FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
88
46%
Prolazak u Play off
44
23%
Grupnu fazu
58
31%

Ukupno glasova: 190

H8Z7
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la H8Z7 » 22 avg 2024, 00:47

Imamo tri napadača. Turkeš je doveden jer je evidentno da nam napadači loše igraju glavom, momak je visok i rekao bih neka modernija verzija Ahmetovića. Renan je drugačiji tip napadača nešto kao Icardi (ne kažem da je Icardi nego sličan tip napadača i onog što radi Icardi), znači suprotnost Turkeša. Hamza nije sličan niti jednom od njih, najbliži je Turkešu jer Renan mnogo više trči i kreće se tokom utakmice. Hamza je idealan za false 9 ili u 352 kao što je bilo sad na proljeće. Stvarno ne vidim poentu imati dva slična napadača u ekipi (Turkeš i Hamza) logičan odabir da ide Čataković.
Momak je radio svoje nekad nije išlo ali šta bi sad? Hvala mu na svemu, ide momak da uzme još novca. Ako se nekad odluči da radi sa mlađim igračima mislim da je on idealna osoba za to od koga bi djeca mogla dosta toga naučiti.

Isto tako odlazak Renana očekujem na zimu 27 mu je godina vjerujem da i on želi još zaraditi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 22 avg 2024, 00:52

mirzatele je napisao/la:
22 avg 2024, 00:29
Oliveira nije mnogo brži od Hamze. Oliveira ništa više ne učestvuje u gradnji napada od Hamze, u smislu izvlačenja na 30-40 metara i distribucije lopte, čak mnogo puta kada je bio sam u špicu bude totalno odsječen i neprimjetan. U drugoj polovini prošle sezone i u ova 3 kola je uzasan u realizaciji, promašuje stopostotne šanse, a da sam sebi kreira je misaona imenica za njega. Tako da, ako želite možemo stvarati mitove o Renanu pa nek ispadne da je Mbappe ali realnost je skroz drugačija.
Halo bolan, nemoj Bogati, šuti Bogati nemoj se petljati, nemoj se petljati đe' ti nije mjesto, ti ćeš komentirati igrače i sve, nemoj komentirat' ti Bogati.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 22 avg 2024, 00:55

AVNOJ je napisao/la:
22 avg 2024, 00:52
mirzatele je napisao/la:
22 avg 2024, 00:29
Oliveira nije mnogo brži od Hamze. Oliveira ništa više ne učestvuje u gradnji napada od Hamze, u smislu izvlačenja na 30-40 metara i distribucije lopte, čak mnogo puta kada je bio sam u špicu bude totalno odsječen i neprimjetan. U drugoj polovini prošle sezone i u ova 3 kola je uzasan u realizaciji, promašuje stopostotne šanse, a da sam sebi kreira je misaona imenica za njega. Tako da, ako želite možemo stvarati mitove o Renanu pa nek ispadne da je Mbappe ali realnost je skroz drugačija.
Halo bolan, nemoj Bogati, šuti Bogati nemoj se petljati, nemoj se petljati đe' ti nije mjesto, ti ćeš komentirati igrače i sve, nemoj komentirat' ti Bogati.
:plac: :plac: Nemoj dirat malog

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 22 avg 2024, 00:56

Ima l' kakvih pojačanja, zna l' se šta?

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 22 avg 2024, 01:00

Pa nismo mi neki posao baš napravili, pustili igrača koji je dao kao druga opcija 17 golova prošle sezone i koji je odlično otvorio sezonu. Turkeš čisto sumnjam da će prebaciti 10 ove sezone, ali eto vidjećemo.
Još kad dodaš da nam je otišao Buljubašić, najbolji veznjak i došao lošiji golman...najveće pojačanje je svakako Zekić.

Sve je ovo nekako ispalo ho ruk, al hajde nadati se da ćemo barem biti u nekoj utrci za titulu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 22 avg 2024, 01:36

Zeko87 je napisao/la:
22 avg 2024, 01:00
Pa nismo mi neki posao baš napravili, pustili igrača koji je dao kao druga opcija 17 golova prošle sezone i koji je odlično otvorio sezonu. Turkeš čisto sumnjam da će prebaciti 10 ove sezone, ali eto vidjećemo.
Još kad dodaš da nam je otišao Buljubašić, najbolji veznjak i došao lošiji golman...najveće pojačanje je svakako Zekić.

