18.11.2013. BiH - Argentina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Mozambik
Kontakt:

Re: 18.11.2013. BiH - Argentina

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 14:12

SalePD je napisao/la:Zukanović, Vranješ >>> Bičakčić.
Samo moje mišljenje, nećemo se svađati.
Bičakčić nije baš oduševio sinoć.
Ako Bicakcic nije odusevio sinoc, onda je Spahic potpuno podbacio. Jesi li ti svjestan da je covjek sam igrao protiv Aguera i Di Marie. Daj mi jednog stopera na svjetu koji moze sam igrati protiv Aguera i Di Marie bez pomoci beka. Sjeti se samo sta je Di Maria radio Puyolu, kako ga je izvrto na glavu.

Bicakcicu i Spahicu da noge ljubimo jarane, njih dvojica su protiv Slovacke biti na streljani, sami u odbrani, kao i sinoc, samo sto im se sinoc pridruzio i Kolasinac. A Zukanovic je odigrao dobro protiv Grcke i to na beku, na stoperu je bio kriminalno los protiv Slovenije i SAD-a

Najrealnije je Bicakcic > Vranjes >Zukanovic/Pandza

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 nov 2013, 14:13

musla je napisao/la:kvržića sam vidio samo kad je razvukao široki osmjeh na kraju utakmice,kao da smo pobjedili,nije se jedini smijao al brate ono mi smeta,bilo je i ozbiljnih...kolašinčev nasrtaj na sudiju zbog auta u 91 min.,e to je igrač i borac
Upravo sam o ovome pisao par strana nazad, kad nesto onako vidis onda znas odmah da se radi o kompletnom luzeru kojeg libo qurac za repkom i rezultatom. Ova mega zvijezda sa Kantride je prije tekme izjavio da zeli sred Messija. Pa ebalo te sunce, jesi li ti reprezentivac ili djecak od 14godina........

Bravo za Sea Kolasinca, TAKO SE IGRA FIGHTERU!!

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 19 nov 2013, 14:17

trxel je napisao/la:
19risha88 je napisao/la:
trxel je napisao/la:Zavisi koji je napadac u boljoj formi. Ako nam to ostane jedina dilema koga u spic gurnuti Dezku ili Bisketa, onda nemamo problema. Ipak mislim da je bolje imati kvalitetnog napadaca na klupi, koji mjenja prvog ili ulazi kao potpora u slucaju nepovoljnog rezultata.. Naravno, i dva spica od starta nisu losa, ali treceg kvalitetnog nemamo, bar ne trenutno (Seferovic je bio jedan od njih). Opet u slucaju dva napadaca, Pjana upada na poziciju pored DM (Salihovica, Zahirovica ili koga vec). U tim kombinacijama u prvom sastavu nema mjesta za Medu i Misketa..
Nemoj ba gurat Salihovića ili Zahirovića na DM oni to ne znaju igrati niti imaju kapacitet... Jedino kako mi možemo igrat jeste sa zadnjim veznim Kolašincem ili Bešićem,a Bešić je po meni najbolji za tu poziciju,tehnički dobar,zna s loptom,zna iznijeti a ne vratit unazad i onda izbij u vraziju m.... U napad samo s jednim napadačem,ukoliko Džeko i dalje nastavi šetat,na klupu brate...
Salihovic moze igrati na DM, cvrst igrac, jak u deff... Zahirovicu je DM prirodna pozicija, pored toga moze igrati i na desnom beku..
Znam ja da su Salihović i Zahirović DM,jesu druže al samo na papiru,u stvarnosti ne mogu odigrati tu poziciju jer nisu trkači i nemaju ono što ima mali Bešić,nađi utakmicu s Meksikom,mali je imao tad 18 godina a krenuo od prve,pogledaj kako iznosi loptu sa pozicije DM... I Avdija je i DR i MR al samo na papiru o tome ti govorim... Kolašinac to može jer ako si gledao sinoć samo je pipno Zabaletu u jednom duelu i odmah Zabaleta na travi...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 19 nov 2013, 14:17

