GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,Devil,dubrava

Ko je vaš favorit u grupi C?

Španija
125
52%
Italija
61
25%
Irska
15
6%
Hrvatska
39
16%

Ukupno glasova: 240

Titova-Juga
Kontakt:

Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post Postao/la Titova-Juga » 19 jun 2012, 00:04

juveboy je napisao/la: Brate, ne znam odakle ti to da su Talijani najveca fudbalska nacija u Evropi, ako su to htio reci, onda lijepi moj moras dodati i Svabe. . .

Definitivno Italija i Njemačka i jedni i drugi imaju ukupno 11 naslova sto svjetskog sto EU prvaka.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 jun 2012, 00:04

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Španija je za klasu jača reprezentacija od Hrvatske što je i pokazala večeras. To što neki ljudi očekuju od njih da trpaju po 10 golova i stalno umanjuju njihov uspjeh to je već njihov problem. Hrvatska je imala jednu pravu šansu, nije se sastala s loptom cijelu utakmicu i nije oduševila nikog osim njenih subjektivnih navijača. Španija je odigrala koliko joj je trebalo i rutinski upisala pobjedu na način kakav niti jedna druga reprezentacija ne bi bila u stanju. Jedina reprezentacija koja je u stanju da odigra tri utakmice sa manje od 100% i bez problema prođe dalje. Jedina reprezentacija koju svi pljuju a koju bi svi najrađe izbjegli u kad god mogu, što je najbolji pokazatelj njihove veličine, a sva ova priča koja ih omalovažava je klasična šuplja koja se svojstvena ljudima sa ovog podneblja. Onaj ko izbaci Španiju može reći da je zaista napravio nešto. Ja to govorim kao neko ko uopšte ne navija za Španiju, ali nema problem da oda priznanje onome ko je dobar.
Sve je u redu, spanski igraci imaju kvalitet kao malo ko drugi.
Iniesta i ekipa su igracine.
Ali svak vidi da tesko dolaze u prilike za gol, a u fudbalu je ipak cilj postici gol a ne imati posjed lopte od 80% ;)
Jos Del Bosque vadi jedinog napadaca pri rezultatu od 0:0 a ubacuje veznjaka......
Pa oni ce imati velikih problema kada neko prvi povede protiv njih i povuce se nazad.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 19 jun 2012, 00:04

Malo se utrtario Del Bosque u drugom poluvremenu, komšama se mora priznati da su odlično stajali protiv jačeg protivnika.
Mojim žabarima sretno u daljem toku prvenstva. ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 19 jun 2012, 00:07

barbarez je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Koliko mu je drago da Hrvati nisu prosli,samo radi ovih domacih ,inace su mi simpaticni na svim takmicenjma,toliko mi je zao sto su ovi Talijanski smetljari po ko zna koji put prosli guzovace,i ne bi me cudilo da na kraju odu do samog finala i mozda i pobijede.FUj smetljari
Zasto su Talijani smetljari ? Ljudi su neporazeni do sad na EURU, protiv spanaca odigrali krajnje korektno, cak i vodili i na kraju zavrsilo 1-1, Hrvate razvalili prvih 45 minuta i onda ih prerano zatvaranje tekme kostalo punog plijena, Irce isto tako pobijedili zasluzeno.
Kako nisu ba smetljari,kroz cijelu svoju histoju,pogotovo fudbalsku su smetljari bili.Bolan vazda na guzove prolaze,grupnu fazu,a sto vole kukat pogotovo u 3 kolu.Koliko su bolan puta jedva prosli grupnu fazu i na kraju uzimali titule,ili isli medju 4.NAravno necemo ni pominjat one prve dvije titule i Musolinijev uticaj.Ja ne kazem da su Hrvati nesto bolji,pa cak ni SPanci nisu bili Bog zna sta,ali Italijani su nastavili svoj smetljarski kontinuitet.Moje misljenje o njihovom fudbalu je kratko i jasno fuj.
Poserem se ja na tvoje misljenje o fudbalu :) Sta je bolje? Tiki taka? tjeraj na strane i centriraj na go?
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2012, 00:09

GaziHusrevbeg je napisao/la:Na vašu žalost Italijani su najveća fudbalska nacija u Europi, pa vi kako hoćete.
U reprezentativnom fudbalu - NE, koliko god ti to puta pokusao proturiti. :mrgreen:

Inace, preoprezno se igra na ovom Euru, pogotovo ove velike repke. :roll: Helem, ne bi me cudilo da se ponovi '96, gdje su elferi maltene odlucili svaku tekmu. Znamo ko se tu "najboljse" snalazi. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

High

Post Postao/la High » 19 jun 2012, 00:09

Španci, Talijani, svaka čast.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 jun 2012, 00:11

Tritolone je napisao/la:
hodža je napisao/la:
a da je sudio penal na Pique-u..ne bi bilo tog faula nad Ćorlukom...ako ćemo šta bi bilo, kad bi bilo...

