jesi ti naučio CNCjasmin10 je napisao/la:1000 maraka je oke ako želis citav zivot biti sa roditeljima.
Odlazak u inostranstvo
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- legenda reala
- Kontakt:
Re: Odlazak u inostranstvo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ma ne mozes dobit posao ni naopako. Halalio bih mjesec dana i dzaba da radim dok ne naucim, ako ce me primiti kasnije.legenda reala je napisao/la:jesi ti naučio CNCjasmin10 je napisao/la:1000 maraka je oke ako želis citav zivot biti sa roditeljima.
- Marsal
- Kontakt:
Baš nemaš sreće, u čitavom ZDK ne možeš kako treba naći CNC operatera, varioca, bravara... iskustvo nebitno. Firme počele primat ljude bezveze i obučavati ih pa vezat ugovorima.jasmin10 je napisao/la:Ma ne mozes dobit posao ni naopako. Halalio bih mjesec dana i dzaba da radim dok ne naucim, ako ce me primiti kasnije.legenda reala je napisao/la:jesi ti naučio CNCjasmin10 je napisao/la:1000 maraka je oke ako želis citav zivot biti sa roditeljima.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Re: Smijesne slike
Koji nivo jezika mu je trebao?Da li je imao ovdje vec iskustva u poslu,ako jest koliko otprilike?marcelo05 je napisao/la:Ako pitas za plavu kartu, kod mene drug otisao u njemacku kao inzinjer gradjevine i uslov za plavu kartu je bio oko 3400e mjesecna plata(bruto). I cekao je nekih 30 ak dana i bilo sve gotovo, mozda malo vise al tu je to.Kaunas je napisao/la:Kad smo vec kod toga, zna li neko kolika mora biti minimalna bruto plata da ovi u ambsadi odobre vizu?
- forza_juve
- Kontakt:
Cisto informativno pitanje
Imam A1, radim u Austriji 3 mjeseca,za produzenje vize treba mi A2
Eh sada ima li velike razlike izmedju A1 i A2 posto sam A1 polozio a da nisam ni ucio
Eh sada ima li velike razlike izmedju A1 i A2 posto sam A1 polozio a da nisam ni ucio
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
@marsal
Nazalost kod nas u Hercegovini nema mjesta vise ako nemas iskustva. Bruku raje zavrsilo.
Ja trazio u Sarajevu ali slabo ima po šeheru firmi.
Nazalost kod nas u Hercegovini nema mjesta vise ako nemas iskustva. Bruku raje zavrsilo.
Ja trazio u Sarajevu ali slabo ima po šeheru firmi.
Nema neke razlike, slicno je.forza_juve je napisao/la:Cisto informativno pitanje
Javi mi se u pp ako ti treba primjer A2 ispita sa Goethea sto je meni dala profesorica kod koje sam isao na instrukcije. Vjerujem da je slicno i na ÖSD.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
ee raja zna li neko proceduru odlaska u njemacku na ferijalni rad kao student, gdje se prijavit, kako ?
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
ima izać
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
- Barbarossa
- Kontakt:
Iz naše kasabe momak neam pojma kako preko koje veze upiše neki fakultet u Sloveniji i sa tom studentskom vizom radio kao varioc 4 mjeseca po Mariboru i Grazu. Ponište mu vizu možda mjesec dana poslije starta godine, vide nigdje ga nema...
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.
Sve je to džabaPenaltiky je napisao/la:pricate o kiriji i rezijama, de malo ozbiljno, koliko je gram spida i koliko je alkohol u kafanama

® GONGASHI POWERHOUSE ®
-
- Moderator
- Kontakt:
Nađes u jednoj zabacenoj ulici iza jedne drvene bandere bar mi tako rece rodjak.Derdiyok je napisao/la:Sve je to džabaPenaltiky je napisao/la:pricate o kiriji i rezijama, de malo ozbiljno, koliko je gram spida i koliko je alkohol u kafanama
Penaltiky je napisao/la:I ja, za pet mjeseci.VelaHavle je napisao/la:Primim dvicu u padze i