Zenga je napisao/la:
neroazzurni je napisao/la: ova poredjenja su mi najbjednija, a vecina ih fura
kako moze biti okej igrac koji daje 60% sebe na tekmi, a igra za naciju, drzavu, narod, ponos...ili kad kazu njega su dobro cuvali, dobro su pokrivali sredinu itd itd
e kad se prica o Misketu onda nema opravdanja, trom je, nije vise za repke, proslo njegovo...nedo bog reci da su i njega dobro cuvali, nedo bog reci da su nas svi provalili i da znaju da jedino Miske i moze nesto napravit pa ga dobro cuvaju...a jos bi izgleda sramota bila veca reci da smo i ono malo sansi sinoc stvorili upravo preko Misketa
Ne vidim problem u usporedbi. Miske je mozda nas najbolji igrac prethodnih 10god, i svima je drag maestro, ali ovako ga je jadno gledat.

Evo uzroka problema:
1. Pjanic se izgubi u prostoru izmedju Misketa i Medunjanina, gdje mu nije prirodna ni pozicija ni uloga. Papetova taktika je uzrok njegovih 60%, a cak i sa svojih 60% je odigrao okej. Skontaj kako su slabi ostali oko njega....
2. Sam si sve rekao, Miske je stvorio sve sanse, DOK JE IMAO SNAGE, dakle prvih 25min
istu ulogu ima i u Romi, igra izmedju DDR-a i Totija
ja njega ne mrzim, cak sta vise, nego mi je samo glupo pljuvanje po Misketu ili to da jedna opravdanja vaze za Mireta a ne vaze za Misketa
kako ne mozete shvatiti da smo vec odavno PROCITANA reperezentacija, pritisni broj 8 i 10, i BiH ti ne moze nista, naravno ne moze to Litvanija ali vec ozbiljne repke to odrade, zato si upravu da Mire ispasta zbog papetovih taktika, ali isto tako i Miske ispasta, zato pod hitno protiv jacih moramo preci na 4-5-1, gdje bi Miske i Mire dobili jos jednog u sredini(Hajrovic in, Dzeko out, po meni) pa bi lakse kombinovali...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 nov 2013, 14:24

ultrasstyle_tz je napisao/la:ja bih obratno jer Miske s klupe bi bio ko i Dzeko protiv Slovacke , nemotivisan, setao po terenu, jos plus atmosfera u timu...a ovako mladji igrac kao sto je Izet, zeljan dokazivanja, zeljan transfera u veliku klub ima da grize tih 30-35 min kad ga ubacis ko lav...a tako nesto ti treba sa klupe..imas igraca koji veci ucinak imaju sa klupe jer zele da se dokazu pa poginu u tih 30-ak min, takav bi imam osjecaj bio i Hajrovic jer je mlad i hoce da se dokaze i proda i bas bi bio prevaga...
Zaista ti zavidim na energicnoj odbrani definicije "slow motion ritma" aka Misimovic. Fakt je da je Misimovic spor, ljen, trom i da vazdan potrci za lopton bez ikakve ambicije da istu oduzme i da mu je duel igra ocajna, prelosa.

Sa druge strane moze se vidjeti, kako ti to sve ne vidis, pa se covijek zapita u sta ti gledas kada je Misimovic u pitanju. Juce sam u prvih 15 minuta uvidio barem tri kardinalne greske Misimovica, od toga dvije vrlo opasne kontre Argentinaca koje je Misimovic licno organizovao nepreciznim dodavanjima. Dodavanja opcenito mu nisu isla, trka da ne pricam, presing...sta je to uopste za njega?

Da li se ti zapitas kada sta on u ovom segmentu igre uradi za ekipu i da li se isplati drzati covijeka konstantno u svakoj partiji cekajuci "potez" koji ce rijesiti utakmicu a pri tome gubiti na pet drugih frontova koje Misimovic ne izvrsava? Je li mislis zaista da postoji pozitivna korelacija izmedju onog sto Miske ucini naspram onoga sto ne ucini tokom igre?

I naravno da je krajnje deprimirajuce za jednog mladog, perspektivnog igraca kao Hajrovica, da gleda kako se jedan penzioner iz Kine, koji je tri levela ispod profesionalnog fudbala, koprca 60 minuta ispred njega.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 nov 2013, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 19 nov 2013, 14:25

Mozambik je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:
Najbolji strijelac u historiji reprezentacije i vjerovatno najbolji igrac ove zemlje od nezavisnosti itekako mora da ima kredita.

