invincible1921 je napisao/la:Nakon svega procitanog vidim da vecina vidi poentu. Kakvi ba igraci finske, sa malo vise zalaganje i bogdu kreacije u napadu ovo je 1 3 za nas. Trebalo ih je samo malo vise razvuc i to bi bilo to.
Zasto je zalagnje bilo lose i sto smo amaterski primali golove u to ne bih ulazio. Sto se tice kreacije i taktike prosinecki totalno zakazo. Ne mozes izvest u veznoj tri igraca koji jedino znaju udarit i dodat nazad.
Nakon svega nema razloga ni za neki ocaj. Jbg mozemk se mi lagati, ali evk realno ja ne vidim sad nekog igraca ili neku mega promjenu u formaciji koja bi donijela bum.
Lihtenstajn 6
Armenija 3
Finska 3
Sa ova 4 sto imamo to je 16. Uzmimo u obzir da cemo obje izgubit od italije bod u grckoj bice dovoljan za plasman.
Po meni je veca steta utakmica u zenici nego li juce. Stvarno su grci odron repka ako im pristupis kako treba. Nabise ih juce talijani ko amatere. Mogli su jm jos jedno 3 dat, a oni ni zaprijetili nisu.
Suma sumarum imamo i dalje sveu svojim rukama. Ako ne mozemo dobit LIH 2x, ARM 2X i FIN makar jednom ne treba ni da idemo.
Finci su po meni smiješna reprezentacija, da jučer Šunjić nije ispao k'o zadnji amater upitno je da li bi nas dobili, a bili smo stvarno teški odron. Nakon prvog gola su nam sve linije popucale i to mi je možda i najnevjerovatnija stvar sa jučerašnje utakmice. Nagledao sam se ja utakmica reprezentacije gdje su nam igrači bili nemotivisani, gdje nismo trčali, gdje smo imali pristup lako ćemo, sve što sam jučer vidio nije me iznenadilo, al' nisam mogao vjerovati kako smo izgubili linije nakon pogotka Finske.
Znači mi kao nešto napadamo, kada pređemo na njihovu polovinu čini mi se da se Finci brane sa deset igrača a mi samo vraćamo loptu stoperima, onda u neka doba izgubimo loptu na sredinu i likovi trče kontru 4 na 2, tako smo i primili drugi gol.
Razumio bih ja da smo mi primili prvi gol u 85oj minuti, pa hajde svi krenuli naprijed da pokušamo dati gol, svakako je svejedno ha izgubili 1:0 ha 2:0 al' nisam mogao vjerovati da smo u 60oj minuti onako izgubili linije i taktički izgledali nedisciplinovano, znači odgovorno tvrdim bili smo na nivou Luksemburga ili Lihtenštajna, Finci su nam istrčali bar pet kontri sa viškom igrača u završnici, sad možete zamisliti šta bi nam uradila neka ozbiljnija selekcija.
Pratim ovu reprezentaciju više od deset godina, nemam precizan podatak, al' sam 90% siguran da se nikada nismo uspjeli vratiti kada smo gubili 2:0, mislim da nikada nismo uzeli ni bod u takvoj situaciji. Kada smo gubili 1:0, padaju mi na pamet možda par nekih utakmica koje smo okrenuli (Latvija, Rumunija, Izrael sve u Zenici, Kipar gostovanje, Slovačka gostovanje) i možda još poneka da smo izvukli bod, to je poražavajuća statistika i ona najbolje govori koliko naši igrači nemaju taj pobjednički mentalitet.
A posljedica našeg pristupa je bila statičnost, niko ne trči, niko se ne kreće, niko ne želi koristiti prostor. Za takvu ekipu nema mjesta u ozbiljnom fudbalu, davno je to rekao Ivica Osim još u vrijeme SP-a 2006-te "ko ne može da trči, taj ne može ni da igra".
Da se vratim na Fince, imaju dva ozbiljna igrača, Pukki i Kamara, njihovu odbranu su samo i isključivo naši igrači učinili granitnom jer su bukvalno mogli igrati markiranje na našim igračima u defanzivi kad od naših pičoka niko neće da potrči.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"