Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Principatus
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Principatus » 07 mar 2011, 16:30

Ma nisam ja nego moj zlocesti blizanac. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 07 mar 2011, 16:34

tanzla je napisao/la:
Megamon je napisao/la:Postoji li ikakva mogucnost da Fifa suspenduje nogometni savez i celnike istog a da klubovi i reprezentacija igraju europske utakmice ?
Pa izgleda da postoji. Mada vidis, neki bi najsretniji bili da se suspenduje reprezentacija, a da klubovi igraju evropske utakmice. Licemjerno do bola. :D

@Principatus

Sto bolan cenzurisa svoj post? :lol:
To bi najbolje i bilo. Da se uvede vandredno stanje. Da UEFA postavi svog covjeka i da on rukovodi. Da jednostavno, tko zeli da igra neka se prijavi, i neka se takmici, a onda neka pravi UEFA kasnije kako najbolje to zna.
Ali problem je sto UEFA dobro poznaje stanje kod nas, a iskreno tesko da ce ovo proci. Nitko se ne zeli mijesati u unutarnje probleme DRZAVE niti ce im do dopustiti. TESKO ZAISTA. Drugu stvar, oni dobro znaju da je najveca korupcija u Evropi upravo kod nas!! Tako da se i neko ulaganje bez njihov nadzora ne isplati. Ne znam vjerujte, misljenja sam da bi se klupovi trebali malo probuditi i ukljuciti. Nakako svi nasi klupovi ovo gledaju iz daleka i nista ne rade. Kako ispade, jedini mi pravi navijaci pokusavamo rijesiti nesto, dok drugi sjede!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 07 mar 2011, 17:00

Jasno je to iz obrazloženja Kovačevića, koji smatra da bi uvođenje jednog predsjednika narušilo duh Dejtona.
Poserem se po Kovacevicu i usput se popisam po duhu Dejtona.

Kakav glupan boze dragi. Radi ovakvih BiH propada.
shandrlike-tandrlike

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 07 mar 2011, 17:02

reptile je napisao/la:
Jasno je to iz obrazloženja Kovačevića, koji smatra da bi uvođenje jednog predsjednika narušilo duh Dejtona.
Poserem se po Kovacevicu i usput se popisam po duhu Dejtona.

Kakav glupan boze dragi. Radi ovakvih BiH propada.
To im i jest cilj!
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 07 mar 2011, 17:22

Ma ovome se mora stati u kraj, pa bilo to putem suspenzije i klubova i repke ili nekim kompromisom. DOSTA vise degradiranja drzave BiH na ovakve i slicne nacine, ako ovo nije ocigledno mijesanje politike u sport onda ne znam sta je. DOSTA vise politike inata, mrznje, nacionalizma sa svih strana, oni koji ne vole ovu drzavu neka je barem postuju, kao i one ljude koji je vole.

Svi koji imaju imalo razuma su svjesni cinjenice da ovakav stav iz RS-a ne moze nikome donijeti dobro, a pogotovo ne njima jer farbanjem sporta bojama politike znaci samo jedno, a to je PROPAST svih vrijednosti kako u sportu, tako i drustvu. Ta ista politika nas je zavadila donijevsi nam prokleti rat i podjele na svim mogucim nivoima ali ocigledno da su mnogi ostali dozivotno zarazeni idejama ovakve politike i umrijet ce kao veliki Bosnjaci, Srbi, Hrvati.. a ne kao ljudi. Bog ce ih pitati na Sudnjem danu (posto su po obicaju svi veliki katolici, pravoslavci, muslimani) koje su etnicke pripadnosti i na osnovu tog kriterija ce ici u raj, odnosno pakao.... Zalosni su ovi, i na forumu i van njega, kojima je bitno samo to da li je neko Hrvat, Srbin, Bosnjak, Rom... a ne COVJEK. Zaista tuzno na koji nacin i u kakvom drustvu ono malo nade za ljudskost, toleranciju i suzivot biva izgubljeno. FUJ
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 mar 2011, 17:33

Megamon je napisao/la:Postoji li ikakva mogucnost da Fifa suspenduje nogometni savez i celnike istog a da klubovi i reprezentacija igraju europske utakmice ?
To ce se i desit po Sanu. E yebem ti zivot kad moram vjerovat Sanu da bi imao neku nadu da gledam repku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 07 mar 2011, 17:49

