18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 nov 2013, 13:48

slika za slabije tekme

slika protivjacih...preslikano iz Pariza, sto nam je i bila najbolja tekma samo tad nismo imali mu.da da je iznesemo do kraja, sad smo vjerovatno narasli i po tom pitanju i kud i kako smo iskusniji...ali eto protiv najboljih moras pruziti svoje najbolje a ovo je nase najbolje...Salihovic na LB jer nasem sistemu igre vise godi, a poceo je i u Hofenhajmu to igrati, takodjer Kolasinac nam vise treba u veznom redu..ako Kolasinac ode na beka onda Sejo klupa a Rahimic unutra, ne moze Salihovic iznijet teret defanizvnog veznog, on je to samo na papiru..

kad pri tome dodas na klupu Zukanovic, Vranjes, Pandza u defanzivi; Rahimic, Medunjanin(u prvom slucaju)/Vedo u drugom slucaju, Visca i Hajrovic u ofanzivi- jedan solidan tim..ali ne smijemo vise praivti ove greske i zalijetati se sa 6 napadaca , bez osiguraca na Argentinu i slicne...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 nov 2013, 13:49

protiv Argentine da nas vodi Gvardiola i Murinjo zajedno nebi ni tad ocekivali ni nerijeseno,jer njihovi igrac odskacu od nasih,njihovi igraci igraju u najacim klubovima dok sa nasim to nije situacija,jos su njihovi standardni,al vi ste se toliko umislili i toliko pljujete,ko smo ba mi da ocekujemo da oderemo Argentinu,i da pljujemo nakon poraza ko smo to mi pa smo se toliko digli cuj kazu oderala nas Argentina haha onda ovdje neki sastavljaju taktika pa nam sve pojasne,uce Miske u 80 minuti sa klupe jer on je za klupe i onda ce caroliju uraditi,igrace ovaj i onaj haha pa nije vam ovo FM MENAGER HHAHAHA i Dzeko koliko je gollova zabio lrvi nas strijelac klafikacija dozio je da a pljuju jer nije zabio u prijateljskoj tekmi,kakvi smo mi ljudi nikad udovoljiti,ja mislim da i Tata treba Mesija na tribine poslat nije covjek 4 tekme bio gol zabio,i da Brgovic il hobotnica kako ga neki zovu primi neki beze gol il ima los dan,bilo bi Susicu imas li oci vadi ga iz igre nije u formi

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 13:51

emil02in je napisao/la:Pa dobro ljudi šta ste navalili,pa mi smo igrali bez 4 standardna igrača.To bi se osjetilo i u puno jačim timovima,meni više smeta što su pojedinci samo izašli na teren i vratili se u svlačionicu.Napadaju se Vršajević i Višća a oba su pretrčali više od Džeke.Znam da Džeko nije u formi i da se to mora odraziti i u reprezentaciji,ali njegov sinoćnji pristup je sramotan i samo je pokazatelj zašto je na klupi u City.Ako ovako nastavi i do SP se ne potrudi loše nam se piše,jer mi relno mnogo zavisimo od njega i Vede.Mora Džeko odlučiti ili lova na klupi u city ili igranje negdje za manje love biti standardan i ući u formu do SP.Sa povratkom Mujdže,Vranješa,Lulića i Zukanovića to će izgledati puno bolje,možda i sa Šćukom pokušati jer momak je veoma dobar na poziciji na kojoj nam sad igra Medunjanin,a to nije njegovo mjesto jer ne zna napraviti faul ili uklizati.Sve u svemu solidna smo repka,ni vrh ni dno kad smo kompletni možemo dobiti svakog,ali čim nam fali 1-2 igrača imamo puno problema.Ako ništa dobili smo Kolašinca koji je sinoć pokazao zašto igra u bundes ligi sa 19 godina SVAKA ČAST MAJSTORE.
Ne mozes u istu recenicu stavljat Dzeku i Vrsajevica. Jedan ima kredita dovoljno da 10 utakmica samo seta, i niko mu nista ne bi trebao prigovorit. Dok je drugi obicna krampa koja je u reprezentaciji zbog kriminalnih radnji.

