FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

guber90
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la guber90 » 22 mar 2011, 20:27

dr.adnan je napisao/la:Ma sad će se svega pisati za Bayern i treba imati filter ugrađen i sve sa rezervom primati... Ipak je medijima najbitnije da se prodaju, a tek kad nešto bude na zvaničnoj stranici Bayerna, onda ću u to povjerovati...
Znam ja to, ali najgore je sto poslije prosle sezone i dovodjenja te trojke od 30 godina, bojim se da to opet ne ponove, jer igrac sa 30-ak godina je vec pri kraju karijere, po meni se ne pravi tako ekipa.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Klare

Post Postao/la Klare » 22 mar 2011, 20:47

geronimo je napisao/la: De nam još koji put ponovi da je loš pri istrčavanju (juče demantovo)

Šta demantovao :? Mislim da je drugi put uspio uklizati da pokupi, ne loptu, igrača, igrača. Drugi put ove sezone. nećemo ga zato kriviti, rećemo da je neiskusan. Za istrčavanja u zraku nit' ima visinu nit'...šta se treba još imati :?
Nešto nedostaje, nikako da spoznam :lol:
geronimo je napisao/la:prijem lopte i njeno degažiranje (ima mjesta za popravak).

Imao je potrebno vrijeme. 16 utakmica za Bayern nije mala stvar. Kontao sam potrajaće to nekih 10-15 utakmica, Mlad, trema, noge klecaju, znaš kako je to. Ali puno je utakmica prošlo, a ako nije gori, sigurno nije ni bolji. Pa vidiš li ti da će on prije igrati dodave i rizikovati, nego li je napucati prema napdau.
geronimo je napisao/la:Mladi soko je mentalno jak, panter na liniji.
De mi još jednom ponovi :lol:

ZAKLJUČAK:Zašto sam mu dao podršku u počecima? Tu je već 3 godinu sa prvim timom, naš izdanak. Ima 22 godine, krajnje vrijeme da mu se da šansa. Od prije slučajno negdje naletio na 2-3 klipa naših mladih, vidim brani, brani neodbranjivo , i tako dalje. :)
Kad ono tamo na golu ogromni problemi s loptom i drugim situacijama, primao dosta čudnih i jeftinih golova, kod nas protivnik većinom ima 100/100 iskorištenih prilika, šuteva... Uglavnom sve sam rekao, da ne ponavljam k'o papagaj. Dosta sam ga čekao, dotle je došlo da ga više i ne mogu gledati na golu. :x Treba nam kvalitetniji golman, što su na sreću ljudi iz uprave i skontali. :D Ako neće da produži nek' ide, Trebalo bi da mu je čast biti drugi golman u ovakvom klubu, ali jok, njemu je to nekakvo poniženje, momak je ambiciozan, rekao bih i previše, nije svjestan svojih nekvaliteta. On će ucjenjivati ovakav klub, ma MRŠ!!!

Kahn mi malo kopao živce ovih dana. Kaže da je Bayern trebao imati više strpljenja prema Rensingu. :evil: Pa moj Oli zar je malo dvije godine biti u poziciji prvog golmana. Ti ne shvataš da je dotični ostao na golu da bi ovaj klub jedva igrao i Evropa ligu, išao iz greške u grešku... Oli ne čini nam to... :evil:

@anton, slažemo se u tome, najgore je što ispaštaju naši odbrambeni igrači zahvaljujući gaalovoj taktici, pa bi tako vjerovatno mogli izgubiti dragulja Brena kakvog nema na svijetu među stoperima. Čast Hummelsu, Howedesu, Subotiću..., ali ni jednog od njih ne bi mijenjao za našeg Brenu. Jednostavno momak me dosta puta očarao svojom jačinom u duelima. Boljeg stopera teško da možemo naći. Daj Bože da se smire strasti, pa se ovaj još zadrži u Minhenu. Sa Jupom će to izgledati puno bolje.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 mar 2011, 22:33

Klare je napisao/la: Mislim da je drugi put uspio uklizati da pokupi, ne loptu, igrača, igrača. Drugi put ove sezone. nećemo ga zato kriviti, rećemo da je neiskusan. Za istrčavanja u zraku nit' ima visinu nit'...šta se treba još imati :?
Pokupio je on loptu, da loptu, dobro si pročitao, kada je spasio jednu naizgled opasnu situaciju. Kod penala također nije bio kriv (kriv je onaj na hantrinom avataru :mrgreen: ), ali je momak zato majstorski reagovao i pokazao klasu.
Ti i slični tebi će reći, nije garo opucao dobro, ono bih i ja odbranio (i slične gluposti), ali teško nam je preko usta prevaliti da je umjetnost (golmanska, svakako) čekati do samog kraja i onda odreagovati. Neki blentov bi se bacio na bilo koju stranu i u bilo koje vrijeme...i naravno ne bi bio kriv za neodbranjen jedanesterac.
Kažeš za istrčavanje...nema visinu? Ja, doduše, čitav cenat niži ili kraći od Titana. Kako je grozna ova priroda, pa rađa ovako malehne golmane. :lol:

Zaključak: Ostale memoare nisam ni čitao, jer znam unaprijed šta u njima stoji. :lol:
Zaključak 2: U modi je biti kontraš.
Vom Jäger zum Gejagten

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 23 mar 2011, 19:16

Naši dragi Bayo će da odradi humanitarnu utakmicu u Japanu nekad poslije završetka sezone... Oni plaćaju sve račune, a sav prihod od utakmice ide Japancima na račun...