Cartman je napisao/la:
To ce se i desit po Sanu. E yebem ti zivot kad moram vjerovat Sanu da bi imao neku nadu da gledam repku.
Sta kaze onaj tetak iz HDZ-a sto je u savezu,nije valjda da ni on ne zna :lol: ?
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 mar 2011, 17:50

Cartman je napisao/la:
Ako bi vjerovali Sanu, sada bi Faruk Hadzibegic bio predsjednik saveza, Ivica Osim bi takodje izvrsavao neku funkciju u savezu, a Sergej Barbarez bi bio selektor BiH.
Odavno sam prestao vjerovati tim novinama, jer se vidi da su to mahalske price, dakle i ne zamaram se njihovim tekstovima.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 07 mar 2011, 18:05

"SAN"- dovoljno vam govori ime novine,,, citaj i sanjaj,,, :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;) ;)
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 07 mar 2011, 18:26

avlami97 je napisao/la:"$ ? $ не " на терену,то је ' " " јер " $ " $ УН а " је $ " $ " $ ",стога & се врага " /" citat drinski vuk

USA je država, sjedinjena, što joj i ime kaže od preko 50 država i na stotine naroda i svih rasa i ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika. Švicarska je konfederacija oko 30 kantona i svaki od njih ima veću autonomiju od entiteta FBiH, a ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika i fudbalsku vladu priznatu od strane FIFE I UEFE. Nemili mi se više slijepima i gluhima crtati i govoriti, kada oni to ne žele shvatiti. Desetine zemalja u Evropi i širom Svijeta ima složenije društveno uređenje od Bosne i Hercegovine, u kojima živi mnogo više naroda i rasa i koristi se po nekoliko jezika, ali to "Drinskim vukovima" i "inim vukovima" ne ulazi u glavu.

Ukoliko želimo biti članica FIFE I UEFE moramo poštivati njihove uzuse. Šta je tu nejasno?
Da pojednostavim. Kada neko iz ruralnog, siđe u urbano, mora mu se prilagoditi, a ono barem smeće odlagati u kontejner.

Da nisam bio odveć banalan?
odakle ti snaga vise da se ubjeđujes sa likovima koji te ne kontaju,pa to ti je isto kad konj ore i stave mu one nekakve stitnike sa strane da moze vidjeti samo pravo,e takvim ti likovima pokusavas objasniti....
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 mar 2011, 18:31

padobranac1978 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:"$ ? $ не " на терену,то је ' " " јер " $ " $ УН а " је $ " $ " $ ",стога & се врага " /" citat drinski vuk

USA je država, sjedinjena, što joj i ime kaže od preko 50 država i na stotine naroda i svih rasa i ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika. Švicarska je konfederacija oko 30 kantona i svaki od njih ima veću autonomiju od entiteta FBiH, a ipak imaju jednog fudbalskog predsjednika i fudbalsku vladu priznatu od strane FIFE I UEFE. Nemili mi se više slijepima i gluhima crtati i govoriti, kada oni to ne žele shvatiti. Desetine zemalja u Evropi i širom Svijeta ima složenije društveno uređenje od Bosne i Hercegovine, u kojima živi mnogo više naroda i rasa i koristi se po nekoliko jezika, ali to "Drinskim vukovima" i "inim vukovima" ne ulazi u glavu.

Ukoliko želimo biti članica FIFE I UEFE moramo poštivati njihove uzuse. Šta je tu nejasno?
Da pojednostavim. Kada neko iz ruralnog, siđe u urbano, mora mu se prilagoditi, a ono barem smeće odlagati u kontejner.

Da nisam bio odveć banalan?
odakle ti snaga vise da se ubjeđujes sa likovima koji te ne kontaju,pa to ti je isto kad konj ore i stave mu one nekakve stitnike sa strane da moze vidjeti samo pravo,e takvim ti likovima pokusavas objasniti....
Neka bar jedan od 1000 nauči nešto, smatraću da sam učinio dobro djelo.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

drinski_vuk
Kontakt:

Post Postao/la drinski_vuk » 07 mar 2011, 18:35

E sad mi samo pokaži gdje sam ja to napisao :lol:

Capt_Billy
Kontakt:

Post Postao/la Capt_Billy » 07 mar 2011, 18:36

Bošnjanin_89 je napisao/la:Ma ovome se mora stati u kraj, pa bilo to putem suspenzije i klubova i repke ili nekim kompromisom. DOSTA vise degradiranja drzave BiH na ovakve i slicne nacine, ako ovo nije ocigledno mijesanje politike u sport onda ne znam sta je. DOSTA vise politike inata, mrznje, nacionalizma sa svih strana, oni koji ne vole ovu drzavu neka je barem postuju, kao i one ljude koji je vole.

