Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Ko osvaja Mundobasket 2014?

Anketa je završila: 02 jul 2014, 15:51.

SAD
15
52%
Španija
2
7%
Francuska
0
Nema glasova.
Grčka
1
3%
Argentina
0
Nema glasova.
Litvanija
0
Nema glasova.
Srbija
4
14%
Hrvatska
5
17%
Turska
1
3%
Niko od navedenih
1
3%

Ukupno glasova: 29

muamerc
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo u košarci (Španija 2014)

Post Postao/la muamerc » 12 sep 2014, 00:09

Greivis je napisao/la:Bice USA ubrzo i u fudbalu sila. Kakva ce tek prica biti kad i tu pocnu dominirati? :kafa:
Ako budu ulagali u MLS konstantno i dovodili strucnjake tamo, i ne samo igrace u penziji imaju sve uslove da za nekoliko desetina godina budu sila i u tom sportu.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 sep 2014, 00:13

let3 je napisao/la: i to sve bez Jamesa, Wadea, Howarda, Carmela, C.Paula, Aldrigea, Lovea, Kobea, Lillarda, Griffina, Bosha, Walla, Aldridgea, Georgea itd

Riješenje za ovu agoniju je jednostavno - dozvoliti im mogu slati samo koledž košarkaše...i riješen problem + 10 puta zanimljivije i neizvjesnije pratiti ova takmicenja
Ko je taj drugi Aldridge ? :)
Zaboravio si dodati tu Duranta. Uz njega, Lebron, Melo, Howard, Aldridge, Paul i da kazemo George su verovatno igraci koji stvarno znace, ovi ostali su identicnog kvaliteta i nivoa kao i ovi u ekipi, manje vise. Ili su jednostavno veterani, kojima su povrede ucinile svoje, Wade i Kobe.

Resenje, je ubrzati proces adaptacije i izjednacavanje kosarke sa onom koja se igra u NBA, u klupskoj evropskoj kosarci. Kupiti sve ono pozitivno i zadrzavati i implementirati te elemente u ove "nase" sisteme. Naravno, za to svakako treba vreme, novac, ali i struka, a verovatno i liga, neki evropski NBA, ili bar takva konferencija, a kako izgleda Euroleague i na koji nacin timovi ulaze u istu, cini mi se da se ka tome ide, sada vidimo da ce i Paris dobiti tim, dakle u dogledno vreme ce i London dobiti, i svi veci gradovi u Evropi, gde ce ispastati naravno slabasni Balkan.

Ovo sto si ti pomenuo kao resenje, to svakako nije, vec bezanje od realne price i diskreditovanje americkog tima, kao i cak moguce usporavanje procesa koji sam spomenuo.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 sep 2014, 00:16

Mislim da su i Thibo i Jim Boheim bolji treneri od Coach K-a al on je bolji od njih u kontrolisanju svlačionice pune zvijezda

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 12 sep 2014, 00:17

let3 je napisao/la: ne znam brate šta reci...samo se bojim da cemo i narednih godina gledati istu pricu na Olimpijadama i Mundobasketima :? zapravo, poprilicno sam siguran u to

e sad, koliko je to kome zanimljivo i cool - neka svako po sebi mjeri...meni vala nije
Pa vjerovatno, a ne znam koliko ti je cool da dobijes Amere bez "jacih" igraca, vecina ce reci "nisu im igrali NBA igraci"?

Nisu oni krivi sto nemaju konkurencije ni sa B timom.
muamerc je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Bice USA ubrzo i u fudbalu sila. Kakva ce tek prica biti kad i tu pocnu dominirati? :kafa:
Ako budu ulagali u MLS konstantno i dovodili strucnjake tamo, i ne samo igrace u penziji imaju sve uslove da za nekoliko desetina godina budu sila i u tom sportu.
Mozda manje od "desetina" godina, mozda jedna desetina da bi mogli biti jako dobri, popularnost fudbala je toliko porasla u zadnjih 10 godina da to nije normalno. Prije 10 godina nisi mogo tekme pogledati a da nije Mexicki kanal, sad 5 kanala nonstop fercera Ligu prvaka, Englesku, Spaniju, Njemacku. Cak i na lokalnom kanalu mos gledati duplje faze LP.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 sep 2014, 00:27

Epidaurus je napisao/la:Mislim da su i Thibo i Jim Boheim bolji treneri od Coach K-a al on je bolji od njih u kontrolisanju svlačionice pune zvijezda

Ne bih rekao....Mike je jedan od najboljih americkih trenera sigurno, doduše on je onaj oldschool tip, a igraci ga respektuju jer nema labavo kod njega...Thiboa je poveo sa sobom radi odbrane
a ova trenutna ekipa i nema neku zvijezdu ;) ...možda Harden i Rose da su najbliži tome, ali to nije level Jamesa, Duranta, Kobea, Wadea, Howarda, Mela, CP3 itd...takvu ekipu je dosta teže kontrolisati, ali i to je Mike radio s lakocom.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 12 sep 2014, 00:30