Sve je ovo nekako ispalo ho ruk, al hajde nadati se da ćemo barem biti u nekoj utrci za titulu.
A Bubanja došao da igra hokej umjesto Buljubašića ?
A Guliashvili u ovakvoj formi nije pojačanje ?
I Rockov po meni ništa lošiji od Ilieva nije. Obojica su kiks tako da tu nista nismo napravili. Iliev je malo bolji na visokim loptama ali primi ga sa 30 metara. Rockov je nesiguran i kikser na visokim ali refleksi i čitanje igre je okej.

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 22 avg 2024, 02:01

Zeko87 je napisao/la:
22 avg 2024, 01:00

Mozete pricati šta hoćete ekipa je kvalitetnija nego prošle godine, čuj nismo ništa uradili.
Otišli Iliev, Aničić, Radović, Hasić, Buljubašić, i eto ako bude Hamza, zamijenili ih Rockov, Jović, Kuprešak, Guliashvili, Ðorđević i Turkeš.
Turkeša još nismo ni vidjeli, Ðorđević ništa lošiji od Buljubašića, a Jović, Kuprešak i Guliashvili su upgrade u odnosu na ove stare. Jedina fula po meni je Rockov jer smatram da je Iliev bolji golman.
Na to dodaj i Unušića, jer Beganović nije imao zamjenu prošle sezone i Bubanju koji donosi dimenziju više u odnosu na Julardžiju i Matanovića i Zekića koji je Ferguson za Simona i imaš bar 50% bolju ekipu.
Ako bi do kraja roka doveli kvalitetnijeg golamana i desetku kao šlag na tortu neuporedivo bolji tim.
Kad čitaš ovaj forum imaš osjećaj da smo pustili Hamzu, Buljubašića i Hasića a zamjenili ih Melunovićem, Šećerovićem i Milanovićem jbt

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 22 avg 2024, 02:12

Oikamid je napisao/la:
22 avg 2024, 00:56
Ima l' kakvih pojačanja, zna l' se šta?
Dok si počeo pisati trebalo bi nešto biti uskoro znači. :)
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

User9025
Kontakt:

Post Postao/la User9025 » 22 avg 2024, 03:27

Hamza je primjer profesionalca i nekog ko voli klub u kojem igra.
U 95 nastupa 35 golova i 10asistencija,je stvarno dobra statistika ,jos kad uzmes u obzir da pola nije bio standardan i nije igrao svoju poziciju.
U zadnjih pola godine kako igra vecinom svoju poziciju statisika mu je jos bolja a i od Sarajeva ,mozda smo izgubili jednu utakmicu kako on igra u prvoj postavi .
Zao mi je sto ide jer je u formi ulazi u sanse ,a i zabija i jos je nase dijete .
Nikad mi nece biti jasni ovi sto trpaju Renana ispred njega ,koji je svaki vikend pijan,kasni na treninge,otjeran nekoliko puta zbog nediscipline sa treninga.
Al to smo mi zabije gol,poljubi grb napise koji status i dizemo ga u nebesa.
Nadam se da ce se vratiti opet.Zelim mu sve najbolje.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 22 avg 2024, 06:05

Vanja8 je napisao/la:
21 avg 2024, 23:52
Pitar6785 je napisao/la:
21 avg 2024, 22:44
GOLMAN PRAVI RAZLIKU U PL BH OGROMNU, i borac definitivno tu ima vecu prednost i to ce im donijet titulu, ako se Rockov ne dozove.. Takodje nas rezervni golman je JOS GORI KIKSER NEGO ROCKOV, dok je borcev 2 go golman bolji od naseg prvog.. Mala degresija mi i pored uzasne prosle godine da smo imali normalnog golmana sigurno 7-8 bodova bi imali vise a da smo imali golmana ko vekez sigurno minimum bi imali 15-16 bodova vise. Golmanska pozicija nije samo sto ti unisti bodove vec pojebe samopouzdanje igraca tim i ambijent.. GO U BL GO NA KOSEVU PROTIV BORCA GO PROTIV SB PRVI GO PROTIV zelje golovi od zrinjskog to su sve kiksevi golmana protiv naj jaci ekipa gdje se mora ekipa satirat da to stize..