Svi koji imaju imalo razuma su svjesni cinjenice da ovakav stav iz RS-a ne moze nikome donijeti dobro, a pogotovo ne njima jer farbanjem sporta bojama politike znaci samo jedno, a to je PROPAST svih vrijednosti kako u sportu, tako i drustvu. Ta ista politika nas je zavadila donijevsi nam prokleti rat i podjele na svim mogucim nivoima ali ocigledno da su mnogi ostali dozivotno zarazeni idejama ovakve politike i umrijet ce kao veliki Bosnjaci, Srbi, Hrvati.. a ne kao ljudi. Bog ce ih pitati na Sudnjem danu (posto su po obicaju svi veliki katolici, pravoslavci, muslimani) koje su etnicke pripadnosti i na osnovu tog kriterija ce ici u raj, odnosno pakao.... Zalosni su ovi, i na forumu i van njega, kojima je bitno samo to da li je neko Hrvat, Srbin, Bosnjak, Rom... a ne COVJEK. Zaista tuzno na koji nacin i u kakvom drustvu ono malo nade za ljudskost, toleranciju i suzivot biva izgubljeno. FUJ
Meni nije jasno kako ti ne mozes da svatis, da ljudi jednostavno ne zele da zive u ovoj drzavi. Oni zele da se odvoje, pa da imaju svoju drzavu i to vec pokusavaju raditi vec 15 god od rata mirnim putem. To je sve rezija Srbije tako da njima nije u cilju da naprave nesto dobro za ovo drzavu. Njima je ciljj da naprave toliko sranja, da ce im vise i svijet reci odvojite se. Naravno time bi ubio sve one patriote koju su zivot dali za ovo zemlju pa ne smiju to uraditi. Nisu uspjeli 4 god rata, a nas zaustavila Evropa pred sam kraj rata kada smo ih trebali zgaziti sa zemljom.

Dakle rata nije gotov, niti ce biti ikada gotov dok ne dobijemo pobjednika. Prvo treba da se rijesi poloticko stanje kako god znaju i umiju. Evropa ti nece to raditi., jer i njima ovo odgovara. Razbili su zemlja koja je trebala vladati Evropskom Uniom unutrasnjim putem, pa sada gledaju i smiju se. Jednom sam procitao bas jedan clanak jednog amera koji je istakao da 21 nece poceti dok se Yugoslavia ne razbali. Tako je i bilo!!! A nogomet ti se nasao samo na putu, dobar za promociju, i dobro prolazi kod ovog napacenog naroda i veoma glupog sve ove godine. Tako se nemojte ni cuditi, zasto oni ovo, zasto ono. Mislim sam podatak od 50 glasaca, 100% ucinak za rusenje svega u ovoj zemlji. Sta reci?? Jasna poruka nasim ogranima vlasti, ali ni ovi nasi nista bolji, primaju plate a ne rade. SMIJESNO!! LJUDI STA MI RADIMO I STA PROZIVLJAVAMO!!! I nesto sam naucio iz proslosti, da sve bas sve pocinje na nogometu. Bar kod nas je tako, jer je najpopularniji.!!!
VIVA ŽELJO, VIVA MANIJACI!!!!
FORZAA ZELJOOO!!!! FORZAA LAZIOOOO!!!

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 07 mar 2011, 18:37

opet traktoristi hoce da kroje sudbinu ove drzave, samo sto se ovaj put radi o sudbini bh nogometa.. jbm ti takav savez i sve ko sjedi tamo kad je doslo do toga, nikad pameti u glavu
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 mar 2011, 18:46

Megamon je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Sta kaze onaj tetak iz HDZ-a sto je u savezu,nije valjda da ni on ne zna :lol: ?
Ma taj jarane jedva zna kad je sjednica. :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 07 mar 2011, 18:48

drinski_vuk je napisao/la:
E sad mi samo pokaži gdje sam ja to napisao :lol:
Žao mi je, ne spadaš u onu grupu od 1000, koja može naučiti. Drinin vuk, drinski vuk sličan nick, nadam se ne i mišljenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

omar33
Kontakt:

