Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

Schneiderlin
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la Schneiderlin » 04 jul 2015, 01:53

mali znalac od strategije i planiranja,opet se sramoti,ništo novo kod vojaeroljubca :kafa:

Junajted89
Kontakt:

Post Postao/la Junajted89 » 04 jul 2015, 01:54

rambo16 je napisao/la:Eto ja ću reći da je Žiru TRENUTNO bolji od Radamela.
I štaš ti navest kao kontraargumenat? Osim onog otrcanog,'pa čuj,bio je igračina i biti će opet'?
hamelj su i jedan i drugi samo se nezna ko je gori

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 04 jul 2015, 01:55

Je li i Wallcot imao istu povredu kao i Falcao ? (ovo je sad Paja pročitao ovako: Walcott je izmislio fudbal za Falcaoa)
Zadnja izmjena: anell, dana/u 04 jul 2015, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.
Pld W D L
38 26 12 0

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 01:57

anell je napisao/la:Jeli i Wallcot imao istu povredu kao i Falcao ? (ovo je sad Paja pročitao ovako: Walcott je izmislio fudbal za Falcaoa)
Duže se oporavljao oko 4 mjeseca. Ali logikom by cijenjeni forumaši ss.ba foruma on je bio bukva i prije povrede, a i poslije, iako je i ove sezone gdje je 3 4 put startao dao više golova od tigra u ljudskom obliku.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2015, 02:04

topnik1 je napisao/la:Mene su učili da čitam rečenice do kraja, a tebe trebaju naučiti da čitaš stvari od početka.

Donnie, samo odgovor na hipotetičku situaciju o kojoj SZ mašta u prethodnom postu, konkretnom činjenicom iz istog šampionata.
Znam na šta se odnosio tvoj komentar, što ne mijenja činjenicu da je, u nedostatku boljeg izraza, ignorantan. Prvo, Falcao nije igrao u istoj ligi kao Giroud kada ju je ovaj osvojio ako ćeš se već voditi tom logikom, drugo, Falcao ima mnogo više trofeja od njega i osporavanje istih u korist Girouda ne mogu ignorisati.
rambo16 je napisao/la:Eto ja ću reći da je Žiru TRENUTNO bolji od Radamela.
I štaš ti navest kao kontraargumenat? Osim onog otrcanog,'pa čuj,bio je igračina i biti će opet'?
Ne. Nemam kontraargument, jer mi ne treba, ne želim dokazati da je Radamel trenutno bolji od Girouda.

Giroud je imao bolju sezonu, da li je bolji igrač ne znam. Falcao je upitnik, veliki. Da je igrao redovno u protekloj sezoni ne bih imao dvojbi, ali to definitivno nije bio slučaj. Sačekat ću da ga vidim kod Murinja.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 02:06

Igrali su ove sezone, ako ćemo gledati svaki mogući i nemogući aspekt.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 jul 2015, 02:15

Eh, konacno da je neko i shvatio. Nije poenta ko je bolji, vec ko je imao bolju sezonu i ko je vise bodova donio svojoj ekipi.

I naravno da bi Falcao dao 55 golova u dresu Arsenala u jednoj sezoni, preko noci bi prestao biti to sto jest, u Arsenalu bi mu se poklopile zvijezde, a i Ramsey sa krila bi postao Safet Susic(igracki, ne trenerski). A Giroud sve to ima, ali kloc ne zna. Samo 14 golova.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 04 jul 2015, 02:24

Treba uzeti u obzir da je Falcao prošle sezone u Unitedu zaradjivao koliko i Sanchez i Ozil zajedno :mrgreen:

Kolumbijac je imao reputaciju jednog od najboljih napadaca na svijetu svojevremeno ali ovo što pruža nakon povrede je jedna velika smijurija u odnosu na njegovu platnu listu,.United je se kockao jer im se valjda može,Chelsea je u dobroj mjeri mu uspio skresati primanja ali i dalje je to daleko od realnosti,.Ništa kontra Falca-a ali njegova rehabilitacija je skupa i nerealna,prije ce da ga stignu godine nego što ce vratiti staru formu :mrgreen:

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 04 jul 2015, 09:35

Ja mislim da bi pojedini ovdje oca svog oblatili samo da bi tog Girouda odbranili. Ne znam otkud tolika opsesija. Ili je to samo još jedno uobičajeno kontriranje @Paji.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 jul 2015, 11:41

Ali fazon je sto ti strucnjaci sami sebi skacu u usta jer ti isti ti npr. proslu sezonu predstavljaju kao uspjesnu kao neki napredak ej trece mjesto a takve klase od igraca u napadu strasni Giroud, defanzivni vezni Coqelin bolji ili isti ko Matic i Scneiderlin, Koscielny bolji od Ramosa, Ospina najbolji golman EPL-a otkako je stao na gol da ne pricamo o hvalospjevima pojedinaca za Cazorlu i onda se covjek zapita kako jednoj takvoj ekipi punoj takvih klasa je osvajanje FA kupa uspjesna sezona kako jedna takva ekipa godinama titulu ne moze da osvoji? Mora da je i dalje losa sreca u pitanju...

Onaj sto kaze da je Panjoud prosle sezone bolji od Falcaoa ma evo ja cu da mu kazem da nije bolji. Iz prostog razloga stavi Falcaoa ovakvog u Arsenal (kao i svakog prosjecnog napadaca EPLa tipa BEnteke, Lukaku) zabice vise golova od Panjouda. Falcaova sezona prosla je ocajna sa ozbizrom na njegove prijasnje standarde nastupa ali opet kazem stavi Panjouda u proslogodisnji United pored RVP i Rooneya taj bi imao minutazu ko onaj Wilson.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jul 2015, 12:07

Ne možeš odbraniti igrača koji je dokazani flop a to se posebno ističe kad igra na zahtjevnoj poziciji kao što je napadač.Nekim ne ide u glavu da Giroud nije igrač za Arsenala nego za prosječne timove poput Stokea i sl.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 12:19

BigBigBang je napisao/la:Ali fazon je sto ti strucnjaci sami sebi skacu u usta jer ti isti ti npr. proslu sezonu predstavljaju kao uspjesnu kao neki napredak ej trece mjesto a takve klase od igraca u napadu strasni Giroud, defanzivni vezni Coqelin bolji ili isti ko Matic i Scneiderlin, Koscielny bolji od Ramosa, Ospina najbolji golman EPL-a otkako je stao na gol da ne pricamo o hvalospjevima pojedinaca za Cazorlu i onda se covjek zapita kako jednoj takvoj ekipi punoj takvih klasa je osvajanje FA kupa uspjesna sezona kako jedna takva ekipa godinama titulu ne moze da osvoji? Mora da je i dalje losa sreca u pitanju...

Onaj sto kaze da je Panjoud prosle sezone bolji od Falcaoa ma evo ja cu da mu kazem da nije bolji. Iz prostog razloga stavi Falcaoa ovakvog u Arsenal (kao i svakog prosjecnog napadaca EPLa tipa BEnteke, Lukaku) zabice vise golova od Panjouda. Falcaova sezona prosla je ocajna sa ozbizrom na njegove prijasnje standarde nastupa ali opet kazem stavi Panjouda u proslogodisnji United pored RVP i Rooneya taj bi imao minutazu ko onaj Wilson.
Arsenal je prošle godine ostvario napredak, i Giroud je prošle godine bio bolji od Falkaa. Jedina si neznalica na ovom svijetu koja će reć da je Falkao bio bolji od Girouda prošle sezone.