To je isto k'o kad bi Shevchenko odigrao lose za Ukrainu i nakon utakmice na nekom njihovom forumu uslijedile salve pljuvanja i omalovazavanja.
samo je razlika sto se shevchenko nikad nebi seto po terenu ko nas naj bolji strelac a seta se samo zato sto nema ko da ga zamjeni
Zasto niko ne spominje da je on uvjek igrao srcem za reprezentaciju. Da je u 6 godina, kolko igra za reprezentaciju, propustio samo 1 mec, i to ne svojom voljom nego ga je selektor na insistiranje Mancinija postedio.

Ocigledno ima nekih problema, vidi se to i na igrama u Cityu i na igrama u reprezentaciji u posljednje vrijeme.
Sada, umjesto da mu se pruzi potpuna podrska, da prebrodi ociglednu krizu, ovdje se slijevaju salve uvreda i pljuvanja. Nije to Edin zasluzio.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 nov 2013, 14:26

Tacno insanu prodje kroz glavu dok lista ovu temu kako bi bilo lijepo ograniciti pristup forumu jednim kvalitetnim testom inteligencije i opceg znanja, te minimalnom starosnom dobi.

Vidim da mnogi pljuju po kvalitetu Dzeke poredeci ga istovremeno sa Aguerom. Kazu, Dzeko ne trci i ne krece se kao Aguero.Pa sta reci/napisati vama koji poredite dva dijametralno suprotna napadaca? Koliko vi zapravo poznajete Dzeku? Ja tog momka pratim citavu karijeru i on nikad, ama bas nikad, nije bio igrac od trke. On je klasicni centarfor koji zivi od kvalitetnog veznjaka koji ce ga filovati loptama. Zasto onda uopste ocekujete nesto drugo? On je sinoc trcao onoliko koliko uvijek trci. Ni vise ni manje. Takav je bio i u Wolfsburgu, u svojim najboljim danima. Ne znam zasto od njega ocekujete da nize kilomtere kada to nikada nije radio.

Nadam se da ce se Dzeko aBd povuci iz reprezentacije nakon ovog SP, jer pose*em se ja na navijace koji su do te mjere nezahvalni i koji te pljuju kao sugavo pseto na ulici. DaBogda se on povukao, pa onda neka igraju istinski levati, a vi tada opet opalite po Dzeki i popljujte ga sto se povukao sa 29 god. Ja bih se povukao iste sekunde, ne bih trpio ni sekunde da gomila necu reci kakvih ljudi svrsava po meni.

Neki spominju kako smo sinoc trebali igrati sa dva defanzivna vezna? Koja, koji su to defanzivni veznjaci koje mi ne pozivamo, a koji su sinoc mogli napraviti razliku? Da li bi to Besic iz jake madjarske lige donio sinoc prevagu?

Drugo, kad cete vise skontati da Pape ne zeli da ima u timu 5 atleticara koji znaju trcati za loptom, ali je ne znaju dodati, a da ne kazem sta drugo. Evo, izbacite vi Misimovica i Medunjanina, dvojicu ljudi koji znaju stati na loptu i smiriti igru, i stavite umjesto njih Besica i Zahirovica. Mislite li da bi sa tom sredinom napravili nesto protiv Argentine, mislite li da bi stvorili ijednu priliku? Oni mogu trcati, ali sta ce oni protiv presinga Argentine, koja bi odigrala flastera na Pjanica i time ubila i ono malo kreativnosti sto imamo. Svaka lopta bi bila prodana i ja ne vidim da bi s takvim timom imali ista bolje sanse. Nije dovoljno imati samo trkace u ekipi, moraju ti trkaci i znati s loptom, moraju biti uigrani. Da je sama trka dovoljna, africke bi ekipe vjerovatno dominirale svim prvenstvima, ili?

Nasa reprezentacija ima jednu vec dobro poznatu manu, a to je ta nasa desna strana koja je suplja zbog toga sto se Pjanic stalno povlaci u sredinu. Taj deficit dolazi do izrazaja jos vise jer nemamo defanzivnog veznog koji bi bio u stanju pokriti Pjanica, a kada tome dodate loseg beka u liku Vrsajevica, onda je jasno da je to nasa ahilova peta.

