Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Poraz od Latvije (nije iskljuceno), nas onda spaja sa Litvanijom (ako ostanu na trecem mjestu) i odmah nas dovodi u nezgodnu situaciju...ako kojim slucajem prodjemo, onda nas ceka Spanija i mislim da je tu kraj....qko pobjedimo Latviju, onda su vece sanse protiv Slovenije da upadnemo medju 8.....onda su nam potencijalni protivnici Srbija, Rusija, Crna Gora, Italija.....samo da je uci medju 8 (vise od toga ne ocekujem), a ulazak medju 5 i Svjetsko iduce godine premija....
Ne mislim da se sa ovog prvenstva ide na svjetsko... Mislim da je to 2018.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Sad se pobjeda protiv Latvije namece ko imperativ, sanse da Litvanija bude cetvrta su manje od 1 posto, cak i da izgube zadnji mec, bice na 4. poziciji samo ako Slovenija dobije Finsku u intervalu 17 21 poena razlike.
S druge strane iako Litvanije dobije Grcku imaju dobru sansu da zavrse na poziciji tri jer bi trebalo ocekivati da i Finska dobije Sloveniju, a onda u omjeru od tri reprezentacije Litvanija nije u najboljoj poziciji zbog onih -20 protiv FInske. Daleko su najozbiljnija ekipa u ovoj grupi i svakako ih treba izbjeci.
U17 i U19 se odrzavaju svake dvije godine, prosle bilo u17, ove u19, sljedece opet u17.
S druge strane iako Litvanije dobije Grcku imaju dobru sansu da zavrse na poziciji tri jer bi trebalo ocekivati da i Finska dobije Sloveniju, a onda u omjeru od tri reprezentacije Litvanija nije u najboljoj poziciji zbog onih -20 protiv FInske. Daleko su najozbiljnija ekipa u ovoj grupi i svakako ih treba izbjeci.
U17 i U19 se odrzavaju svake dvije godine, prosle bilo u17, ove u19, sljedece opet u17.
Nema svjetskog iduce godine za ovu generaciju.djonla je napisao/la:Poraz od Latvije (nije iskljuceno), nas onda spaja sa Litvanijom (ako ostanu na trecem mjestu) i odmah nas dovodi u nezgodnu situaciju...ako kojim slucajem prodjemo, onda nas ceka Spanija i mislim da je tu kraj....qko pobjedimo Latviju, onda su vece sanse protiv Slovenije da upadnemo medju 8.....onda su nam potencijalni protivnici Srbija, Rusija, Crna Gora, Italija.....samo da je uci medju 8 (vise od toga ne ocekujem), a ulazak medju 5 i Svjetsko iduce godine premija....
Sto se tice utakmice, ja sam zadovoljan sve dok se pobjedjuje.

