Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Ko ovo razumije bolje neka objasni, https://www.spotrac.com/nba/portland-tr ... kic-15368/.
Izgleda da je potvrdeno da je 4th year 4M $ partially guaranteed. ovo 12x4 sto pise je "estimate" jer se detalji jos uvjek ne znaju. Moze biti da ima 3/44M + (4M). Shams je rekao da je 4/53M, 5M razilke koja bi mogla biti bonusi, tipa: reb>10=1M, fg%>55%=1M, itd. Mogao bi imati oko 49M prve tri godine i 4M partially guaranteed u cetvrtoj. 3/49 + (4M par-gua 4th) ne zvuci lose kao 4/48. Ako neko shvata situaciju bolje neka objasni.
Izgleda da je potvrdeno da je 4th year 4M $ partially guaranteed. ovo 12x4 sto pise je "estimate" jer se detalji jos uvjek ne znaju. Moze biti da ima 3/44M + (4M). Shams je rekao da je 4/53M, 5M razilke koja bi mogla biti bonusi, tipa: reb>10=1M, fg%>55%=1M, itd. Mogao bi imati oko 49M prve tri godine i 4M partially guaranteed u cetvrtoj. 3/49 + (4M par-gua 4th) ne zvuci lose kao 4/48. Ako neko shvata situaciju bolje neka objasni.
Ja sam ti Bošnjo sa dna kace, musliman, postim mjesec Ramazan itd., ali napisati na sve ono što Divos već duže vremena piše, zamjerku na pismo???RealnoGledano je napisao/la:Divos jel ti problem prebacit na latinicu ? ima dosta raje koja prati forum,cita novosti,teorije zavjera i tako to a ne znaju cirilicu
ajd budi ljubazan i prebaci na latinicu kao i svi ostali,cisto radi lakseg razumjevanja
p.s. ja nemam problema citanjem al mnogi imaju
Kao ne smeta tebi i ti folovi. Hahahaha
Nevjerovatno! Zar postoje još takve endemske vrste.
ŠVRLJ
-
- Kontakt:
ne glupiraj se molim te,ja kad sam isao u skolu 7 dana se pisalo cirilicom 7 dana latinicom,meni sigurno ne smeta
al garantujem da od 10 forumasa njih bar 5-6 ne zna ovo procitat
-
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
Pa ja sam od starta shvatio da je ili 16x3+5 ili 44/3+4 ne mislim da mu je 12 mil po sezoni3isamagicnumber je napisao/la:Ko ovo razumije bolje neka objasni, https://www.spotrac.com/nba/portland-tr ... kic-15368/.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Bojim se da smo oboje promasili. Po ovoj stranici bi trebalo tako ispasti ali jedan sa "BBallInsiders" napisao je:nerminh74 je napisao/la:Pa ja sam od starta shvatio da je ili 16x3+5 ili 44/3+4 ne mislim da mu je 12 mil po sezoni3isamagicnumber je napisao/la:Ko ovo razumije bolje neka objasni, https://www.spotrac.com/nba/portland-tr ... kic-15368/.
54M je najveca cifra do sada ali ovaj ugovor je zamka i zapravo je ova varijanta najgora. U praktici to znaci da ima 3/36M garantovani i "4M partially garanteed". Ako ga ne potpisu u cetvrtoj godini dobija 4M, u slucaju da ga potpisu imace totalno 4/48M. Ti bonusi sto sam rekao da su 5M su 6M ovdje. "Unlikely incentives" u ovom slucaju znaci da bi naprimjer morao imati Pts > 20 i uci u neku all NBA petorku ili all NBA defensive team, znaci vjerovatnoca da ispuni cak 50% bonusa je veoma mala. To je to, potpisao je momak najgori moguci ugovor. Imace totalnu kontrolu nad njim, relacija vise lici na roba i robovlasnike nego partnerima. Kao Samuel L. Jackson u filmu Django unchained. Mislim da je 90% sigurno da je ovako a 10% da je kao u prvom(dobrom) primjeru.Jusuf Nurkic has a $54 mil deal w/the Blazers but $6 mil is in unlikely incentives - starts at $11.1 mil ramping up for 2 years then back down in 21/22 at $12 mil even - last year $4 mil guaranteed until 7/1/21
@KK_Bosna, upravo o tome se radi. Oni su totalno ovisni od njega. sa Plumlejem-win%=42%, sa Jukom-win%=65%. Nemaju nikakav pristup trzistu jer nemaju prostora. Otisao je ED koji je mozda najbolji backup-C, Dame vec razmislja o napustanju. Ako bi uzeo QO stavio bi ogroman pritisak na FO da ga potpisu sljedece sezone kada cap bude 7M veci. Nista ne mogu na trzistu dok ugovori ETa i MLa ne isteknu a i tada nece uloviti dobre igraci kao sto i prije nisu. Ima royal flush, oni neke bezveze karte a on je taj koji folda...