I sinoc je bilo vidljivo da je skoro sva opasnost prijetila preko te argentinske lijeve strane.

Sam povratak Mujdze ce samo djelimicno rijesiti taj problem, no rupa ce radi pomenutog u vezi s Pjanicem i dalje ostati. To se da rijesiti ili zrtvovanjem jednog napadaca ili povlacenjem Misimovica na klupu. Tada bi Pjanic zauzeo Misketovo mjesto, dok bi na desnoj strani umjesto Pjanica igralo klasicno desno krilo.

Naravno, Pape nerado zeli da zrtvuje jednog napadaca, no ja sam uvjeren da cemo protiv velikih na SP tako igrati. A siguran sam da bi i veceras igrao tako da je u pitanju utakmica SP, no posto se radilo o prijateljskoj, 100% sam siguran da je htio da vidi koliki je zapravo deficit ta desna strana kada igramo protiv najjacih. Nije slucajno vise puta podvukao da zeli da vidi "gdje smo" u odnosu na velike.

Veoma je bitno dobro izanalizirati vlastite slabosti i vjerujem da je Safet upravo to radio.

Dakle, mora postojati neki balans izmedju trkaca i kreativaca. Kreativci moraju biti pokretniji i agresivniji, a slazem se da je potreban jedan defanzivni vezni koji ima veliki radijus kretanja. No i taj defanzivni MORA znati s loptom da bi filozofija Papeta funkcionisala. Ja ga licno vidim u Seji Salihovicu i siguran sam da bi sa Sejom i Mujdzom sinoc nasa odbrana izgledala mnogo bolje.

Sto se tice napada, zaista nemam velikih zamjerki. Mnogi vjerovatno ne vide neke stvari jer su zaslijepljeni prilikama Argentine, no mi smo sinoc u vise navrata fino probili odbranu i nije mnogo falilo da padne taj gol. Prvo prilike Dzeke i Vede, pa onda sut Medunjanina, sut Misketa, pa opet onaj topovski sut Dzeke, pa par probijanja Visce (ono jedno na kraju kad je centrirao po zemlji i lopta zamalo dosla do Kolasinca), pa jos mi pada na pamet par situacija gdje su korak ili dva nedostajali da se stvori velika sansa. Imali smo mi sinoc svoje momente, onoliko koliko mozes ocekivati protiv jedne Argentine. Da smo zabili jednu od one dvije prilike na pocetku, mozda bi tekma otisla u skroz drugom smjeru. Mislim da mnogi ovdje imaju nerealna ocekivanja i da trebaju da se spuste na zemlju. Mi treba jos mnogo da ucimo, no bitno je da ima dovoljno vremena, a ja sam ubijedjenja da cemo ukoliko budemo kompletni na SP proci grupu.

Zivi bili pa vidjeli...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 nov 2013, 14:27

DonCorleone je napisao/la: I naravno da je krajnje deprimirajuce za jednog mladog, perspektivnog igraca kao Hajrovica, da gleda kako se jedan penzioner iz Kine, koji je tri levela ispod profesionalnog fudbala, koprca 60 minuta ispred njega.
Hajrovicev najveci uspjeh u karijeri je sto se pozdravi sa Misketom kad ga zamijeni u drugom poluvremenu...cuj deprimirajuce :?

plavalokomotiva
Kontakt:

Post Postao/la plavalokomotiva » 19 nov 2013, 14:27

Hoce li biti repriza utakmice danas ?
"Kvalitetnu robu trgovac lako proda, ukusan rucak svako pojede sa zadovoljstvom, a "fudbal bez boje i ukusa" malo koga zanima. Tribine bi sigurno bile punije da se gledaocima nudi vise kvalitetnih predstava!"- Ivica Osim