harko8
Kontakt:

Post Postao/la harko8 » 19 nov 2013, 13:52

ultrasstyle_tz je napisao/la:slika za slabije tekme

slika protivjacih...
Slazem se, samo ja bi Hajrovica prvih 45min, a Misketa za zadnjih 45min

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 nov 2013, 13:52

Sto ne mogu ovi pametnjakovica majko draga u prvih 15 minuta imamo dvije 100% sanse Dzeko Ibisevic
poslije toga Misimovic suta sa 25 metara golman brani,Medunjanin odlicno suta zamalo pogada poslije toga primamo gol to je samo prvo poluvrijeme sta ste vi gledali :oops: :oops:

Bolje da vi prestanete gledati utakmice :oops: :oops:[/quote]
Ma nije bilo signala na face tv pa i ne znaju za te šanse,al' se vidjelo da smo mogli dati gol.al' Džeko i Vedo nisu iskoristili šanse,Misketu golman brani i mi primimo bez veze prvi gol.Vedo onakve šanse obično pogađa,a sinoć ode kraj gola tako i u Džeke tik pored stative.Opet kažem igrali smo bet 4 standardana igrača,al pojedinci to neće da vide ili ne žele.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2013, 13:54

Mozambik je napisao/la:
emil02in je napisao/la:Pa dobro ljudi šta ste navalili,pa mi smo igrali bez 4 standardna igrača.To bi se osjetilo i u puno jačim timovima,meni više smeta što su pojedinci samo izašli na teren i vratili se u svlačionicu.Napadaju se Vršajević i Višća a oba su pretrčali više od Džeke.Znam da Džeko nije u formi i da se to mora odraziti i u reprezentaciji,ali njegov sinoćnji pristup je sramotan i samo je pokazatelj zašto je na klupi u City.Ako ovako nastavi i do SP se ne potrudi loše nam se piše,jer mi relno mnogo zavisimo od njega i Vede.Mora Džeko odlučiti ili lova na klupi u city ili igranje negdje za manje love biti standardan i ući u formu do SP.Sa povratkom Mujdže,Vranješa,Lulića i Zukanovića to će izgledati puno bolje,možda i sa Šćukom pokušati jer momak je veoma dobar na poziciji na kojoj nam sad igra Medunjanin,a to nije njegovo mjesto jer ne zna napraviti faul ili uklizati.Sve u svemu solidna smo repka,ni vrh ni dno kad smo kompletni možemo dobiti svakog,ali čim nam fali 1-2 igrača imamo puno problema.Ako ništa dobili smo Kolašinca koji je sinoć pokazao zašto igra u bundes ligi sa 19 godina SVAKA ČAST MAJSTORE.
Ne mozes u istu recenicu stavljat Dzeku i Vrsajevica. Jedan ima kredita dovoljno da 10 utakmica samo seta, i niko mu nista ne bi trebao prigovorit. Dok je drugi obicna krampa koja je u reprezentaciji zbog kriminalnih radnji.
naj gluplje je kad neko napise on ima kredita i moze da radi sta hoce pa jel nas to mozda on sam odveo u brazil imali su i drugi kredita pa nisu ni pozvani

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 19 nov 2013, 13:55

Stevanoviću vraćaj se u formu molim te! Niste svijesni koliko bi nam on spreman valjao za ovakve utakmice. Čak i kad nije igrao najbolje, trčao je kao lud i nikad mu se nisu ''odsjekle noge'' kao našim pojedinim zvjezdicama.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 19 nov 2013, 13:58

Zukanović, Vranješ >>> Bičakčić.
Samo moje mišljenje, nećemo se svađati.
Bičakčić nije baš oduševio sinoć.
Zadnja izmjena: SalePD, dana/u 19 nov 2013, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 13:59

neroazzurni je napisao/la: ova poredjenja su mi najbjednija, a vecina ih fura
kako moze biti okej igrac koji daje 60% sebe na tekmi, a igra za naciju, drzavu, narod, ponos...ili kad kazu njega su dobro cuvali, dobro su pokrivali sredinu itd itd
e kad se prica o Misketu onda nema opravdanja, trom je, nije vise za repke, proslo njegovo...nedo bog reci da su i njega dobro cuvali, nedo bog reci da su nas svi provalili i da znaju da jedino Miske i moze nesto napravit pa ga dobro cuvaju...a jos bi izgleda sramota bila veca reci da smo i ono malo sansi sinoc stvorili upravo preko Misketa
Ne vidim problem u usporedbi. Miske je mozda nas najbolji igrac prethodnih 10god, i svima je drag maestro, ali ovako ga je jadno gledat.

