FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Šta je, tu je. Nije ni velika sramota izgubiti sa ovakvom ekipom protiv Borca u Banjaluci. Valjda ćemo dobiti Veleža a protiv malenih zapeti pa šta bude. Kad bi dobili te dvije utakmice mislim da bi evropa bila izvjesna u suprotnom...
on ima dva iskusna, klasna igrača u veznom redu i napadu više i to je to. bajić će vjerovatno napraviti karijeru o kojoj stokić može sanjati, ali danas stokić izmisli gol koji bajić ne može. mali amir isto, da je odmah ćušnuo loptu mogao je izjednačiti, ali danas vladan grujić pravi razliku.bluesaa je napisao/la:hasanovicu jesi nas, al ucini nam uslugu i trazi ispisnicu. ovo je scenario na koji moramo bit spremni, borac nam je pokazao danas kako igra iskusna ekipa, a to je ono cega nam najvise fali. adzem je malu gresku napravio s izmjenama, al sta da se radi kad svakako nema koga ubaciti. idemo dalje VTŽ
mogli smo i mi na dug dovesti još jednog-dva takva igrača, ali dugoročno bi izgubili djecu, do titule opet ne bi mogli, a borac sigurno na kraju neće biti bolje plasiran od nas. a čak i da bude ne može dobiti licencu za evropu zbog takvog sistema dovođenja igrača.
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Da imaš Pepea i Terija nazad i ne znam kakav ostatak odbrane ne bi ti puno pomoglo kad ostali igrači (prije svega vezni) ne čuvaju nikog. Ovo Ado mora rješiti jer ovo kod Amara nije moglo proći. Moglo bi jednu utakmicu, a onda bi nastao šou. Amar je znao Zebu izvaditi nakon 25 minuta (čini mi se protiv Veleža) zbog zaje.ban.cije i nezalaganja. Amar i sa ovom ekipom garantujem ne bi još imao poraza u ligi. Dječije golove ne bi primali sigurno.
- Neandertalac
- Kontakt:
Da se citiram , i jos dodam kako je Hasanovic nas daleko najlosiji igrac kojeg sam gledao na poziciji DM . Ovde jos treba naglasiti Adzemovu indolentnost prema situaciji kada protivnik pravi pritisak , Znaci 10 utakmica u kojoj nisam primjetio da trener odradi izmjenu , ili rokadu koja ce taj pritisak zaustaviti ...Neandertalac je napisao/la:Meni zabrinjavajuce djeluje nasa posljednja linija , i svaki put ocekujem da vidim napredak , a oni me svaku utakmicu istraumiraju , iznerviraju , ubiju njimet u meni . Jedina svijetla tacka zadnje linije je Kvesina strana , vec iskusan i afirmisan igrac sa , za nase uslove extra kvalitetama . Dalje , Kosoric i Bogdanovic , onako tanko i njezno mi djeluju , kao dva fensi stopera , skroz fini bez imalo agresivnosti fizicke dominacije , pa covjek ocekuje da igraju mozgom , da su brzi a oni bas tu najtanji . Pa imas Zeljkovica koji je jak , a pametan ko" ovaj moj sa profilne . Zakljucak , koliko se god to nekome ne svidjalo je da su strasno loseg kvaliteta , i hajde ti sada uigraj zadnju liniju igracima koji ne ulijevaju sigurnost ni sebi , ni gledaocima ni ostatku tima . Bar da jedan stoperski par igra citavo vrijeme , pa bi se kao nesto i upoznali , potrefe te kartoni i povrede i prisile na promjene . Njima u korist ne ide ni pozicija DM , gdje takodje nemamo neko extra rjesenje , i tu ima dosta propuha sto se vidi iz utakmice u utakmicu , i sto protivnici iskoristavaju praveci veliki broj sansi i sa malo agresovnosti na nasoj polovini , dovedu ekipu u poziciju da se panicno i dezorjentisano brani , i to su trenutci kada stvarno izgledamo ocajno . Dalje , ovo nas kosta i u pritisku prema naprijed kada je protivnik u posjedu lopte , gdje smo jednostavno nemocni da napravimo neki ozbiljan pritisak iz vec navedenih razloga . Sta uciniti , nemam pojma , mozemo razgovarati , ali nadam se da ovi pametniji i strucniji od nas na forumu , vide sve ovo i rade na sto brzem eliminisanju ovih nedostataka ....pile87 je napisao/la:Jedno je sigurno iz ovakvih utakmica se moze mnogo vise izvuci pouka nego iz utakmice u kojoj si slavio 1-0.Drugo i ne manje tacno je ono sto je Adzem rekao prije tekme da ne mozemo nikoga pobjediti sa pola snage, ispostavilo se da je tako i ekipa se dodatno potrosila umjesto da lagano privedemo utakmicu kraju.U svakom slucaju cudna jako cudna utakmica.Moje misljenje je da je odbrana jako, jako losa iz jednog razloga nije ne uigranost nego stoperski par koji moze igrati zajedno Kosoric je dobar igrac ali mi izgleda da nema s kim! Boganovic se gubi a Zeljkovic je totalno dekocentrisan i pored toga mi izgleda da oni jednostavno ne mogu igrati u paru.Dobri stoperi vjeruju jedan drugom jer jednostavno stvore takav odnos kod nas Kosoric cisti lopte izpred Zeljkovica jer je proslu tekmu pokusao graditi loptu i tako dobismo gol i jos mora stvari uglavnom ova ekipa sa stoperom kako Bog zapovjeda i zadnjim veznim kandidat za titulu.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
da svi kidišu k'o nedo primili bi upola manje golova, bez obzira na sav nekvalitet.
