FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

rexxxoNa_
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la rexxxoNa_ » 01 apr 2010, 21:05

Da se najezis
... daj zaigraj, zaplesi na terenu, zabi tom kretenu da bude ludnica ...

AnnesTM87
Kontakt:

Post Postao/la AnnesTM87 » 01 apr 2010, 22:04

1921 je napisao/la:slika
Razbit ce te sanjo.. hehe
Jer si jedan jedini ! - www.tm87-breza.com.ba Officijalna stranica TM87-Breza

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 01 apr 2010, 23:24

Bilo.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 01 apr 2010, 23:35

Željovac je napisao/la:Bilo.
637 i po puta
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 apr 2010, 10:21

Damjanović: Tražiću suspenziju stadiona Grbavica

Datum: 01.04.2010 21:00
Autor: Slavko Basara

BANjA LUKA - Članovi Takmičarske i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH nisu ispoštovali proceduru u "slučaju Grbavica". Simbolična kazna koja je izrečena Fudbalskom klubu Željezničar više je nego smiješna. Otišli su u pogrešnom pravcu.
Ovo je rekao predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost Novak Damjanović. On je dodao da će lično tražiti da se stadion "Grbavica" suspenduje, kao što je u istom slučaju sankcije doživio i banjolučki Gradski stadion 2004. godine.
- Ovo je totalno neiskrena priča. U proceduri je preskočena naša komisija koja je morala da da sugestije i prijedloge za sve ono što se dešavalo na utakmici Željezničar - Slavija. Očigledno je, a i TV snimak je potvrdio, da je došlo do narušavanja bezbjednosti samih aktera susreta i službenih lica. Ne bih se miješao da je sporan igrač koji je igrao sa tri žuta kartona. Ali, ovo jednostavno ne smije da prođe - istakao je Damjanović.
Predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost je kazao da je obavio konsultacije sa članovima koji su s njim u Komitetu.
- U utorak ćemo održati sjednicu i zauzeti stav. Tražićemo da se odluke Takmičarske i Disciplinske komisije FS BiH ponište. Osim toga, od javnog tužioca FS BiH Mile Kovačevića zatražićemo isto, odnosno da stavi veto na odluke pomenutih komisija. Komisija kojom predsjedavam morala je da bude prva u lancu procesa, ali smo jednostavno preskočeni - rekao je Damjanović.
On je pokušao da obrazloži zbog čega je došlo do toga.
- Dosta je više skrivanja. Nijaz Brković, sekretar Željezničara iz Takmičarske komisije FS BiH, je "programirao" odluku koja odgovara njegovom klubu. Nisam više siguran da li su Mirko Milošević i Đorđe Vučinić iz FSRS u ovoj komisiji bili za suspenziju "Grbavice" ili ne. Sve nekako "smrdi". Bojim se da su predstavnici FSRS samo igračke u komisijama zajedničkog saveza - rekao je na kraju Damjanović.

http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... avica.html
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 02 apr 2010, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 apr 2010, 10:22

"Zahuktali Željezničar na Grbavici će dočekati Travnik i ako je suditi po dosadašnjim rezultatima, upisat će novu pobjedu. Izabranici Amara Osima igraju i izvrsnoj formi i svaki rezultat osim pobjede domaćih bio bi ravan čudu."
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-33975.htm

