Moram ovde da repliciram, ne interesuje me ova rasprava vasa, vec lik i delo gospodina Osmanagica, naime imao sam priliku da popricam sa njim dok je boravio u Srbiji, razgovor nije trajao dugo nekih 10-tak minuta uz prisustvo jos jednog mog prijatelja. Stekao sam utisak da je Osmanagic vrhunski intelektualac koga uvazavaju u svetu dok ga u BIH vecina pljuje ??? Covek je izneo teze koje se kose sa tvrdnjama prepisivacke nauke i zbog toga je na udaru nadri treceligaskih akademika iz otadzbine mu. Iskren da budem ne znam cime je Semir Osmanagic zasluzio takav otpor , ali nije ni bitno, nijedan veliki covek nije bio shvacen , neki za ceo zivot a neki u dobrom delu svog zivota.Bosniacum Lilium je napisao/la:Bravo, svi smo mi glupi na osnovu par hipoteza naučnika ala Semir Osmanagic
Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- BlueBosnian
- Kontakt:
Ne provaljuj se živ bio..Cuj najveca solarna oluja u zadnjih pedeset godina. Eto u mene stari ima 55 godina a ne sjeca se nikakve slicne solarne oluje. Sta vise djed ima 80 i kusur a ni on se ne sjeca
NWO?!Dali su paravan za nesto drugo? Moguce.
Ljudi to previše osobno shvataju. A zašto, ni oni ne znaju.Vanzemaljci teorija zavjer. Pa moras biti glup da mislis da smo sami u svemiru
A oduvijek se kod ljudi na spomen "vanzemaljaca" pojavi ogromna skeptičnost i počnu sa pričom "samo vjerujemo u boga"... wtf??
Kakve veze ima vjera u boga sa tim?? Svi se odma dotiču religije, a 80% njih su, grubo rečeno nevjernici..
Meni je svejedno, postoje li ili ne. Nemam koristi nikakve, posla nema
Al' s obzirom na veličinu svemira, broj sunaca (zvijezda) i planeta u samo ovoj galaksiji dolazimo do zaključka "sami smo, sve je kreirano samo zbog nas, sav ovaj prostor
Znam samo jedno, sve se dešava s razlogom.
Da smo sami, nismo. To djeluje užasavajuće. A razlog zašto užasavajuće je ogroman (nepoznat) broj galaksija.. Sve je tako ogromno, mračno
Zadnja izmjena: BlueBosnian, dana/u 10 nov 2014, 17:45, ukupno mijenjano 2 puta.
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Posjete iz prošlosti bića koja fizionomijom ne liče na čovjeka a koji su naši preci zabilježili kroz drevne knjige i slikali po pećinama i ravnicama kap npr Nazca linije ne može se gurati pod teorije zavjere.Tvrditi da smo mi jedini inteligentan oblik života u svemiru je van svake pameti.muamerc je napisao/la:Nije beskrajan, ogroman je ali konacan. Mozda ima nekih jednostavnih organizama ali prica o NLO, ETijevi iz filmova, Area 51... mislim da nije ni ozbiljna niti bilo kako dokazana.Otelo je napisao/la:Svemir je beskrajan i gotovo su nemoguce sanse da se negdje nisu potrefili uslovi kao na Zemlji.Bosniacum Lilium je napisao/la:Bravo, svi smo mi glupi na osnovu par hipoteza naučnika ala Semir Osmanagic
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Najzad, mozda ni ne trebaju isti uslovi, mozda tamo neki udisu CO2, izdisu kisik ili arsen a izdisu helij
1974---1975---1976---2001---2013---2020
habib je napisao/la:ma mora nedje nesta biti dje ce sami u volkom svemiru
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
- BlueBosnian
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false; 
I hope you're with me
You won't be lonely
It's over..
You won't be lonely
It's over..
Mozemo raspeavljati o bilo cemu i o vanzemaljcima ako hocete samo nemojte o ljudima-gusterima sto ih spominje onaj golman. 