Al to je pocetna, kontam za nekih 5-6 godina minimum cvrku i

Kako je doci do posla u dhl-u nekako mi to za pocetak nije lose. Jos pogotovo sto sam sa jezikom na nivou a2. Termin za vizu na ljeto sad ce mi stici sigurno, jos mjesec dana je ostalo da obrade do mene. Ako ima ko savjet ili uputu kakvu, ne bi bilo lose.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Za DHL ti ne treba neko znanje jezika, mislim A1 ili A2 je dovoljno, jer imam komšija koji su tako otišli i radili to dok nisu našli nešto bolje, a isto tako znam po rođaku koji kad u firmi dobija pošiljke da ti što donose su gotovo uvijek stranci, Rumuni, Bugari, Balkanci, koji znaju slabo jezik pa se onda sporazumijevaju i rukama i nogamaredbull93 je napisao/la:Kako je doci do posla u dhl-u nekako mi to za pocetak nije lose. Jos pogotovo sto sam sa jezikom na nivou a2. Termin za vizu na ljeto sad ce mi stici sigurno, jos mjesec dana je ostalo da obrade do mene. Ako ima ko savjet ili uputu kakvu, ne bi bilo lose.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Upravo iz tog razloga i trazim takav posao, svi kazu za pocetak odlicna odskocna daska. Kolike li su im satnice ?rio_Ferdy88 je napisao/la:Za DHL ti ne treba neko znanje jezika, mislim A1 ili A2 je dovoljno, jer imam komšija koji su tako otišli i radili to dok nisu našli nešto bolje, a isto tako znam po rođaku koji kad u firmi dobija pošiljke da ti što donose su gotovo uvijek stranci, Rumuni, Bugari, Balkanci, koji znaju slabo jezik pa se onda sporazumijevaju i rukama i nogamaredbull93 je napisao/la:Kako je doci do posla u dhl-u nekako mi to za pocetak nije lose. Jos pogotovo sto sam sa jezikom na nivou a2. Termin za vizu na ljeto sad ce mi stici sigurno, jos mjesec dana je ostalo da obrade do mene. Ako ima ko savjet ili uputu kakvu, ne bi bilo lose.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
- Gumistucna
- Kontakt:
ima li ko iskustva sa slovenskim vizama,koliko otprilike traje od podnosenja zahtjeva,do otiska pa i same vize i sl?
А " &, & ?
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
В ? ? &
Не $ свій & &
& " в &.
Slava Ukraini
13,37.redbull93 je napisao/la:Upravo iz tog razloga i trazim takav posao, svi kazu za pocetak odlicna odskocna daska. Kolike li su im satnice ?rio_Ferdy88 je napisao/la:Za DHL ti ne treba neko znanje jezika, mislim A1 ili A2 je dovoljno, jer imam komšija koji su tako otišli i radili to dok nisu našli nešto bolje, a isto tako znam po rođaku koji kad u firmi dobija pošiljke da ti što donose su gotovo uvijek stranci, Rumuni, Bugari, Balkanci, koji znaju slabo jezik pa se onda sporazumijevaju i rukama i nogamaredbull93 je napisao/la:Kako je doci do posla u dhl-u nekako mi to za pocetak nije lose. Jos pogotovo sto sam sa jezikom na nivou a2. Termin za vizu na ljeto sad ce mi stici sigurno, jos mjesec dana je ostalo da obrade do mene. Ako ima ko savjet ili uputu kakvu, ne bi bilo lose.
Ali govorili su da ce je povećati.
Pa nije lose jbt, netto za pocetak mozes ko osale izaci minimum 1500e. Za pocetnika, bez jezika odlicno, a plus u komunikaciji si sa ljudima prije ces savladat jezik. Kad vidim ljude rade za 1000e jbt.jasmin10 je napisao/la: 13,37.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
Ako odradis koji prekovremeni mozes i vise od 1500. Kako cujem ima bruku raje sa ovih prostora, tako da ti jezik nece predstavljati problem.redbull93 je napisao/la:Pa nije lose jbt, netto za pocetak mozes ko osale izaci minimum 1500e. Za pocetnika, bez jezika odlicno, a plus u komunikaciji si sa ljudima prije ces savladat jezik. Kad vidim ljude rade za 1000e jbt.jasmin10 je napisao/la: 13,37.
Meni sigurno 100 puta bolje nego raditi kao njegovatelj, mada i cekas vizu 8 puta duze.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.