FK Rudar Kakanj

Night_Crew_Kakanj
Kontakt:

Re: FK Rudar Kakanj

Post Postao/la Night_Crew_Kakanj » 10 apr 2012, 20:13

Malo je rec nevjerovatno i neistinito al Rudaru je ovo prva utakmica na Vardi da nije uputio ni jedan ozbiljan udarac u okvir gola,osim nekog suta sa 30 metara sto bi Izet reko :? Bracho moja millaaaaa :lol: Mislim smijesno al i zalosno :o Ne omalovazavam Famos Sask Napredak,al mi kad smo igrali Republicku ligu i bili najbolji kandidati za ulazak u Drugu Saveznu ligu bivse nam drzave Famos/Sask su igrali ligu slicnu Opstinskoj,a Sask bio zabranjen klub i sad ti dodju te ekipe i kupe ti bodove ispred nosa... :roll: Nema da se ko uvrijedi - to je realnost i istina

Lista za odstrel : Buza Mirnes,Demir Nedim,Husic Ramiz..postedite nas muka :x :x
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -

Uprave i igraci odlaze i dolaze,ostajemo samo Rudar i Mi

LjumanM95
Kontakt:

Post Postao/la LjumanM95 » 10 apr 2012, 20:23

Drug moj nemoj da se uvrijediš šta, ali Famos je bio u bivšoj državi jedan od najstabilnijih drugoligaša tako da nema potrebe da pišeš nešto da su igrali Opštinsku ligu i slično. ;)
Igrali su čak i razigravanje za Prvu Saveznu ligu protiv Zagreba i tamo bilo 0-0, a utakmica se igrala, pazi sad, pred 50.000 ljudi. :o U uzvratu su izgubili 2-1 i nisu ušli. Ali trebaš znati da je Famos bio klub koji je značio nešto tada u jugoslavenskom fudbalu. ;)
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947

Night_Crew_Kakanj
Kontakt:

Post Postao/la Night_Crew_Kakanj » 12 apr 2012, 13:02

Sinoc u kasnim vecernjim satima u mafijaskom obracunu ubijen jedan od nekadasnji,ali i najbolji vodza navijaca Rudara "Gusara" Enijad Cehajic pod cijem vodstvom Gusari dok je Rudar bio u Premier ligi bili jedni od boljih... :(

Znam da se ovo nebi trebalo pisati ovdje,ali posto je bio nas nekadasnji vodza,moramo da mu se poklonimo bar na ovakav nacin...Rudar u srcu - Gusar do groba :(
Rudar 1920 Kakanj - Vjernost koja traje - Bosna je Svetinja,a svetinju niko ne smije da dira -

Night_Crew_Kakanj
Kontakt:

Post Postao/la Night_Crew_Kakanj » 12 apr 2012, 21:57

LjumanM95 je napisao/la:Drug moj nemoj da se uvrijediš šta, ali Famos je bio u bivšoj državi jedan od najstabilnijih drugoligaša tako da nema potrebe da pišeš nešto da su igrali Opštinsku ligu i slično. ;)
Igrali su čak i razigravanje za Prvu Saveznu ligu protiv Zagreba i tamo bilo 0-0, a utakmica se igrala, pazi sad, pred 50.000 ljudi. :o U uzvratu su izgubili 2-1 i nisu ušli. Ali trebaš znati da je Famos bio klub koji je značio nešto tada u jugoslavenskom fudbalu. ;)

Ali je Rudar znacio punoo visee....Ja znam da je Rudar igrao Drugu Saveznu ligu od 1963 godine,pod vodstvom Miroslava Mehe Brozovica gdje uspijeva odrzati taj status nekoliko sezona sve do nove Reorganizacije kada se Savezna liga smanjuje,a neki klubovi prebacuju u Republicke lige gdje ima vjeciti uspjeh kao i danas (vjeciti drugi) Da bi u Kvalifikacijama 1970/71 za ulaza u Prvu Saveznu ligu Jugoslavije protiv ekipe Bora Rudar ulazi u Prvu Saveznu ligu i ostaje u njoj nazaslost sve do optuzbe nekih igraca NK.Narone iz Metkovica na upravu Rudara oko stimanja neke utakmice kada Rudar vracaju u Drugu Saveznu ligu,a da uspjehom ulaska u tada najjacu ligu Prvu Saveznu nisu odigrali ni jednu utakmicu,a u Drugoj Saveznoj ligi gdje su bili vjeciti drugi kao i danas gdje ostaju do sljedece reorganizacije dosli u Republicku ligu 1988/1989godina,kada Ih prebacuju u Medjurepublicku ligu Jug da bi nakon nekoliko sezona bili prebaceni u Medjurepublicku ligu Zapad......mnoge reorganizacije Liga su Rudara dovele iz zlatne sredine Prve Savezne lige do Medjurepublicke lige Zapad,i mislim da nije fino poredit Rudar i Famos :D
Zadnja izmjena: Night_Crew_Kakanj, dana/u 13 apr 2012, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 13 apr 2012, 10:52

