Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Sudeci po ovim ljudima u Austriji koje znam i koji su se registrovali za glasanje, sumnjam da ce Bakir dobiti nesto pretjerano puno glasova. Vecina ce glasati za Becirevica.
Btw do kad je uopce prijava za glasanje van BiH? Ja planiram doci kuci glasati ali cisto da se orijentisem ako sta iskrsne.
Btw do kad je uopce prijava za glasanje van BiH? Ja planiram doci kuci glasati ali cisto da se orijentisem ako sta iskrsne.
- ASD
- Kontakt:
Sutra zadnji dan.Epidaurus je napisao/la: ↑19 jul 2022, 00:20Sudeci po ovim ljudima u Austriji koje znam i koji su se registrovali za glasanje, sumnjam da ce Bakir dobiti nesto pretjerano puno glasova. Vecina ce glasati za Becirevica.
Za par minuta to riješiš.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imaš još manje od 24 sata.Epidaurus je napisao/la: ↑19 jul 2022, 00:20Sudeci po ovim ljudima u Austriji koje znam i koji su se registrovali za glasanje, sumnjam da ce Bakir dobiti nesto pretjerano puno glasova. Vecina ce glasati za Becirevica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Meni je samo fazon sta se to posebno ocekuje od Becirovica, lika koji se 20+ godina vrti po nekakvim parlamentima i sve to vrijeme, otisao ili ne otisao na sjednicu, kupi 5 6 7 8 hiljada mjesecno (plus milion drugih privilegija)? Pa mene da neko ponudi, 100x bih prije izabrao ono sto je on bio, nego da budem Bakir kojem ce svako prvo opsovati majku, kcerku, zenu i koji je uvijek prvi na udaru za bilo sta negativno sto se desi u drzavi, raspravljati s Dodikom i njemu slicnim. Primanja su tu u 5 deka.
Za mene je Becirovic bezveze lik, klasicni populista koji se ni najmanje ne razlikuje od onih koji su unistili (i unistavaju) ovu drzavu 30 godina.
Bukvalno se nema za koga glasati. Mozda Komsic i ostalo nevazeci napraviti.
Za mene je Becirovic bezveze lik, klasicni populista koji se ni najmanje ne razlikuje od onih koji su unistili (i unistavaju) ovu drzavu 30 godina.
Bukvalno se nema za koga glasati. Mozda Komsic i ostalo nevazeci napraviti.
- kontrasviju
- Kontakt:
Ima se za koga glasati. Glasaj za promjenu. Glasaj da ne gledamo iste face u Predsjedništvu i u Vijeću ministara. Daj im bar jedan čitav mandat na državnom nivou pa ako budu jednaki ili čak gori, onda furaj priču kako su svi isti.
Ta priča nema se za koga glasati i drži koaliciju SDA-HDZ-SNSD na vlasti 30 godina.
Ta priča nema se za koga glasati i drži koaliciju SDA-HDZ-SNSD na vlasti 30 godina.
1921
Koliko je uopste u zadnjih 30 godina van ove trojke bilo stranaka na vlasti.Ja se sjecam da je SDP nekada davno bio na vlasti,ali tad sam bio ja mislim osnovna skola 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
SDA nikad nije bila opozicija.

SDP jeste uzeo izbore 2010, ali su napravili koaliciju sa SDA.

HDZ nije bio sastavu vlade Federacije 2010-14.
SNSD nije bio u sazivu Vijeca ministara 2014-18 i 2002-2006.
Kako god na nivou Federacije nece se moci izbaciti i SDA i HDZ, a na nivou drzave ce opet biti barem jedna od spomenutih stranaka. I to je u najboljem slucaju.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
De nemoj me **** da su bili u koaliciji i kad je SDP dobio izboremessilla je napisao/la: ↑19 jul 2022, 02:15SDA nikad nije bila opozicija.
SDP jeste uzeo izbore 2010, ali su napravili koaliciju sa SDA.SBiH je isto bila jaka 2006, ali su takodjer bili u koaliciji sa SDA.
HDZ nije bio sastavu vlade Federacije 2010-14.
SNSD nije bio u sazivu Vijeca ministara 2014-18 i 2002-2006.
Kako god na nivou Federacije nece se moci izbaciti i SDA i HDZ, a na nivou drzave ce opet biti barem jedna od spomenutih stranaka. I to je u najboljem slucaju.

