Liverpool FC

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da li vjerujete u Kloppa i rebuilding?

1. Da
54
54%
2. Ne
46
46%

Ukupno glasova: 100

JayCatwright
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la JayCatwright » 04 dec 2024, 23:55

Fuerza je napisao/la:
04 dec 2024, 23:52
JayCatwright je napisao/la:
04 dec 2024, 23:36
Ne bih krivio puno Kellehera, spasio nas je puno puta ove sezone, ne bih nikog pravo krivio, osim upravu koja nije dovodila stopera zadnje 2 sezone mozda i jače?

Bez Konatea smo fkt osjetno slabiji
Ne mogu se oteti utisku da bi Gomez desno a Quansah na štoperu bila mnogo bolja opcija večeras. Bukvalno smo prvo poluvrijeme žrtvovali večeras tako što Quansah nije znao gdje se nalazi. Kad je prešao na štopera sa onim poljuljanim samopouzdanjem iz prvog poluvremena igrao je totalno u grču i nesigurno.
Slazem se, ali bilo proslo, ne treba plakati za prolivenim mlijekom. Prije tekme sam bio zadovoljan nerijesenim tako da je to okej.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 dec 2024, 08:01

Quansah ne moze igrati beka, lakse bi ga pokrili na stoperu.

Nismo zaslužili tri boda, ali ovako izgubiti dva je bas...

Hvataj loptu, nabij i ne riskiraj. Imamo +7, ali i drugi ce vjerojatno kiksati. Dobiti za vikend i bit ce lakse.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 05 dec 2024, 08:34

DOBRO JUTRO

I found freedom. Losing all hope was freedom.

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 05 dec 2024, 09:29

Nije sad da si vodio citavu tekmu i dominirao pa izgubio 2 boda na kraju, ipak je bila drama cijeu tekmu, borba, dese se ovakve tekme s vremena na vrijeme ping-pong itd. Nabrijan Newcastle pogotovo prvo pol. a ovamo se osjetio i umor, kalkulacije sa sastavom i nedostatak pojedinaca je bio ocigledan pa kako je izgledalo prvo pol. vecina bi uzela bod odmah na kraju istog. U drugom dosta bolje, vise energije i samopouzdanja, standardni uzorak ove sezone, pogotovo nakon ulaska zamjena ali ono sto boli je nacin na koji je primlje gol. Desava se, Kelleher je branio fantasticno cijelo vrijeme od povrede Alija, nazalost golema dva boda na kraju odose ali mozda na kraju sezone bude golem bod koji se osvojio.

Ono sto sad pricate ja sam govorio 3 ljeta, Gomez nije dobar za najveci nivo kada napadas sve zivo, nije taj igrac jednostavno, Quansah takoder jos je premlad i neiskusan, imati oba ta igraca na jednoj strani treba se sutati nogom u guzicu sto je samo bilo 1-0 na kraju prvog. Zamisli otisao ti Matip kao backup i neko tog kvaliteta i ne dovedes nekog drugog nego se oslanjas na ovu dvojicu. :crazy: Bez Trenta i Konatea je veliki drop kvaliteta na toj strani, to mozes furati kad igras protiv Ispwicha itd. I da napomenem da ovoliki broj tekmi umara, Graven ce trebat odmora negdje takoder, u januaru zaganjati nekog kvalitetnog na toj poziciji i stopera iako sumnjam da ce bilo koga dovoditi ovi streberi, a i tesko ce ti neko prodati nekog kvalitetnog tek tako u januaru, nazalos, a to moze da bude game changer u pohodu na neku od titula.

Opet da ponovim pobjedom protiv Evertona bi svario lakse ovaj remi. Jednostavno je nemoguce svaku tekmu winati, negdje je morao i x doci, sad treba nastaviti dalje i ocekivati povratak uskoro barem nekog od igraca u bolnici. Jota se ceka jer Darwin je useless i kosta ekipu mnogo toga.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 dec 2024, 09:52

može li se reći da je Salah najbolji igrač u historiji kluba ?

