Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Jakobsen91
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Jakobsen91 » 18 avg 2016, 22:15

Kakvu mi to ekipu imamo, na 1-3 nemamo jednog ozbiljnog igraca. Bez Teletovica i Nurkica smo u rangu slabijih evropskih reprezentacija, kakva je Portugal, ili Belgija bez svoja tri udarna igraca, sto se i pokazalo u tim utakmicama. Teletovic i Nurkic su za nase uslove vrhunski pojedinci, ali njih dvojicu ne mogu ciniti ekipu.

Uopste nisam bio za Mulaomerovica, ali u stanju u kakvom jest nasa seniorska kosarka mislim da korektno odradjuje posao. Daje Musi ogromnu minutazu, a to nam u buducnosti moze samo donijeti dobre stvari, sadasnjost je svakako kriticna. Jos da je izbacio kloca Zahiragica, a ostavio Atica, pa ga pokusao bar malo probuditi, bilo bi odlicno. I ostatak ekipe dobija minutazu prema zasluzi, Buzu kao da neko tjera da bude tu na terenu, toliko djeluje uplaseno. Vrabac ima energiju, ali nema talenta. Sulejmanovica ce tijelo dosta limitirati, nije da ne zna kosarku, ali tijelo nije za vrhunske seniorske utakmice. Uglavnom bolje nemamo. Sta je tu je, malo vise realnosti, a manje mastanja o nekakvim medaljama i skidanja skalpova Srbiji i slicnim, i bice svima lakse poslije ovakvih poraza.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 avg 2016, 23:34

bez Renfroa vrlo tesko jer je odlicno prenosio loptu vrlo brzo tako daje tjerao naše igrače na bržu igru ovako sada nemamo nikakvu organizaciju napada i bice klasika MIrza solira za 3 il Nurkic se hrve pod košem..Šteta što ni STipanovića nema da rastereti malo Kikanovića Nurkića

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 19 avg 2016, 00:31

Stipanović je veliki gubitak. Nama je svaki kvalitetan igrač potreban, pa makar igrali sa 5 centara. Ne preostaje nam ništa drugo nego da bezrazložno budemo optimisti.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 19 avg 2016, 00:56

Damire sine, sta ovo radis ?
Max Allegri

HZ1407
Kontakt:

Post Postao/la HZ1407 » 19 avg 2016, 06:13

ima li gdje snimak od ovih utakmica protiv belgije i crne gore?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 avg 2016, 06:48

Nakon par pripremnih tekmi vi vec se ukenjali, pa polako jbt. Mirza tek tempira formu, Juka je vec malo dalje, a i ostali se namecu polako. U kvalama nece se koristiti Buza, Zahiragic, Vrabac itd... Imat cemo rotaciju 7-8 igraca sto je za 4 utakmice dovoljno. Ja samo kazem sabura, jer vjerujem u ovu ekipu. :bih: :bih: :bih:
Anfernee "Penny" Hardaway #1

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 19 avg 2016, 08:13

Mulaomer trenerski mag :tokralju: Taman skupimo sve igrace, a onda dodje ubleha na klupu reprezentacije.Sta smo bogu skrivili?! :facepalm:

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 19 avg 2016, 09:27

baglama je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Haha pa samo bolesnom insanu bi moglo biti krivo sto je Nurkic tu hahah :crazy: :crazy: Inace vecina igraca ne igraju ni na 70-80 % mogucnosti. Ne zeli se rizikovati sigurno s povredama pred kvalifikacije. Ma da uopste mi se ne svidja nonsalantnost nekih igraca a tu pogotovo naseg kapitena racunam. I ako je prijateljska.. :)
sapcetu i nezalaganju je krivo

nek se vade nailovoj materi...vidi se to izmedju redova, kad se razmakne seljacka prica....tu su samo kad treba negativu prosipat
pijuni bivseg saveza
Krivo mi sto je Nurkic tu? Otkud to?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ljubiteljsporta
Kontakt:

Post Postao/la ljubiteljsporta » 19 avg 2016, 09:39

Jakobsen91 je napisao/la:Kakvu mi to ekipu imamo, na 1-3 nemamo jednog ozbiljnog igraca. Bez Teletovica i Nurkica smo u rangu slabijih evropskih reprezentacija, kakva je Portugal, ili Belgija bez svoja tri udarna igraca, sto se i pokazalo u tim utakmicama. Teletovic i Nurkic su za nase uslove vrhunski pojedinci, ali njih dvojicu ne mogu ciniti ekipu.

