KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Sud
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Sud » 11 jan 2009, 13:54

Melo15 je napisao/la:rekao sam kvalitet VV je neupitan sto hocu da kazemi da nam dodje VUJOSEVIC sa ovom ekipom nebi bilo vecih promjena.Evo gledam PAMESU igra sa 3 amera i 2 srbijanca Perovic i Adalovic ,...Bosni hitno treba pojacanje,
i ako cemo ih nazvati strancima ako hocemo kvalitet moramo ih dovesti
KK BOSNA je evropski klub i treba da igra dobru kosarku da bi napunila Skenderiju ,a ne da pravi obdaniste ---
---JESTE NAS -NIJE NAS --
NI Abaz ni Vukoicic ni Vujosevic nemogu nista promjeniti ..
DA oni biraju Suljagic nebi bio ni na klupi a ne pod kosem .
ako cemo da gledamo kvalitet onda to nemozemo sa ovim bosninim mladim talentima .
od 1999g. koji su to talenti koji su zaigrali evropsku kosarku osim DJEDOVICA ??
Slazem se u potpunosti!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 jan 2009, 14:03

HVALA -AKO HOCEMO KVALITETAN SASTAV NEMOZEMO GLEDATI KO JE BOSNINO DIJETE A KO JE STRANAC .
VIDITE LI DA MI JEDVA REPREZENTACIJU SASTAVIMO A SAMO PRICAMO O KVALITETU KK BOSNA.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 jan 2009, 14:30

pogledajte sastav Tau Ceramice
medju boljim su u euroleague a imaju samo 4 domaca igraca
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2009, 15:33

Melo15 je napisao/la:pogledajte sastav Tau Ceramice
medju boljim su u euroleague a imaju samo 4 domaca igraca
melo15 slazem se ja sa tobom, ali mi nemamo para da sastavljamo takvu ekipu, ali ja se ne zanosim da ce skola kk bosna izbaciti vrhunske igrace, ali treba napraviti nekoliko solidnih igraca koji bi igrali sa nekoliko jakih pojacanja, a naravno treba bolje skautirati nase podrucije i dovoditi talente, prevedeno skola duleta vujosevica i partizana, kao sto su sada doveli veselog kao talenta i lasmea kao provjerenog igraca, ranije je doveo tepica i pekovica kao talente i cumingsa i palacia kao strance, a stvorio perovica i tripkovica u ove zadnje 3 godine
naravno nemozemo na tom nivou jer je baza igraca u BiH daleko manja, a Bosna ima manji budzet, ali barem na nivou gornje polovice NLB lige i u ULEB cup-u

evo to cu prevesti u praktican primjer
imamo 3 igraca koji mogu biti solidni igraci i sljedece sezone bi mogli imati vecu ulogu, a to camdzic (1-2), majstoric (2 i 3) i klinac (5), dok imamo jos pasalica i sehovica koji vec igraju 2-3 sezonu sa vecom ulogom i tesko da mogu pokazati veci napredak, pored njih jos imamo vucurovica i hajrica pod ugovorom za sljedecu sezonu i zimica i suljagica koji su ove godine dobili pravu priliku
po mom skromnom misljenju trebalo bi sljedece sezone umjesto djordjevica, ivanovica i burella dovesti jednog veoma dobrog pleja (kao sto su bili vasiljevic i bremer u svoje vrjeme) i veoma kvalitetnog igraca na 4 i 5 (cuo sam od jednog naseg starog forumasa koji je veoma upucen da su se u klubu napokon zainteresirali za sutona igraca od 208 cm koji moze dobro pokriti pozicije 5 i 4 i kojeg bi ja doveo na minimalno 2 sezone), a pokusati zadrzati ikonica ili ako ode zamjeniti ga sa isto tako kompletnim bekom, a polovnjake zamjeniti sa upravo gore navedenim igracima, sa tim da bi pasalicu dao ultimatum da poradi na sebi ili bi mu dao odresene ruke za prelazak negdje drugdje, tako da bi ekipa izgledala za sljedecu godinu ovako:
1. veoma dobri plej (klasa sase u najboljim danima, bremera kada je igrao za nas pa cak i bailey-a kada je igrao za nas)- rakic
2. ikonic (ili isto tako kompletan bek) - camdzic (moze i na 1) i majstoric (moze i na 3)
3. vucurovic - sehovic
4. i 5. zimic (20 min.), hajric (25 min. na 4), suton ili krupalija ili stevic ili neki stranac ( 25 min na 5 i 4) + suljagic i klinac djele 10 min., iskreno bi vise forsirao klinca