Sudija je kriv što Rakitić nije zabio gol
Ja ti govorin za nesto sta se desilo u periodu od 1 minute, a ne govorim za nesto sta ima razlike pola utakmice. Itekako ima veze.

.

pa da je Španija dala go iz penala, možda bi opet za 2 min. dala još jedan..niđe veze priča...trebao je suditi po jedan penal na obje strane al nije, i gotovo...u ovakvoj tekmi se MORA iskoristiti svaka prilika, što Rakitić a ni Perišić nisu uspjeli i jbg...
FORZA MARŠAL !!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 jun 2012, 00:12

Hare_BvB je napisao/la:
U reprezentativnom fudbalu - NE, koliko god ti to puta pokusao proturiti. :mrgreen:

1934
1938
1982
2006

1968
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 jun 2012, 00:15

@Juga

5 < 6. :mrgreen:

Plus, kontinuitet dobrih nastupa na velikim takmicenjima je debelo na strani Svaba.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 00:15

Del-Bosque-a treba otjerati sa klupe nakon ovog eura.
Dosta je vise njegovih zaje*ancija i pokusaja kopiranja Guardioline Barselone.
Ja ne znam sta mu dodje onaj Torres da ga stalno forsira prije Llorentea i Pedra .. lik je jednostavno izvan svake forme.

Inace:

Ramos, Arbeloa, Xabi, Xavi, Busquets i Torres najgori !

Sva sreca pa onaj Rakitic ne zna glavom a Casillas zna.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 jun 2012, 00:16

Hare_BvB je napisao/la:@Juga

Plus, kontinuitet dobrih nastupa na velikim takmicenjima je debelo na strani Svaba.

Tu je to u par deka. Govoriti da Talijani nisu sila u reprezentativnom smislu je ipak sramota zar ne ?

U zadnje vrijeme upravo Svabe jako odgovaraju Azzurrima i ja se iskreno nadam upravo tom polufinalnom dvoboju jer je uvijek napeto i dobro !

Smrt nacionalizmu !!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 19 jun 2012, 00:16

Momcima svaka cast na predstavi, castan poraz protiv mozda i najbolje selekcije na svijetu i odlicna predstava na EURU uopce, sveukupno gledajuci.

Hrvatska se sjajno branila u vecerasnjoj utakmici i igrala relativno OK, mislim da nitko ovdje ne moze navesti nijednu bas cistu priliku Spanjolske osim samog pogotka Navasa, a siguran sam da se brojni time ne mogu pohvaliti a da su igrali protiv Spanjolske, a imala je u Rakiticu najbolju i jedinu cistu priliku na utakmici do tog momenta na obje strane, nazalost i zapucala tu 100 postotnu sansu, istu kakvu je Spanjolska nazalost iskoristila, imali su i precisti nedosudjeni penal na Corluki u krucijalnoj fazi utakmice koji nek ide na apsolutnu sramotu Starku i UEFA-i, a Spanjolski gol je ja mislim cist, odnosno smatram da je igrac bio u liniji. Doduse, nisam u potpunosti siguran da li se pasivno zaledje moze primijeniti u slucaju kad ovaj koji prima loptu ''aktivira'' sekundu poslije igraca koji konsekventno zabija pogodak, a sekundu ranije je bio u ocitom zaledju. No, nisam sudacki ekspert. Spanjolska Marca navodi da je i na Mandzukicu napravljen penal u momentu kad je Ramos startao na njegov glezanj sa kudikamo previsokom podignutom nogom. To mi je diskutabilno, mozda, mozda ne, po meni osobno je to bila cista opasna igra Ramosa i zuti karton za istog, a ne samo korner za Hrvatsku. Kako god, lijepo je procitati da su i sami svjesni da su na kraju krajeva ipak imali i srece, ali i vjetra u ledja sudaca kada je bilo najpotrebnije. To na stranu, naravno da su strasna reprezentacija.

Kako god, mislim da nitko pravo nema prigovoriti ovim momcima ili pljuvati ili bilo sto deseto, rijec je o najjacoj reprezentaciji sa balkanskih prostora, osvjetlali su svojim predstavama i borbenosti cijelu regiju, pokazali su jos jednom svima da su zasluzeno vec dugi niz godina medju 10 najboljih reprezentacija uopce i da mogu igrati s bilo kime i namuciti bilo koga, malo sportske srece je falilo da se prodje u cetvrtfinale koje ni po cemu ne bi bilo manje zasluzeno nego od strane Italije ili Spanjolske, tamo gdje su vec realno ionako prosle i losije reprezentacije, no takav je bio zdrijeb.