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 19 nov 2013, 14:32

Znam ja da su Salihović i Zahirović DM,jesu druže al samo na papiru,u stvarnosti ne mogu odigrati tu poziciju jer nisu trkači i nemaju ono što ima mali Bešić,nađi utakmicu s Meksikom,mali je imao tad 18 godina a krenuo od prve,pogledaj kako iznosi loptu sa pozicije DM... I Avdija je i DR i MR al samo na papiru o tome ti govorim... Kolašinac to može jer ako si gledao sinoć samo je pipno Zabaletu u jednom duelu i odmah Zabaleta na travi...
Sve mi je jasno, ali Besic u Ferenu igra stopera, cini mi se... Ipak je Madjarska liga solidna, no nista vise... Ako vec nemamo opcija, onda Salihovic mora igrati DM, ili pomenuti Zahirovic.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 nov 2013, 14:35

Sta reci? Cijela noc jedna velika katastrofa, pocevsi od Face TV-a pa do predstave na terenu. Sto se rezultata tice, dobro smo prosli, nekih 4:0 bi puno ljepse pokazalo razliku izmedju nas i njih sinoc.

Begovic - odlican, siguran, autoritativan.
Vrsajevic- zasto se toliko pljuje na momka. On je igrac kojem je nikad losiji Hajduk vrhunac karijere. Nije ni njemu jasno sta radi u duelima sa najboljim igracima svijeta, kao ni nama. Ali jeste jednom covjeku na klupi izgleda :roll:
Spahic/Bicakcic - s obzirom da su ostavljeni na milost i nemilost zbog nepostojanja naseg srednjeg reda bili su solidni. Spaha bespotrebno nadrkan cijelu utakmicu.
Kolasinac - rijetki izvor radosti sinoc, veliko pojacanje za nasu ekipu na lijevoj strani terena
Medunjanin - solidno, kao i obicno. Poprilicno siguran na lopti, imao je puno posla koji je obavio korektno. Imao jedan dobar sut
Pjanic/Misimovic - muhe bez glave. Ali naravno da ne krivim njih, krivim onog koji ih forsira da igraju na nacin na koji nikom ne odgovara. Nazalost i teska srca to kazem Miske ne moze biti u prvih 11 u ovoj ekipi. Pjanic mora voditi glavnu rijec na terenu i biti najkreativniji igrac
Visca - iznenadio me. Dobro je odigrao, steta sto ne igra u jacem klubu
Ibisevic - sta da napisem o covjeku koji ima problema sa primanjem i kontrolom lopte. Da ne spominjem dupli pas, centarsut... U mene bi ulazio zadnjih 20 minuta po potrebi
Dzeko - sta ljudi ocekuju, da Dzeko uzme loptu i ko Henry sa centra lagano do gola. On zivi od srednjeg reda koji sinoc nije postojao. Je li bio ijedan kvalitetan pas, centarsut, ista? Nista... Da ne spminjem nemogucnost da izvrsi pritisak na stopere ako je nas slijdecei igrac udaljen od njega 30 metara

Pape - Covjek je trenerska neznalica i prevara, nek nas odvede na sto prvenstava... 4-4-2 do groba :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 19 nov 2013, 14:36

_dreamer_ je napisao/la:Tacno insanu prodje kroz glavu dok lista ovu temu kako bi bilo lijepo ograniciti pristup forumu jednim kvalitetnim testom inteligencije i opceg znanja, te minimalnom starosnom dobi.

Vidim da mnogi pljuju po kvalitetu Dzeke poredeci ga istovremeno sa Aguerom. Kazu, Dzeko ne trci i ne krece se kao Aguero.Pa sta reci/napisati vama koji poredite dva dijametralno suprotna napadaca? Koliko vi zapravo poznajete Dzeku? Ja tog momka pratim citavu karijeru i on nikad, ama bas nikad, nije bio igrac od trke. On je klasicni centarfor koji zivi od kvalitetnog veznjaka koji ce ga filovati loptama. Zasto onda uopste ocekujete nesto drugo? On je sinoc trcao onoliko koliko uvijek trci. Ni vise ni manje. Takav je bio i u Wolfsburgu, u svojim najboljim danima. Ne znam zasto od njega ocekujete da nize kilomtere kada to nikada nije radio.

Nadam se da ce se Dzeko aBd povuci iz reprezentacije nakon ovog SP, jer pose*em se ja na navijace koji su do te mjere nezahvalni i koji te pljuju kao sugavo pseto na ulici. DaBogda se on povukao, pa onda neka igraju istinski levati, a vi tada opet opalite po Dzeki i popljujte ga sto se povukao sa 29 god. Ja bih se povukao iste sekunde, ne bih trpio ni sekunde da gomila necu reci kakvih ljudi svrsava po meni.