Nek ti je vjecni rahmet dusi Enijade !
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 apr 2012, 19:41

Rudar bez kvarteta u Velikoj Kladuši
Pored ranije ozlijeđenog Admira Kubata, protiv Krajišnika pravo nastupa nemaju kažnjeni Bajro Spahić, Kenan Nemeljaković i Amel Neimarlija

Gubitak dva planirana boda protiv solidne momčadi Famos/SAŠK Napretka, u znatnoj mjeri uticali su na atmosferu u klubu, koja je, inače, bila kao rijetko kada jer su rezultati na startu proljetne sezone bili impresivni i nagovijestili borbu za prvo mjesto.

Razočarenje je tim veće što su pojedini igrači ispoljili nedisciplinu u izvrašavnju zadataka, a pojedinci nepotrebno dobili žute, odnosno crvene kartone i nemaju pravo nastupa protiv Krajišnika. Rudar će u Velikoj Kladuši igrati bez kvarteta u kojem su ozlijeđeni Admir Kubat, Kenana Nemeljakovića i Amela Neimarlije, koji odrađuju žute kartone, te Bajre Spahića koji je u prošlom kolu isključen i čeka ga primjerna kazna.

- Još ne mogu shvatiti kako smo podbacili na utakmici protiv Famos/SAŠK Napretka. Očito, igrači nisu ozbiljno prišli zadacima, podcijenili su protivnika i kazna je uslijedila. Ovo nam se više ne smije desiti, kaže trener Mirnes Buza, koji je predložio posebnu kaznu igračima koji su nepotrebno dobili žute, odnosno crveni karton.

Što se tiče gostovanja u Velikoj Kladuši, trener Buza očekuje da će njegovi izabranici ponoviti igre s gostovanja u Bihaću, Mionici i Mostaru, na kojima su osvojili sedam bodova.

- Krajišnik će sigurno svim silama nastojati doći do bodova spasa. Bit će teško, ali ako moji igrači pruže maksimum i ispune postavljene zadatke, nismo bez šansi, smatra trener Rudara Mirnes Buza, koji je zbog izostanka spomenutog kvarteta primoran na promjene u svim linijama tima.

Izvjesno je da će umjesto Nemeljakovića zaigrati neopravdano zapostavljeni Saša Prkić, a u veznom redu borbeni Dženan Duraković, koji je prošlo kolo pauzirao zbog tri javne opomene, dok će u napadu pored Adisa Čulova šansu dobiti Eldin Murić i najvjerovatnije mladi Mirza Kovač.
#samoRudar #zauvijek

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 13 apr 2012, 19:47

gdje je Mašić kod vas?
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 13 apr 2012, 19:53

jasko_juve je napisao/la:gdje je Mašić kod vas?
Nije kod nas. Od nas je otisao u Srebrenik, al izgleda da ni tamo nije potpisao.
#samoRudar #zauvijek

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 13 apr 2012, 19:54

L' Imperator je napisao/la:
Nije kod nas. Od nas je otisao u Srebrenik, al izgleda da ni tamo nije potpisao.
dobar je ono igrac kako ga se ja sjecam..igrao je u dobrim ekipama prije Kaknja..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 13 apr 2012, 19:56

Mašić nastupa za Mladost Tinju, inače 2. liga FBiH (sjever)
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 15 apr 2012, 20:03

Nakon blijede igre i samo jednog osvojenog boda u Kaknju protiv Famos/SAŠK Napretka, "zeleno-crni" su priredili još jedno razočarenje. Na gostovanju u Velikoj Kladuši doživili uvjerljiv poraz i još više umanjili šanse za naslov prvaka jer je vodeća Gradina umakla šest bodova.

Krajišnik, koji se nalazi u opasnoj zoni za ispadanje, u utakmicu je ušao s većom željom za pobjedom. Domaći su u početku igrali preoštro, ali je internacionalni sudija Elmir Pilav sa dvije javne opomene dao do znanja da neće tolerirati nedozvoljenu igru. U 25. minuti domaći uspijevaju postići prvi pogodak, iskosa sa dvadesetak metara, za koji krivicu snosi odbrana Rudara.

