LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LBJ MVP
Kontakt:

Re: Kobe Bryant

Post Postao/la LBJ MVP » 21 mar 2011, 13:20

Dajte ba gdje su modovi :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

YaSSaL
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la YaSSaL » 21 mar 2011, 13:35

Varate se malo, momci...

Istina je da prvaci divizija, po automatizmu dobijaju prva 3 mjesta u playoffu...

Ali u medjusobnom duelu, prednost domaceg terena ima onaj s boljim omjerom na kraju regularne sezone...

Dakle, Mavsi mogu imati bolji omjer od Lakersa na kraju i Lakersi bi opet imali poziciju broj 2. Ali to vazi samo za prvi krug playoffa. Dakle, u slucaju medjusobnog duel-a u drugom krugu, Mavsi bi imali prednost domaceg terena...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 mar 2011, 15:20

YaSSaL je napisao/la:Varate se malo, momci...

Istina je da prvaci divizija, po automatizmu dobijaju prva 3 mjesta u playoffu...

Ali u medjusobnom duelu, prednost domaceg terena ima onaj s boljim omjerom na kraju regularne sezone...

Dakle, Mavsi mogu imati bolji omjer od Lakersa na kraju i Lakersi bi opet imali poziciju broj 2. Ali to vazi samo za prvi krug playoffa. Dakle, u slucaju medjusobnog duel-a u drugom krugu, Mavsi bi imali prednost domaceg terena...

A dobro...onda ostajemo na istom...znam da su prije par sezona mijenjana pravila bas oko ovog slucaja tako da nisam znao 100% sta je u pitanju...bez obzira na sve opet bi trebali zadrzati to drugo mjesto na zapadu iako mislim da nas Dallas ne moze izbaciti i kad bi imali oni prednost domaceg terena.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 mar 2011, 15:31

YaSSaL je napisao/la: Istina je da prvaci divizija, po automatizmu dobijaju prva 3 mjesta u playoffu...
ovo nije istina. prvaci divizija moraju biti medju 4 u konferenciji na kraju. u ovom slucaju thunder koji ce biti prvak svoje divizije ce ici na cetvrto mjesto, i naci ce se iza mavsa koji su drugi u svojoj diviziji ali imaju bolji omjer od njih.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 21 mar 2011, 15:32

Derek Fisher 8-) 8-) 8-) 8-)

Da li i dalje postoji neko ko zeli da ga trejduju :lol: :lol: :lol:
Prvo Artest , pa sada Fisher...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 21 mar 2011, 15:54

Donnie Darko je napisao/la:
YaSSaL je napisao/la: Istina je da prvaci divizija, po automatizmu dobijaju prva 3 mjesta u playoffu...
ovo nije istina. prvaci divizija moraju biti medju 4 u konferenciji na kraju. u ovom slucaju thunder koji ce biti prvak svoje divizije ce ici na cetvrto mjesto, i naci ce se iza mavsa koji su drugi u svojoj diviziji ali imaju bolji omjer od njih.
U pravu si, tu sam se preracunao malo, ali sam ipak htio naglasak da stavim na drugi krug playoffa, gdje omjer iz regularne sezone odredjuje prednost domaceg terena, tj. da "third seed" iz prvog kruga ima prednost domaceg terena protiv "second seed"...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 mar 2011, 16:45

Kao sto je napisao @adnan24 ono sinoc je bila prava PO utakmica i na kraju je presudilo iskustvo i veca smirenost u zavrsnici i mislim da smo na kraju zasluzeno slavili. Odlicno smo otvorili utakmicu i vodili nakon prve cetvrtine i onda je u drugoj uslijedio pad jer nije niko imao da rastereti Odoma i Gasola, ali ipak kada je bilo najpotrebnije u posljednjoj cetvrtini zaigrali su odlicnu odbranu gdje su Fisher i Bryant dokazali koliko znace u utakmica koje se "lome". Pored Fishera i Bryanta odlicnu utakmicu jos odigrali Gasol i Odom i na kraju je presudila kolektivna igra koja je nakon All-Stara dosla do izrazaja. Velika je sreca sto se Bynum vraca nakon utakmice protiv Sunsa koja je na rasporedu u Srijedu ujutro.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 17:31

L-Train je napisao/la:ako Bryant zasluzuje zasebnu temu onda forum treba da se zove Michael Jordan :D

:lol: :lol: :lol:

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 17:34

dema je napisao/la:
Arnel.S je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:Niko osim nasih reprezentativaca nema zasebnu temu...pored tenisera naravno...ne znam zasto je on izuzetak
Pa zasto samo nasi reprezentativci imaju svoj topic ?
Zar ne bi bilo lijepse da imaju sve vece zvijezde,i svi bolji igraci, pogledaj malo naprednije sportske forume, pa onda nesto pricaj.
lijepse ,oj gdje i mi sve ubacujemo ije.Ne treba svak ko se reg odmah otvarat temu,daj malo prvo pisite,imao si i temu Lakersa ali stvarno ko god da se reg mora otvorit temu.