Jos jednom, BRAVO MOMCI I HVALA VAM ZA SVE!
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 19 jun 2012, 00:27, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 19 jun 2012, 00:18

calcio je napisao/la: Sve je u redu, spanski igraci imaju kvalitet kao malo ko drugi.
Iniesta i ekipa su igracine.
Ali svak vidi da tesko dolaze u prilike za gol, a u fudbalu je ipak cilj postici gol a ne imati posjed lopte od 80% ;)
Jos Del Bosque vadi jedinog napadaca pri rezultatu od 0:0 a ubacuje veznjaka......
Pa oni ce imati velikih problema kada neko prvi povede protiv njih i povuce se nazad.
U fudbalu je cilj osvojiti nešto. Bio im je cilj proći grupu i to su napravili, nekakva priča o tome kako je Italija odigrala super protiv njih ili kako je Hrvatska pokazala nekakvo herojstvo je totalno nebitna na nekom globalnom nivou, te se priče hvataju samo navijači te dvije reprezentacije. Slijedeći cilj je proči četvrtfinale i ako to naprave sva priča o tome kako je neko napravio protiv njih nešto je opet potpuno irelevantna. Del Bosque očito vidi nešto što mi ostali ne vidimo, a rezultati su totalno na njegovoj strani, nezapamćena je dominacija kakvu sada ima Španija u reprezentativnom fudbalu, gube jednu od 30 utakmica, osvajaju titule i vrijede za favorite po svim relevantnim prognozama. Ja sam svjestan toga da se ljudi zasite dominacije bilo koga i da bi dali sve da to prekine i da je upravo to razlog omalovažavanja svega što su oni napravili. I ne samo oni, i Barcelona i Željezničar i bilo ko ko radi sličnu stvar. Omalovažavanje tuđeg uspjeha je uobičajena osobina ljudi sa ovog podneblja i upravo to je sad po ko zna koji put izašlo na površinu.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 19 jun 2012, 00:20

Spanija i Hrvatska su trebale proci i .
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 19 jun 2012, 00:22

Ma ja sam mislio na nacije, na uspjehe klubova i slično, Njemci imaju veći kontinutet u reprezentativnom fudbalu, a Italijani u klupskom, kad se to sve sabere i oduzme, Italijani su prednosti. :mrgreen:

Drago mi je što su 'rvati ispali, jer će se konačno nastaviti pričati samo o fudbalu. :mrgreen:

Smučilo mi se više o hvalenju ovih rođenih Bosanaca i Hercegovaca što igraju za 'rvatsku. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 19 jun 2012, 00:23

High je napisao/la:Španci, Talijani, svaka čast.
Svaka im čast. Provukli se pored države koja ima manje stanovnika nego njihove metropole, koja ima najneregularniju ligu u Europi, koja nema svoj kamp i trenira u inozemstvu. Svaka im čast, yeben uspjeh.
slikaslikaslika Španjolska

slikaslikaslika Italija
Hayley <3

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 jun 2012, 00:25

badblueboylivno je napisao/la:
High je napisao/la:Španci, Talijani, svaka čast.
Svaka im čast. Provukli se pored države koja ima manje stanovnika nego njihove metropole, koja ima najneregularniju ligu u Europi, koja nema svoj kamp i trenira u inozemstvu. Svaka im čast, yeben uspjeh.
slikaslikaslika Španjolska

slikaslikaslika Italija

Biće bolje nakon prespavane noći, tako kažu

Smrt nacionalizmu !!

High

Post Postao/la High » 19 jun 2012, 00:25

Vidim iz Livna si, shvatam tvoj post. Takvi i slični tebi davite uvijek istim postovima i raspravama. Zdra'o
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 19 jun 2012, 00:25

Titova-Juga je napisao/la:

Tu je to u par deka. Govoriti da Talijani nisu sila u reprezentativnom smislu je ipak sramota zar ne ?

U zadnje vrijeme upravo Svabe jako odgovaraju Azzurrima i ja se iskreno nadam upravo tom polufinalnom dvoboju jer je uvijek napeto i dobro !
6-5 u titulama za nijemce
13-8 u finalima za nijemce
19-14 u polufinalima za nijemce

4 puta je njemacka ispala u prvoj fazi a italija u cak 8 navrata

nedvojbeno su nijemci bolji u reprezentativnom fudbalu!!!
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

pinturicchio30
Kontakt:

Post Postao/la pinturicchio30 » 19 jun 2012, 00:26

tm84 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:

6-5 u titulama za nijemce
13-8 u finalima za nijemce
19-14 u polufinalima za nijemce

4 puta je njemacka ispala u prvoj fazi a italija u cak 8 navrata

nedvojbeno su nijemci bolji u reprezentativnom fudbalu!!!

Pod pojmom fudbalska nacija nije mislio na reprezentacije ,,, nego opcenitno uspjesi klubova i reprezentacije...
Zadnja izmjena: pinturicchio30, dana/u 19 jun 2012, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.