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 05 dec 2024, 10:18

05 dec 2024, 09:52
može li se reći da je Salah najbolji igrač u historiji kluba ?
Moglo se reći i prošle godine.

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 dec 2024, 10:38

Imamo jednu pobjedu na zadnjih 7 gostovanja na Goodisonu. :bow:

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 05 dec 2024, 11:02

Goodison je najgore gostovanje za nas. Patnja nam i na Anfieldu zna bit sa evertonom, a gdje nece tamo.

Everton je bas ona iskonska seljacka ekipa, svaki put daju sve od sebe da nam se pod kozu uvuku.
Srce, čast i ponos!

FieldsOfAnfieldRoad
Kontakt:

Post Postao/la FieldsOfAnfieldRoad » 05 dec 2024, 12:21

Dobro jutro!

Stvarno steta sto ne uzese ta tri boda da odu na +9, ali kontam da bi svako od nas prije tekme bio spreman potpisati tu podjelu bodova. Tesko gostovanje, opasan tim. Sinoc su me prvih 15+ minuta podsjetili na nas protiv City-a, toliko trke, intenziteta. U tranziciji ubitacni, Isak zna sta s loptom, pravio je stvarno dobre odluke. Cudno mi za onolikog "klipana" da ima onako dobru kontrolu lopte.

Slot opet pravi dobre odluke, poceo je Curtisa, koji je, imam osjecaj, konacno sazrio i moze preuzeti odgovornosti u ovako velikim tekmama. Iako se na oko cini fizicki slabiji, covjek misli da se ne moze nositi sa midfielderima PL-a, ali je dokazao suprotno. Kod gola je nakon pasa Salahu imao sprint od nekih 50 metara, pobjegao cuvaru i postigao odlican gol iz nimalo laganog settinga (povratna lopta, covjek na ledjima, u punom sprintu).

O Salahu postaje besprotrebno pricati, sinoc sam u vise navrata vristao na TV "DAJTE MU MILIJARDU", zena me gleda i ne vjeruje koji sam idiot. Znaci lik vec evo osmu godinu igra toliko konzistentno, nosi tim, nabija nam gol razliku. Haj sto golove daje, ali sto je postao takav kreator, lik ima odlicnu viziju. Pas za Gakpa u nedjelju ni sekunde nije slucajan, a majstorki je. Onakve lopte salje mozda jos De Bruyne u ligi. Evoluirao je u kompletnog igraca i stvarno bi bila velika steta da covjek koji ima jos toliko toga da ponudi fudbalu ode u tipa Al Hilal. Lik asistira i onda postize dva gola u maniru najboljih finishera. Ovaj covjek mora dobiti produzenje ugovora!

Izmjenama Slot ponovo ubada, jer se utakmicala totalno shiftala na nasu stranu. Trent je desni bek koji u tekmama donosi prevagu - kad se ikad culo za takvo nesto? Totalni unicorn u fudbalu. Taj lik jeste i moze da bude okosnica ovog tima i u nadolazecim godinama. Moram se ponoviti - ovaj covjek mora dobiti produzenje ugovora! :D

Na svu zalost svijeta, Darwin u kontinuitetu radi neke cudne stvari i to postaje veoma frustrirajuce. Onaj promasaj sa 10 cm je bio da kosu pocupas, fakat nisam mogao vjerovati.

Neko spomenu da je mozda bilo bolje da je Quansah od pocetka stopera, a Joe desno. U potpunosti se slazem sa tim, mislim da bismo bili puno stabilniji nazad, koliko god je Quansah jos daleko od nivoa jednog Konatea.

Da smo kojom srecom bili upotpunjeni, mislim da bi tekma za nas bila za oko 35% laksa, ali to je sad cista masta, moramo praviti cuda sa onim sto imamo.