e sada ako bi se imalo vise para zamjenio bi vucurovica (skuplji je od sehovica) sa opackom ili tuljkovicem koji su daleko kompletniji igraci od njega, a koji bi po potrebi mogli igrati i 4
mislim da bi ova ekipa bila na nivou ovogodisnjeg budzeta (sem u slucaju dolaska opacka ili tuljkovica), a da bi bila daleko perspektivnija i da bi mogla izboriti ULEB mjesto (naravno vece bi sanse bile sa opackom/tuljkovicem)

sljedecih sezona bi se mogli ubacivati polako maric umjesto rakica i andzelic na 3, a uvjek dovoditi samo 3 ali veoma dobra pojacanja, a ne 4-6 polovnjaka i tako bi postigli ono sa pocetka mog posta

naravno pod uslovom da potpisemo vladu na jos barem 2 godine, a da ga sehovac nasljedi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 jan 2009, 16:45

Ljudi Bosna je u velikoj krizi,kako rezultatskoj tako i finansijskoj!
Bosna nema kvalitetne igrace,Bosna nema kvalitetne ljudi u upravi..
Ovo je ubjedljivo najlosija ekipa Bosne u posljednjih 5 godina! Nije fer prema Vukoicicu da trenira ovakve igrace i da se od njega trazi neki rezultat,titule...nema sanse!
Nama treba kvalitetan pley i kvalitetan centar,po svaku cijenu! Kad se mislimo uigrati pred domacu ligu?
Koliko ce jos dugo drzati tog Burrela u ekipi,covjeka koji spada u najlosije americke igrace u Bosninoj historiji! igraca zbog kojeg Bosna gubi utakmice,a iskreno se nadam da nece i titule!..
Taj igrac treba ici nazad kuci,i dovesti boljeg igraca na toj poziciji,sto prije,inace nam se lose pise..

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 17:00

Vec dugo citam forum ali nisam nikad pisao. Zelo bih sve da vas pozdravim i da kazem da vas ima dosta koji vrlo dobro pratite kosarku i znate sta govorite, a ima i onih koji veze sa vezom nemaju, kao da ne gledaju isti tim Bosne kao i ostali.

Sve u svemu, od dolaska V V osjeti se odredjeni napredak, kao naprimjer ako je neko primjetio u odbrani protiv zadra gdje su centri napokon poslije blokova i pokusaja pick-a produzavali kretanje plej-a, to stvarno nisam odavno gledao na utakmicama bosne. Dok su naj vece greske protiv zadra bile ostavljanje gecevskog da suta trice, ako pogledate utakmicu vidjet cete da je u tim trenutcima gecevski bio ivanovicev igrac jer su vrlo pabetno njihovi centri izmjenjivali blokove i izlazili vani a ivanovic to nije pratio.

U napadu ima tu i tamo dobrih akcija i realizacije, ali se opet pocelo igrati po starom sistemu prije nego sto je dosao V V da se konstantno pokusavaju trice, i nema vise one njegove igre sa dosta ulaza i asistencija.
Zimicu se ne ostavljaju dobre lopte pod kos, vec mu se dodaju niske lopte i bacaju mu ih bukvalno u noge.
Ne shvatam ni konstantno forsiranje burela jer on vijecito pocinje utakmicu na poziciji 2 a nikakav je suter. Sa njim se moze napraviti isto sto i sa bailijem, prebacit ga na jedinicu kad vec ima brzinu i moze dobro probit odbranu.
Ikonic i Ivanovic imaju konstantu ali nemogu svaku utakmicu oni iznijet. A i sehovi vise nema slobode pri sutu i vrlo malo akcija se zavrsava na njega, kao npr. na vucurevica kad udje u igru.

Sve u svemu moze puno bolje, ali ni ovo nije lose ako se sve poklopi i ako se vise igraca uspije upisat i odigrat malo bolje u napadu. Kolko para tolko muzike.