Evo uzroka problema:
1. Pjanic se izgubi u prostoru izmedju Misketa i Medunjanina, gdje mu nije prirodna ni pozicija ni uloga. Papetova taktika je uzrok njegovih 60%, a cak i sa svojih 60% je odigrao okej. Skontaj kako su slabi ostali oko njega....
2. Sam si sve rekao, Miske je stvorio sve sanse, DOK JE IMAO SNAGE, dakle prvih 25min

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 19 nov 2013, 14:00

Treba biti realan I reci da nasa ekipa od meca sa grckomnije odigrala kvalitetno ni jedan jedini mec.ocito da je prilika I pritisak u kvalifikacijama I uloga favorita nametnula ovu igru sa 3 kreayivca,I bez defanzivnih.mi smo igrali kilavo bez trke I protiv latvije I slovacke,lihtenstsjna I litvanije.
**** ga ne moze protiv brze argentine,medo biti zadnji vezni,pa frajer je defanzivni invalid I to u kolicima.e **** ga cija je to greska,od forumasa jel.
Koliko jos tekmi treba da se vidi da avdija ne moze igrati,da se ozbiljno poprica sa dzekom,pjanicem,misketom.pa I sa vedom.njihov doprinos ,pogotovo pjanin I dzekin je jako jako los.
Najveca tuga da su sinoc uz begu,bili kolasinac sa prvom tekmom,I visca koji,ne da je bio dobar ,nego odlican.najopasniji I naj konkretniji.svaka cast edinu,seji I asmiru.
Sinoc smo takticki bili lose postavljeni,zalaganje lose,I krivo mi je samo sto znam da mozemo puno bolje,od onog sinoc I protiv argentine I bilo koje druge repke tog ranga.
Ne mozes ti igrati sa miskeyom,pjanom I medom,protiv onako brzih igraca,pa ova nasa trojica jos ne znaju da u fudbalu se igraa I odbrana.
Svaka cast safete,ali I sam si pticao da ces igrati sa defanzivnim ,jer su nam slabije ekipe pravile problem,I sad uradis opet isto.e **** ga izvini ali to je do tebe.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 14:02

samoposteno je napisao/la: naj gluplje je kad neko napise on ima kredita i moze da radi sta hoce pa jel nas to mozda on sam odveo u brazil imali su i drugi kredita pa nisu ni pozvani
Najbolji strijelac u historiji reprezentacije i vjerovatno najbolji igrac ove zemlje od nezavisnosti itekako mora da ima kredita.

To je isto k'o kad bi Shevchenko odigrao lose za Ukrainu i nakon utakmice na nekom njihovom forumu uslijedile salve pljuvanja i omalovazavanja.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 19 nov 2013, 14:03

Ne mozes u istu recenicu stavljat Dzeku i Vrsajevica. Jedan ima kredita dovoljno da 10 utakmica samo seta, i niko mu nista ne bi trebao prigovorit. Dok je drugi obicna krampa koja je u reprezentaciji zbog kriminalnih radnji.[/quote]
Pa ako ima neka se kaže,sinoć je drugo poluvrijeme bukvalno prehodao a to se ne može protiv Argentine druže moj,mada sumnjam da može i protiv bilo koje reprezentacije više?Džeko u formi bi sinoć iskoristio bar jednu šansu,a imao ih je,imao je 3-4 izgubljene lopte,prijem lopte nikakav,ne može se zagraditi protivniku,radijus kretanja sveden na minimum.Da ne bude zabune pročitaj moj predhodni post,jer meni je Džeko drag al' nije ovo ni Dž od starog Džeke i ako na riješi svoj status u januaru loše nam se piše na SP jer ponavljm MNOGO ZAVISIMO OD DŽEKE.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ananas
Kontakt:

