Naravno da ima, ali tu je steta sto se Tuzla do danas nije pozicionirala kao iskljucivi centar TK pa da druga mjesta ovise o istome i da redovno dolaze u taj grad. Iako je primjetno u posljednje vrijeme da dobija na vaznosti. Ja na to gledam kao da tipa KS odluci da izgradi moderan stadion od 30000 mjesta i onda dodje Ilijas i Ilidza te opstruiraju gradnju. Do toga ne bi doslo, jer stanovnici Ilijasa na svakodnevnoj bazi dolaze u Sarajevo i smatra se predgradjem dok je Ilidza postala sastavni dio Grada. Nazalost, u TK nije doslo do objedinjavanja Tuzle, Lukavca i Zivinica pa danas imamo rivalitet izmedju tih mjesta umjesto koherentnu sredinu gdje bi Tuzla bio centar, a Lukavac i Zivinice drugi centar (nesto tipa Ilidza u Sarajevu). To je kako ja gledam na trenutnu situaciju.
Slicno misljenje imam za Sarajevo-Zenica. Treba teziti da to postane jedna cjelina koje ce se posmatrati kao jedno metropolitansko podrucje, a ne kao danas da postoji ogroman animozitet izmedju ta dva mjesta. Prvi korak za to treba da bude modernizacija zeljeznice (dupli kolosijek, vece brzine tipa barem 150 km/h) izmedju Sarajeva i Zenice gdje bi voz kretao svakih 15-20 minuta izmedju ta dva grada i put trajao oko 30-40 minuta izmedju glavne zeljeznicke stanice u Sarajevu i stanice u Zenici.