Prodaja hamze i ne produzivanje Renana nemoze nijedan igrac sa manjom platom od 700k€ nadomirit. Turkisu ce trebat sigurno 12-13 kola da udzje u fazon i taman i kad dodje sebi kraj prvog djela..

Mi mnogo bolje igramo 352
Ovo oko golmana si potpuno u pravu...
Hebote i penal i odbrana, kad moram zatvoriti oci cim je korner ili se uputi centarsut u nas kazneni...Katastrofa , majke mi
Naravno, nekazem da nije dobro znat odbranit penal, al golman kad primi go ispenala nece mu niko A reci, posebno ako ga on nije skrivio, i mnogo manje ce igraci past kad golman primi go iz penala jer u 99% slucajeva igraci i skrive isti. Naravno da odbrana penala ima i pozitivni sok, al mnogo je drugacije kad golman onako uprazno zaplova vidjelismo u trnavi sta to znaci i kako ekipa koja je u 5 deka sanama to koristi i napunite do vrha za cas..

Garantujem da onakav gresk protiv zrinjskog i borca minimum znaci gubitak 2 boda to je minimum. Protiv ovi invalidski ekipa sloboda gosk mozda Zeka izvuce

3 uzastopne ISTE greske one prirode u ozbiljnim klubovima znaci noga i golmanu i treneru golmana i skautu onom koji ga je doveo… al umjetnicko djelo i dovodjenja amatercine rogica govori to da u nasem klubu ne smatraju da je golmanska pozicija naj bitnija vec smatraju najne bitnijom

Dizdarevis
Sehinovic
Rogic
Ilijev
Rockov

Nijedan golman kurcu nevalja i kostali su nas od 80 bodova zaostatka ove ublehe bar 45 boba

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 22 avg 2024, 06:29

Prvo Hamza djeluje kao jako fin i odgojen momak kojeg je zahvalno imati u svlačionici. Pokazao je I dokazao da je I golgeter. Pod dva Uprava je uradila napokon pravi potez, nije cekala da ode pa da trazi zamjenu vec je nasla dobrog igraca i dovela ga na istoj poziciji. Hamza sretno u nastavku karijere i dobrodosao si nazad uvijek. Idemo dalje, je li ko gledao protiv Radnika kakva su ova djeca bila?

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 22 avg 2024, 07:40

scudetto89 je napisao/la:
21 avg 2024, 19:45
Dadox je napisao/la:
21 avg 2024, 19:29
Sta ovo svinjski ne gubi jos od ovih, ko da su zajebani i dalje
Zrinjski je ozb ekipa sto se vidi , a ovi nisu bog zna sta specijalno.
:rol: :mrgreen:
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 avg 2024, 08:02

Pitar6785 je napisao/la:
22 avg 2024, 06:05
Vanja8 je napisao/la:
21 avg 2024, 23:52
Pitar6785 je napisao/la:
21 avg 2024, 22:44
GOLMAN PRAVI RAZLIKU U PL BH OGROMNU, i borac definitivno tu ima vecu prednost i to ce im donijet titulu, ako se Rockov ne dozove.. Takodje nas rezervni golman je JOS GORI KIKSER NEGO ROCKOV, dok je borcev 2 go golman bolji od naseg prvog.. Mala degresija mi i pored uzasne prosle godine da smo imali normalnog golmana sigurno 7-8 bodova bi imali vise a da smo imali golmana ko vekez sigurno minimum bi imali 15-16 bodova vise. Golmanska pozicija nije samo sto ti unisti bodove vec pojebe samopouzdanje igraca tim i ambijent.. GO U BL GO NA KOSEVU PROTIV BORCA GO PROTIV SB PRVI GO PROTIV zelje golovi od zrinjskog to su sve kiksevi golmana protiv naj jaci ekipa gdje se mora ekipa satirat da to stize..