Sikiras je danas bio osjetno bolji, ali je s njim najveci problem sto Dzidic jos nije 'izmislio' nijednu akciju za njega. On nije toliko dobar suter da onaj pnp cesto urodi plodom, ali je sasvim pristojan i to bas zbog toga ne treba toliko cesto forsirati. Isto tako, konstantno davanje lopte njemu kad je na perimetru je samoubistvo. Mora se naci par akcija da se momku ili ocisti strana da igra 1na1 licem (da mu recimo Cerkez pravi blok), ili da mu se spusti lopta na niski post na stranu koja mu vise odgovara (danas je to samo jednom upalilo), a ne da se zabija dolje medju protivnicke igrace kad krene po ceonoj liniji (tako ne moze izvuci ni kos, ni faul).
@rokoko, ti imas iskustva s moderacijom, apeluj tamo. Nije uredu da me kopiraju.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
jeble vas kalkulacije i kombinacije. ha bio prvi, ha zadnji u grupi, igras 1/8 finala. ako izgubis boris se za opstanak, ako pobijedis imas sansu da trasiras sebi put za medalju. gledati jel bolje udariti na ovog il na onog postaje degutantno i klasicno ono nase luzerski. zaboli me na koga ce udariti, jer imaju muda da svakog dobiju. evo ove 2 utakmice smo dobili na iskustvo ranijih teskih utakmica i kontinuiteta igara. gledam ih protiv francuza, hladni ko spriceri privode tekmu kraju, gledam danas i isti scenarij protiv slovaka. kako gledate na ove pobjede? gledate kao na nesto to im je postalo rutina. to je zato jer ne kalkulisu i nemaju mentalitet luzera koji nas krasi godinama. do ove generacije mi smo bili u poziciji slovaka, eto malo nam falilo, nismo imali srece, sreca nam okrenula ledja, samo da je jedna usla, da onaj ne izgubi loptu, da sudija ne svira faul, da samo jedno bacanje pogodili...itd....itd.... eh sta smo takvih utakmica odigrali na eurobasketu od markovica do teletovica. i nikako da dodjemo tobe i skontamo, momci igraju, mogu svakog dobiti i svaka utakmica je kao finale. zato i imaju uspjeha i pobjedjuju, jer ne kalkulisu, ne razmisljaju unaprijed, nego uzivaju i igraju od utakmice do utakmice. nisu optereceni i zatrovani luzerskim mentalitetom nase kolektivne svijesti, srecom.
Slazem se s vecinom napisanog. Bas jucer i danas ja razmisljam kako smo obje ove utakmice nevjerovatno rutinski odradili. Bez ikakve nervoze, pritiska, srljanja u zavrsnicama. Nesto sto haman ne krasi nijednu selekciju nasih reprezentacija, u bilo kojem sportu. Iz tog razloga su me i cudili pojedini postovi ovdje, kao nadigli se pojedinci, pominjali se primjeri Nurkica i slicno. Medjutim, kada su kalkulacije u pitanju, proslogodisnje OI (turnir kosarke) su primjer kako i najvece svjetske itekako kalkulisu kako bi dobili (za njih) najpovoljnijeg protivnika.hz1987 je napisao/la:jeble vas kalkulacije i kombinacije. ha bio prvi, ha zadnji u grupi, igras 1/8 finala. ako izgubis boris se za opstanak, ako pobijedis imas sansu da trasiras sebi put za medalju. gledati jel bolje udariti na ovog il na onog postaje degutantno i klasicno ono nase luzerski. zaboli me na koga ce udariti, jer imaju muda da svakog dobiju. evo ove 2 utakmice smo dobili na iskustvo ranijih teskih utakmica i kontinuiteta igara. gledam ih protiv francuza, hladni ko spriceri privode tekmu kraju, gledam danas i isti scenarij protiv slovaka. kako gledate na ove pobjede? gledate kao na nesto to im je postalo rutina. to je zato jer ne kalkulisu i nemaju mentalitet luzera koji nas krasi godinama. do ove generacije mi smo bili u poziciji slovaka, eto malo nam falilo, nismo imali srece, sreca nam okrenula ledja, samo da je jedna usla, da onaj ne izgubi loptu, da sudija ne svira faul, da samo jedno bacanje pogodili...itd....itd.... eh sta smo takvih utakmica odigrali na eurobasketu od markovica do teletovica. i nikako da dodjemo tobe i skontamo, momci igraju, mogu svakog dobiti i svaka utakmica je kao finale. zato i imaju uspjeha i pobjedjuju, jer ne kalkulisu, ne razmisljaju unaprijed, nego uzivaju i igraju od utakmice do utakmice. nisu optereceni i zatrovani luzerskim mentalitetom nase kolektivne svijesti, srecom.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Otkad znam za sebe Spanija u kosarci, i Francuska u rukometu - nestvarne evropske generacije, ali doktori za kalkulisanje kroz grupne fazu. Valjda zato sto su luzeri.
Nedavno bilo u20
http://www.fiba.com/europe/u20/2017/1707/Italy-Slovenia - mec grupne faze, bolje bilo izgubiti - laksi protivnik u nastavku turnira.
Nastavak turnira mec za opstanak http://www.fiba.com/europe/u20/2017/2307/Slovenia-Italy Ali sta ce zabari luzerska nacija.
Zabari su i na u19 kroz grupnu fazu uzas, kasnije stigli do finala.
Ako neko kalkulise to su ove vece ekipe, jer pametno rezonuju da je do trofeja lakse doci ako imas 1 ili 2 teza meca, nego li 2 ili 3. Ali sta oni znaju. 

Nedavno bilo u20
http://www.fiba.com/europe/u20/2017/1707/Italy-Slovenia - mec grupne faze, bolje bilo izgubiti - laksi protivnik u nastavku turnira.
Nastavak turnira mec za opstanak http://www.fiba.com/europe/u20/2017/2307/Slovenia-Italy Ali sta ce zabari luzerska nacija.

Zabari su i na u19 kroz grupnu fazu uzas, kasnije stigli do finala.

Oprostite ako je već postavljeno ovo pitanje - ali zašto nemamo U20 tim? Zar ne bi to sad upravo bila ona koja je izborila 4. mjesto na U18 2015?
Bi, ali je veliko pitanje ko bi se od tih odazvao, s obzirom da su prosle godine bili jaki izgovori. Po pricama ovih iz Saveza, nema se para za tu selekciju, a vjerujem da je cinjenica igranja B divizije jos vise tome doprinijela. Prosle godine smo se realno trebali vratiti u najjaci rang, ali nije sala biti Senad Muminovic.Vucevich je napisao/la:Oprostite ako je već postavljeno ovo pitanje - ali zašto nemamo U20 tim? Zar ne bi to sad upravo bila ona koja je izborila 4. mjesto na U18 2015?