Inače, Klose i Schweini su se pozitivno izjasnili za dolazak Juppa 8-)

12 naših igrača igraju reprezentativne utakmice, s tim da tu treba ubaciti još dva naša igrača na posudbi (Ekici i Alaba)
Sent from my Philips Smart TV.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 mar 2011, 20:41

VELIKO pospremanje očekuje se ovog ljeta u Bayernu, nakon što su tijekom ove sezone ostali bez i jednoga trofeja. Promakli su im Bundesliga, DFB Pokal i Liga prvaka.

Plasman u Ligu prvaka iduće sezone je ostao jedini cilj kojeg trenutačno mogu ispuniti.

Vrlo je vjerojatno da će tijekom ljeta Jupp Heynckes (sadašnji trener Bayera iz Leverkusena) na trenerskoj klupi Bayerna zamijeniti dosadašnjeg Louisa van Gaala, a trenutačno sportski direktor Christian Nerlinger i klupski skaut Willy Sagnol obilaze Europu, prate utakmice i traže adekvatna pojačanja za klub.

Po procjenama njemačkih medija klub će se prvenstveno orijentirati na obrambeni dio momčadi i u tom pogledu želi očvrsnuti sastav, a prva je želja portugalski reprezentativac Fabio Coentrao, 23-godišnji lijevi bočni Benfice.

Coentrao je posebno privukao pozornost na sebe igrama na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu i Bayern ga je već tada želio dovesti. Juventus je također poslao ponudi, ali je Benfica sve odbila i Coentrao je potpisao poboljšani ugovor uz fiksnu odštetu od 30 milijuna eura, koliko za njega mora platiti zainteresirani klub. Iz Bayerna tvrde da ga žele svakako kupiti. Inače, Coentrao i Danijel Pranjić, sadašnji lijevi bek Bayerna, preklapaju se na istim pozicijama.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 23 mar 2011, 22:49

geronimo je napisao/la: Pokupio je on loptu, da loptu, dobro si pročitao, kada je spasio jednu naizgled opasnu situaciju. Kod penala također nije bio kriv (kriv je onaj na hantrinom avataru :mrgreen: ), ali je momak zato majstorski reagovao i pokazao klasu.
Eh nećemo sada na osnovu tog jednog nešto tvrditi. Nisam ni ja nakon jedne utakmice, ili jednog jeftino primljenog gola donosio takve izjave. Stvarno ne znam šta činiti s Hantrinim avatarima. :roll: Ako se ne varam ni Gomez nije mogao pogoditi kada ga je stavio tu. :?
geronimo je napisao/la:Ti i slični tebi će reći, nije garo opucao dobro, ono bih i ja odbranio (i slične gluposti), ali teško nam je preko usta prevaliti da je umjetnost (golmanska, svakako) čekati do samog kraja i onda odreagovati. Neki blentov bi se bacio na bilo koju stranu i u bilo koje vrijeme...i naravno ne bi bio kriv za neodbranjen jedanesterac.
Kako znaš da bi to rekao, nije istina. Svaki odbranjen penal ima istu vrijednost, taman da lopta nije ni do gola došla. Odreagovao je sjajno, mislim treći put iz 3 branjena penala s tim da mu je onaj Tottijev prošao tik ispod ruke. Uostalom, trebamo li još jednom napominjati njegov kvalitet na liniji.
geronimo je napisao/la:Zaključak: Ostale memoare nisam ni čitao, jer znam unaprijed šta u njima stoji.
Ma nemoj :lol:
geronimo je napisao/la:Zaključak 2: U modi je biti kontraš.
Vidi sad :lol:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 mar 2011, 23:57

ljudiiii osvojili smo jedan trofej, nemojte zaboravit superkup :D :D :D :D :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 24 mar 2011, 10:59

Evo jednog novog koji se spominje Gary Cahil, ako je to tacno i ako njeg uspijete dovest odlican posao, super igrac ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 mar 2011, 11:02