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 02 apr 2010, 10:27

Stole iz Bora je napisao/la:Damjanović: Tražiću suspenziju stadiona Grbavica

BANjA LUKA - Članovi Takmičarske i Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH nisu ispoštovali proceduru u "slučaju Grbavica". Simbolična kazna koja je izrečena Fudbalskom klubu Željezničar više je nego smiješna. Otišli su u pogrešnom pravcu.
Ovo je rekao predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost Novak Damjanović. On je dodao da će lično tražiti da se stadion "Grbavica" suspenduje, kao što je u istom slučaju sankcije doživio i banjolučki Gradski stadion 2004. godine.
- Ovo je totalno neiskrena priča. U proceduri je preskočena naša komisija koja je morala da da sugestije i prijedloge za sve ono što se dešavalo na utakmici Željezničar - Slavija. Očigledno je, a i TV snimak je potvrdio, da je došlo do narušavanja bezbjednosti samih aktera susreta i službenih lica. Ne bih se miješao da je sporan igrač koji je igrao sa tri žuta kartona. Ali, ovo jednostavno ne smije da prođe - istakao je Damjanović.
Predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost je kazao da je obavio konsultacije sa članovima koji su s njim u Komitetu.
- U utorak ćemo održati sjednicu i zauzeti stav. Tražićemo da se odluke Takmičarske i Disciplinske komisije FS BiH ponište. Osim toga, od javnog tužioca FS BiH Mile Kovačevića zatražićemo isto, odnosno da stavi veto na odluke pomenutih komisija. Komisija kojom predsjedavam morala je da bude prva u lancu procesa, ali smo jednostavno preskočeni - rekao je Damjanović.
- Dosta je više skrivanja. Nijaz Brković, sekretar Željezničara iz Takmičarske komisije FS BiH, je "programirao" odluku koja odgovara njegovom klubu. Nisam više siguran da li su Mirko Milošević i Đorđe Vučinić iz FSRS u ovoj komisiji bili za suspenziju "Grbavice" ili ne. Sve nekako "smrdi". Bojim se da su predstavnici FSRS samo igračke u komisijama zajedničkog saveza - rekao je na kraju Damjanović.

Ovo sve smrdi, daju sve o sebe da bi protiv borca igrali pred praznim tribinama.
Ali ja vjerujem Nijazu :D :D :D
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 02 apr 2010, 10:50

Opet se sve gleda kroz prizmu nacionalnog kljuca, iako se radi protiv interesa fudbala. :roll:
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 02 apr 2010, 11:09

Sarajevski Željezničar sutra će na Grbavici dočekati Travnik u okviru 21. kola Premijer lige. Izabranici Amara Osima sasvim sigurno će protiv Vezira tražiti nastavak pobjedničke serije. No ono što može zabrinuti sve navijače Željezničara je to, da će momčad s Grbavice i protiv Travnika, ali i protiv Rudara igrati bez najboljeg napadača Alena Mešanovića, dok je njegov nastup u duleu s Borcem pod znakom pitanja.
"Nije dobro, barem u ovom trenutku, ali optimista sam i nadam se da ću se što prije vratiti na teren", rekao je Mešanović za SportSport.ba i dodao:

"Povrijedio sam se u duelu sa Zrinjskim. Naknadne pretrage su pokazale da se radi o rupturi medijalnog ligamenta. Svaki dan sam na terapijama i uvjeren sam da ću vrlo brzo biti onaj stari. Teško je biti van terena, no nakon nekoliko lomova i dvije operacije u dosadašnjoj karijeri, ovo je ništa. Vratiću se bolji nego prije."

Željezničar na usluge Alena Mešanovića neće moći računati u duelima sa Travnikom i Rudarom, dok se još uvijek sa sigurnošću ne može reći da li će napadač momčadi s Grbavice biti spreman za derbi s Borcem.

"Naredna dva susreta ću preskočiti sasvim sigurno. Nadam se da ću se oporaviti do utakmice s Borcem, ali još uvijek ništa nije sigurno. Ja sam optimista i učinit ću sve što je u mojom moći da budem spreman za derbi", zaključio je Mešanović.

i danas pogkedajte sport plus na hayatu... gost je Nijaz...
bit ce zanimljivo
Por que ? Por que somos los mejores...