Tvrda utakmica,moglo se desit da mi zabijemo tu jednu frljoku i pobjedimo,ali nismo. JEDINO STO ME BOLI JE TO DA NASI IGRACI NE SMIJU U DUEL ILI MLAKO UDJU.. Daj Turkovica na zadnjeg veznog.Mulalica u strucni stab,i jednog Dinu Muharemovica pa da vidis straha protivnika..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
Hordekatedrala
- Kontakt:
Realno Željezničar ima odličan broj bodova na kontu s obzirom na ekipu kakvu posjeduje, i uz jednog ili dva prava igrača na zimu će sigurno izboriti igranje u Evropi.
Možda se moglo uključiti u borbu za titulu da ste danas ostavrili trijumf, ali mislim da vam fali širine i kvaliteta s' klupe da bi se moglo rotirati dovoljno.
Možda se moglo uključiti u borbu za titulu da ste danas ostavrili trijumf, ali mislim da vam fali širine i kvaliteta s' klupe da bi se moglo rotirati dovoljno.
ChWilla je napisao/la:da svi kidišu k'o nedo primili bi upola manje golova, bez obzira na sav nekvalitet.
Ovu tekmu je izgubio Adzem previse je povukao ekipu u drugom poluvremenu ali boze moj uzeti veleza i ja zadovoljan
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
mnogo glup poraz, i to adzemov, zbog izmjena...
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
ma saldo je s obzirom na sve objektivne okolnosti i više nego okej. boli ovaj poraz koji se nije trebao desiti, boli što nismo uzeli tri boda u foči, ali ako ćemo realno i barem dvije pobjede se baš i nisu trebale desiti po igri. osjećaj je da je falilo jako, jako malo da imamo još jedno tri boda više.
ne znam je li tako dogovoreno kod vas da je lopta privatno vlasnistvo nede turkovica??? ne dodaje nikome, vareu i bajica u par navrata nije ispostovvao u dobrim situacijama?!
-
staaarinavijac
- Kontakt:
" Amar i sa ovom ekipom garantujem ne bi još imao poraza u ligi... "
vjerovatno i ne bi . al' u ovako gutavoj situaciji on samo gleda sa strane kako se Adžem uči sa podmlađenim sastavom ...za klub renomea kakav je Željo ipak je to malo previše ...
Mogao je Amar recimo da vodi tim bar pola sezone , dok se svi igrači upoznaju , a Adžem da mu asistira i uči od njega ... to ne bi ništa koštalo klub a i navijači bi sačuvali više zdravlja ...
jasno je da neki forumaši dobro vide gdje škripi i da se te neke greške mogu popraviti , ali stručni štab teško da haje za dobronamjerne kritike i savjete ...
vjerovatno i ne bi . al' u ovako gutavoj situaciji on samo gleda sa strane kako se Adžem uči sa podmlađenim sastavom ...za klub renomea kakav je Željo ipak je to malo previše ...
Mogao je Amar recimo da vodi tim bar pola sezone , dok se svi igrači upoznaju , a Adžem da mu asistira i uči od njega ... to ne bi ništa koštalo klub a i navijači bi sačuvali više zdravlja ...
jasno je da neki forumaši dobro vide gdje škripi i da se te neke greške mogu popraviti , ali stručni štab teško da haje za dobronamjerne kritike i savjete ...
