, ali je trenutno za nijansu kvalitetniji Borriello."
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 04 jan 2012, 17:26

Oxygen je napisao/la:Dogovor je postignut,cijena oko 9M,zastoj je oko obaveza otkupa te oko cifre za posudbu koja bi trebala biti oko 2M odmah,navodno će i Barcelona dobiti oko 15% od transfera.

Izgleda da je Newcastle zagrizao za Iaquintu,treba im napadač jer Demba Ba će morati na afrički kup nacija.

Danas bih volio vidjeti Eliu u igri čitavih 90 min,ako ni danas ne bude igrao ne znam šta onda da očekujemo do kraja sezone.
U nedjelju igramo s Lecce-om u 15:00
A sta je to danas ? :mrgreen:
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 04 jan 2012, 17:28

Do mene je,mislio sam da danas igramo sa Al Hilalom,a zapravo sutra igramo u 17.15 :mrgreen:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 04 jan 2012, 17:44

Ma nema sanse da vidimo De Rossija u ekipi Juventusa to vam mogu garantovat, ili u bilo kojoj ekipi u Italiji to su novinarske gluposti.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 jan 2012, 17:51

Ma znam da nema ništa od toga, on će u United ili Real, ako bude išao iz Rome.

I onaj Reus što smo ga ganjali potpisao za Borussiu Dortmund, izgleda da su već pronašli zamjenu za Gotzea, trebalo bi pokušati dovesti Gotzea na ljeto.

Roma nije zainteresovana za zamjenu Motta - Pizarro, očekivano.

Samo da hoće početi ove utakmice, ovako se samo patimo sa ovim ko dolazi ko odlazi. :mrgreen:
Ž '21!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 04 jan 2012, 20:37

“There’s a great spirit between us and this has impressed me - we’re like brothers. In terms of the system, for me it’s always important to defend well, before going forward, but I’m very settled in the three-man midfield. Am I scoring less compared to previous seasons? Yes, but I’m happy all the same, because we’re unbeaten and top of the table. If I manage to score a few more, even better, but I prefer that Juve win.”

- A.Vidal

Sto mi je posto drag ovaj igrac. Nadam se da ce nastaviti kako je zavrsio...

jos malo i utakmice, bas sam se pozelio a i vas sam se pozelio :mrgreen:

[youtube][/youtube]

eto nesto novo iz Dubai..

Forza Juventus!!!!!!!!!!!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 04 jan 2012, 21:01

slika 8-)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 jan 2012, 22:39

@SoloJuve

Eto još nam @JuveSissoko fali pa da opet pravimo halvu nas trojica, sutra bi on trebo da naleti, baš kad je utakmica :mrgreen: :lol:

Nedostajao si mi <3 :P :lol: :lol:

Valjda će nam tvoj povratak donjeti i povratak Martina Caceresa. Samo njega čekam da se vrati, volio bih više njega nego Ozila ili Higuaina. :mrgreen:

slika

Seikh Ibn Il Principino Marchisio :mrgreen:
Ž '21!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 05 jan 2012, 00:22

@harebianconero

Ubila se za tebe :mrgreen:

[youtube][/youtube]

I šta piše Gazzetta? Quagliarella treba preći u provincijski klub pod imenom inter.

Grohotom se smijem :mrgreen: :lol: :lol:
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jan 2012, 08:29

Buffon

Lichtsteiner Barzagli Bonucci Chiellini

Pirlo Marchisio

Pepe Vidal Vučinić

Matri

Buffon

Lichtsteiner Barzagli Chiellini Caceres

Pepe Pirlo Vidal Marchisio

Matri Borrielo

Buffon

Lichtsteiner Barzagli Bonucci Chiellini

Pepe Pirlo Vidal Marchisio

Matri Quagliarela

Ima mogućnosti i opcija + Ashton, Pazienza, Del Piero, Giacherini, Esti, Elia, Vučinić

Juventus Fans
Kontakt:

Post Postao/la Juventus Fans » 05 jan 2012, 12:07

ramiral.... zar vučinić nije naš najbolji napadač...
bolji je on od boriella...
prije će igrati vučinić - boriello nego boriello - matri

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 05 jan 2012, 12:25

Bianconeri1988

Ma samo neka probaju opet :mrgreen: ..vidim ipak ti drzis ovdje sve pod kontrolom ;)

A sto se tice Caceresa, mislim da ce on doci samo je pitanje kad. Ma ja bi volio da mi dovedemo jos jendog beka alpovjerenog ... al bit ce abd na ljeto kad se plasiramo u LS.

Sta se ovo nesto pise da bi Amauri mogo preci u Romi?? Haj daj boze ... jer previse napadaca imamo a bezeveze nas to samo kosta...

a taj video sto si postavio,, pravo mocan 8-) NAJACI SMO!!

Forza Juve!!!!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jan 2012, 12:51

@JuveFans jarane to sam samo onako naveo ''neobavezno''

Imamo širok izbor u napadu. Trebamo se riješiti Amaurija, Iaquinte i Tonija.
Imamo Matrija, Quagliarelu, Vučinića, Alexa i Borriela.

Neće sigurno svi moći igrati, po onome što smo vidjeli u Conteovom radu igrati će najspremniji, najborbeniji i najkorisniji timu. To su dosada bili Matri zbog kretnje i borbenosti te Vučko zbog lucidnosti i tehnike iako ne znači da je ikome zagarantovana prva postava, to smo vidjeli na primjeru Elie ili Krasića koji griju klupu a igra Esti ili npr Giacherini.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 05 jan 2012, 13:00

da li ce zapinjat danas u ovoj tekmi???lijepo koeficijent na nasu pobjedu al neki golman se oprasta pa da nece sta smuljat :)
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: lol89 i 3 gosta.