Neki spominju kako smo sinoc trebali igrati sa dva defanzivna vezna? Koja, koji su to defanzivni veznjaci koje mi ne pozivamo, a koji su sinoc mogli napraviti razliku? Da li bi to Besic iz jake madjarske lige donio sinoc prevagu?

Drugo, kad cete vise skontati da Pape ne zeli da ima u timu 5 atleticara koji znaju trcati za loptom, ali je ne znaju dodati, a da ne kazem sta drugo. Evo, izbacite vi Misimovica i Medunjanina, dvojicu ljudi koji znaju stati na loptu i smiriti igru, i stavite umjesto njih Besica i Zahirovica. Mislite li da bi sa tom sredinom napravili nesto protiv Argentine, mislite li da bi stvorili ijednu priliku? Oni mogu trcati, ali sta ce oni protiv presinga Argentine, koja bi odigrala flastera na Pjanica i time ubila i ono malo kreativnosti sto imamo. Svaka lopta bi bila prodana i ja ne vidim da bi s takvim timom imali ista bolje sanse. Nije dovoljno imati samo trkace u ekipi, moraju ti trkaci i znati s loptom, moraju biti uigrani. Da je sama trka dovoljna, africke bi ekipe vjerovatno dominirale svim prvenstvima, ili?

Nasa reprezentacija ima jednu vec dobro poznatu manu, a to je ta nasa desna strana koja je suplja zbog toga sto se Pjanic stalno povlaci u sredinu. Taj deficit dolazi do izrazaja jos vise jer nemamo defanzivnog veznog koji bi bio u stanju pokriti Pjanica, a kada tome dodate loseg beka u liku Vrsajevica, onda je jasno da je to nasa ahilova peta.

I sinoc je bilo vidljivo da je skoro sva opasnost prijetila preko te argentinske lijeve strane.

Sam povratak Mujdze ce samo djelimicno rijesiti taj problem, no rupa ce radi pomenutog u vezi s Pjanicem i dalje ostati. To se da rijesiti ili zrtvovanjem jednog napadaca ili povlacenjem Misimovica na klupu. Tada bi Pjanic zauzeo Misketovo mjesto, dok bi na desnoj strani umjesto Pjanica igralo klasicno desno krilo.

Naravno, Pape nerado zeli da zrtvuje jednog napadaca, no ja sam uvjeren da cemo protiv velikih na SP tako igrati. A siguran sam da bi i veceras igrao tako da je u pitanju utakmica SP, no posto se radilo o prijateljskoj, 100% sam siguran da je htio da vidi koliki je zapravo deficit ta desna strana kada igramo protiv najjacih. Nije slucajno vise puta podvukao da zeli da vidi "gdje smo" u odnosu na velike.

Veoma je bitno dobro izanalizirati vlastite slabosti i vjerujem da je Safet upravo to radio.

Dakle, mora postojati neki balans izmedju trkaca i kreativaca. Kreativci moraju biti pokretniji i agresivniji, a slazem se da je potreban jedan defanzivni vezni koji ima veliki radijus kretanja. No i taj defanzivni MORA znati s loptom da bi filozofija Papeta funkcionisala. Ja ga licno vidim u Seji Salihovicu i siguran sam da bi sa Sejom i Mujdzom sinoc nasa odbrana izgledala mnogo bolje.

Sto se tice napada, zaista nemam velikih zamjerki. Mnogi vjerovatno ne vide neke stvari jer su zaslijepljeni prilikama Argentine, no mi smo sinoc u vise navrata fino probili odbranu i nije mnogo falilo da padne taj gol. Prvo prilike Dzeke i Vede, pa onda sut Medunjanina, sut Misketa, pa opet onaj topovski sut Dzeke, pa par probijanja Visce (ono jedno na kraju kad je centrirao po zemlji i lopta zamalo dosla do Kolasinca), pa jos mi pada na pamet par situacija gdje su korak ili dva nedostajali da se stvori velika sansa. Imali smo mi sinoc svoje momente, onoliko koliko mozes ocekivati protiv jedne Argentine. Da smo zabili jednu od one dvije prilike na pocetku, mozda bi tekma otisla u skroz drugom smjeru. Mislim da mnogi ovdje imaju nerealna ocekivanja i da trebaju da se spuste na zemlju. Mi treba jos mnogo da ucimo, no bitno je da ima dovoljno vremena, a ja sam ubijedjenja da cemo ukoliko budemo kompletni na SP proci grupu.