I na kraju, sve na stranu, ali DUGO nisam gledao bolju i takmicarski nastrojeniju tekmu. Mislim da je za neutralne gledatelje bila fakat prava poslastica, za nas manje vise, jer se izgubila koja dlaka na glavi, a ove sto su ostale su za 13% osjedile :D

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 05 dec 2024, 12:41

Jedina takticka zamjerka Slotu sinoc je sto nema smisla da sa Quansahom na beku ili Gomezom da se gradi napad kao da je Trent tu. Mislim da bi dosta efikasnije bilo da je build up bio u 3-2 strukturi. Desni bek se spusti na stopera, dva pivota ispred, a Robertson se dize visoko.

Sinoc smo bili toliko exposed da se i Gravenberch jako patio sa presingom Newcastlea
Zadnja izmjena: Venom, dana/u 05 dec 2024, 16:18, ukupno mijenjano 1 put.
Srce, čast i ponos!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 05 dec 2024, 14:59

Bod je ok na gostovanju koje je top3 posebno kad im glavni napadac isak odigra tekmu na najvecem levelu :tokralju:

Ako zaista zele titulu, iduca se mora dobit.

Kad se frljavi jota vraca jbt, darwin je sve kredite ispucao. Frajer je fulio poziciju, steta fizickih predispozicija. Nije toliko los igrac koliko je los napadac. Na ljeto ga se rijesiti.

Ryan odigrao najgoru tekmu ove sezone...

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 05 dec 2024, 15:57

Fali jedan veznjak u rotaciji, nece Graven moci izdrzati ovoliko utakmica. Ne znam da li se usuditi sa Endom ili Morton kad vec nisu uspjeli dovesti Zubimendia.
Ne mogu da vjerujem na kako glup nacin se Jota povrijedio i jos ga nema.. sto je najgore on tako igra i dribla da je samo pitanje vremena kad se ce se to opet desiti.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Carti
Kontakt:

Post Postao/la Carti » 05 dec 2024, 17:43

Treba od Darwina napravit kakvog box to box veznjaka, mozda bude sta :kafa:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 dec 2024, 20:20

Imali smo dvije teške utakmice, emocionalno teške pogotovo i pad se morao desiti. Uvijek nezgodno gostovanje protiv veoma jakog tima na papiru koji ponekad odigra ispod svoje kvalitete. Naravno, nismo City da nam se gotovo svako smakne sa puta, nego ipak smo Liverpool. Dobiti nas znači više.

Povrede nas stižu i stvarno nas je meč protiv Reala koštao beka i štopera, sreća pa Salah igra u životnoj formi. Howe je izdominirao Slota u prvom poluvremenu, što zbog našeg umora, što zbog stvarno dobro taktike, no Slot se odlično prilagodio u drugom poluvremenu i još jednom pokazuje da je vrhunski stručnjak i da zna promijeniti ekipu. Još treba da se ekipa sama nauči dizati iz slumpa, no i to će doći vremenom.

Glupi kiks nas je baš koštao pobjede i još jačeg mentaliteta, ali nam je valjda donio lekciju da Quansah ne smije desno na beka jer pliva. Gomez nije toliko mentalno jak i naravno, kad te igrač do poljulja još se lakše ispada.

Ne znam gdje onaj mali Ramsay nestao jbt :rol:

Prioriteti moraju biti napadač (sorry Darwine) ali se jučer vidjela razlika i Isak bi sigurno postigao dva gola da je igrao za nas na mjestu Darwina iz njegovih šansi. Sve super za borbu i odbranu, no mora se gol zabiti. Onda desni bek ako TAA ode (a valjda je svima jasno nakon sinoć kakav je kvalitet i da mu se zbog napada mora pogledati kroz prste ponekad), nakon toga štoper tipa Matip i lijevi bek. Dragi su mi Robbo i Tsimi, ali nisu taj kvalitet jednostavno. Prvi je bio dugo vremena, no izgorio je, dok drugi nikad nije ni bio. Ko Gomez, odigrati će vrhunski, no ne konstantno, te kvalitetna šestica koja je spremna da grije klubu ili prvotimac.

