18.11.2013. BiH - Argentina
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 18.11.2013. BiH - Argentina
Trka, trka i samo trka. Trebaju nam brza krila sa kreativnim Pjanicem u sredini. Misimovicu hvala za sve ali on treba svaku utakmicu u Brazilu pocinjati sa klupe. Spahica i Bicakcica se nemojte ni usuditi kritikovati, jer su njih dvojica bili prakticno kao na streljani. Pa mi igramo protiv Argentine bez destruktivnog zadnjeg veznog. Normalno da ce stoperski dvojac biti na udaru svaki napad, kad se njihovi igracu prosetaju kroz sredinu. Da ne pominjem kako se neki od "zvjezdica" moraju spustiti na zemlju i pogledati istini u oci, kako bi prestali izjavljivati raznorazne gluposti u medijima i mozda se vise zalagali na buducim utakmicama.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."
Don't raise your voice, improve your argument.
Don't raise your voice, improve your argument.
E ovo sto je trxel napisao je dobra formacija. S tim da Medunjanin nije DMF, on je vise CMF.
Sve i jedna ekipa, repka i klub danas ima defanzivnog veznog ciji se posao zna.
Kod nas tu poziciju koliko ja znam moze igrati samo Zahirovic ili Rahimic (koji vise i ne igra i na kraju je karijere) ali neko je MORA igrati. I mora biti igrac koji zna unistiti napad, nesto kao Khedira ili Xabi Alonso.
Salihovic i Miske su meni za ubaciti zadnjih 20-30 minuta. Salihovic nije tako los sa kondicijom ali na krilu mi je spor i nije nesto prodoran. Lulić mi je duplo opasniji u napadu.
Kod nas tu poziciju koliko ja znam moze igrati samo Zahirovic ili Rahimic (koji vise i ne igra i na kraju je karijere) ali neko je MORA igrati. I mora biti igrac koji zna unistiti napad, nesto kao Khedira ili Xabi Alonso.
Salihovic i Miske su meni za ubaciti zadnjih 20-30 minuta. Salihovic nije tako los sa kondicijom ali na krilu mi je spor i nije nesto prodoran. Lulić mi je duplo opasniji u napadu.
za tu poziciju je najbolji Kolasinac (sigurno bolji od Mede, Zahirovica il Rahimica)Ananas je napisao/la:E ovo sto je trxel napisao je dobra formacija. S tim da Medunjanin nije DMF, on je vise CMF.
Zadnja izmjena: harko8, dana/u 19 nov 2013, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
Samo sto smo mi prosuli prijateljsku protiv Amerike, nakon koje su svi govorili: Dobro je, bitno je da pokazemo protiv Slovacke. Nakon koje su svi govorili da se vidi ko nije za reprezentacije (Avdija,Sunjic,Zahirovic). Nakon koje su svi govorili nek su nas spustili na zemlju itd... Sta se promjenilo od tada, nista, i dalje u reprezentaciji imamo Vrsajevica, Sunjica,Zahirovica, oni i dalje dobijaju priliku, iako su pokazali odavno da ne znaju. Mi nakon svake prijateljske govorimo, bit ce ovo bolje.trxel je napisao/la:Ima par vrh repki, koje se doslovno prosipaju u prijateljskim utakmicama. Ovo sinoc ne znaci nista. Naravno, uvijek se kaze mora se bolje zbog navijaca, ali mislim da ce i nama draze biti neka se pokazu na mundijalu. Bit ce tu sigurno izmjena. Safet u ekipi mora imati dva klasicna zadnja vezna, jednog u igri, drugog na klupi. Pored tog veziste, trebao bi igrati Pjanke cija zamjena bi mogao biti Medunjanin.. Iskreno, pomenuti dovjac ne ide zajedno, osim u 4-2-3-1, gdje onda Pjana ide ispod spica kao play ekipe. Miske klupa, jer moze itekako biti koristan takav, mozda cak i korisniji. Ovo govorim iz cistog razloga sto treba napraviti cistku "viska pozicije" zbog krila, prvenstveno zbog Lulica i Hajrovica. Kada bi se to sve poklopilo, onda protiv ultra jakih repki bi ovako moglo izgledati:
---------------Begovic
Mujdza--Bicakcic--Spahic--Kolosinac
-------Medunjanin--Salihovic-----
Hajrovic------Pjanic------Lulic
------------Dzeko (Ibisevic)
U ovoj formaciji, za ofanzivne akcije su zaduzeni Pjana, krilni igraci, Medo takodjer, ali vise se posvetit defanzivi, te spic, naravno... Dzeko bi dosao do izrazaja, jer bi se citava igra razvijala prema njemu.