Neznalico

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 jul 2015, 12:19

Ja se iskreno nadam da niko nikad neće prevesti ovu raspravu na engleski i postaviti je na neki Arsenalov fan-page jer bi se vicevi o Bosancima proširili van granica ex-Jugoslavije dok si rekao "El Tigre". Zar je tako teško skontati da niko mentalno zdrav ne tvrdi da je Giroud općenito bolji napadač od Falcaa, jednog od najboljih finišera svijeta u zadnjoj dekadi, nego da je imao bolju zadnju sezonu od Kolumbijca i da je vjerovatnije da će imati i narednu sezonu bolju od njega iz čega proizlazi da je TRENUTNO bolji napadač od Falcaa? Znači, daj mi da biram između najboljeg Falcaa i najboljeg Girouda, naravno da ću izabrati Falcaa. Daj mi da biram između trenutnog Falcaa i trenutnog Girouda, naravno da ću izabrati Girouda.

Yebemtileddatiyebem, moraću nabaviti štokakav alat za crtanje.

@BBB, Giroud je prvu šansu zapucao u svom debiju protiv Sunderlanda. Završilo je 0:0 na Emiratesu, Mignolet uvjerljivo igrač utakmice. Najbolju šansu je kreirao, naravno, Cazorla perfektno izbacivši kompletnu odbranu, Giroud je imao 1 na 1 sa Mignoletom koji mu je skratio ugao. Giroud je plasirao loptu pored Mignoleta, ali i pored (a ne preko) gola.

Kad je u pitanju Walcott, dodao bih par stvari. Dečko je prošao tešku ozljedu, promašio godinu dana fudbala, uključujući i predsezonu, hrđa se na njemu mogla vidjeti golim okom. U posljednjoj sezoni u kojoj je bio zdrav je igrao par utakmica na CF, ostalo na RW. Prebacio je 20 golova i 10 asistencija u svim takmičenjima. Ne postoji igrač u našem timu koji je savršeniji za suradnju sa Özilom obzirom da svaki drugi naš igrač, uključujući i superbrzog Alexisa, više voli loptu primiti u noge, a Mesut najbolje lopte šalje u prostor iza odbrane. Otud jedva čekam da vidim Walcotta nakon uspješno odrađene predsezone.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 jul 2015, 12:27

Ostvario je napredak osvojivsi manje bodova nego veoma uspjesne pretprosle sezone strasan napredak, nisam znao da je napredak kada jedna ekipa iz top4 koja je sezonu prije bila ispred tebe toliko propadne pa ti uzmes njeno mjesto iako si osvojio manje bodova nego one sezone kad si bio cetvrti, strasan napredak :lol: Isto i u LP je vidjen napredak, one sezone smo ispali od Bayerna a prosle nas je Monaco izbacio na gol u gostima dakle jasan je napredak ispali smo samo zbog gola u gostima :lol:

Trenutni Giroud nije bolji od trenutnog Falcaoa koji je prilicno prosjecan. Walnut je bio hrdza i prije ozlijede taj je kloc uvijek znao nabiti svoju statistiku da se prikaze boljim nego sto je realno ali svi mi znamo kakva je to limitirana bezglava kokos, ma na svijetu ne postoji bolji igrac od njega za suradnju sa Ozilom sjecam se utakmice sa Sunderlandom Ozil namjesta zicere kokos fula sve :lol: pitam se samo sto je Mourinho u Real doveo sa Ozilom onog levata Di Mariu pored zivog Walnuta kloc nije vidio kako Walnut je savrseniji od Di Marie za Otila ili valjda Real nije imao para za Walnuta :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 jul 2015, 12:31

Di Maria najbolji bio na AMFu. Na krilu bio nesto pa vise od prosjeka, ali malo vise. Proigrao kako je Ozil otisao.

Kad smo vec kod toga, trebamo upitati igrace Barce koji je igrac najopasniji protiv njih. Nesto je bilo oko Walcotta.

Paja neznalica. Standardno.
Celik!3,2,2.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 12:35

Samo neznalica epskih razmjera može porediti broj bodova iz 2 sezone i da mu to bude mjerodavan podatak. Da nisi neznalica kao što jesi znao bi da se liga uzimala i 70+ bodova, ali kad si ti razmišljao smisleno.

