BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Baš da vidimo zna li odservirati 
Bravo Džumii konacno jedan meč kakav svi na forumu zelimo i nadamo se da ce biti još ovakvih mečeva za našu dušu.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Bravo majstore, rutinska pobjeda 6-1 / 6-3. Idemo do titule. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Je li ko otkazao Rio?
Sent from Tapatalk
Sent from Tapatalk
Unofficialpage je napisao/la:Bravo majstore, rutinska pobjeda 6-1 / 6-3. Idemo do titule.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
Zapišite datum, ko zna kad ćemo ovo opet doživjeti

Bravo Damire
, nadam se da će ići do kraja bez kalkulacije!
Bravo sine Bosanski,samo gazi bez kalkulacija. Realno ostali su jedino zeballos i elias od ozbiljnih tenisera,ovi ostali su futures igraci..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Damir rutinski.
Mirza nije mogao bolje. Ovaj mali Francuz ce biti brzo medju 50 najboljih. Vjerovatno i u top 20 nekada u karijeri.
Mirza nije mogao bolje. Ovaj mali Francuz ce biti brzo medju 50 najboljih. Vjerovatno i u top 20 nekada u karijeri.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Subotasamirr je napisao/la:kad su kvalfikacije za Rio ?
Samo ne mogu naći nikako je li ima otkaza za Rio...?
Ne znam šta prije da slikam, servise s nulom ili meč bez brejkaUnofficialpage je napisao/la: @virtu slikaj i ovo, još jedan game s nulom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nezgodni su i Jarry i Garin, ovaj drugi pogotovo...ali idemo meč po meč, lagano 
- el-fighter
- Kontakt:
Damir nas postedio nerviranja, a znalo ga je biti i protiv slabijih tenisera od ovog Austrijanca.
Nadam se da ce ovdje ici do kraja, konkurencija je bas talasika.
Nadam se da ce ovdje ici do kraja, konkurencija je bas talasika.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Santo Domingo, QF
23:00h, Damir Džumhur (5) - Nicolas Jarry
Damir Džumhur - Oficijelni fan site
Damir Džumhur - Nicolas Jarry
Treća runda ATP Challengera u Santa Domingu Damiru donosi i prvog težeg protivnika u dosadašnjem toku turnira, te pravi test njegovih trenutnih mogučnosti. Riječ je o najtalentovanijem Čileanskom mladom igraču, Nicolasu Jarryu, od kojeg se očekuje da bi mogao biti jedan od glavnih nosioca bijelog sporta u njegovoj bliskoj budućnosti. Ono na što uvijek treba obratiti pažnju kada su u pitanju mečevi sa tinejđerima jeste upravo taj faktor godina na koji mnogi igrači ne računaju, a jako je bitan, jer mladim teniserima poseban izazov predstavlja igranje sa starijim kolegama i u mečeve takvog tipa ulaze posebno nabrijani, željni dokazivanja i ostvarivanja što boljeg dojma i rezultata.
Jarry je svakako igrač sa oružjima koja mogu nanijeti probleme najboljem BH teniseru. Krasi ga izuzetno dobar servis i razoran forhend, a posebno je ubojit u 1-2 kombinacijama, izuzetno dobro spaja svoja dva najbolja udaračka segmenta i forhendom koristi svaku prednost koju stvori dobrim servisom. Trenutno se nalazi na 198. mjestu ATP liste, što je njegov najbolji ranking, a u treće kolo ovog turnira se plasirao pobjedom nad Španjolskim teniserom Cervantesom. U dosadašnjem toku sezone nije zabilježio neke značajnije rezultate, treba istaći pobjedu nad Francuzem Mathieuom u prvom kolu kvalifikacija u Sydneju (Francuz predao kod 1-1 u setovima), te poraze od 2-1 od Troickog (drugo kolo kvalifikacija Sydneja) i 2-0 od Melzera u prvom kolu kvalifikacija Australian opena.
Lošiji segmenti njegove igre su svakako ritern, bekend i kretanje. Ono što je još važnije jeste da su to segmenti koji se na šljaci svakako mogu eksploatisati i da Damir ima oružja da to uradi. Glavnica Damirove taktike bi trebala biti forsiranje inteziteta/ tempa sa osnovne linije. Tjeranje Jarrya na što više kretanja, eksploatisanje njegovog bekenda uz optimalnu dubinu udaraca čija margina bi trebala biti 30-50 cm od osnovne linije. Ako Jarry ne bude imao vremena na tajmingu pri namještanju za udarac, učinkovitost njegovog forhenda će biti smanjena, zato je bitno da Damirovi udarci budu u kontinuitetu duboki. Čileanac će vjerovatno češće ići na skraćivanje poena, jer ima ofanzivni potencijal za takvo nešto, dok su u dužim razmjenama šanse uglavnom na Damirovoj strani, budući da se bolje kreće i da je stabilniji sa oba krila. Još jedna od bitnih stvari koju treba istaći jeste činjenica da Jarry prilično loše riternira, često gubi fokus i poklanja dosta poena na servis protivnika. Damir možda nema opasan i neugodan servis, ali ni Jarry nema ritern koji bi to eksploatisao.