hz1987 je napisao/la:jeble vas kalkulacije i kombinacije. ha bio prvi, ha zadnji u grupi, igras 1/8 finala. ako izgubis boris se za opstanak, ako pobijedis imas sansu da trasiras sebi put za medalju. gledati jel bolje udariti na ovog il na onog postaje degutantno i klasicno ono nase luzerski. zaboli me na koga ce udariti, jer imaju muda da svakog dobiju. evo ove 2 utakmice smo dobili na iskustvo ranijih teskih utakmica i kontinuiteta igara. gledam ih protiv francuza, hladni ko spriceri privode tekmu kraju, gledam danas i isti scenarij protiv slovaka. kako gledate na ove pobjede? gledate kao na nesto to im je postalo rutina. to je zato jer ne kalkulisu i nemaju mentalitet luzera koji nas krasi godinama. do ove generacije mi smo bili u poziciji slovaka, eto malo nam falilo, nismo imali srece, sreca nam okrenula ledja, samo da je jedna usla, da onaj ne izgubi loptu, da sudija ne svira faul, da samo jedno bacanje pogodili...itd....itd.... eh sta smo takvih utakmica odigrali na eurobasketu od markovica do teletovica. i nikako da dodjemo tobe i skontamo, momci igraju, mogu svakog dobiti i svaka utakmica je kao finale. zato i imaju uspjeha i pobjedjuju, jer ne kalkulisu, ne razmisljaju unaprijed, nego uzivaju i igraju od utakmice do utakmice. nisu optereceni i zatrovani luzerskim mentalitetom nase kolektivne svijesti, srecom.
Izvini prijatelju, upravu si.....nisam trebao pisati moguce protivnike i moje neko predvidjanje
Gledajuci ove dvije utakmice na prvenstvu, u vise navrata sam se zapitao je li moguce da na klupi, kao jedan od trenera, sjedi Dino Repesa. Koliko mi je to bilo nemoguce, smetnuo sam i bio uvjeren da to nije on. Kad, ispostavi se da jeste, i to prvi pomocnik Dzidicu. Kod nas je izgleda bitnije gurati babine sinove, ljude kojima je 100 puta Hrvatska bliza od ove zemlje, nego neke vrijedne momke, trenere koji se bore, trude da nesto postignu na tom polju. Zar se nije mogao naci jedan perspektivan mlad covjek iz nasih liga? 

Trebas zadovoljiti sveto trojstvo u BIH.Federer17 je napisao/la:Gledajuci ove dvije utakmice na prvenstvu, u vise navrata sam se zapitao je li moguce da na klupi, kao jedan od trenera, sjedi Dino Repesa. Koliko mi je to bilo nemoguce, smetnuo sam i bio uvjeren da to nije on. Kad, ispostavi se da jeste, i to prvi pomocnik Dzidicu. Kod nas je izgleda bitnije gurati babine sinove, ljude kojima je 100 puta Hrvatska bliza od ove zemlje, nego neke vrijedne momke, trenere koji se bore, trude da nesto postignu na tom polju. Zar se nije mogao naci jedan perspektivan mlad covjek iz nasih liga?
Sta se cudis, ipak smo za trenera imali Damira MulaOmeraFederer17 je napisao/la:Gledajuci ove dvije utakmice na prvenstvu, u vise navrata sam se zapitao je li moguce da na klupi, kao jedan od trenera, sjedi Dino Repesa. Koliko mi je to bilo nemoguce, smetnuo sam i bio uvjeren da to nije on. Kad, ispostavi se da jeste, i to prvi pomocnik Dzidicu. Kod nas je izgleda bitnije gurati babine sinove, ljude kojima je 100 puta Hrvatska bliza od ove zemlje, nego neke vrijedne momke, trenere koji se bore, trude da nesto postignu na tom polju. Zar se nije mogao naci jedan perspektivan mlad covjek iz nasih liga?

i opet još jedan totalni neznalicaFederer17 je napisao/la:Gledajuci ove dvije utakmice na prvenstvu, u vise navrata sam se zapitao je li moguce da na klupi, kao jedan od trenera, sjedi Dino Repesa. Koliko mi je to bilo nemoguce, smetnuo sam i bio uvjeren da to nije on. Kad, ispostavi se da jeste, i to prvi pomocnik Dzidicu. Kod nas je izgleda bitnije gurati babine sinove, ljude kojima je 100 puta Hrvatska bliza od ove zemlje, nego neke vrijedne momke, trenere koji se bore, trude da nesto postignu na tom polju. Zar se nije mogao naci jedan perspektivan mlad covjek iz nasih liga?
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Imam neki los predosjecaj u vezi ovog danasnjeg meca, valjda me momci razuvjere. Idemo Njegose na 20+! 

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: RE: Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka
Imam osjećaj da će Njegoš bas i ici na 20+ danas.kobe24 je napisao/la:Imam neki los predosjecaj u vezi ovog danasnjeg meca, valjda me momci razuvjere. Idemo Njegose na 20+!
Što se tiče tekme, mislim da smo kvalitetnija ekipa i da uzimamo ovo.
Adzic u petorci, sviđa mi se kako ovaj trener traži idealnu postavu, a ne kao neki kod kojih se zna prije na mjesec kakva će petorka biti. To daje veću motivaciju igračima.
Tek sad vidim da je Camparu na klupi ostavio :/
Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1
-
- Kontakt:
Janković je katastrofa ne znam sta vidite u njemu
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Ne moze se nasa cijela igra samo svodit na dodaj Campari, bice dobro ako izborimo opstanak kako igramo.