Klupa: Misimovic ( moze napraviti genijalan potez kao joker), Ibisevic ( protiv vecih protivnika njega ili Dzeku zrtvovat na klupu), te Visca, Besic, Zahirovic, Prcic, S. Hajrovic, te mozda Zolotic itd...
Nakon toga se desavaju nevjerovatne rokade u timu, igramo bez zadnjeg veznog, gubimo jednu od najvaznijih utakmica, a u drugoj nas je sami Bog spasio i niko vise. Igrali smo protiv neozbiljnih reprezentacija i pokazali svoju "klasu". Protiv bilo koje ozbiljnije smo pokazali sve svoje mane. Sto je najgore, Pape zna nase mane, al ne radi nista da ih otkloni. Zbog tog njegovog tvrdoglavog stava se i bojim da ce na svjetsko pozvat ovu ergelu kvazi igraca i da cemo tamo biti kanta za nabijanje.
Sa ovom formacijom se apsolutno slazem.
Ma pišite vi šta hoćete... Avdiju ne treba voditi ni na Bajramski turnir,a kamoli na SP... Bičakčić se pogubio totalno... I više mi je dosadilo da strepim svaki put kad neko pređe centar... I Spahić uvijek napravi glupost protiv velikih,sjetim se Francuza,pa sinoć ovo...
Jedini iz zadnje linije sinoć koji je pokazao da zna je Seo... ostalo katastrofa... Jedva čekam ove momke na štoperima da sastaju,što kaže Pašić tj Emir Hadžihafizbegović u Karauli : Paunoviću pun mi je k.... tvojih budalaština.... Bešić je za ove naše pojedince u odbrani i veznom redu prof.dr.sc.
Jedini iz zadnje linije sinoć koji je pokazao da zna je Seo... ostalo katastrofa... Jedva čekam ove momke na štoperima da sastaju,što kaže Pašić tj Emir Hadžihafizbegović u Karauli : Paunoviću pun mi je k.... tvojih budalaština.... Bešić je za ove naše pojedince u odbrani i veznom redu prof.dr.sc.
Zadnja izmjena: 19risha88, dana/u 19 nov 2013, 13:39, ukupno mijenjano 3 puta.
U toj @trxel - ovoj formaciji treba zamjeniti pozicije u napadu Džeki i Ibiševiću. Prva opcija je Ibišević, a ne Džeko.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Sad samo cekat izvlacenje za SP i trazit nove protivnike.
P.S Vidim raja dosta napada Vrsajevica. Taj isti Vrsajevic je i takav sinoc bio daleko bolji od Dzeke, pa opet Dzeku niko ne napada. Inace, osim Mujdze, kojeg mi to jos imamo desnog beka a da nije u BH premijerci?
P.S Vidim raja dosta napada Vrsajevica. Taj isti Vrsajevic je i takav sinoc bio daleko bolji od Dzeke, pa opet Dzeku niko ne napada. Inace, osim Mujdze, kojeg mi to jos imamo desnog beka a da nije u BH premijerci?
Eee burazeru moj da nije bilo one ljubicaste hobotnice u nasem golu sad bi mi pricali o porazu od mozda i vise od pet golova nego sto je to bio slucaj u prvom nasem dvomecu. :)Al eto sad..FliX je napisao/la:Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
-
bacelonafan
- Kontakt:
Ko papagaji ponavljate evo zasto Dzeko ne igra u Citiju bla bla,eto mi to imamo toliko kvalitetnih igraca da bi vama strucnjacima Dzeko sjedio na klupi,iako je nas najbolji strijelac svakih kvalifikacija,i sta spominjete city kad i tamo zabija strucnjaci,ocekujete od napadaca da trci gore dole to nije njegov poso,ocajan vezni red mu nije dao ni jednu jedinu loptu tako da normalno da ce biti nevidljiv,a najace mi kad neki pocnu da troluju temu sa nekakvim svojim formacijama,dzaba ovdje gubite vrijeme sa tim formacijama Safet se pita a ne vi,nikad necete biti treneri tako da nema potrebe da nam pokazujete svoje taktike i formacije
Zadnja izmjena: bacelonafan, dana/u 19 nov 2013, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.