Poz svima.
...JA SAM SARAJEVO...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2009, 17:55

farek veoma dobra analiza
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 jan 2009, 17:56

Bice tesko sljedece sedmice protiv Zagreba.
Evo gledao sam utakmicu protiv Cibone, i Cibosi su dobili sretno 70-68. Mogu izgubiti ali da pokazu na terenu zelju i borbenost. Ali ako budu odigrali utakmicu kao protiv Zadra bez borbe, onda im treba zabraniti ulaz u Sarajevo.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2009, 17:59

amerosm je napisao/la:Bice tesko sljedece sedmice protiv Zagreba.
Evo gledao sam utakmicu protiv Cibone, i Cibosi su dobili sretno 70-68. Mogu izgubiti ali da pokazu na terenu zelju i borbenost. Ali ako budu odigrali utakmicu kao protiv Zadra bez borbe, onda im treba zabraniti ulaz u Sarajevo.
puno zavisi od toga hoceli igrati hajric i kako ce igrati

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 18:25

Iskreno, zagreb je losa ekipa, ne puno losija od nas. Ako uspijemo ostaviti tomica po strani i limitirat ga na do 10 poena, smanjit skokove u napadu malo bolje zagradjivat igrace poslije skoka, te povremenom zonom, na prekide po dva tri napada mogli bi ih glatko savladat, nisu toliko losi suteri za 3 jer pogadjaju nekih 8/20 suteva ali bi se mogli brzim promjenama odbrane dekoncentrisati njihovi suteri i natjerati na veci broj izgubljenih lopti.

Naravno ne treba ici sa ispucavanjima na pocetku vec bi sa spustanjem lopti trebalo pokusati navuci tomica i stimca na licne greske, a to bi ivanovic mogao dobro odraditi.

Nadam se pobjedi ali ce biti tesko prije svega sto kod njih vise igraca postize barem 5 poena.

Zna li neko sta je tacno sa Rakicem jel se povrijedio il jos nije u punoj spremi.
...JA SAM SARAJEVO...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 11 jan 2009, 18:39

nevjerujem da ce Tomic igrat.....
povrijedjen je :shock: :shock:
a Burrella stvarno treba otjerat pa vise bi sad volio da nam igraju Greer ili Panic nego on
lik stvarno nema nikakav sut...
i ako nista ne pokaze protiv Slavije u kupu
odma mu dat nogu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 11 jan 2009, 18:54

Melo15 je napisao/la:nevjerujem da ce Tomic igrat.....
a Burrella stvarno treba otjerat pa vise bi sad volio da nam igraju Greer ili Panic nego on
odma mu dat nogu
cuj panic, pa panic je igracina za burell-a, znao sam da cemo zazaliti za njim, momak igrao za 10 sto se tice borbenosti, a za razliku od burella imao je barem solidan sut za 3

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 19:14

Neznam jel povrijedjen tomic, igrao je protiv cibone.

A za birrella je najbolje da ide na poziciju 1, jer ima tu potrebnu brzinu i ulaz, mada se previse zabije i onda nema sta sa loptom, a posto se vrlo malo akcija zavrsava sa play-a on bi bio idealan, jer ovako djordjevic prevodi loptu da bi on uzeo i pokusao organizovat nesto ili uci u reket.
Po meni bi on sa djordjevicem trebao na 1, a da se ikonic povuce na 2, kako bi seha i bozo dobili vise sanse na 3-ci, jer realno bozo nemoze na nivou odigrat poziciju 4. Dok bi mu trica bila idealna da moze skakat za loptama poslije suteva isto kao sto to radi i seha.

A volio bih vidjet i majstorica i camdzica na nekoj minutazi pa da se moze ocijenit jesu li buducnost bosne ili su samo juniori koji popunjavaju roster.
...JA SAM SARAJEVO...

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 11 jan 2009, 19:15

nerminh74 je napisao/la:farek veoma dobra analiza

Hvala, nadam se da cu jos dosta pisat na ovu temu.
...JA SAM SARAJEVO...