Opasan meč po najbolje rangiranog BH tenisera, ali meč u kojem je Damir blagi favorit i kojeg će vrlo vjerovatno i dobiti ako taktika i njena egzekucija budu na vrhuncu, u što svakako ni najmanje ne sumnjamo. Jedan od simpatičnijih pozdrava po završetku teniskih mečeva se desio prošle godine, kada je Dudi Sela na mrežu donio stolicu kako bi oči u oči prijateljski čestitao Ivi Karloviću na pobjedi. Damir danas ima sličan izazov, jer će se na terenu boriti protiv visinski superiornog protivnika. Čvrsto vjerujemo da će ovoga puta niži i bolji igrač po završetku meča primiti čestitku na pobjedi!
by @formance
Treća runda ATP Challengera u Santa Domingu Damiru donosi i prvog težeg protivnika u dosadašnjem toku turnira, te pravi test njegovih trenutnih mogučnosti. Riječ je o najtalentovanijem Čileanskom mladom igraču, Nicolasu Jarryu, od kojeg se očekuje da bi mogao biti jedan od glavnih nosioca bijelog sporta u njegovoj bliskoj budućnosti. Ono na što uvijek treba obratiti pažnju kada su u pitanju mečevi sa tinejđerima jeste upravo taj faktor godina na koji mnogi igrači ne računaju, a jako je bitan, jer mladim teniserima poseban izazov predstavlja igranje sa starijim kolegama i u mečeve takvog tipa ulaze posebno nabrijani, željni dokazivanja i ostvarivanja što boljeg dojma i rezultata.
Jarry je svakako igrač sa oružjima koja mogu nanijeti probleme najboljem BH teniseru. Krasi ga izuzetno dobar servis i razoran forhend, a posebno je ubojit u 1-2 kombinacijama, izuzetno dobro spaja svoja dva najbolja udaračka segmenta i forhendom koristi svaku prednost koju stvori dobrim servisom. Trenutno se nalazi na 198. mjestu ATP liste, što je njegov najbolji ranking, a u treće kolo ovog turnira se plasirao pobjedom nad Španjolskim teniserom Cervantesom. U dosadašnjem toku sezone nije zabilježio neke značajnije rezultate, treba istaći pobjedu nad Francuzem Mathieuom u prvom kolu kvalifikacija u Sydneju (Francuz predao kod 1-1 u setovima), te poraze od 2-1 od Troickog (drugo kolo kvalifikacija Sydneja) i 2-0 od Melzera u prvom kolu kvalifikacija Australian opena.
Lošiji segmenti njegove igre su svakako ritern, bekend i kretanje. Ono što je još važnije jeste da su to segmenti koji se na šljaci svakako mogu eksploatisati i da Damir ima oružja da to uradi. Glavnica Damirove taktike bi trebala biti forsiranje inteziteta/ tempa sa osnovne linije. Tjeranje Jarrya na što više kretanja, eksploatisanje njegovog bekenda uz optimalnu dubinu udaraca čija margina bi trebala biti 30-50 cm od osnovne linije. Ako Jarry ne bude imao vremena na tajmingu pri namještanju za udarac, učinkovitost njegovog forhenda će biti smanjena, zato je bitno da Damirovi udarci budu u kontinuitetu duboki. Čileanac će vjerovatno češće ići na skraćivanje poena, jer ima ofanzivni potencijal za takvo nešto, dok su u dužim razmjenama šanse uglavnom na Damirovoj strani, budući da se bolje kreće i da je stabilniji sa oba krila. Još jedna od bitnih stvari koju treba istaći jeste činjenica da Jarry prilično loše riternira, često gubi fokus i poklanja dosta poena na servis protivnika. Damir možda nema opasan i neugodan servis, ali ni Jarry nema ritern koji bi to eksploatisao.
Opasan meč po najbolje rangiranog BH tenisera, ali meč u kojem je Damir blagi favorit i kojeg će vrlo vjerovatno i dobiti ako taktika i njena egzekucija budu na vrhuncu, u što svakako ni najmanje ne sumnjamo. Jedan od simpatičnijih pozdrava po završetku teniskih mečeva se desio prošle godine, kada je Dudi Sela na mrežu donio stolicu kako bi oči u oči prijateljski čestitao Ivi Karloviću na pobjedi. Damir danas ima sličan izazov, jer će se na terenu boriti protiv visinski superiornog protivnika. Čvrsto vjerujemo da će ovoga puta niži i bolji igrač po završetku meča primiti čestitku na pobjedi!
by @formance
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hahha rijetski su ovakvi mečevi.Virtu4l je napisao/la:Ne znam šta prije da slikam, servise s nulom ili meč bez brejkaUnofficialpage je napisao/la: @virtu slikaj i ovo, još jedan game s nulom.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Aaa, on to uređuje? Onda ide lajk.Virtu4l je napisao/la:Santo Domingo, QF
by @formance
Btw, ima li Damir neku stranicu što lično on uređuje ili neko njemu baš-baš blizak?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da je to ta stranica koju Damir uređuje ili neko njegov. Ali ko zna možda je i @formance, profesionalni tenis uređuje @formance ali ne znam ima li taj tekst jer ne mogu otvorit stranicu, ne radi. 
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
mozel neko sa sigurnoscu da mi kaze damirovu strategiju. Jel ide vcrs na pobjedu ili su misli u riju? Hocu da ga igram na kladi 
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
- firefirefirely
- Kontakt:
Da nekad i Damir (ili neko njemu bas blizak) napisu tu nesto, to je ta stranica, ali ima vise admina, eto medju njima izgleda i drug @formanceUnofficialpage je napisao/la:Mislim da je to ta stranica koju Damir uređuje ili neko njegov. Ali ko zna možda je i @formance, profesionalni tenis uređuje @formance ali ne znam ima li taj tekst jer ne mogu otvorit stranicu, ne radi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.