Damir_BvB je napisao/la:Evo jednog novog koji se spominje Gary Cahil, ako je to tacno i ako njeg uspijete dovest odlican posao, super igrac ...
ma mi tim igračima iz EPL-a nemrem prismrditi...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 mar 2011, 11:05

tesko je vjerovati da ce u Byu doci neki igraci iz engleske lige, drugaciji su to mentaliteti itd. Uprava Bayerna je pogrijesila sto nije dovela recimo Kediru iz stutgarta. mozda i afellaya kojeg je Barca dovela za samo 3 miliona, i tako neki igraci koji su mladi, dobri i vrlo jeftini.

ne vjerujem da bi coentra mogao doci kod vas, otice vjerovatno u englesku ligu, moguce i u barcu da dodje, ne vjerujem da su bayo i njemacka liga toliko izazovni.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 mar 2011, 12:45

Romariooo je napisao/la:tesko je vjerovati da ce u Byu doci neki igraci iz engleske lige, drugaciji su to mentaliteti itd. Uprava Bayerna je pogrijesila sto nije dovela recimo Kediru iz stutgarta. mozda i afellaya kojeg je Barca dovela za samo 3 miliona, i tako neki igraci koji su mladi, dobri i vrlo jeftini.

ne vjerujem da bi coentra mogao doci kod vas, otice vjerovatno u englesku ligu, moguce i u barcu da dodje, ne vjerujem da su bayo i njemacka liga toliko izazovni.
Bundesliga je izazov svakom igraču pa tako će biti i Coentraou.Što se tiče Barse mislim da vi nemate pare za njega jer kuhate transfer Fabregasa.Dosad je Bayern dovodio igrače za koje se borio i uvjeren sam da će se praksa nastaviti.Ali do dolaska trenera ovo su sve špekulacije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 mar 2011, 12:46

Da bi njega doveli moramo ćekati u redu..Ak se Barca javi moremo na njega zaboraviti...

Ja sam siguran da je Neuer transfer broj jedan i da ziher grizemo za coentraa, samo kaj ćemo kod njega ić do određene granice..ostalo me niti nezanima tolko jer su to po nei sve ŠPEKulacije...

Kaj se tiće štopera ja sam ziher da naša uprava nezna koga bi, niti nemaju neki uži izbor...

Uglavnom kad pročitam neke igraće malo mi se pimpek digne, ali pošto znam koja je realnost nećemo mi dovesti takav ŠPEK koji će odmah dati do znanja da mi udaramo na LP. Bit će tu dosta nekih prosječnih igrača koji će samo igrati pozicije koje nam trebaju, znači igrači tipa Iličević, a ne Hazard ili igrači tipa friedrich, a ne Alex ili Chiellini. No to opet neznači da je to loše, ako se to dobro posloži. **** ja moram živjeti u stvarnosti i nemrem oćekivati više od jednog igrača po sezoni koji je svjetska klasa. Ovaj puta trebao bi to biti NEUER. Ja zadovoljan..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 mar 2011, 13:06

anton 1983 je napisao/la:Da bi njega doveli moramo ćekati u redu..Ak se Barca javi moremo na njega zaboraviti...

Ja sam siguran da je Neuer transfer broj jedan i da ziher grizemo za coentraa, samo kaj ćemo kod njega ić do određene granice..ostalo me niti nezanima tolko jer su to po nei sve ŠPEKulacije...

Kaj se tiće štopera ja sam ziher da naša uprava nezna koga bi, niti nemaju neki uži izbor...

Uglavnom kad pročitam neke igraće malo mi se pimpek digne, ali pošto znam koja je realnost nećemo mi dovesti takav ŠPEK koji će odmah dati do znanja da mi udaramo na LP. Bit će tu dosta nekih prosječnih igrača koji će samo igrati pozicije koje nam trebaju, znači igrači tipa Iličević, a ne Hazard ili igrači tipa friedrich, a ne Alex ili Chiellini. No to opet neznači da je to loše, ako se to dobro posloži. **** ja moram živjeti u stvarnosti i nemrem oćekivati više od jednog igrača po sezoni koji je svjetska klasa. Ovaj puta trebao bi to biti NEUER. Ja zadovoljan..
u fudbalu nema pravila nikad kad se dovode igraci, moze se desiti da neki anonimus jeftini bolje se pokaze od velike zvijezde, kao sto je recimo kod vas Olic prosle sezone bio triput bolji od riberija, ili kao sto je miler bio bolji od gomeza.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 mar 2011, 13:30

Romariooo je napisao/la:
u fudbalu nema pravila nikad kad se dovode igraci, moze se desiti da neki anonimus jeftini bolje se pokaze od velike zvijezde, kao sto je recimo kod vas Olic prosle sezone bio triput bolji od riberija, ili kao sto je miler bio bolji od gomeza.
Nebi se čudio...