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 02 apr 2010, 11:18

A nek traze sta hoce, nek nas suspenduju sta drugo i mogu za njih je Zeljo institucija i Zeljo ce biti prvak igro pred punim ili praznim tribinama pa nek se onda opet zale nek opet traze suspenzije, ko ih j*e*b*e :P, misle da ce suspenzijom zaustaviti Zelju, hahaha malo morgen :P, cak sad kad su ovoliko navalili volio bih i da nam suspenduju stadion pa da im pred praznim tribinama zavalimo tri komada pa d se vrate u BL popisani. :P:P:P

Radi te sta hocete ali Zeljo ima ime sto vi nikad imat necete, a svi ostali su smjesni i jadni :P:P

NAPRIJED ZELJO LJUBAVI MOJA
Mes Que Un Club

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 02 apr 2010, 11:35

Stole iz Bora je napisao/la:Damjanović: Tražiću suspenziju stadiona Grbavica

Jbte pa na Sarajevo i Zelju svi naskacu kad mi nesto trazimo odma smo sibicari vaki naki i gori bgte,,doklecemo vise trpiti napade na ove INSTITUCIJE dva najjaca kluba u BiH??? dokle??? ovo je vise van svake pameti te odbije Zelji ovo te ponavljaj utakimicu Sloboda samo da nedaj boze nebi prvak bio Sarajevo ili Zeljo hoce da nas udalje od titule samo zato da bi Borac bio prvak jer red je i na nekog iz Republike Srpske :D DOKLe ce se sve gledati po nacinalnom kljucu , dokle ce svoja pravila krsiti koja su oni pisali ne mi ?????

Red je da se dignu i Horde i Manijaci i svi ostali kojima ovo vise ide na zivce, pokazimo da zelimo sportsku utakmicu puno neizvjesnosti a ne da unapred znam epilog ko ce pobjedit i sl....
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 02 apr 2010, 11:38

Cestitke autoru teksta na ovom potalu na postavljenom pitanju sto taj isti biser koji se sad zali nije regirao u utakmici Slavija - Zeljeznicar u jesenjem djelu prvenstva.

Jos jednom svaka cast na kometaru.
Mes Que Un Club

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 02 apr 2010, 11:40

Orkestrirani napadi na Željezničar ne prestaju
Krvna zrnca ponovo se prebrojavaju

Predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Novak Damjanović, rekao je da će tražiti da se stadion Grbavica suspenduje, te da se poništi odluka Takmičarske i Disciplinske komisije.

"Ovo je totalno neiskrena priča. U proceduri je preskočena naša komisija koja je morala da da sugestije i prijedloge za sve ono što se dešavalo na utakmici Željezničar - Slavija. Očigledno je, a i TV snimak je potvrdio, da je došlo do narušavanja bezbjednosti samih aktera susreta i službenih lica. Ne bih se miješao da je sporan igrač koji je igrao sa tri žuta kartona. Ali, ovo jednostavno ne smije da prođe", rekao je Damjanović za Glas Srpske i dodao:

"U utorak ćemo održati sjednicu i zauzeti stav. Tražićemo da se odluke Takmičarske i Disciplinske komisije FS BiH ponište. Osim toga, od javnog tužioca FS BiH Mile Kovačevića zatražićemo isto, odnosno da stavi veto na odluke pomenutih komisija. Komisija kojom predsjedavam morala je da bude prva u lancu procesa, ali smo jednostavno preskočeni."

Damajnović je na kraju istakao da je Nijaz Brković, inače sekretar Željezničara i član Takmičarske komisije "programirao" odluku koja prema Damjanovićevim riječima odgovra Željezničaru.

"Dosta je više skrivanja. Nijaz Brković, sekretar Željezničara iz Takmičarske komisije FS BiH, je "programirao" odluku koja odgovara njegovom klubu. Nisam više siguran da li su Mirko Milošević i Đorđe Vučinić iz FSRS u ovoj komisiji bili za suspenziju "Grbavice" ili ne. Sve nekako "smrdi". Bojim se da su predstavnici FSRS samo igračke u komisijama zajedničkog saveza."