Uopste nisam bio za Mulaomerovica, ali u stanju u kakvom jest nasa seniorska kosarka mislim da korektno odradjuje posao. Daje Musi ogromnu minutazu, a to nam u buducnosti moze samo donijeti dobre stvari, sadasnjost je svakako kriticna. Jos da je izbacio kloca Zahiragica, a ostavio Atica, pa ga pokusao bar malo probuditi, bilo bi odlicno. I ostatak ekipe dobija minutazu prema zasluzi, Buzu kao da neko tjera da bude tu na terenu, toliko djeluje uplaseno. Vrabac ima energiju, ali nema talenta. Sulejmanovica ce tijelo dosta limitirati, nije da ne zna kosarku, ali tijelo nije za vrhunske seniorske utakmice. Uglavnom bolje nemamo. Sta je tu je, malo vise realnosti, a manje mastanja o nekakvim medaljama i skidanja skalpova Srbiji i slicnim, i bice svima lakse poslije ovakvih poraza.
Zanimljivo razmišljanje o Sulejmanoviću. Iskreno ono minuta što je dobio (istina jako malo, ali je ipak dobio) zaista je djelovao kao pogubljen. Nekada smo se smijali Edi Bavčiću, al Sulejmanović izgleda po onoj staroj "ne zna kuda je ograjisao". Ok razumijem, debitantske su minute, al svejedno, igrao je košarku i drugdje. To za Atića se i slažem. Ustvari drug ne znam više šta da mislim o njemu. Gledao sam svaku na U-20. Momak je bukvalno od očaja do sjaja, al ono u najbukvalnijem smislu. Sad je pitanje, koliko bi zaista Karahodžić više koristio od Sulejmanovića ??? Baš me zanima tvoje mišljenje. U svakom slučaju, treba tu još dosta da se nasloži u ekipi i to nije nimalo lagan posao. Ja lično Boga molim, da ako smo onda bili ogromni pehovi na Eurobasketu pa sa tri pobjede kući, a na ovom zadnjem toliko otkaza popušili, onda neka nam se taj "džoker" vrati sada. Pa neka uđu one lopte što su namjerile izaći iz koša. Samo da se plasiramo. Za ovu golobradu družinu mnogo znači godinu dana. I još jedan detalj, mislim da ga zaista treba istaći. I ove utakmice su pokazale da je Musa zaista naš mega talenat. Sa 17 godina on skoro da nema tih "porođajnih" problema kao ostatak mlađarije,a na momente se ponaša izuzetno zrelo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 avg 2016, 10:03

COYS je napisao/la:Mulaomer trenerski mag :tokralju: Taman skupimo sve igrace, a onda dodje ubleha na klupu reprezentacije.Sta smo bogu skrivili?! :facepalm:
Na ovom forumu sve sami strucnjaci ! vrhunski igraci sportisti su za nas ublehe ,neznalice,lopovi itd. Redom Mulaomerovic, hadzic sabit, safet susic,dragan markovic,mehmed baudarevic ,aco petrovic itd da ne napominjem klubske trenere nista i niko nevalja sve pametnjakovici za tastaturom a lopte nisu sutnili.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2016, 11:21

bordobijeli je napisao/la:
COYS je napisao/la:Mulaomer trenerski mag :tokralju: Taman skupimo sve igrace, a onda dodje ubleha na klupu reprezentacije.Sta smo bogu skrivili?! :facepalm:
Na ovom forumu sve sami strucnjaci ! vrhunski igraci sportisti su za nas ublehe ,neznalice,lopovi itd. Redom Mulaomerovic, hadzic sabit, safet susic,dragan markovic,mehmed baudarevic ,aco petrovic itd da ne napominjem klubske trenere nista i niko nevalja sve pametnjakovici za tastaturom a lopte nisu sutnili.
prvo ovo je forum i upravo pravo mjesto gdje će se takve stvari i pisati
drugo ima ovdje svakakvih vrsta ljudi od ljudi kao što ti kažeš nisu šutnuli loptu, pa do ljudi koji žive od košarke više i manje uspiješno
treće ja pratim aktivno košarku 35 godina, ali za ove boldirane košarkaše nikad čuo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 avg 2016, 11:49

nerminh74 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:
prvo ovo je forum i upravo pravo mjesto gdje će se takve stvari i pisati
drugo ima ovdje svakakvih vrsta ljudi od ljudi kao što ti kažeš nisu šutnuli loptu, pa do ljudi koji žive od košarke više i manje uspiješno
treće ja pratim aktivno košarku 35 godina, ali za ove boldirane košarkaše nikad čuo
:clap: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 avg 2016, 12:08