Igrači Rudara imali su veći posjed lopte, u polju su bili bolji, međutim, djelovali su bezopasno. Jedinu priliku imao je Čulov nakon akcije Dure i Gafurovića, te asistencije Kovača.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. "Zeleno-crni" ponovo imaju veći posjed lopte, a domaći djeluju opasnije i efikasnije. Tek kod rezultata 3:0 Murić je bio u povoljnoj prilici, ali baš kao i Čulov, nije bio koncetriran i mreža Krajišnika ostala je netaknuta.

Prema riječima Igora Andrijevića, igrači Rudara djelovali su u grču, bez želje za pobjedom, što posebno zabrinjava.

- Stekao se utisak da su u igru ušli sa željom da igraju 0:0, bez želje za pobjedom. Kod igrača je očit strah od poraza, nisu psihički spremni za ovakve utakmice i to je osnovni razlog teškog poraza. Šteta, jer smo imali vrhunsko suđenje, odličan teren i veliko gostoprimstvo od strane domaćina, što je uistinu rijetkost na prvoligaškim utakmicama, istakao je Andrijević, koji je nije krio svoje nezadovoljstvo odnosom i prikazanom igrom ekipe Rudara.
#samoRudar #zauvijek

Sportfan
Kontakt:

Post Postao/la Sportfan » 15 apr 2012, 20:20

Vakat je za neke promjene, da li strucnom stozeru, dali u ekipi, ipak su neke od zvijezda premalo pokazali :-(

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 16 apr 2012, 12:14

Gledo sam bas jucer vam slike stadiona , strasan je za nase uvjete :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 16 apr 2012, 14:04

ANTIFA ! je napisao/la:Gledo sam bas jucer vam slike stadiona , strasan je za nase uvjete :D
Uz jos "malo" ulaganja mogao bi biti strasan za nase uvjete, al' trenutno nije nista posebno.
#samoRudar #zauvijek

Zeka
Kontakt:

Post Postao/la Zeka » 16 apr 2012, 14:08

ANTIFA ! je napisao/la:Gledo sam bas jucer vam slike stadiona , strasan je za nase uvjete :D
Uz jos "malo" ulaganja mogao bi biti strasan za nase uvjete, al' trenutno nije nista posebno.
Sramota je za ovakav grad da nemamo stadiona,dvorana se raspada,kino se srušilo itd.Rudnik moze i mora dati vise,jos da je kako uzet koju banku od cementare pa da se uradi nesto sa stadionom,jer ocito da nisu vise u stanju dat koju hiljadu za stolice a kamoli dizat krov ili sl.

budimo_realni
Kontakt:

Post Postao/la budimo_realni » 16 apr 2012, 23:55

Zeka je napisao/la:
Sramota je za ovakav grad da nemamo stadiona,dvorana se raspada,kino se srušilo itd.Rudnik moze i mora dati vise,jos da je kako uzet koju banku od cementare pa da se uradi nesto sa stadionom,jer ocito da nisu vise u stanju dat koju hiljadu za stolice a kamoli dizat krov ili sl.
Pa i onako dosta muzu Rudnik, zasto neko ne spomene termoelektranu, pa i tamo je nas "veliki" Kakanjac. Zaklinje se u Kakanj, a marke ne da za ovaj grad pfffff....

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 17 apr 2012, 12:37

Cini se na prvi pogled dobar ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 19 apr 2012, 11:41

slika
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 19 apr 2012, 12:07

Kakav vam je raspored do kraja, imal šanse da uđete u premier ligu ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 19 apr 2012, 14:26

Lik je napisao/la:Kakav vam je raspored do kraja, imal šanse da uđete u premier ligu ?

Postoje teoretske sanse da udjemo,ali tesko da ce se to desiti,a raspored nam je :

22.KOLO :

FK Rudar Kakanj - NK Orašje

23.KOLO :

FK Krajina Cazin - FK Rudar Kakanj

24.KOLO :

FK Rudar Kakanj - FK Goražde

25.KOLO :

NK Vitez - FK Rudar Kakanj

26.KOLO :

FK Rudar Kakanj - FK Gradina

27.KOLO :

FK Budućnost B. - FK Rudar Kakanj

28.KOLO :

FK Rudar Kakanj - NK Čapljina

29.KOLO :

FK UNIS - FK Rudar Kakanj

30.KOLO :

FK Rudar Kakanj - NK Iskra

Imamo fin raspored,dolazi nam i Capljina i Gradina,ali mislim da su u zadnja dva kola pokazali da ne zele u Premier Ligu na zalost.Ali opet ima dosta da se igra,pa cemo da vidimo :D
Rudar Kakanj !!!

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.