Sve više i više se spominje vidal što bi po mojem trebalo značiti da tymo ide. Al opet jer se isplati davati pare za tu poziciju kad znamo da nam za druhe treba? neznam ni sam kaj da mislim o tome..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 24 mar 2011, 13:41

trebao bi bayo dovesti jedno 5 igraca, 2 mozda skupa zvucna imena, i trojicu jeftinih, pa ako se od svih njih barem trojica pokazu dobro i jest, tako to ide, mozda se cak i jeftiniji pokazu bolji od od ovih skupih. golman bi trebao biti taj jedan skupi, jer je Neuer izgleda tu na vratima kluba, mozda i lijevi bek neki vrhunski skuplji, dok recimo stopera mozete dovesti nekog iskusnijeg i jeftinijeg, kao i jos jednog mladjeg jeftinijeg anonimnijeg da se prekaljuje, te jos jedan defanzivni vezni, isto tako mozda neko iskusniji i jeftiniji, spominjao se nas keita, neko takav bi vam dobro dosao, barem sezonu-dvije da odigra, a onda u sledecim sezonama i tu jednog po jednog dovoditi mladje vrhunske igrace, tako se to radi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 24 mar 2011, 13:44

Romariooo je napisao/la:trebao bi bayo dovesti jedno 5 igraca, 2 mozda skupa zvucna imena, i trojicu jeftinih, pa ako se od svih njih barem trojica pokazu dobro i jest, tako to ide, mozda se cak i jeftiniji pokazu bolji od od ovih skupih. golman bi trebao biti taj jedan skupi, jer je Neuer izgleda tu na vratima kluba, mozda i lijevi bek neki vrhunski skuplji, dok recimo stopera mozete dovesti nekog iskusnijeg i jeftinijeg, kao i jos jednog mladjeg jeftinijeg anonimnijeg da se prekaljuje, te jos jedan defanzivni vezni, isto tako mozda neko iskusniji i jeftiniji, spominjao se nas keita, neko takav bi vam dobro dosao, barem sezonu-dvije da odigra, a onda u sledecim sezonama i tu jednog po jednog dovoditi mladje vrhunske igrace, tako se to radi
Mislim da tak nećem i pretendira bayernova uprava. Mislim da niko neočekuje 5 igrača koji će koštati 20+ milja eura

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 24 mar 2011, 18:52

gary cahil je vrlo zanimljivo ime i pozdravio bi taj dolazak....mislim ako bayern sad pravo zagrize za coentrao-a da ce on doci....mislim zna se kad smo god zagrizli pravo za nekog igraca onda je on i stigao kod nas...konkurencije je bilo i kod dovodjenja riberyja, tonija, robbena pa su svi stigli upravo u bayern, jer je tad uprava sve moguce ucinila da ih dovede...uprava bayerna kada hoce ima sjajnu taktiku za dovodjenje igraca, dolazak riberyja i tonija su u to vrijeme logicno bili dobro novcano podmazani al su tonijeva porodica i prijatelji boravili u munchenu prije njegovog dolaska i to sve na trosak kluba kako bi se i na taj nacin luca privukao da dodje u munchen...znaci uprava kad hoce ona to moze....baines je jedini koji je dobre ponude bayerna odbijao, al covjek voli domovinu, navikao na englesku i nije htio ici i to treba postovat u ovo svijetu fudbala koji su okupirali skoro samo materijalni interesi pa je fudbal skoro ubijen, jer igraci se ko kurve prodaju, kunu se na vjernost klubovima, a nakon godinu dana druga prica

a sto se tice atraktivnosti lige, pa ko prvo bayern je uvijek sjajna adresa a ko drugo popularnost njemacke lige stalno raste, ako su igraci poput raula, robbena, riberyja, van nistelrooya dosli u bundesligu sto ne bi dosli cahil ili coentrao, pa ovi gore nabrojani su vec pri dolasku bili izgradjene zvijezde a ova dvojica kandidata za koje zelim da nam dodju moraju ipak jos radit i tek postat velike zvijezde a to u bayernu svakako mogu......ne treba zaboravit da su ribery kao svjetski viceprvak i toni kao svjetski prvaka dosli u bayern....e tu je vec sve odgovoreno koliko je bayern igracima atraktivna adresa, a Boga mi kad im pred ocima hrpa eura zasvjetluca 90 % izjavljuje veliku ljubav bayernu :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 24 mar 2011, 19:42

Ekici nam se vraća sa posudbe a kao pojačanje se spominje Alex iz Chelsea :? :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 mar 2011, 23:33

Llorente
Ribery Robben

Muller Schweinsteiger

Gustavo

Coentrao Alex Cahil Lahm

Neuer

Nebi loš bio ovaj sastav :D Klupa : Kraft ,Sanchez,Badstuber,Olić,Gomez,Saqiri,
Bosingwa,Clichy,Vidal,Ekci,Zapata...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 24 mar 2011, 23:59

Šta je to 10 pojačanja :lol:

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.