Pise na spotracu da mu je agenat Leon Rose a ne onaj drugi. Znaci imao je i dobrog predstavnika, mislim da je on uzeo ovu odluku sam a da su ga agenti savjetovali da odigra na QO dok on nije htjeo. Razlozi mogu biti; 1. Da je preglup za svoje dobro. 2. Da ga je zmija Olshey ucjenivao na neposten nacin, zasto bi inace potpisao ovo u 6ti dan FA. 3. Ima neke zdravstvene nevolje koje ga sprijecavaju. 4. Kombinacija svega pomalo + drugi jos nepoznati razlozi.
36+4=40, gdje je preostalih 83isamagicnumber je napisao/la:Bojim se da smo oboje promasili. Po ovoj stranici bi trebalo tako ispasti ali jedan sa "BBallInsiders" napisao je:nerminh74 je napisao/la:Pa ja sam od starta shvatio da je ili 16x3+5 ili 44/3+4 ne mislim da mu je 12 mil po sezoni3isamagicnumber je napisao/la:Ko ovo razumije bolje neka objasni, https://www.spotrac.com/nba/portland-tr ... kic-15368/.
Izgleda da je potvrdeno da je 4th year 4M $ partially guaranteed. ovo 12x4 sto pise je "estimate" jer se detalji jos uvjek ne znaju. Moze biti da ima 3/44M + (4M). Shams je rekao da je 4/53M, 5M razilke koja bi mogla biti bonusi, tipa: reb>10=1M, fg%>55%=1M, itd. Mogao bi imati oko 49M prve tri godine i 4M partially guaranteed u cetvrtoj. 3/49 + (4M par-gua 4th) ne zvuci lose kao 4/48. Ako neko shvata situaciju bolje neka objasni.54M je najveca cifra do sada ali ovaj ugovor je zamka i zapravo je ova varijanta najgora. U praktici to znaci da ima 3/36M garantovani i "4M partially garanteed". Ako ga ne potpisu u cetvrtoj godini dobija 4M, u slucaju da ga potpisu imace totalno 4/48M. Ti bonusi sto sam rekao da su 5M su 6M ovdje. "Unlikely incentives" u ovom slucaju znaci da bi naprimjer morao imati Pts > 20 i uci u neku all NBA petorku ili all NBA defensive team, znaci vjerovatnoca da ispuni cak 50% bonusa je veoma mala. To je to, potpisao je momak najgori moguci ugovor. Imace totalnu kontrolu nad njim, relacija vise lici na roba i robovlasnike nego partnerima. Kao Samuel L. Jackson u filmu Django unchained. Mislim da je 90% sigurno da je ovako a 10% da je kao u prvom(dobrom) primjeru.Jusuf Nurkic has a $54 mil deal w/the Blazers but $6 mil is in unlikely incentives - starts at $11.1 mil ramping up for 2 years then back down in 21/22 at $12 mil even - last year $4 mil guaranteed until 7/1/21
Onda bi trebalo biti 44/3+4=48
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
cetvrta godina ugovora mu je negarantovana, al su mu garantovana 4 mil iz cetvrte godine, ako odradi sve cetiri godine, dobice 48+eventualne bonuse, cim se dodje na tih shamsovih 53 mil (pitam se dal mora ispunit sve bonuse za tih 5-6 mil, il ako ispuni bar jedan, dobice neki novac)... cetvrta godina je negarantovana zato sto za tri godine isticu ugovori dameu i cj + collinsu istice rookie ugovor (godinu ranije ce leonard i turner vec otici, harklessu takodjer istice ugovor za dvije godine, al njegov ugovor nije toliko zlo) tako da su nastimali sebi da nurkicev ugovor istekne bas u to vrijeme, da mogu vidjeti u kom pravcu zele ici... nurkic ima 40 mil garantovanih
-
- Kontakt:
@Nermin
Ako ne aktiviraju cetvrtu godinu ugovore dobija, 3/36 + 4M guaranteed + eventualni bonus.