Re: $: Najveće svjetske misterije
Naravno da je teorija zavjere. Bas mislis dosli vanzemaljci da podjele svoju tehnologiju sa dobrim momcima iz USA, pa tolike tajne i zataskavanja oko toga svega.Otelo je napisao/la:Vanzemaljci teorija zavjer. Pa moras biti glup da mislis da smo sami u svemiru
A naravno da nismo sami u svemiru. Obicna bakterija koja je nastala van zemlje je vanzemaljac. Ja licno mislim da je svemir prepun raznih oblika zivota. Ali to su ogromna prostranstva a mi smo tako mali. Ako i postoji tako neka razvijena kultura u nekoj dalekoj galaksiji koja bi mogla da dodje do nas cisto sumnjam da bi se zanimali toliko za nas koji nismo ni blizu nekog velikog razvoja. Jedino da smo dio nekog njihovog eksperimenta ali to su dve nagadjanja i nedokazane teorije koje su plod nase fikcije.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
Treba znati nesto o temi da bi raspravljao. Ne kazem tebi nego svima, ako ti neko pomene nesto ili iznese neku tvrdnju da bi ga osporio moras imati kontra argument tj. da tvoje znanje ide iznad njegovog, a ako se sve svodi na primitivne upadice onda bolje zakljucati temu.muamerc je napisao/la:Mozemo raspeavljati o bilo cemu i o vanzemaljcima ako hocete samo nemojte o ljudima-gusterima sto ih spominje onaj golman.
Zadnja izmjena: Tribalian, dana/u 10 nov 2014, 17:50, ukupno mijenjano 1 put.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
habib je napisao/la:ma mora nedje nesta biti dje ce sami u volkom svemiru
habib je reinkarnacija Nedimke.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
- Donnie Darko
- Kontakt:
Počeo gledati Through the Wormhole sa Morganom Freemenom. I prva epizoda sad tema "Da li kreator postoji?", i neki fizičar 'ladno 15 minuta priča kako postoji mogućnost da je kreator (odnosno bog) itekako stvaran, ali da smo mi ustvari obična kompjuterska simulacija. A u pozadini Sims i SimCity puštaju. Ph **** D.

Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 10 nov 2014, 19:17, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kada bih birao od ljudi covjeka koji mi lici na Boga izabrao bih Freemana, covjek tako izgledaDonnie Darko je napisao/la:Počeo gledati Through the Wormhole sa Morganom Freemenom. I prva epizoda sad tema "Da li kreator postoji?", i neki fizičar 'ladno 15 minuta priča kako postoji mogućnost da je kreator (odnosno bog) itekako stvaran, ali da smo mi ustvari obična simulacija. A u pozadini Sims i SimCity puštaju. Ph **** D.![]()
Kako bi se oni Kju Kluksi isfurali kada dodju Bogu na istinu.tuzlak1987 je napisao/la:Kada bih birao od ljudi covjeka koji mi lici na Boga izabrao bih Freemana, covjek tako izgledaDonnie Darko je napisao/la:Počeo gledati Through the Wormhole sa Morganom Freemenom. I prva epizoda sad tema "Da li kreator postoji?", i neki fizičar 'ladno 15 minuta priča kako postoji mogućnost da je kreator (odnosno bog) itekako stvaran, ali da smo mi ustvari obična simulacija. A u pozadini Sims i SimCity puštaju. Ph **** D.![]()
Carl Jenkinson je World Class!!!!
- theboss_RD07
- Kontakt:
Šalio sam seBlueBosnian je napisao/la:Ne provaljuj se živ bio..Cuj najveca solarna oluja u zadnjih pedeset godina. Eto u mene stari ima 55 godina a ne sjeca se nikakve slicne solarne oluje. Sta vise djed ima 80 i kusur a ni on se ne sjeca![]()
![]()
![]()
A stvarno bi volio znati kakva je to tajna u Oblasti 51? Sta je to toliko tajno da ti dozvoljavaju da ubijes nekog ako predje onu njihovu granicu.