Post Postao/la Ananas » 19 nov 2013, 14:03

ultrasstyle_tz je napisao/la:protivjacih...preslikano iz Pariza, sto nam je i bila najbolja tekma samo tad nismo imali mu.da da je iznesemo do kraja
U toj utakmici smo imali defanzivnog veznog, Rahimića. Da smo igrali sa ovom formacijom vjerovatno bi nas nabili Francuzi.

A za ove sto im smetaju kritike. NIJE PROBLEM STO SMO IZGUBILI 2-0 NEGO STO SMO IGRALI PRELOSE.

2-0 je dobar rezultat kako smo igrali jer realno smo trebali 4-0 izgubiti. U tome je problem.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 19 nov 2013, 14:04

trxel je napisao/la:Zavisi koji je napadac u boljoj formi. Ako nam to ostane jedina dilema koga u spic gurnuti Dezku ili Bisketa, onda nemamo problema. Ipak mislim da je bolje imati kvalitetnog napadaca na klupi, koji mjenja prvog ili ulazi kao potpora u slucaju nepovoljnog rezultata.. Naravno, i dva spica od starta nisu losa, ali treceg kvalitetnog nemamo, bar ne trenutno (Seferovic je bio jedan od njih). Opet u slucaju dva napadaca, Pjana upada na poziciju pored DM (Salihovica, Zahirovica ili koga vec). U tim kombinacijama u prvom sastavu nema mjesta za Medu i Misketa..
Nemoj ba gurat Salihovića ili Zahirovića na DM oni to ne znaju igrati niti imaju kapacitet... Jedino kako mi možemo igrat jeste sa zadnjim veznim Kolašincem ili Bešićem,a Bešić je po meni najbolji za tu poziciju,tehnički dobar,zna s loptom,zna iznijeti a ne vratit unazad i onda izbij u vraziju m.... U napad samo s jednim napadačem,ukoliko Džeko i dalje nastavi šetat,na klupu brate...

ek0
Kontakt:

Post Postao/la ek0 » 19 nov 2013, 14:04

Prvo, zanimljivo je kako sada mnogi pljuju po Dzeki jer sada njima "gori pod guzicom" a kada Dzeko odigra lose za City onda lazu sami sebe i traze krivce u trenerima, kepecima itd i cude se sto navijaci City-a ne dijele njihovo misljenje. Valjda su im sada neke stvari jasne.
Druga stvar, ova reprezentacija jeste prilicno dobra ali ne moze ravnopravno da se "tuce" sa ekipama iz top 10 bar ne u ovakvoj formaciji. Ne mozes ti krenuti na "juris" protiv Argentine koja iz skoro svake kontre moze stopostotnu sansu da kreira. Pogotovo kada imas dva napadaca koja nisu nesto specijalno pokretna i Misimovica koji pazljivo njeguje zalihe masnih naslaga i od kojih nemas koristi u defanzivi. Sa druge strane, imas Di Mariu koji bi ostao na striku da visi kada bi ga zakacio stipaljkom, lagan, brz uostalom kao i vecina argentinaca.
Jos nesto, treba uzeti u obzir da su argentinci vec odigrali jednu utakmicu prije ove te da su imali vise vremena da se prilagode i zbog vremenske zone a i zbog drugih faktora. To je sigurno bila odredjena prednost na njihovoj strani koju su i iskoristili.
https://www.youtube.com/watch?v=oPHKn1JYHcA

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 19 nov 2013, 14:05

ja bih obratno jer Miske s klupe bi bio ko i Dzeko protiv Slovacke , nemotivisan, setao po terenu, jos plus atmosfera u timu...a ovako mladji igrac kao sto je Izet, zeljan dokazivanja, zeljan transfera u veliku klub ima da grize tih 30-35 min kad ga ubacis ko lav...a tako nesto ti treba sa klupe..imas igraca koji veci ucinak imaju sa klupe jer zele da se dokazu pa poginu u tih 30-ak min, takav bi imam osjecaj bio i Hajrovic jer je mlad i hoce da se dokaze i proda i bas bi bio prevaga...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2013, 14:05