Post Postao/la omar33 » 08 mar 2011, 00:00

Jel fakat mislite da su sad samo srbi krivi? :lol: pa oni su barem zasjedali i donijeli odluku po tom pitanju, sta su ucinili suljo i kompanija? boli ih taki. sve su to ista ****. nije vazno da li je suljo, iljo ili ceko kad su to foteljasi kojima se j.be za bosnom i reprezentacijom. ubise lovu, fifa i uefa im to dopustaju godinama. najbolji primjer je za osudjenog muniba koji i dalje pali i zari tamo.

na kraju, i ako nas izbace iz kvalifikacija, sto su i fanaticosi pokusavali nekoliko puta sa bakljadama ne bi li dosli novi ljudi, misljenja sam da ovi iz saveza nece otici. bice malo frke i galame mjesec maksimalno, oni ce se primiriti, i opet jovo na novo. mi smo ba narod koji brzo i lahko zaboravljamo. merhametli sta li. zato nas i kolju svakih pedeset godina, a i evo taru ovi sa vlasti i ljude nam hapse ko gdje kako hoce. mi sutimo. tako ce nas karat i mafija iz saveza. nazalost ne vidim neko skoro rjesenje. jer sve je do nas.

daj boze da grijesim.

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 08 mar 2011, 00:38

Ljiljani venu: Fifa suspendira BiH jer Republika Srpska blokira promjenu statuta

slika
KVALIFIKACIJE za Euro morat će se igrati bez reprezentacije BiH jer NS Republike Srpske ne želi da se umjesto (za Fifu neprihvatljivog) tročlanog predsjedništva saveza uvede uobičajena institucija predsjednika NS BiH.

Kao i u toliko drugih područja, ono što je drugdje u svijetu normalno, ne važi za Bosnu i Hercegovinu. Svjetska i europska nogometna unija više puta su s pravom zahtijevale promjenu neuobičajene i nelegalne prakse da nogometnim savezom jedne države "predsjedava" predsjedništvo, u slučaju Bosne i Hercegovine sastavljeno od po jednog člana iz sva tri konstitutivna naroda.

Pravila i praksa su jasni: Savez vodi jedan predsjednik kojeg bira skupština, ali u Bosni i Hercegovini je u nogometu, kao i u svemu ostalom, nužno zadovoljiti načelo tripartitnosti, kako ni jedan narod ne bi bio povlašten u odnosu na ostala dva, pa tako i savez ne može voditi "samo" Bošnjak, Hrvat ili Srbin.

U BiH međutim, postoje dva saveza, osim onog državnog, tu je i nogometni savez Republike Srpske, čija je skupština odbila prihvatiti zahtjev za izmjenama statuta državnog nogometnog saveza, kojima bi se umjesto tročlanog predsjedništva uvela dužnost predsjednika NS BiH.

"Tročlano predsjedništvo NS BiH mora ostati, a nikakvog učinka ne bi bilo ukoliko bi se uvela dužnost predsjednika jer bi svi problemi ostali", izjavio je glavni tajnik NS Republike Srpske Rodoljub Petković.

Banjalučke Nezavisne novine citiraju riječi predsjednika NS RS Mile Kovačevića koji je poručio Fifi i Uefi kako nametanjem zahtjeva nogometnoj Bosni i Hercegovini "uskraćuju temeljna demokratska prava".

Oglasio se i predsjednik NS BiH Sulejman Čolaković u Oslobođenju: "Ako mene pitate, pristajem da Srbin bude predsjednik NS BiH u narednih sto godina!" i zavapio da će suspenzija reprezenatcije (klubovi su ionako odavno poispadali iz euro-kupova) donijeti ogromnu štetu reprezentaciji, navijačima, ali i državi.

Naizgled, postoji "svjetlo na kraju tunela", a to je rok dokraja ožujka, do kada su Fifa i Uefa odredile da se mora promijeniti statut državnog Saveza. Njegova skupština je 29. ožujka, ali teško da će do tada njeni članovi iz Republike Srpske promijeniti tvrdi stav.

Procedura nakon toga jasno je naznačena iz Nyona: Nogometni savez BiH se raspušta, a do uspostave novog saveza, koji bi radio po legalnim normama, nogomet u zemlji bi vodilo povjerenstvo u kojem ne bi mogao biti nitko od onih koji su savez doveli tu gdje je. Naravno, reprezentacija države ne bi mogla igrati međunarodne utakmice.