Prodaja hamze i ne produzivanje Renana nemoze nijedan igrac sa manjom platom od 700k€ nadomirit. Turkisu ce trebat sigurno 12-13 kola da udzje u fazon i taman i kad dodje sebi kraj prvog djela..

Mi mnogo bolje igramo 352
Ovo oko golmana si potpuno u pravu...
Hebote i penal i odbrana, kad moram zatvoriti oci cim je korner ili se uputi centarsut u nas kazneni...Katastrofa , majke mi
Naravno, nekazem da nije dobro znat odbranit penal, al golman kad primi go ispenala nece mu niko A reci, posebno ako ga on nije skrivio, i mnogo manje ce igraci past kad golman primi go iz penala jer u 99% slucajeva igraci i skrive isti. Naravno da odbrana penala ima i pozitivni sok, al mnogo je drugacije kad golman onako uprazno zaplova vidjelismo u trnavi sta to znaci i kako ekipa koja je u 5 deka sanama to koristi i napunite do vrha za cas..

Garantujem da onakav gresk protiv zrinjskog i borca minimum znaci gubitak 2 boda to je minimum. Protiv ovi invalidski ekipa sloboda gosk mozda Zeka izvuce

3 uzastopne ISTE greske one prirode u ozbiljnim klubovima znaci noga i golmanu i treneru golmana i skautu onom koji ga je doveo… al umjetnicko djelo i dovodjenja amatercine rogica govori to da u nasem klubu ne smatraju da je golmanska pozicija naj bitnija vec smatraju najne bitnijom

Dizdarevis
Sehinovic
Rogic
Ilijev
Rockov

Nijedan golman kurcu nevalja i kostali su nas od 80 bodova zaostatka ove ublehe bar 45 boba
Mora se mali Mehanovic isprobati...Mislim, Zekic ima uvid na treninzima o golmanima, ali je veci rizik postao forsirati i dalje Rockova, nego ovo dijete staviti na gol.
Gledam protiv Goska, svaki prekid, cijela ekipa nam se nagura u sesnesterac, jer su ocigledno svjesni kakva nam opasnost prijeti na visoku loptu, Julradzija se baca u gol da je izbije glavom...
Kad nam svi igraci moraju braniti gol, automatski si poprilicno izgubio mogucnost brzog kontranapada, istina ostane Guli, ali kontra i nije kontra kad ide jedan na dva do tri odbarambena igraca bez mogucnost pasa na drugu stranu ili u sredinu......
Mehanovic jeste mlad golman, ali ima zaista fin osjecaj za izlazak na loptu, izvanredan refleks i pored ove dvije tarabe zasluzuje da mu se pruzi sansa.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 22 avg 2024, 08:24

Hamza Catakovic je tip igraca koji bi svaki klub pozelio...
Momak je strpljiv, radan, odgovoran i pravi primjer sportiste.
Veliki problem za njega je sto je od raznih trenera guran na pogresne pozicije gdje se i nije snalazio i gdje nije mogao pokazati svoj kvalitet.
Kad se samo sjetim Dudicevog forsiranja Hamze na krilo, tacno mi se zamanta.

Rozman ga je samo postavio na njegovu prirodnu poziciju i momak je eksplodirao.

Ja bih uvijek pustio prije Renana da ide nego Hamzu...

Ja ne znam koliko vise trebamo Oliveiru cekati da se vrati u formu, brate, lopta se od njega odbija ko da sam ja sisao sa tribina pa uskocio u prvu postavu, svaki mu je pas iza ledja ,okrece se u sesnest ko doner kod Žeksa,dribling,nemam potrebu komentarisati...

Daleko od toga da je los igrac, ali predugo mi cekamo taj povratak u formu i da nije bilo Hamze proslu sezonu nikada mi sa Renanom Evrope ne bi vidjeli...

U svakom slucaju, Hamza , hvala na svim golovima, sretno u nastavku karijere i vrata FKS su ti uvijek otvorena..

