svi vodeci klubovi su prosle godine premirali i to je javna tajna, mada sto se premija tice komotno sutra mozemo izaci u javnost i reci nudimo 50 milja celiku da pobijedi, sasvim normalna i legalna stvar, poenta je ovdje da ovaj idiot priprema teren u slucaju ispadanja da moze reci kako su ih sudije izbacile i slicno i da smo mi kupili te sudije, samim time ce dici pritisak na sudijsku organizaciju maksimalno kad im budemo u ligi gostovali a ta tekma ce im vjerovatno biti deset puta bitnija od one koja slijedi u utorak
i jos nesto, izjava Husica:
"Na telefonu imam više poruka kada smo razgovarali o premiranju prošle sezone. Dino Selimović je znao za taj novac. Bio sam u Rijeci kada su me zvali da dođem u Sarajevo. 27. maja smo se našli u restoranu Park Prinčeva u 8 sati i 45 minuta. Sjedio sam ja i moja dva rođaka, a sa druge strane su bili Abdulah Ibraković, Dino Selimović, Elvir Kantardžić i još jedan momak iz Sarajeva", otkrio je Husić.
FK Sarajevo je, tvrdi Husić, tražio od Viteza da izgubi meč, jer je timu s Koševa trebala pobjeda. Podsjećamo, "Bordo klub" je gostovao u Vitezu, a Sloboda je bila domaćin Mladosti iz Velike Obarske. Vitez i Mladost VO su se borile za opstanak, Sarajevo za titulu, a Sloboda je bila rasterećena rezultata.
"Sarajevo je tražilo od Viteza da 'završe' utakmicu. Iz Viteza su tražili garanciju za sebe, jer im u pitanju bio opstanak u ligi. Vitez je mogao izgubiti, ali da u isto vrijeme Mladost izgubi od Slobode. Mi smo pobijedili na Tušnju (3:2) i Mladost je naredno kolo ispala, a Sarajevo je slavilo protiv Viteza (0:3) koji je ostao u Premijer ligi BiH"
Pozvali ga 27. maja a mi sa Vitezom igrali 23. maja, istog dana oni protiv Mladosti - wtf ba