Gledo sam one najave dokumentaraca na history channelu mada nikad nisam gledao. Opet mi preglupo zvuci da je tu neka "baza NLO-ova". Prije bi rekao da se tu nalazi neko posebno oruzje koje su razvili. Ali opet poznavajuci ameriku i rusiju oni se vazda kurche s takvim stvarima.
⭐
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi optizivaju nasu da su nepotrebna organizacija .
Današnji budžet nase je uveliko manji nego šezdesetih i sedamdesetih zato se možda u narodu smatra da sinu današnjem dobu suvišni . Da je se od sedamdesetih do danas nastavilo ulaganje u svemirski program mi bi danas na discaveryu gledali emisije sa titana .
Pričao sam sa dosta ljudi iz nase kad sam bio na cape canaveralu i ljudi mi pokazivali da su svi vratili službena auta i da koriste privatna jer svaki dolar u budžetu im je važan .
Sent from my krunjač
Današnji budžet nase je uveliko manji nego šezdesetih i sedamdesetih zato se možda u narodu smatra da sinu današnjem dobu suvišni . Da je se od sedamdesetih do danas nastavilo ulaganje u svemirski program mi bi danas na discaveryu gledali emisije sa titana .
Pričao sam sa dosta ljudi iz nase kad sam bio na cape canaveralu i ljudi mi pokazivali da su svi vratili službena auta i da koriste privatna jer svaki dolar u budžetu im je važan .
Sent from my krunjač
Thomas Müller - Fußballgott
-
Altanamera
- Kontakt:
Beskrajan je, jer se svakog momenta širi.muamerc je napisao/la:Nije beskrajan, ogroman je ali konacan. Mozda ima nekih jednostavnih organizama ali prica o NLO, ETijevi iz filmova, Area 51... mislim da nije ni ozbiljna niti bilo kako dokazana.Otelo je napisao/la:Svemir je beskrajan i gotovo su nemoguce sanse da se negdje nisu potrefili uslovi kao na Zemlji.Bosniacum Lilium je napisao/la:Bravo, svi smo mi glupi na osnovu par hipoteza naučnika ala Semir Osmanagic
Najzad, mozda ni ne trebaju isti uslovi, mozda tamo neki udisu CO2, izdisu kisik ili arsen a izdisu helij
nešto što se širi ima granice. logika braćo logika
@donnie darko dobra je to emisija, isprati je čitavu, kad si već gledao interstellar
, ima dosta dobrih teorija
.
Takođe i ima i od onog poznatog fizičara na NG , ali ubi me ne mogu se sjetiti
@donnie darko dobra je to emisija, isprati je čitavu, kad si već gledao interstellar
Takođe i ima i od onog poznatog fizičara na NG , ali ubi me ne mogu se sjetiti
Zadnja izmjena: topnik1, dana/u 10 nov 2014, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Da, hvala, htio sam reci da ima granice ne da je konacan i da se ne siri.Altanamera je napisao/la:Beskrajan je, jer se svakog momenta širi.muamerc je napisao/la:Nije beskrajan, ogroman je ali konacan. Mozda ima nekih jednostavnih organizama ali prica o NLO, ETijevi iz filmova, Area 51... mislim da nije ni ozbiljna niti bilo kako dokazana.Otelo je napisao/la: Svemir je beskrajan i gotovo su nemoguce sanse da se negdje nisu potrefili uslovi kao na Zemlji.
-
Altanamera
- Kontakt:
logika braćo logika jeste da se te granice pomjeraju iz momenta u moment, trenutno sad, imaš granicu pa je nemaš, nemoguće ju je odrediti, ako si sposoban, svaka čast novi hawkingutopnik1 je napisao/la:nešto što se širi ima granice. logika braćo logika