Blamiraš nam zajednicu Goonera i to propisno. A ionako si trebao letit sa foruma zbog opklade, al šta to tebi znači kad si neznalica.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 04 jul 2015, 12:57

BigBigBang je napisao/la:Trenutni Giroud nije bolji od trenutnog Falcaoa koji je prilicno prosjecan. Walnut je bio hrdza i prije ozlijede taj je kloc uvijek znao nabiti svoju statistiku da se prikaze boljim nego sto je realno ali svi mi znamo kakva je to limitirana bezglava kokos, ma na svijetu ne postoji bolji igrac od njega za suradnju sa Ozilom sjecam se utakmice sa Sunderlandom Ozil namjesta zicere kokos fula sve :lol: pitam se samo sto je Mourinho u Real doveo sa Ozilom onog levata Di Mariu pored zivog Walnuta kloc nije vidio kako Walnut je savrseniji od Di Marie za Otila ili valjda Real nije imao para za Walnuta :lol:
Bold 1 - mislim da ni trenutni Falcao ne misli ovo.

Bold 2 - riječima jednog ovdašnjeg fakultetski obrazovanog fudbalskog trenera: bemtiučiteljicu, ne kaže se "hrdža" nego "hrđa".

Bold 3 - umijeću pisanja prethodi umijeće čitanja. Naime, lijepo sam naglasio "u našem timu". Di Maria nije bio predmet poređenja jer nije u našem timu (osim ako od jutros nije prešao u Arsenal). Logika je jednostavna rabota za onog ko ima aparat za nju.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 jul 2015, 13:08

Stari argument kad nemas argument u raspravi uvijek je bio gramatika, kad budem pisao doktorsku disertaciju pazicu na takve greske...

U nasem i bilo kojem timu mozes naci boljih igraca za Ozila od Walnuta to je jedan mit i laz kako bi se ovaj vjeciti talenat jos sezonu uhljebio, deset godina taj kloc nista nije pokazao, volio bi saljivdzije sto porede Falcaoa sa igracima iz nase lige koji bi zabili vise od njegova 4 gola za United da mi kazu koliko bi ti igraci iz nase lige postigli da ih se deset hebenih godina forsira u Arsenalu. Poslije deset godina vjeciti talenat je i dalje potencijal i ovde ima neko da brani tog jazavca..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 jul 2015, 13:13

najjaci argument spodoba voajeroljubaca su neznalica si, nemas pojma itd itd kao i obicno poprskam im uh uvijek i uvijek se kao zohari vrate sa istom mantrom. Di Maria je bio najbolji na AMF hahaha jeste ali na papiru ti strucnjak koji nekoga nazivas neznalicom pogledaj Di Marijine najbolje utakmice te sezone npr. derbi protiv Barcelone i finale LP npr. i vidi sa kojih pozicija je Di Maria najvise stete radioprotivnicima ali ti si pogledao onu grafiku prije utakmice i prosudio poziciju isto kao sto nadjes nekakvu slagiranu stranicu statistika koje su btw kao sto sam i dokazoa lazne i manipulatorske i prosudjujes neciju klasu na osnovu toga umjesto da pogledas utakmicu bez naocala objektivnosti.

Topnik je ubjedljivo najneinteligentiji lik na ovome forumu, on ima pileci mozak ja od tog lika nisam nikad vidio konstruktivnu recenicu on treba da nauci da se izrazava jer kad pokusa istu da napravi ons e pogubi i ne zna o cemu prica, sumnjam da i sam shvata sta pise.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 jul 2015, 13:18

Pametan čovjek jednom objasni sve fino i nacrta, drugi put ti napiše da si neznalica.

Ako ti nisi vidio od mene konstruktivnu rečenicu, onda hvala na komplimentu.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.