To su goruća pitanja, naravno uz ostanke VVD, Salaha i zdravog Konatea.Žao mi je i Mortona, meni veoma drag, a gubi sezonu zbog klupe. Vjerujem da ima potencijal za Premijeru ligu, nešto kao Harry Wilson što je u Fulhamu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 dec 2024, 22:14

Kontam da se Evan Ferguson moze uzeti za bas male pare, kompletan napadac, ovaj trener mu ne vjeruje nikako u Brightonu, a vazi za van serijskog talenta

Venom
Kontakt:

Post Postao/la Venom » 05 dec 2024, 22:30

Trenutno i nije neka ponuda napadaca na trzistu. Sta znam Sesko, Gyokeres i takvi bi bili skupi, a lagano mogu bit flopovi.

Meni su Marmoush, Openda i Santiago Gimenez iz Feyenoorda zanimljive opcije
Srce, čast i ponos!

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 05 dec 2024, 23:45

Grehota da ga ne uvalismo ljetos Barci i da nismo doveli krilo koje je konkretno i koje ne dribla samog sebe

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 06 dec 2024, 02:04

Pa nije bas da je "neproduktivan lijevo pa mora igrat kroz sredinu" već je bolji od bilo čega što trenutno imamo u špicu.
Zsto ga i stavlja gore jbg.

Da je bogdom i sinoc.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 dec 2024, 10:24

04 dec 2024, 23:20
Jest Darwin loš bio, ali je nevjerovatno kako niko ne spominje parmaka Diaza, na pocetku dao par sretnih golova u ligi, nema ga na mapi vec skoro 10 kola. Večeras ušao i Burna mrtvog ne moze predriblati :tokralju: :rol:
Zbog njega sam i napisao neku noć da mi je puna kapa ovih latino ofanzivaca
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Zaniolo2
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo2 » 06 dec 2024, 12:30

Teams are playing more against Mo Salah than against Liverpool. Almost every single game, it’s Mo Salah who makes the final difference.

Mo Salah vs Newcastle:

Liverpool were 1-0 down; Salah provided an assist.

Liverpool were 2-1 down; Salah scored.

Liverpool equalized at 2-2; Salah scored again and gave Liverpool the lead.

Mo Salah vs Southampton:

Liverpool were 2-1 down.

65 mins: Salah scored to equalize.

83 mins: Salah scored the winner.

Mo Salah vs Brighton:

With the game tied at 1-1, Salah scored the winning goal.

Mo Salah vs Arsenal:

Liverpool were down 2-1.

Salah scored in the 81st minute to equalize, taking 2 points away from league contenders Arsenal.

Mo Salah vs Chelsea:

Salah gave Liverpool the lead early in the game.

Later, when the game was tied at 1-1, he provided a beautiful assist.

Mo Salah vs Wolves:

With the game tied at 1-1, Salah scored the final goal, securing 3 points for Liverpool.

Let’s not forget the one-man show:

Vs Ipswich: The game was 0-0 until the 60th minute. Within 5 minutes, Salah provided an assist and scored a goal, leading Liverpool to a 2-0 victory.

Vs Manchester United: Liverpool won 3-0, with Salah contributing 2 goals and an assist.

Vs Bologna: Liverpool won 2-0, with Salah scoring a goal and providing an assist.

Vs Aston Villa: Another 2-0 win for Liverpool, where Salah again had a goal and an assist.

Vs Manchester City: A 2-0 win for Liverpool, with Salah scoring a goal and providing an beautiful assist.

Vs Bayer Leverkusen: Double assists.

Vs RB Leipzig: A match-winning assist.

Mo Salah has been involved in 75% (21/28) of Liverpool's Premier League goals this season.

We’re only halfway through the season, and no one is close to Salah’s level. Some players may have good stats, but no one matches the impact he’s had this season.

He was a monster in 2017/18 and 2021/22, but back then, Liverpool also had Mane and Firmino.

This season, under Slot, whenever Liverpool were down, Salah was there to rescue them. When they were chasing, Salah stepped up.

Just give the ball to Salah, and he will do the rest. If the team fails to do that, he’ll drop and set up the ball to the plate for Diaz or Gakpo instead.

This is one of the best carry jobs we are witnessing.

Odgovori

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.