Bilo kako bilo, Damjanović kao predsjednik Komisije za stadione i bezbjednost ima pravo da traži da se odluka Takmičarske i Disciplinske komisije poništi, no opravdano postavljamo pitanje zašto to nije radio u nekim drugim slučajevima. Dovoljno se sjetiti samo duela Slavije i Željezničara iz jesenjeg dijela prvenstva, kada se mnogo toga dešavalo i na utakmici i nakon iste, no Damjanović se tada nije oglašavao.

Krvna zrnca se po svemu sudeći ponovo prebrojavaju, a nama svima koji uistinu volimo najvažniju sporednu stvar na svijetu ostaje da "uživamo" u akrobacijama onih koji vode brigu o bh. fudbalu.

juzni vjetar!
Kontakt:

Post Postao/la juzni vjetar! » 02 apr 2010, 11:41

mogu ga podudlat ladno :lol: zeljo sampion 8-)
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 apr 2010, 11:44

Nema potrebe za tenzijama! Neka traze sta hoce a nasi neka ganjaju svoje pa ko bude imao jace argumente taj ce i pobjediti. Govorim o ovom incidentu sa Slavijom i ovom gore tekstu. Imaju valjda sposobni ljudi u klubu koji ce se ganjati sa ovima sto hoce pod hitno suspenziju stadiona. Imaju primjer utakmice iz prvog djela sezone Slavija-Zeljo i ulaska navijaca Slavije na teren i sta sve jos ne. Imaju primjer Modrice i ulaska navijaca na teren. Ni Slavija ni Modrica nisu bili kaznjeni pa ako ce kazniti Zelju jednom utakmicom neka kazne i spomenute ekipe.
Opet ne treba pisati neke teorije zavjere kako nam nedaju da budemo prvaci. Ako smo bolja ekipa na terenu od Borca onda ih trebamo dobiti i bez publike. Naravno, ako odluce da se igra tako.
Komisije neka rade svoje a igraci i strucni stab ono za sta su placeni.
AMAR OSIM

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 02 apr 2010, 11:58

Znao sam da ovo neće na ovome završiti. Zinula guza, znaju oni da je Željo jači i ako bude sve realno da o tituli mogu samo sanjati. Oni ni boda do kraja neće uzeti na gostovanju zato im je ovo na Grbavici jedina šansa da probaju šta hinjski.

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 02 apr 2010, 12:00

Daj Stole pusti se te finoće. Šta, mi da bi dokazali da smo bolji od Borca moramo igrati bez publike. Stipu se toga, dosta su nas gazili, počev od "naših", pa do "njihovih". Je li ti vidiš koja se medijska hajka vodi protiv Želje. Je li ti vidiš kako se ovi iz R.Šumske udruže u korist jednog "svog" kluba. Gdje su ti sarajevski mediji, koji tako brane naše interese. Ne samo da nas ne brane, još nas i napadaju. Nema ništa od finoće, moraš im zube pokazati, pa će drugi put dobro razmisliti, a hvala Bogu na dobrom smo putu, imamo sposobnog, realnog čovjeka kojeg će malo morgen zahebavati. Navikli su oni na razne nesposobne Čolakoviće, Ušanoviće, e vrijeme je da se stvari obrnu. Nek se gone u pm i oni i njihov kompleks zvani "Sarajevo", "Sarajlije" i sve što ima veze sa glavnom gradom jedne nam jedine.

EDIT
Prvi realan tekst i prvi autor koji nas nije popljuvao nakon incidenta
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-33982.htm

Ma bagra je to treba prekinuti bilo kakve odnose sa dušmanima, počev od Slavije, pa do Borca, Širokog, Zrinskog...
Strauss Junior