Ako aktiviraju cetvrtu godinu dobija, 4/48 + eventualni bonus.
Ako ne aktiviraju cetvrtu godinu ugovore dobija, 3/36 + 4M guaranteed + eventualni bonus.
Ako aktiviraju cetvrtu godinu dobija, 4/48 + eventualni bonus.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Dobro, a šta bi da je uzeo QO i onda u decembru bude neka season ending injury?
Znaš šta bi tad dobio u julu od Portlanda (ili nekog drugog tima) kao UFA - k...c od ovce, ili neku zasigurno smiješnu sumu u usporedbi šta je dobio sada.
Nije ovo tako nepromišljena ni glupa odluka. Dobio je solidnu lovu (smiješno je da se ovim bavimo, pričamo o 50 miliona dolara), a to što se Leonard i Turner trenutno preplaćeni je stvar okolnosti koje su bile u trenutku kada su potpisivali ugovor (za 2 godine kada im istekne ugovor, udaraće se nogom u gu..cu ako dobiju i trećinu toga).
Kada mu bude isticao ugovor imaće 27 godina i ako se u ove 4 godine naredne dokaže kao konstantni 15/10/1.5 centar sa 50%šuta> sve će to itekako dobro naplatiti.
Bitno je samo da nastavi onako kako je igrao zadnjih 20 utakmica i radi ono šta zna, a ne ono što misli da zna (kao što je npr. forsirao i srljao na početku prošle sezone).
Još ako tricu navježba (fakat lik redovno uzima šuteve pola metra od trice), obzirom da ima dosta mekanu ruku, stvarno može postati jedan od boljih centara u NBA.
Znaš šta bi tad dobio u julu od Portlanda (ili nekog drugog tima) kao UFA - k...c od ovce, ili neku zasigurno smiješnu sumu u usporedbi šta je dobio sada.
Nije ovo tako nepromišljena ni glupa odluka. Dobio je solidnu lovu (smiješno je da se ovim bavimo, pričamo o 50 miliona dolara), a to što se Leonard i Turner trenutno preplaćeni je stvar okolnosti koje su bile u trenutku kada su potpisivali ugovor (za 2 godine kada im istekne ugovor, udaraće se nogom u gu..cu ako dobiju i trećinu toga).
Kada mu bude isticao ugovor imaće 27 godina i ako se u ove 4 godine naredne dokaže kao konstantni 15/10/1.5 centar sa 50%šuta> sve će to itekako dobro naplatiti.
Bitno je samo da nastavi onako kako je igrao zadnjih 20 utakmica i radi ono šta zna, a ne ono što misli da zna (kao što je npr. forsirao i srljao na početku prošle sezone).
Još ako tricu navježba (fakat lik redovno uzima šuteve pola metra od trice), obzirom da ima dosta mekanu ruku, stvarno može postati jedan od boljih centara u NBA.
-
- Kontakt:
Dosadilo mi je ovo više. Nema igrača u ligi koji je drugi po vrijednosti u timu a da zarađuje 10% od capa. Ugovor kao ugovor može samo jedno đubre od GM-a da ponudi a igrač u pitanju budaletina na granici retardacije da prihvati. Ne kontam kako ovdje ljudi pokušavaju opravdati ugovor kada je tamo konsenzus da je krađa. I sa rizikom povrede ovakav ugovor se odbija svaki put. Pa valjda je već sada jedan od bolji C, u RPM je 10i od startni centara i 11i po RPM-wins.