@baglama Ja sam apsolutno nezavisan covjek koji ima svoje misljenje i svoju glavu.Ne znam nikoga licno ni iz proslog ni iz sadasnjega saveza.Jednostavno,kosarku pratim toliko dugo da mogu lagano prepoznati "kabadahiju" na parketu.Jusuf je ogroman potencijal,ali on jos uvijek nije definisan igrac,ma koliko ga ti i tebi slicni dizali.Jos uvijek igra na fizikalije(sto je u Evropi vjerovatno i dovoljno),ali za neki super nivo,koji mnogi ocekuju s pravom,to nije dovoljno.Ulazi u 3.god u NBAu,a jos uvijek nije razvio legitiman napadacki potez.Da ne pricam da za vrhunskog igraca treba imati i "glavu na svom mjestu" ,od cega je on i dalje miljama daleko.Naravno,bez dileme on nama znaci i znacice mnogo,ali s punim pravom mogu isticati ono sto se meni ne svidja.I ako cemo o
poltronstvu,jedini takav si ti ovdje,posto ga branis i kad treba i kad ne treba.A svi grijese.Grijesio je i prosli savez,ali mislim da je i najvecem laiku jasno da su radili milion puta bolji posao od ovih koji su ga preuzeli.Dovoljno je vidjeti na sta nam lice selekcije,ko su nam selektori itd itd.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 avg 2016, 12:31

Ne vidim ništa loše ako se kaže da se Juka ponaša onako kako se ne bi trebao ponašati. Već je počeo da govori ako nećete ne morate naš podržavati, uskoro će početi pisati, miševi u rupama i slično. Da ima potencijal ima, da treba radit još na sebi treba, da su on i Mirza loše odigrali ove zadnje dvije utakmice jesu... Ovo su činjenice.

Nismo mi talašika tolika koliko se ovdje želi predstaviti, kad ti dvojica igrača skupa uzmu 31 šut i od toga pogode samo 8, nemoguće je pobjedit i to dvojica najboljih. Jučer Mirza 7/20 imao šut, za tri 6/14, to je loše. Juka je bio bolji, 6/9. Da se Mirza manje ispucava i da više radi za ekipu, a to će, nadam se, raditi u kvalama, ovo mu ispucavanje sad i mogu halalit ako će ući u šutersku formu do kvala. Ovaj sastav u dobroj formi je sasvim dovoljan da prođe 1. kolo EP.

Kad se govori o medalji i sličnim. Niko ne govori sa ovim sastavom već kad dođe i ako dođe Nihad, pa uz Amera, i još ako se Atić probudi, Emir i Kenan uđu u neku dobru formu, i naravno uz NBA dvojac.

Amer - Gordić - Nihad - Mirza - Juka, ni najmanje slaba prva petorka, a na klupi Musa, Atić, Buza, Emir, Kenan, Kikan, Stipan, Gegić, a ima ih još, ne može mi sad naumpast, naravno, ne mogu svi tu biti ali da ima potencijala, ima.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 avg 2016, 12:48

Nermin 74 ovo sam uopsteno pisao kako za kosarku tako je i u drugim sportovima , mi ne ulazemo u sport nemamo sistema i kulture sporta pa onda pljujemo po selektorima koji su najmanji krivci. Krajnje je bezobrazno i smijesno da neko za Mulaomerovica, Susica,Markovica napise da su ublehe,lopovi i da nista ne znaju o sportu kojim se bave.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 avg 2016, 13:45

Unofficialpage je napisao/la: Jučer Mirza 7/20 imao šut, za tri 6/14, to je loše.
sve OK sem ovoga, šut za 3 od 42,86% je veoma dobar, odmah bi sada podpisao da mu ovakav šut za tri bude u kvalifikacijama
problem je više što su pored njega crnogorci došli do pununo 2, pa i 3 uzastopnih napada
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 avg 2016, 13:47

nerminh74 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Jučer Mirza 7/20 imao šut, za tri 6/14, to je loše.
sve OK sem ovoga, šut za 3 od 42,86% je veoma dobar, odmah bi sada podpisao da mu ovakav šut za tri bude u kvalifikacijama
problem je više što su pored njega crnogorci došli do pununo 2, pa i 3 uzastopnih napada
Tu si upravu. Više sam mislio na šut 7/20, to je loše.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 19 avg 2016, 13:54