Okusi strah, bol, mrznju i barut
Sve je to isto ****. Kad imaju moć, 99% ljudi se isto ponaša. Ko se kreće u elitnim krugovima, ima blaga poznanstva sa takvim ljudima, zna da se svi oni vode parolom "Pola meni, pola meni". Čast izuzecima, mada ja ih mogu nabrojati na prste jedne ruke od ljudi koje znam.
Situacija neće biti bolja ni za 50 godina, sve dok u predsjedništvu i u ministarstvima sjede ljudi koji i ne priznaju državu kojom upravljaju.
Situacija neće biti bolja ni za 50 godina, sve dok u predsjedništvu i u ministarstvima sjede ljudi koji i ne priznaju državu kojom upravljaju.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
HDZ se moze izbaciti iz vlasti ako se izbaci iz Doma Naroda FBiH, tj ako ne budu imali dovoljan broj delegata. Sanse da se izbace itekako postoje ako im se uzmu delegati u Srednjebosanskom i Zeničko-dobojskom kantonu i zato oni kmeče za IZ a ne zbog clana predsjednistva koji je maltene protokolarna funkcija (msm nije imas ovlasti nad vojskom ili slanjem ambasadora ali opet)... kad ih se izbaci iz vecine hrvatske komponente u DN FBIH izbacio si ih iz državnog DN jer se tamo delegati biraju iz federalnog DNBiH koji se popunjava iz kantonalnih skupstina i zato su SBK I ZDK ključ ovih izbora... sve probosanske stranke u ovim kantonima mogu svoje liste napuniti Hrvatima i tako HDZ onemoguciti totalno s obzirom na broj koliko ih zivi u BiH samo ako ovo pametno odrade da guraju najjace hrvatske kandidate na svojim listama a ne da rasipaju glasove na milion ljudi...
Bez SDA je teško napraviti vlast isto zbog Domova naroda gdje oni uzimaju uvijek većinu bosnjackih delegata u miješanim kantonima, kantonima sa hrvatskom vecinom i ovim kantonima poput bpk, tuzlanskog, zdk koji su njima bas lojalni i naklonjeni... istina sad je tu NIP koji je napravio jaku inzinjeriju i infrastrukturu na nivou FBiH (recimo Novi Travnik ili Srebrenik gdje su jaci od SDA) ali nemaju jos uvijek toliko jake kandidate osim ovih u Sarajevu koji su im presli iz SDA poput Zvizdica ili Čampare da pobijede SDA... biće ovo jos jedni izbori gdje će SDA participirati u vlasti i na drzavnom, a i na Federalnom nivou (a tipujem da Bakir gubi iako je i Denis B. obicna slina od politicara koji se tu vrti 20 godina a vrhunac rada su mu saopstenja i protestna pisma)...
Bez SDA je teško napraviti vlast isto zbog Domova naroda gdje oni uzimaju uvijek većinu bosnjackih delegata u miješanim kantonima, kantonima sa hrvatskom vecinom i ovim kantonima poput bpk, tuzlanskog, zdk koji su njima bas lojalni i naklonjeni... istina sad je tu NIP koji je napravio jaku inzinjeriju i infrastrukturu na nivou FBiH (recimo Novi Travnik ili Srebrenik gdje su jaci od SDA) ali nemaju jos uvijek toliko jake kandidate osim ovih u Sarajevu koji su im presli iz SDA poput Zvizdica ili Čampare da pobijede SDA... biće ovo jos jedni izbori gdje će SDA participirati u vlasti i na drzavnom, a i na Federalnom nivou (a tipujem da Bakir gubi iako je i Denis B. obicna slina od politicara koji se tu vrti 20 godina a vrhunac rada su mu saopstenja i protestna pisma)...
molim vas, bez poltike na temi.
hvala
hvala
- ASD
- Kontakt:
Odem da kupim svesku veliku debelu 3.5 marke.
Prije pola godine bilo 2.5 marke.
Kojom logikom je ovo poskupilo za marku?
Jel to drvo postalo skuplje zbog rata u Ukrajini?
Prije pola godine bilo 2.5 marke.
Kojom logikom je ovo poskupilo za marku?
Jel to drvo postalo skuplje zbog rata u Ukrajini?
Cim gorivo poskupi to vuče sve ostalo. Poskupio je život tim radnicima, vlasnicima, struja u proizvodnji itd., ne znam čemu čuđenje.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- ASD
- Kontakt:
Naravno da jeste. Ali gorivo nije poskupilo u ovom procentu da povećavaš za marku. Pola marke je ok.
Mislim. Mene to ne dotiče, jer ja kupujem sveske relativno rijetko. Oni koji imaju djecu u školi će to osjetiti.
-
- Kontakt:
Ma de vještački proizvedena kriza u velikom omjeru. Cijene ne bi trebale biti ni blizu tome. Kad treba poskupit šta prvi su, a kad treba pojeftiniti onda bude ona priča imamo stare zalihe. To pumpadžije najviše rade. Cijena po barelu pala a cijene goriva iste.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Sta ce ti sveskaASD je napisao/la: ↑19 jul 2022, 12:19Naravno da jeste. Ali gorivo nije poskupilo u ovom procentu da povećavaš za marku. Pola marke je ok.
Mislim. Mene to ne dotiče, jer ja kupujem sveske relativno rijetko. Oni koji imaju djecu u školi će to osjetiti.

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- ASD
- Kontakt:
Ova je bila za skautinga igrača. Zadnjih desetak sezona sam bilježio u sveske. Neke sam bacio.StevieG8 je napisao/la: ↑19 jul 2022, 12:46Sta ce ti sveska![]()
Kakvog skautinga, koga cega

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Nije gorivo samo poskupilo vec sve živo. Mislim sad raspravljati da li treba za pola ili marku, ne znam stvarno. Mnogi se žale na poskupljenje stvari koje kao veze nemaju s krizom ali zaborave da je tim ljudima poskupilo da napune frižider, dodju do posla ili popiju kafu. Skoro mi prijatelj priča kao naljutio se na ženu od koje kupuje sir jer je poskupila, kao sta njoj ima biti skuplje. A žena dok dodje do te pijace potroši puno više nego prije.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- BosniaBoston
- Kontakt:
Zato je najbolje biti poduzetnik, kad ostali dignu cijene digneš i ti i mirna Bosna. Nažalost nije ni to za svakoga
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.