Fali ti igrac na terenu19risha88 je napisao/la:Ma pišite vi šta hoćete... Avdiju ne treba voditi ni na Bajramski turnir,a kamoli na SP... Bičakčić se pogubio totalno... I više mi je dosadilo da strepim svaki put kad neko pređe centar... I Spahić uvijek napravi glupost protiv velikih,sjetim se Francuza,pa sinoć ovo...
------------------------------------------------------------------Begović-------------------------------------------------------------------------------Mujdža---------------------Arslanagić----------------------------------Hajrović S.-------------------------Kolašinac-
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------Bešić------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pjanić----------------------------------------------------Medunjanin------------------------------------------Lulić-----
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hajrović---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Džeko-(Ibišević)-----------------------------------------------
Ma ne fali nego ovo njasre neće da prikaze,Hajrović je iza Džeke ili Vede... naživcira me skroz,vamo ga prikaze a kad post opalim niđe gaFliX je napisao/la:Fali ti igrac na terenu19risha88 je napisao/la:Ma pišite vi šta hoćete... Avdiju ne treba voditi ni na Bajramski turnir,a kamoli na SP... Bičakčić se pogubio totalno... I više mi je dosadilo da strepim svaki put kad neko pređe centar... I Spahić uvijek napravi glupost protiv velikih,sjetim se Francuza,pa sinoć ovo...
------------------------------------------------------------------Begović-------------------------------------------------------------------------------Mujdža---------------------Arslanagić----------------------------------Hajrović S.-------------------------Kolašinac-
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------Bešić------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Pjanić----------------------------------------------------Medunjanin------------------------------------------Lulić-----
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hajrović---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Džeko-(Ibišević)-----------------------------------------------
Nije problem sto smo izgubili, mi nismo stvorili napad kako treba. Mogla je ovo biti lagano blamaza bosne da ne bi begovica.FliX je napisao/la:Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Dodaj na to i dva zicera Aguera i Lamele, znaci prazni golovi i dobit ces realan rezultat od sinoc 4:0FliX je napisao/la:Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Mi treba da se nabijamo nogom u guzicu sto smo primili samo 2 koamda
Da, da ... Sušiću trebaš izvući pouke i prihvatiti poruke forumaša, i to na način da stvoriš za šest mjeseci novog igrača ... ali ne bilo kakvog, nego nam nađi najmanje Iniestu, Xaviija, neke bolje i mlađe defanzivne vezne od Rahimića. Nađi boljeg majstora od debelog Misketa. I za Džeku nam nađi boljeg. Jer mi dragi Pape očekujemo najmanje polufinale u Brazilu i prema tome nemoj nam Vršajevića, bolji su oni "naši" iz BiH klubova, oni propaliteti koji igraju po Kazahstanima, Izraelima koji su ipak bili fudbalski giganti poput Svrake. 
Od A do Ž i taj dole sastav je jedino ispravno rješenjekokakolas je napisao/la:Trka, trka i samo trka. Trebaju nam brza krila sa kreativnim Pjanicem u sredini. Misimovicu hvala za sve ali on treba svaku utakmicu u Brazilu pocinjati sa klupe. Spahica i Bicakcica se nemojte ni usuditi kritikovati, jer su njih dvojica bili prakticno kao na streljani. Pa mi igramo protiv Argentine bez destruktivnog zadnjeg veznog. Normalno da ce stoperski dvojac biti na udaru svaki napad, kad se njihovi igracu prosetaju kroz sredinu. Da ne pominjem kako se neki od "zvjezdica" moraju spustiti na zemlju i pogledati istini u oci, kako bi prestali izjavljivati raznorazne gluposti u medijima i mozda se vise zalagali na buducim utakmicama.