NEZALAGANJE je napisao/la:@baglama Ja sam apsolutno nezavisan covjek koji ima svoje misljenje i svoju glavu.Ne znam nikoga licno ni iz proslog ni iz sadasnjega saveza.Jednostavno,kosarku pratim toliko dugo da mogu lagano prepoznati "kabadahiju" na parketu.Jusuf je ogroman potencijal,ali on jos uvijek nije definisan igrac,ma koliko ga ti i tebi slicni dizali.Jos uvijek igra na fizikalije(sto je u Evropi vjerovatno i dovoljno),ali za neki super nivo,koji mnogi ocekuju s pravom,to nije dovoljno.Ulazi u 3.god u NBAu,a jos uvijek nije razvio legitiman napadacki potez.Da ne pricam da za vrhunskog igraca treba imati i "glavu na svom mjestu" ,od cega je on i dalje miljama daleko.Naravno,bez dileme on nama znaci i znacice mnogo,ali s punim pravom mogu isticati ono sto se meni ne svidja.I ako cemo o
poltronstvu,jedini takav si ti ovdje,posto ga branis i kad treba i kad ne treba.A svi grijese.Grijesio je i prosli savez,ali mislim da je i najvecem laiku jasno da su radili milion puta bolji posao od ovih koji su ga preuzeli.Dovoljno je vidjeti na sta nam lice selekcije,ko su nam selektori itd itd.
ti da si nezavisan i da zelis dobro ovoj reprezentaciji pisao bi i kad se dese neke pozitivne stvari, ali ti jos uvijek nisi progutao cinjenicu da juka nije mogao igrati proslo euro i da se vratio na teren nakon 8 mjeseci pauze, u januaru ... to samo govori kakvo si smece od covjeka, jer si pisao o njemu kao da ide na bezazlenu operaciju, pa kasnije vadiona da je isao koji mjesec ranije bio bi spreman (a nebi).....i vjerovatno je jos uvijek taj neodaziv stvar "glave" :lol:
rekoh i prije, tu svoju seljacku namazanost prodaji nekom drugom, ti si poltron bivseg saveza....dok moja malenkost jednako udara i po ovom i po starom savezu, a i po tom nurkicu kad treba (mogu naci postove). ovog trena bi smjenio cijelu sadasnju garnituru....dok ti pruzeljkujes povratak stare

maliciozan si do koske...njegov trener michael malone ga hvali na sve strane, i etiku i njegov "gard", a ti i dalje pricas o nekakvoj glavi, zato sto si ti u svojoj glavi zacrtao neke stvari i tu nema pomoci. jedva ces docekat neki ekces s njim (jer juka nije nekia anemicni debil kojem je svejedno) da bi iskocio iz zbuna da popljujes, a kad taj nurkic pokaze neku pozitivnu stranu, odigra dobro, nema te na mapi....

ovdje se analizira svaki detalj u vezi njega da to prelazi u opsesiju (smeta urlik, da li je aplaudirao saigracu, na kojem mjestu drzi peskir, kako hoda, sta slusa, sta pise....itditd). lani se analiziralo zasto nista ne objavluje na tw u vezi mirze, i odmah zakljucak nisu u dobrim odnosima :lol: to je ta paranoja.....da bi bio nezavisan, moras jednako tretirat i pozitivno i negativno,a dovoljno je vidjeti da je tebi harun jos uvijek svetac....ja sam ubjedjen da sva ta bolumenta oko njega prizeljkuje da se ne plasiramo i ispadanje kadeta ...ovo drugo je sigura jer sad je kriv i onaj celavac na klupi (koji zasluzuje sve najgore zbog lose selekcije,taktike, pedagogije....) sto nam se Musa ne radja svake godine ( mislim da niko nikad nece izdominirat jedno euro kao on, kao godinu mladji, 2014. to govori kakav je talena Musa)....a i taj nurkic im se zadesio kao super talenat koji je sam vukao dvije selekcije u a diviziju......jer evo sad vidimo kakvi su talenti i vrabac i buza....buza je to pokazao i kad je ispao u b diviziju s U20
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 19 avg 2016, 14:09, ukupno mijenjano 2 puta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 avg 2016, 14:08

Nakon rijeci "smece od covjeka",prestao sam ti citati post,prijavio isti i molim te da mu se ubuduce ne obracas niti da me prozivas.Vozdrica.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 19 avg 2016, 14:11

:lol:

to ti je vadiona jer ustvari nemas argumente za demantij

haj super, nek banuju :angel:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.