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 02 apr 2010, 12:11

BlueSharks je napisao/la:Daj Stole pusti se te finoće. Šta, mi da bi dokazali da smo bolji od Borca moramo igrati bez publike. Stipu se toga, dosta su nas gazili, počev od "naših", pa do "njihovih". Je li ti vidiš koja se medijska hajka vodi protiv Želje. Je li ti vidiš kako se ovi iz R.Šumske udruže u korist jednog "svog" kluba. Gdje su ti sarajevski mediji, koji tako brane naše interese. Ne samo da nas ne brane, još nas i napadaju. Nema ništa od finoće, moraš im zube pokazati, pa će drugi put dobro razmisliti, a hvala Bogu na dobrom smo putu, imamo sposobnog, realnog čovjeka kojeg će malo morgen zahebavati. Navikli su oni na razne nesposobne Čolakoviće, Ušanoviće, e vrijeme je da se stvari obrnu. Nek se gone u pm i oni i njihov kompleks zvani "Sarajevo", "Sarajlije" i sve što ima veze sa glavnom gradom jedne nam jedine.

Ma bagra je to treba prekinuti bilo kakve odnose sa dušmanima, počev od Slavije, pa do Borca, Širokog, Zrinskog...
Stole iz Bora je napisao/la:Neka traze sta hoce a nasi neka ganjaju svoje pa ko bude imao jace argumente taj ce i pobjediti. .... . Imaju valjda sposobni ljudi u klubu koji ce se ganjati sa ovima sto hoce pod hitno suspenziju stadiona.
Ja sam to samo malo drugacije rekao. Imaju sposobni ljudi u upravi i neka rjesavaju to!
AMAR OSIM

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 02 apr 2010, 12:23

Ma nema tu finoce ili sta ti ja znam ovo je situacija kad ce se vidjeti ko ima vise uticaja u NS i samo to ce biti presudno, stole je u pravu sto se tice jedne stvari nek oni tjeraju svoje a mi svoje samo sto i mi konja za trku imamo...Ne treba raspredati price o nekoj uroti, to su gluposti samo svak ganja svoj interes i to je to.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

make
Kontakt:

Post Postao/la make » 02 apr 2010, 12:24

Radovanović: Bodovi ostaju na Grbavici
Željezničar je i u kolu koje je ispred nas domaćin. Gost na Grbavici ovaj put je tim Travnika.
U dolini ćupova svi razmišljaju samo o novoj pobjedi, koja bi Želju vrlo lako mogla postaviti na čelo tabele, s obzirom na teško gostovanje Borca kod Zrinjskog u Mostaru.

Mjesto na lijevom boku u timu Želje i ovaj put je rezervisano za Mirka Radovanovića, iako je u posljednje vrijeme imao malih problema sa povredom.

Imao sam probleme sa mišićem, nakon nezgodnog udarca koji sam zadobio u prošlom kolu protiv Slavije. Međutim, moj nastup kako sad stvari stoji nije upitan, i mogu vam reći da jedva čekam znak za početak utakmice, baš kao i moji ostali saigrači, kazao je Radovanović za Sportin.ba

Željezničar je u posljednjih šest utakmica osvojio šesnaest bodova. Dobra prilika za nastavak niza je gostovanje Travnika.

Nadam se pobjedi, mada opuštanja niti podcjenjivanja nema i ne smije da bude. Travnik ima dobar tim, sa čijim kvalitetom smo dobro upoznati, ali mislim da smo mi u ovom momentu bolji tim od njih i da pobjeda neće izostati.

Željo iz kola u kolo igra sve bolje, a i ovaj put se očekuje stadion ispunujen do posljednjeg mjesta.

Euforija se osjeti na svakom koraku, ali mi smo čvrsto na zemlji. Podrška naših navijača nam mnogo znači. Oni su naš dvanaesti igrač, i u sutašnjem meču ćemo dati svoj maksimum kako bismo ih ponovo obradovali.

Amar Osim će protiv Travnika na raspolaganju imati gostovo kompletan tim.

Nedostajat će nam samo naš najbolji strijelac Alen Mešanović. Njegovo neigranje jeste hendikep, ali koga nema bez njega se mora i može, poručuje Radovanović.
Por que ? Por que somos los mejores...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 11 gostiju.