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 22 avg 2024, 08:46

ja sam nesto prespavao ili su ovdje odjednom nekakvi likovi koji stavljaju Hamzu ispred Oliveire,Rockova ispred Ilieva,hvale Mujkica, durakovica...

jos samo da napisu da cemo se ustabiliti u igri kad se oporavi Mustafic i onda se odjavljujem
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 22 avg 2024, 08:50

Hamza i renan su dva razlicita tipa igraca, hamza je nesto kompletniji na terenu, zna se zagraditi, ostaviti loptu i igra nesto povucenije.
Renan je pravi spic igrac, koji bi jos bolji bio da imamo nekog klasicnog pleja na terenu, njemu trebaju lopte u prostor i dubinu, gdje koristi dobru tehniku i brzinu.
Ako ide hamza, hvala mu za sve, drago mi je nek momak uzme koju kintu a i klub ce nesto hajrovati

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 22 avg 2024, 09:01

Uprava napolje
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 22 avg 2024, 09:14

User9025 je napisao/la:
22 avg 2024, 03:27
Hamza je primjer profesionalca i nekog ko voli klub u kojem igra.
U 95 nastupa 35 golova i 10asistencija,je stvarno dobra statistika ,jos kad uzmes u obzir da pola nije bio standardan i nije igrao svoju poziciju.
U zadnjih pola godine kako igra vecinom svoju poziciju statisika mu je jos bolja a i od Sarajeva ,mozda smo izgubili jednu utakmicu kako on igra u prvoj postavi .
Zao mi je sto ide jer je u formi ulazi u sanse ,a i zabija i jos je nase dijete .
Nikad mi nece biti jasni ovi sto trpaju Renana ispred njega ,koji je svaki vikend pijan,kasni na treninge,otjeran nekoliko puta zbog nediscipline sa treninga.
Al to smo mi zabije gol,poljubi grb napise koji status i dizemo ga u nebesa.
Nadam se da ce se vratiti opet.Zelim mu sve najbolje.
Nakon svega toga o njemu što si napisao šta je Uprava trebala kad je došla ponuda da kaže nećeš ti nigdje. Pusti momka neka se proba vani, neka uzme još koju kintu.

A ono ponižavanje Renana da bi se uzdigao Hamza neču da komentarišem dno dna i ne vidim po čemu je to Hamza bolje ušao u sezonu od Renana?

pjankesarajevo
Kontakt:

Post Postao/la pjankesarajevo » 22 avg 2024, 09:28

Joj jes lijepo kad ti replicira onaj kojeg si stavio na gnjavatore :njanjanja:

Hamza sretno!
Po meni, dosla ponuda za njega, za Oliveiru nije. Hoces ici Hamza? Hocu, naravno.
Ne mislim da ni Zekic od, svih trenera koji su ga trenirali, misli da je on los igrac.
Dva spica kao Renan i Hamza su potentna opasnost za protivnike jer onda u toku utakmice okrenes nacin igre i formaciju.
Ostaju Turkes i Renan, sasvim dovoljno, bolje igrace od njih i ako mozes platiti, nece da dodju u nasu baru.
Mozemo zbog Zekiceve strucnosti da ocekujemo da se borimo sa Zrinjskim za titulu.
I ako Zeljo nastavi, nadam se da nece, i sa njima za KUP.
Zadnja izmjena: pjankesarajevo, dana/u 22 avg 2024, 10:52, ukupno mijenjano 1 put.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 22 avg 2024, 10:05

Jestel vi gledali Sarajevo zadnjih pola godine. Kad smo mi to igrali bolje kad nije bilo Hamze, a umjesto njega igrao Oliveira.
Naravno da je bolji Hamza, nije stranac, nije sigurno placen ko Oliveira i opasniji je van 16terca. Ako je Hamza target man onda je Oliveira "tanjirdjija". Mislim da je bolje zbog broja stranaca zadrzat dobrog domaceg igraca a strance mjenjat za bolje. Cuj brzi Oliveira, kad je on nekog pretrco zadnjih pola godine. Mozda jedino u sprintu do separea tu je dobar i stalan u zadnje vrijeme.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Pantelija i 12 gostiju.