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 11 jan 2009, 19:22

Ako Zimic bude igra dobro,jer samo on mozi sa Tomicem mozemo vjerovati u uspjeh. Jedino sto me brine je to da Zimic igra dobro protic boljih ekipa,Zvezda,Partizan i Cibona,u njima je bio odlican,a ove ekipe,fmp,zadar... gotoco uvjek podbaci i na kraju nam njegoc ucinak fali za pobijedu.

lolo d pitar
Kontakt:

Post Postao/la lolo d pitar » 11 jan 2009, 19:34

Bivši trener sarajevske Bosne Alen Abaz je dao ostavku u vrijeme dok je imao omjer 1-4. Njegov nasljednik Vlada Vukoičić u posljednjih šest utakmica ima samo jednu pobjedu i pet poraza!
Iduću subotu Bosna gostuje kod Zagreba i ta utakmica mogla bi dosta toga odrediti. Naime, ukoliko Studenti i kod zadnje momčadi NLB lige ubilježe poraz, doći će u težak položaj uoči serije teških protivnika (Budućnost i Zvezda kući, FMP i Olimpija vani) koja će se protegnuti sve dok u Sarajevo ne dođe Vojvodina.
Ako izgubimo ovu protiv zagreba moglo bi se lako desiti da ni iducie 4 utakmice ne dobijemo,sto bi bilo 7 poraza u nizu,sve do te vojvodine,sto bi bila opsta katastorfa......

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 jan 2009, 20:09

majestic je napisao/la:Ako Zimic bude igra dobro,jer samo on mozi sa Tomicem mozemo vjerovati u uspjeh. Jedino sto me brine je to da Zimic igra dobro protic boljih ekipa,Zvezda,Partizan i Cibona,u njima je bio odlican,a ove ekipe,fmp,zadar... gotoco uvjek podbaci i na kraju nam njegoc ucinak fali za pobijedu.
Zimić je protiv Cibone imao valorizaciju 3,protiv Partizana valorizacija -3.Nigdje veze sa ovim što ti tvrdiš da je igrao dobro.Pogotovo protiv Partizana gdje se vidjelo koliko još treba da uči.Najsvježiji primjer je Zadar.BTW Zadar je jedna od najboljih ekipa NLB što nije nikakvo opravdanje za poraz.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 11 jan 2009, 20:13

Ja se ne nadam pobjedi protiv Zagreba, isti su dobili trenera Bajramovića a imaju i Giganta na klupi da pripomogne ako zatreba.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 11 jan 2009, 20:21

Melo15 je napisao/la:nevjerujem da ce Tomic igrat.....
odma mu dat nogu
Utakmica protiv Slavije je 3 februara.U međuvremenu Bosna će odigrati četiri utakmice NLB lige.Burell-a koliko je sutra(danas je već kasno) treba poslati kući.Gledati ga još jednom u Skenderiji za mene lično je prosipanje žuči i gubljenje živaca.Čovjek ne može pogoditi otvoreni šut za dva poena sa tri-četiri metra.Vjerujem da bi bar polovica centara NLB lige ostvarila bolji procenat za tri poena(2/18).Tomović je za njega Dražen Petrović.Još jedan potez uprave ili tzv.stručnog savjeta(odgovornog za dovođenje pojačanja) koji dokazuju da od lošeg može biti još lošiji.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 jan 2009, 20:27

Bosna moze pobjediti u Zagrebu,po meni to su dvije ekipe podjednake kvalitete,s tim sto Bosna ima kud i kamo boljeg trenera,uz Vujosevica najboljeg u regionu!
Ove sezone na Zimica je pala velika odgovornost,ni sam to nije ocekivao,jedini je centar u ekipi,a svi znamo da je citavu proslu sezonu presjedio na klupi u ligi 13 ili kako se vec zove!
Stoji to ,koliko para toliko muzike,ali ne razumijem po kojoj osnovi u ekipi drzimo Burrella,covjeka koji nije nimalo kvalitetniji od domacih Bosninih igraca! Ako vec ne mozemo dovesti kvalitetnijeg igraca od njega na tu poziciju,onda nam ne treba nikakav amer,daj priliku Camdzicu ili Majstoricu,vjerujem da ne bi bili nista slabiji od njega iako imaju 19-20 godina!
Rakic,ne znam stvarno zasto nije igrao,po meni to je jedna velika greska trenera,jer on nije povrijedjen!
Trebao mu je dati priliku da igra 15-20 minuta,i u narednih 5-6 utakmica vidjeti da li je on igrac za Bosnu,mada je sigurno puno puno bolji od Pasalica!
Po meni ovdje moze samo reagovati Imamovic,on moze pronaci novac za pojacanja,i vratiti publiku u dvoranu,i navijace Zelje i Sarajeva,koji sigurno nedostaju Bosni u ovoj sezoni,ako nista podijeliti im besplatno na svakoj utakmici po 200 ulaznica,i svi ce biti zadovoljno,igraci ponajvise!

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Meshko91 i 2 gosta.