ko je kriv tim sto su nepismeni.RealnoGledano je napisao/la:ne glupiraj se molim te,ja kad sam isao u skolu 7 dana se pisalo cirilicom 7 dana latinicom,meni sigurno ne smeta
da je to razlog onda bi uzeo 64/4 sto mu je ranije nudjeno...AlphonseKauders je napisao/la:Dobro, a šta bi da je uzeo QO i onda u decembru bude neka season ending injury?
kratko i jasno objasnjeno3isamagicnumber je napisao/la:Dosadilo mi je ovo više. Nema igrača u ligi koji je drugi po vrijednosti u timu a da zarađuje 10% od capa. Ugovor kao ugovor može samo jedno đubre od GM-a da ponudi a igrač u pitanju budaletina na granici retardacije da prihvati. Ne kontam kako ovdje ljudi pokušavaju opravdati ugovor kada je tamo konsenzus da je krađa. I sa rizikom povrede ovakav ugovor se odbija svaki put. Pa valjda je već sada jedan od bolji C, u RPM je 10i od startni centara i 11i po RPM-wins.

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
koliko god se svi u ligi složili da je ugovor Nurkiću "krađa", toliko je vjerujem i konsenzus u ligi da Nurkić nije drugi igrač Portlanda. Malo realnosti nije na odmet
Potajno sam se nadao da će dobiti ponudu Bostona.
Odličan fit za sistem Stevensa. Nešto ala Baynes samo dosta bolji...
Em bi igrao u pobjedničkoj ekipi em bi napredovao kao košarkaš u karijeri.
No dobro, u Portlandu se očekuje ista patnja kao prethodne sezone, što bi moglo razmontirati ovaj roster
Odličan fit za sistem Stevensa. Nešto ala Baynes samo dosta bolji...
Em bi igrao u pobjedničkoj ekipi em bi napredovao kao košarkaš u karijeri.
No dobro, u Portlandu se očekuje ista patnja kao prethodne sezone, što bi moglo razmontirati ovaj roster
BALL DON'T LIE
i sta predlazes?da bojkotuje ekipu jer je potplacen??ne znam zasto ne shvatis da od tvoje kuknjave nema nista.a i ne slazem se da se tamo sve gleda kroz novac...da je tako,nebi deng persjedio sezonu,ne bi meyers leonard, mahinmi i slicni presjedili sezonu,ne bi evan turner bio jedan od najgorih ugovora u ligi gdje portland sve gleda da mu smanji bilo kakvu minutazu...trejdat ga ne mogu bez velike zrtve,a stretchat takodjer jer vec imaju dosta stretchanih igraca3isamagicnumber je napisao/la:Dosadilo mi je ovo više. Nema igrača u ligi koji je drugi po vrijednosti u timu a da zarađuje 10% od capa. Ugovor kao ugovor može samo jedno đubre od GM-a da ponudi a igrač u pitanju budaletina na granici retardacije da prihvati. Ne kontam kako ovdje ljudi pokušavaju opravdati ugovor kada je tamo konsenzus da je krađa. I sa rizikom povrede ovakav ugovor se odbija svaki put. Pa valjda je već sada jedan od bolji C, u RPM je 10i od startni centara i 11i po RPM-wins.
nurkiceve bolje brojke i impact koji ce pruzat na terenu u odnosu na novac koji ce primit u ove tri-cetri godine,ne mogu mu nikako skodit....sve ce to neko evidentirat.i novinari i drugi GM-ovi.steta samo pa juka nema player option cetvrtu godinu da im ga zakajla ranije
nije tebi niko kriv sto si izletio sa realnom procjenom nurkiceve vrijednosti a sve se odigrao drugacije..... i sad ti nurkic kriv sto je tvoj ego povrijedjen na stranom sajtu...nije tebi nurkic nista duzan....neki se ne sjecaju ali ja se sjecam koliko si ga pljuvao na pocetku sezone...boli me briga jel se zajebo ili nije,ima da dodje u septembru...to je moj prioritet u svemu ovome.juka nece krepast od gladi...a prilike za ugovorom zivota ce biti,ostane li zdrav i na pravom putu,sa zeljom za napredovanjem
-
- Kontakt:
@Nemanja. Pa hajde realno dokazi ko je vrijedni igrač u Portlandu, on ili CJ. Imaš dovoljno podataka na netu da bi neke konkretne zaključke uzeo. Reci bez koga bi prošli bolje, izvoli.