Drugo ko ga to proglasi drugim svih vremena ne znam to prvi put cujem.
Pa za mene, i mnogo ljudi 1. Jordan 2. Brajant.[/quote]

a je li ga neko zvanično proglasio drugim najboljim svih vremena?

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 17:36

L-Train je napisao/la:Melo 15@

dobro to je jel drugi najbolji svih vremena o tome bi se moglo diskutovati,ali posebnu temu otvarati za njega stvarno nema potrebe ;)

mogli bi se raspravljati o tome da li je drugi najbolji svih vremena,kao i o tome da li je među npr. deset najboljih svih vremena

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 21 mar 2011, 18:21

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

dobro to je jel drugi najbolji svih vremena o tome bi se moglo diskutovati,ali posebnu temu otvarati za njega stvarno nema potrebe ;)

mogli bi se raspravljati o tome da li je drugi najbolji svih vremena,kao i o tome da li je među npr. deset najboljih svih vremena
Mrzim hejtere.
Po tvom misljenju, Brajant i Markovic su uspjeli isto da urade u karijeri.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 18:50

Arnel.S je napisao/la:

Mrzim hejtere.
Po tvom misljenju, Brajant i Markovic su uspjeli isto da urade u karijeri.

to si samo ti mogao zaključiti iz mojih par postova na ovoj temi

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 21 mar 2011, 18:52

Pa eto, pogresno si se predstavio u ovoj temi.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 21 mar 2011, 18:52

Mozda je i Brian Scalabrine medju 10 najboljih svih vremena, ko zna.
Jao cirkusa...u redu je negotiviti nekoga iz onog ili onog razloga ali ovo je smijesno.
Negotivim ni ja LeBrona ali covjek je jedan od najboljih kosarkasa na svijetu, to treba priznati i gotovo.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 18:54

Arnel.S je napisao/la:

Pa eto, pogresno si se predstavio u ovoj temi.

ne,nego si ti pogrešno shvatio

Arnel.S
Kontakt:

Post Postao/la Arnel.S » 21 mar 2011, 18:55

ne,nego si ti pogrešno shvatio
Ma ok je.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 21 mar 2011, 18:56

Balon je napisao/la:

Mozda je i Brian Scalabrine medju 10 najboljih svih vremena, ko zna.
Jao cirkusa...u redu je negotiviti nekoga iz onog ili onog razloga ali ovo je smijesno.
Negotivim ni ja LeBrona ali covjek je jedan od najboljih kosarkasa na svijetu, to treba priznati i gotovo.

je li ti možeš nekoga ubijediti da je npr. bryant među 10 svih vremena ako taj tvrdi suprotno,da nije u top 10?

pa zar ima neko ko tvrdi da lebron nijhe među najboljim na svijetu?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 mar 2011, 19:09

1. Jordan, 2. Russell, 3. Jabbar, 4. Magic, 5. Bird, 6. Hakeem, 7. Duncan, 8. Wilt 9. Oscar Robertson 10.

I sta sad sam ja hajter?...mozda nesto subjektivno a opet mozda sam zaboravio nekog..Jeria Westa ili slicno..

Po meni on ce biti medju 10 najboljih kad zavrsi karijeru ali ispred Hakima (i ostalih)ne moze ici...
Medju 10 najboljih zar nije dovoljno...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 21 mar 2011, 19:29

Po meni bi se mogo tu ugurat umjesto Duncana, jer ako pustimo licne sobine i posmatramo ih samo kao kosarkase pa meni Bryant zasluzuje prvih 10 jer igra na jednoj poziciji na kojoj je veoma tesko imati konstantnost sve te godine i biti u vrhu... A od ovih 10 uglavnom su vecina visoki igraci

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 mar 2011, 19:32

Meni nije jasno kako je Duncan na toj listi, a nije, recimo, Shaq?! :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.