Mozambik je napisao/la:
samoposteno je napisao/la: naj gluplje je kad neko napise on ima kredita i moze da radi sta hoce pa jel nas to mozda on sam odveo u brazil imali su i drugi kredita pa nisu ni pozvani
Najbolji strijelac u historiji reprezentacije i vjerovatno najbolji igrac ove zemlje od nezavisnosti itekako mora da ima kredita.

To je isto k'o kad bi Shevchenko odigrao lose za Ukrainu i nakon utakmice na nekom njihovom forumu uslijedile salve pljuvanja i omalovazavanja.
samo je razlika sto se shevchenko nikad nebi seto po terenu ko nas naj bolji strelac a seta se samo zato sto nema ko da ga zamjeni

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 19 nov 2013, 14:07

soxx@ vidi se da si na intelektualnom nivou jer da si procitao sta sam napisao nebi lupio glupost,ja nigdje nisam napisao da sam zadovoljan sinocnjom igrom ili rezultatom naprotiv,samo sa odgovorio na tvoju smijesnu konstataciju da nismo stvorili sansu u napadu sto je glupost jer da si gledao vidio bih ali :roll:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 nov 2013, 14:07

emil02in je napisao/la: Ma nije bilo signala na face tv pa i ne znaju za te šanse,al' se vidjelo da smo mogli dati gol.al' Džeko i Vedo nisu iskoristili šanse,Misketu golman brani i mi primimo bez veze prvi gol.Vedo onakve šanse obično pogađa,a sinoć ode kraj gola tako i u Džeke tik pored stative.Opet kažem igrali smo bet 4 standardana igrača,al pojedinci to neće da vide ili ne žele.
Sto je najgore i Marijan kad se ukljucio kaze jos nismo napravili pravu priliku a do njihovog ukljucenja smo morali dati gol s obzirom na prilike,posebno Vedo.

S druge strane,ljudi nisu svjesni da je lakse Argentini zamijeniti jednog Messi-ja nego nama Lulica ili Salihovica...mozda je to tuzno ali tako je.

Daleko od toga da sinoc nije moglo bolje,ali treba shvatiti da ima jacih od nas i da je ovih 2-0 za Argentinu sasvim realan odnos snaga izmedju ove 2 ekipe.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 19 nov 2013, 14:12

19risha88 je napisao/la:
trxel je napisao/la:Zavisi koji je napadac u boljoj formi. Ako nam to ostane jedina dilema koga u spic gurnuti Dezku ili Bisketa, onda nemamo problema. Ipak mislim da je bolje imati kvalitetnog napadaca na klupi, koji mjenja prvog ili ulazi kao potpora u slucaju nepovoljnog rezultata.. Naravno, i dva spica od starta nisu losa, ali treceg kvalitetnog nemamo, bar ne trenutno (Seferovic je bio jedan od njih). Opet u slucaju dva napadaca, Pjana upada na poziciju pored DM (Salihovica, Zahirovica ili koga vec). U tim kombinacijama u prvom sastavu nema mjesta za Medu i Misketa..
Nemoj ba gurat Salihovića ili Zahirovića na DM oni to ne znaju igrati niti imaju kapacitet... Jedino kako mi možemo igrat jeste sa zadnjim veznim Kolašincem ili Bešićem,a Bešić je po meni najbolji za tu poziciju,tehnički dobar,zna s loptom,zna iznijeti a ne vratit unazad i onda izbij u vraziju m.... U napad samo s jednim napadačem,ukoliko Džeko i dalje nastavi šetat,na klupu brate...
Salihovic moze igrati na DM, cvrst igrac, jak u deff... Zahirovicu je DM prirodna pozicija, pored toga moze igrati i na desnom beku.. Igra u Bochumu, istina odigrao samo pet utakmica...
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 19 nov 2013, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.