Zivi bili pa vidjeli...
Nista mi sinoc nismo naucili sto nismo znali.....Bez klasicnog def veznog protiv jakih timova se ne moze igrati, sa tri klasicne 10-tke, kombinovane sa dvije klasicne 9-ke se takodjer ne moze igrati.....Toliko puta smo ovo probali i toliko puta se to pokazalo potpuno neadekvatno.....Koliko cemo dugo utvrdjivati gradivo da nam nista ne udje u glavu....Zasto ne mozemo protiv jednog takvog protivnika probati barem jedno poluvrijeme igrati sa jednim napadacem, krilima, def veznim itd itd. SAMO JEDNOM....

knabs
Kontakt:

Post Postao/la knabs » 19 nov 2013, 14:37

Imali igdje potpuni snimak utakmice?,

...citam komentare raja nervozna kritike nevidjene pa neznam jeli od nespavanja il nenormalnoloseg izdanja, ipak je prijateljska tekma, svima je jasno da neke stvari moraju se popraviti, i prije ove tekme. Samo da nebude previse povreda u junu abd :)

Dedy
Kontakt:

Post Postao/la Dedy » 19 nov 2013, 14:38

Ne mogu se sjetiti da su Džeko i Ibišević razmijenili ijedan pas međusobno. Već dugo, dugo smatram kako u skoro svakom meču, većim dijelom budu odsječeni od ostatka ekipe, a večeras i kad bi se vratili na nekih 30-35 metara od protivničkog gola kako bi preuzeli loptu, ona bi se odbijala kao djetetu u pionirima. Još uvijek je naša NAJBOLJA utakmica ona iz Pariza gdje smo igrali u formaciji 4-2-3-1 i mislim da je to naša najbolja taktika i danas. Vedo i Edin su naučili da se hrane loptama, a ne da nekome stvaraju prilike, pa mislim da jedna ekipa ne smije svaku utakmicu počinjati sa takvim dvojcem. Dalje, ne treba bacati drvlje i kamenje po igračima koji igraju po Turskoj, Hrvatskoj ili Poljskoj, već po onima koji igraju u top ligama, a vucaju se po terenu. Zatim, ovo NIJE poraz od selekcije koja može uzeti zlato na SP, kao što je komentator to rekao. Argentina može uzeti zlato, ali ne OVA Argentina. Nismo izgubili od sile, nego od jednog djela te sile.

Odavno sam se čudio kada je Sušić govorio kako je rizik ubaciti Kolašinca. Momak je dokazao da je to smiješno. Dovoljno ga je bilo gledati u Ligi prvaka prošle godine, i u Bundesligi, te se prisjetiti kakvi su sve igrači "upadali" na rizik, a on je za takve world-class. Kolašinca mora forsirati na poziciji zadnjeg veznog. MORA. Vidjelo se kako tu fali igrač. Mačku o rep se može staviti ideologija da igramo sa kreativcima u veznom redu i da drugačije ne može. ...

Ne znam, možda pretjerujem sa pričom, ali mi ne ide u glavu zašto već nekih 7-8 utakmica NEVEZANO o tome ko fali i ko je tu, Sušić forsira samo jednu formaciju. Pred ovaj meč je MORAO shvatiti da 4-4-2 ne može. Ja NE bi na PAPIRU stavio ovakvo nešto Medunjanin (zadnji vezni)-Pjanić (centralni)-Višča (krilo i vezni)- Miske (ofanzivni vezni i polušpic). I onda kriv Višća. Pa momak je zbog naše taktike bio razvučen ko jufka....

