Obojica su povrijeđeni. A jedan od te dvojice je Fode Koita, igrač koji je ponikao u PSGu te igrao za Montpelllier itd. Dobar špic, zabio oko 30 golova u 90ak nastupa u Turskoj. On je imao gotovo završen transfer u Bešiktaš ovo ljeto, međutim nije prošao ljekarske preglede. Zadnje 3 utakmice nije ni u zapisniku zbog povrede.hurem je napisao/la: ↑04 okt 2020, 13:48Hodzic je imao jaku konkurenciju u Videotonu i dobro je sto je otisao. Teško se izboriti za mjesto pored kapitena madjarskog tima koji je uz to i madjarski reprezentativac kod madjarskog trenera - to sam vec pisao.
Eh sad, znam da je Kasimpasa imala one Crnce u napadu i da nisu uopce bili losi...nisam ih gledao u novoj sezoni i ne znam da li su i sta prodavali.
U svakom slucaju otišao je u jacu ligu i ovaj transfer je svakako napredak. Bitno je samo da bude starter. Znat cemo vrlo brzo.
Mislim da je njima hitno trebao napadač jer su zadnje 2 igrali bez istog, tj Alan kao ofanzivni vezni je igrao na poziciji špica. Kao razlog zašto su odabrali Aru vidim u njegovoj novoj agenciji koja ga zastupa. Ganjala se bundesliga i bilo je neke priče, ali ruku na srce, njegov učinak ove sezone u Videotonu nije baš najbolji. Mislim ok je s obzirom koliko je minuta proveo na terenu i na kojoj poziciji ali nedovoljno za lige petice.
Dotakao si se i situacije i u Mađarskoj. Ovdje je ljudima teško objasniti kako stvari stoje jer imas ove padobrance koji dane provode na forumu smišljajući pogrdne nadimke za naše igrače. Elem, po dolasku u Videoton, na klupi je bio srbin Nikolić koji je u rosteru, pored Are, imao braću Lazović (Danko se brzo oprostio od fudbala) i Šćepovića. Naravno, Armin je bio zapostavljen. Sljedeće godine dolazi domaća uzdanica Futacs, i onda na sve to vraćaju vrhunskog napadača i jednog od najboljih igrača mađarske lige Nemanju Nikolića. To je čovjek koji je u svakom klubu zabio preko 100 golova. Paklen igrač. Ara i kada je igrao, igrao je na poziciji drugog špica ili lijevog krila, a onaj Carillo ga je koristio i kao centralnog veznog. Što je suludo.
Nadam se da će sada pokazati koliko vrijedi, mislim da mu je krajnje vrijeme za neki iskorak u lige petice. Naravno, nije sve ni do trenera, ima tu i njegove, tako da kažem, nemogućnosti da malo promijeni stil igre. Najdraža pozicija mu je klasični spic, ali zbog svoje konstitucije nije u mogućnosti da radi ono što su neki tražili od njega. Vidjet' ćemo. Turska liga je bolja od Mađarske i generalno, Kasimpasa je skuplja ekipa od Videotona.