@pip. Malo toga ti znaš i dokazuješ to frekventno. Odgovor ti je 10% na temu a 90% pokušaj indirektnog vrijedjanja, jesi mislio da ću to promasiti? Sjećam se i ja tebi i tvoji prvi postova koji su bili pokusaj obračuna samnom a ja pojma nemam ko si ti niti me interesuje. Slobodno citiraj svaki post, stojim 100% iza svakog. Kriminalan je bio u početku i to sam dokazao sa podacima. Kada si već stalker da pravis profil mjesecima poslje dešavanja da bi se obračunao sa ljudima zašto ne pogledaš prvi post i u koje vrijeme sam ga napisao. Ako sam zbog ičega dužan, to je onda zato što sam realistički optimista. Itekako je bitno da shvati da je ponižen, sjeti se kada ga je Malone ponizio i kako je poslje toga odigrao kada je prešao u POR. Isti je slučaj sada ali 5x gori. Ti i Nemanja se uhvatili 2-3 primjera i ponavljate kao papige kada ima još 25 slučajeva koji će zarađivati bolje od njega.
@idma75. Još to nije isključeno, ja sam sam priželjkivao da ode u Bostonu poslje Denveru, baš takvi "value contracti" kao sto je on sada potpisao mogu biti prevaga u POu.
@pip. Malo toga ti znaš i dokazuješ to frekventno. Odgovor ti je 10% na temu a 90% pokušaj indirektnog vrijedjanja, jesi mislio da ću to promasiti? Sjećam se i ja tebi i tvoji prvi postova koji su bili pokusaj obračuna samnom a ja pojma nemam ko si ti niti me interesuje. Slobodno citiraj svaki post, stojim 100% iza svakog. Kriminalan je bio u početku i to sam dokazao sa podacima. Kada si već stalker da pravis profil mjesecima poslje dešavanja da bi se obračunao sa ljudima zašto ne pogledaš prvi post i u koje vrijeme sam ga napisao. Ako sam zbog ičega dužan, to je onda zato što sam realistički optimista. Itekako je bitno da shvati da je ponižen, sjeti se kada ga je Malone ponizio i kako je poslje toga odigrao kada je prešao u POR. Isti je slučaj sada ali 5x gori. Ti i Nemanja se uhvatili 2-3 primjera i ponavljate kao papige kada ima još 25 slučajeva koji će zarađivati bolje od njega.
@idma75. Još to nije isključeno, ja sam sam priželjkivao da ode u Bostonu poslje Denveru, baš takvi "value contracti" kao sto je on sada potpisao mogu biti prevaga u POu.
Pod hitno da poradi na šutu za tri poena. Ako je Brook Lopez mogao može i Juka. Vidjelo se protiv NOP u PO. Apsolutno ignorisanje u napadu a u obranu nije spreman preuzeti. To je ono što bi kod Stevensa itekako poboljšao. Plus solidan je kao sekundarni kreator iz posta gdje bi slasheri tipa Tatum, Brown, Rozier, pa i Kyrie i Hayward imali prilike za lagane poene.3isamagicnumber je napisao/la:
Al eto ostaje nam da maštamo...
BALL DON'T LIE
OK, ako zaista smatraš da Nurkić igrački ima veću vrijednost od McColluma, donekle su i razumljive ove višednevne tirade i izlivi razočarenja.
svedska neznalico, prestani se vise sramotit.pokazao si koliko poznajes NBA3isamagicnumber je napisao/la:@Nemanja. Pa hajde realno dokazi ko je vrijedni igrač u Portlandu, on ili CJ. Imaš dovoljno podataka na netu da bi neke konkretne zaključke uzeo. Reci bez koga bi prošli bolje, izvoli.

prati jarebka i ostale zemljake

cuj njega neko prati haha....a idi bizi tamo...cekaj novu sezonu da opet istreses kantu govana po nurkicu jer te iznevjerio
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.