Pa dobro ljudi šta ste navalili,pa mi smo igrali bez 4 standardna igrača.To bi se osjetilo i u puno jačim timovima,meni više smeta što su pojedinci samo izašli na teren i vratili se u svlačionicu.Napadaju se Vršajević i Višća a oba su pretrčali više od Džeke.Znam da Džeko nije u formi i da se to mora odraziti i u reprezentaciji,ali njegov sinoćnji pristup je sramotan i samo je pokazatelj zašto je na klupi u City.Ako ovako nastavi i do SP se ne potrudi loše nam se piše,jer mi relno mnogo zavisimo od njega i Vede.Mora Džeko odlučiti ili lova na klupi u city ili igranje negdje za manje love biti standardan i ući u formu do SP.Sa povratkom Mujdže,Vranješa,Lulića i Zukanovića to će izgledati puno bolje,možda i sa Šćukom pokušati jer momak je veoma dobar na poziciji na kojoj nam sad igra Medunjanin,a to nije njegovo mjesto jer ne zna napraviti faul ili uklizati.Sve u svemu solidna smo repka,ni vrh ni dno kad smo kompletni možemo dobiti svakog,ali čim nam fali 1-2 igrača imamo puno problema.Ako ništa dobili smo Kolašinca koji je sinoć pokazao zašto igra u bundes ligi sa 19 godina SVAKA ČAST MAJSTORE.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
soxx je napisao/la:Nije problem sto smo izgubili, mi nismo stvorili napad kako treba. Mogla je ovo biti lagano blamaza bosne da ne bi begovica.FliX je napisao/la:Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Sto ne mogu ovi pametnjakovica majko draga u prvih 15 minuta imamo dvije 100% sanse Dzeko Ibisevic
poslije toga Misimovic suta sa 25 metara golman brani,Medunjanin odlicno suta zamalo pogada poslije toga primamo gol to je samo prvo poluvrijeme sta ste vi gledali
Bolje da vi prestanete gledati utakmice
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma za Avdiju smo znali i prije utakmice da ne može centrirat niti driblat... Nego mene živcira što znamo cijele kvalifikacije da nam škripi na štoperskim pozicijama,to jest da smo nikakvi... I on umjesto da zakaže npr tekmu s Crnom Gorom ili Albanijom ili šta ti ja znam Norveškom,i napokon proba Cocalića i ostale neke likove koje smo pisali danima ovdje i da pozove Bešića,pa da ih proba na zadnjem veznom ili na štoperu (Cocalića)... ma jok,on je izabrao najjaču repku na svijetu da bi se uvjerili da Avdija ne može dobaciti u 16 m... Medunjanin koji je čisti ofanzivac nama igra DM...pa to niđe na svijetu nema.... Zukanović mi je daleko sigurniji na štoperu od Bičakčića... Bičakčić je po meni bolji da desnom beku,nego na štoperu... Al eto...
Yucca je napisao/la:soxx je napisao/la:Nije problem sto smo izgubili, mi nismo stvorili napad kako treba. Mogla je ovo biti lagano blamaza bosne da ne bi begovica.FliX je napisao/la:Izgubilo 2-0 od Argentine i sta sad? Posteno izgubili, a ipak nije Argentina 100+ na fifa listi da bi se stidili, a nismo ni mi izgubili 5 i vise razlike. Ovo je ipak podnosljiv poraz i za mene je ovo OK. Volio bi i ja da smo pobijedili, ali..
Sto ne mogu ovi pametnjakovica majko draga u prvih 15 minuta imamo dvije 100% sanse Dzeko Ibisevic
poslije toga Misimovic suta sa 25 metara golman brani,Medunjanin odlicno suta zamalo pogada poslije toga primamo gol to je samo prvo poluvrijeme sta ste vi gledali![]()
![]()
Bolje da vi prestanete gledati utakmice![]()
Nemoj matereti ti nekoga nazivati pametnjakovicem. Matere ti.
Zavisi koji je napadac u boljoj formi. Ako nam to ostane jedina dilema koga u spic gurnuti Dezku ili Bisketa, onda nemamo problema. Ipak mislim da je bolje imati kvalitetnog napadaca na klupi, koji mjenja prvog ili ulazi kao potpora u slucaju nepovoljnog rezultata.. Naravno, i dva spica od starta nisu losa, ali treceg kvalitetnog nemamo, bar ne trenutno (Seferovic je bio jedan od njih). Opet u slucaju dva napadaca, Pjana upada na poziciju pored DM (Salihovica, Zahirovica ili koga vec). U tim kombinacijama u prvom sastavu nema mjesta za Medu i Misketa..
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 19 nov 2013, 13:49, ukupno mijenjano 2 puta.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.