majestic24 je napisao/la:
Gdje sam ja rekao da je isto 1700 eura i 500 maraka yebem Vas mahnite???
Rekao sam da je to nesto slicno,ali ne i isto.
Nemoj lupati ko Maksim po diviziji jer nije ni približno slično.
majestic24 je napisao/la: 1700 eura u njemackoj moras isto raditi sto i u Bosni sa 500 maraka...da gledas gdje ces svaku marku potrositi,gdje mozes proci jeftinije sa kupovinom i slicno.
Svugdje moraš raditi al' nije isto raditi 160h i dobiti 1700 eura uz sve beneficije koje radnik treba imati i raditi 300h a dobiti 500KM.Uz ovih 500 KM dobiješ neplaćen godišnji,neplaćen rad praznicima i vikendom,neplaćen noćni rad,neplaćen topli obrok i karta.Kad odbiješ koliko ti mjesečno ode za hranu i kartu dođeš na 350KM.
majestic24 je napisao/la:A Vi sto govorite da se ne moze u Bosni zivjeti sa 500 maraka...sta je sa onima sto nemaju nikakva ili gotovo nikakva primanja?? Koji dobivaju 320 marak?? Od cega oni zive?
Oni ne žive oni životare,ako ne kopaju po kontejnerima onda idu na javne kuhinje i mole dragog Boga da se ne razbole jer nemaju od čega plaćati ljekove,režije,hranu.
majestic24 je napisao/la:I jos jedna stvar...prije par godina kad smo ja i zena dobili bebu,3 godine smo zivjeli od 500-600 maraka mjesecno. I zivjeli smo sasvim normlano.
Zavisi šta misliš pod normalno,čak iako imaš stan/kuću pa ne plaćaš kiriju saberi režije,hranu i za dijete pelene dođe se do zaključka da ne možeš živjeti normalno nego patnja svaki mjesec i ako te gura familija.