Kako sada stvari stoje, BiH sigurno igra samo jednu utakmicu: Onu kvalifikacijsku za Euro protiv Rumunjske, 26. ožujka u Zenici. Odigravanje sljedeće službene utakmice, protiv istog suparnika u Bukureštu u lipnju, prilično je upitno.
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 08 mar 2011, 01:22

Capt_Billy je napisao/la:
Bošnjanin_89 je napisao/la:Ma ovome se mora stati u kraj, pa bilo to putem suspenzije i klubova i repke ili nekim kompromisom. DOSTA vise degradiranja drzave BiH na ovakve i slicne nacine, ako ovo nije ocigledno mijesanje politike u sport onda ne znam sta je. DOSTA vise politike inata, mrznje, nacionalizma sa svih strana, oni koji ne vole ovu drzavu neka je barem postuju, kao i one ljude koji je vole.

Meni nije jasno kako ti ne mozes da svatis, da ljudi jednostavno ne zele da zive u ovoj drzavi. Oni zele da se odvoje, pa da imaju svoju drzavu i to vec pokusavaju raditi vec 15 god od rata mirnim putem. To je sve rezija Srbije tako da njima nije u cilju da naprave nesto dobro za ovo drzavu. Njima je ciljj da naprave toliko sranja, da ce im vise i svijet reci odvojite se. Naravno time bi ubio sve one patriote koju su zivot dali za ovo zemlju pa ne smiju to uraditi. Nisu uspjeli 4 god rata, a nas zaustavila Evropa pred sam kraj rata kada smo ih trebali zgaziti sa zemljom.

Dakle rata nije gotov, niti ce biti ikada gotov dok ne dobijemo pobjednika. Prvo treba da se rijesi poloticko stanje kako god znaju i umiju. Evropa ti nece to raditi., jer i njima ovo odgovara. Razbili su zemlja koja je trebala vladati Evropskom Uniom unutrasnjim putem, pa sada gledaju i smiju se. Jednom sam procitao bas jedan clanak jednog amera koji je istakao da 21 nece poceti dok se Yugoslavia ne razbali. Tako je i bilo!!! A nogomet ti se nasao samo na putu, dobar za promociju, i dobro prolazi kod ovog napacenog naroda i veoma glupog sve ove godine. Tako se nemojte ni cuditi, zasto oni ovo, zasto ono. Mislim sam podatak od 50 glasaca, 100% ucinak za rusenje svega u ovoj zemlji. Sta reci?? Jasna poruka nasim ogranima vlasti, ali ni ovi nasi nista bolji, primaju plate a ne rade. SMIJESNO!! LJUDI STA MI RADIMO I STA PROZIVLJAVAMO!!! I nesto sam naucio iz proslosti, da sve bas sve pocinje na nogometu. Bar kod nas je tako, jer je najpopularniji.!!!
Jasno, glasno...i tacno receno. Potpis (prvi put korisitim ovu rijec)
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

coberx
Kontakt:

Post Postao/la coberx » 08 mar 2011, 09:31

nek sve ukinu odma... nama atletika ide od ruke, ganjamo se hocel nas ovi svi zajedno rasprodat il cemo mi prije skapat od gladi... onaj kome je ova situacija cudna nije normalan i ima ozbiljnih problema sa ocima i usima... mi smo prodati odavno, pametno i na odgodjeno placanje ;) boli njih taki ko je koje nacionalnosti, to je vise izlizano i smijesno, oni su daleko ispred nas i njima je bitna lova...

covjek za vrecu krompira (nije puna) dobio 2 godine zatvora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ko ga **** kad je glup i nema sta jest, da je malo imao pameti i otisao u politiku mogao bi krast do kraja zivota, pa i da ga na djelu uhvate on bi kao politicar mogao rec da to nije bas tako kako smo mi vidjeli vec da to izgleda kao kradja koja to ustvari nije, mogao bi rec da to radi za nase dobro, za nas interes, da ga dusmani olajavaju, a mi bi svrsavali na to kako je on nas i kako nas voli...

PS mi smo glupi samo tako, i pogodni smo samo za viceva :D svaka cast enisu i milanu koji su to bar malo unovcili...

PPS poruka za sve koji su u strajku: je*ite im majku, ko zna hocel bit jos prilike za to...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.