Vjerujem i nadam se da će Pape i igrači do Svjetskog prvenstva stvoriti karakter koji će biti prepoznatljiv i da će uvijek imati barem 2 sistema igre, te da neće zavisiti od pojedinca.
"Neuspjeh je neuspjeh ma koliko bio blizu uspjeha."

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 19 nov 2013, 14:38

@_dreamer_

Dijelim misljenje od prve do zadnje recenice.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 nov 2013, 14:42

trxel je napisao/la:
Sve mi je jasno, ali Besic u Ferenu igra stopera, cini mi se... Ipak je Madjarska liga solidna, no nista vise... Ako vec nemamo opcija, onda Salihovic mora igrati DM, ili pomenuti Zahirovic.
Kakva god da je Besic je zasluzio poziv.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 nov 2013, 14:43

Ma da smo bar primili 5-6 golova, ovako će sve ostati isto Avdija će i dalje biti alternativa Mujdži, Medo i Miske će držati sredinu igraćemo bez zadnjeg veznog sa dva napadača, bez krila, tražićemo taj famozni posjed lopte, a jake ekipe će svaku našu izgubljenu loptu na centru kaznitri kontrom koja će biti ili 100% šansa ili gol ;)

Ništa novo nismo mi vidjeli ovom utakmicom što nismo znali prije, dobro falio je Mujdža koji je nenadoknadivn Kolašinac-Višća su bolje odigrali od Sejo-Lulić tako da se njihov izostanak i nije puno osjetio, ali jasno je da Avdija,Šunjić nisu nikakve alternative ni da uđu s klupe kod nedaj bože kakve povrede, da bez zadnjeg veznog tj. sa Pjana-Miske-Medo protiv jakih ekipa ne može ;) Ostalim sam zadovoljan, da je jača sredina mislim i da bi nezainteresovani Džeko bio bolji
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 nov 2013, 14:48

Batko dragi...

Pa sinoc smo 20 minuta igrali sa jednim spicem i sa krilima nakon sto su izasli Vedo i Miske, a usli Hajrovic i Kvrzic, i nisam vidio da smo bili ista bolji u odnosu na igru sa dva spica. I ovo nije prvi put, vise puta je bio slucaj da se Vedo povuce i da udje klasicno desno krilo.

Za def. veznjake se nemas sta buniti, ne mozes izmisliti igraca kojeg nemas. Besic i ostala buranija iz vec navedenih razloga tesko da u ovom momentu mogu dignuti igru na veci nivo. Mozda ces dobiti na malo na trci, ali izgubiti u drugim segmentima i dodje ti ga na isto.

Spas je vjerovatno u Salihovicu na DM-u koji moze kvalitetno igrati na toj poziciji, te u Mujdzi, a obojicu sinoc nismo imali tako da ne znam sta bih mogao u tom kontekstu predbaciti Safetu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 19 nov 2013, 14:49

trxel je napisao/la:
Ma ja ti kazem da mali igra i štopera i zadnjeg veznog i najbolji je mladi igrač Mađarske,pogledaj malo na YT... Kad je igrao za repku A tad je bio u HSV-u... znaci prosao je švabsku školu kao i Salihović,a vidio si sinoć i Kolašinca,šta znači švabska škola... momak nije imao treme sekunde,isto kao i Bešić kad je igrao protiv Meksika,mislim da između njih dvojice trebamo tražiti tog defanzivnog veznog,s tim da ako to bude Kolašinac na DM onda da Lulić igra lijevog beka a Salihović na ML jer on ne zna igrati DL,jednostavno je tako a i povrijedi se lako... Ja bi ovog Bešića prebacio na mjesto Bičakčića a Bičakčića na DR,kad nema Mujdže,jer o Avdiji više ne mogu da pišem.... A mali Bešić je na meti Tottenhama... tako bar pišu Mađari... " onclick="window.open(this.href);return false; E ovo mi nemamo... tj imamo al Bešića se ne zove...
Zadnja izmjena: 19risha88, dana/u 19 nov 2013, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 19 nov 2013, 14:51

Ja bih igrao ovu formaciju protiv Argentine ili bilo koje jace reprezentacije. Dakle 4-2-3-1.

Begovic

Mujdza Spahic Vranjes Kolasinac

Besic Medunjanin

Hajrovic Pjanic Lulic

Dzeko
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.