da je Amar vodio da je para da je usla frljoka da je kita.nema da je nego sto nije to je pitanje.Ovo bodova sto uzezmo ce nam valjat svjesni toga nismo kolko jer iduca protiv Veleza ce sve rec.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
sto se tice ekipe colic me pozitivno iznenadio jer sam mislio da ce tu skripiti no super je odigrao (osim centarsuteva
), tomic izgleda tromo, no dosta je bio koristan i naprijed i nazad.. nedo
kako se momak bori, gine ! odlicno prima loptu, zagradjuje i razigrava. svaka cast
varea je bio losiji nesto danas no opet ne mozes izvesti takvog igraca i ubaciti nuspahica i izvesti bajica i uvesti malog amira... adzeme adzeme
varea je bio losiji nesto danas no opet ne mozes izvesti takvog igraca i ubaciti nuspahica i izvesti bajica i uvesti malog amira... adzeme adzeme
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Nisi me razumio, htio sam da kažem da se i sa ovim igračima može dosta, ali treba znati. Evo ovaj Borac je bez veze ekipa i nije bolji od nas i sa boljom postavkom ovo se ne smije izgubiti. To i jeste umijeće, a ne imati ekipu koja je toliko kvalitetna pa onda joj i ne treba trener protiv onakve smješne ekipe Borca.Alipasino je napisao/la:da je Amar vodio da je para da je usla frljoka da je kita.nema da je nego sto nije to je pitanje.Ovo bodova sto uzezmo ce nam valjat svjesni toga nismo kolko jer iduca protiv Veleza ce sve rec.
-
RiverPlate
- Kontakt:
Jel vas sramota odmah pljuvati Adžema? Kakav osim sa ovom ekipom, bio bi u sredini tabele, jer bi igrao onu dosadnu taktiku sa jednim napadačem. Pauza će dobro doći da se konsolidujemo, valjda i Asanović potpiše pa da zaigra.
Hasanović najgori dmf u ligi realno, nije normlan, liku fali pola mozga u glavi. Idemo dalje dobiti Veleža da ostanemo u utrci za Evropu, jer smo se od Kupa 90 posto oprostili.
Hasanović najgori dmf u ligi realno, nije normlan, liku fali pola mozga u glavi. Idemo dalje dobiti Veleža da ostanemo u utrci za Evropu, jer smo se od Kupa 90 posto oprostili.
Grbavica naš je Hram!!!
a realno izmjene su malo čudne. kakav je da je u ovoj ekipi ne možeš vaditi vareu u onoj situaciji, jer je on jedini od kojeg možeš očekivati potez kao što je onaj stokićev. a naročito pored onakvog hasanovića. bajić jeste trebao izaći, a amir je trebao umjesto enisa ili hasanovića.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
ps. onaj subic je dobar igrac, valjao bi nam pravo
ps. onaj subic je dobar igrac, valjao bi nam pravo
Zadnja izmjena: fedeltafrotta, dana/u 05 okt 2014, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
- bistrikboy
- Kontakt:
Svaki put isti poraz u BL,nikad nas ne nadigraju pretjerano ali dobiju,znaci unaprijed znam kakva nas tekma ceka.U prvom smo dobro izgledali u drugom se bezveze povukli,iskreno i mi i oni isti nivo,lopta kruzi okolo ali ni Borac a ni mi nemamo igraca da loptu podvali solidnim napadacima.
Adzemove izmjene danas lose iskreno,Ubaciti Hadziahmetovica ravno sampubistvu,Varea-u je mogao vec na poluvremenu ostaviti u svlacionici.Generalno Nedo u prvom sjajan kasnije los,Bajic i Varea tanki,Tomic kao i do sada k'o muha bez glave,puno zuji malo meda daje.Najslabiji Hasanovic koji moze vise i to je znao i pokazati ali je trenutno faktor koji unosi dodatnu nesigurnost u ionako slabasnu odbranu.Kosoric danas za promjenu među boljima.
Sada pauza pa onda stvarno teska zavsrnica polusezone.Velez,Sarajevo i Celik kuci,Obarska i Travnik u gostima,yebeno.10 bodova bi bilo ravno uspjehu!
Idemo dalje,mozemo bolje...
Adzemove izmjene danas lose iskreno,Ubaciti Hadziahmetovica ravno sampubistvu,Varea-u je mogao vec na poluvremenu ostaviti u svlacionici.Generalno Nedo u prvom sjajan kasnije los,Bajic i Varea tanki,Tomic kao i do sada k'o muha bez glave,puno zuji malo meda daje.Najslabiji Hasanovic koji moze vise i to je znao i pokazati ali je trenutno faktor koji unosi dodatnu nesigurnost u ionako slabasnu odbranu.Kosoric danas za promjenu među boljima.
Sada pauza pa onda stvarno teska zavsrnica polusezone.Velez,Sarajevo i Celik kuci,Obarska i Travnik u gostima,yebeno.10 bodova bi bilo ravno uspjehu!
Idemo dalje,mozemo bolje...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.