Dobro neko rece..zabrani Kenijcima da uzimaju bruku medalja u atletici. Nidje veze. Isto ko i ovo. Svaka drzava posalje ono sta ima na raspolaganju i niko ostatku svijeta nije kriv sto ne moze da bude konkurentan Americi.
FORZA MARŠAL !!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 sep 2014, 00:31

Ako iko zna ukrotiti vrelu narav americkog kosarkasa to je Mike. Pa covjek trenira egomanijake citav zivot. I svaka mu cast na tome.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 sep 2014, 00:34

let3 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Mislim da su i Thibo i Jim Boheim bolji treneri od Coach K-a al on je bolji od njih u kontrolisanju svlačionice pune zvijezda

Ne bih rekao....Mike je jedan od najboljih americkih trenera sigurno, doduše on je onaj oldschool tip, a igraci ga respektuju jer nema labavo kod njega...Thiboa je poveo sa sobom radi odbrane
a ova trenutna ekipa i nema neku zvijezdu ;) ...možda Harden i Rose da su najbliži tome, ali to nije level Jamesa, Duranta, Kobea, Wadea, Howarda, Mela, CP3 itd...takvu ekipu je dosta teže kontrolisati, ali i to je Mike radio s lakocom.
Thibo je ono realno odbrambeni čarobnjak a Boheima je poveo jer je čovjek doktor zone (ona 1-3-1 na CUseu je legendarna) i zna sigurno svaki mogući način da probije bilo koju zonu. Coach K je vjerovatno bolji motivator i psiholog, možda neka verzija američkog DUde Ivkovića a i na DUkeu je većinom imao najbolje srednjoškolce i vjerovatno najveće ego tripere na svijetu

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 12 sep 2014, 00:47

Coach K je pravi covek za ovaj posao, i tu ne treba nista dodavati niti oduzimati, niti porediti njegovo znanje sa drugim trenerima.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 12 sep 2014, 00:58

"Since Coach K was named by Colangelo in 2005 head coach, the USA men have compiled a remarkable 43-1 record in official FIBA or FIBA Americas competitions, added a 19-0 mark in exhibition game and have claimed gold medal finishes at the 2012 London Olympics, 2010 FIBA World Championship, 2008 Beijing Olympics and 2007 FIBA Americas Championship.
During the 2009-12 quadrennium, USA teams with Coach K at the helm went 26-0, including a gold medal and 8-0 showing at the 2012 London Olympics."

Ova jedina utakmica koju su izgubili (pod vodstvom Mikea) je ona sad vec cuvena iz polufinala Mundobasketa 2006, kad je Spanoulis bio u nekom Jordan modu u drugom poluvremenu :mrgreen:

od tad, pa do danas - nisu izgubili utakmice (cak ni egzibicione)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 12 sep 2014, 01:23

ja se njima i divim i poštujem ih, milina je gledati tu brzinu, plus znanje, ali uvijek će biti taj crvic sumnje, jesu li zaista skroz potpuno čisti?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 sep 2014, 01:34

Druže se sa Nadalom.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 sep 2014, 03:18

DANTES je napisao/la:ja se njima i divim i poštujem ih, milina je gledati tu brzinu, plus znanje, ali uvijek će biti taj crvic sumnje, jesu li zaista skroz potpuno čisti?
po toj logici onda su i svi evropljani koji igraju u NBA na dopu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 sep 2014, 07:31

U Amercici bi te sigurno uhapsili nakon ovake izjave iako je tamo sloboda govora :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 12 sep 2014, 08:44

DANTES je napisao/la:ja se njima i divim i poštujem ih, milina je gledati tu brzinu, plus znanje, ali uvijek će biti taj crvic sumnje, jesu li zaista skroz potpuno čisti?
naravno da jesu, al na stranu to, meni je smjesna ova jedna cinjenica kad skontas, ono, hajde ok, ne moze se nac drzava koja je konkurentna americi u kosarci, da ima znaci isti broj isto kvalitetnih igraca, to razumijem, nema veze, al covjece ostatak citavog svijeta kad bi napravio ekipu znaci od svojih najboljih igraca oni ne bi mogli dobijat amere da se nasade na glavu, nema sanse, bas nekako nestvarno i porazavajuce to zvuci kuknjava
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 sep 2014, 08:54

Neverovatno je shta se ovde sve pishe. :silent:
Amerima niko ne mozhe da zabrani da shalju NBA igrache, a ovo je realna situacija glede rezultata. Nerealno je bilo ono pre 1992., jer su slali klince od 19-22 godine da igraju sa ljudima od 30ak godina i 10ak profi sezona u karijerama i opet je SAD uzela sve OI sem onih 1972. i 1988, ali je na SP chesto gubila. Da su slali sve vreme NBA igrache, verovatno ih niko ne bi pobedio unazad 70 godina. Zashto je to tako :?:
Zato shto:

1) ih ima 300kk, za razliku od ostalih kosharkashkih drzhava, koje su u opsegu 3-60ak miliona (izuzetak su Rusija i Brazil kao kosharkashke zemlje, ali tamo kosharka nije ni izbliza jaka i popularna);
2) kosharka je nastala u SAD, oni su lideri od starta u pogledu treninga, infrastrukture i sl.;
3) imaju cca 40 miliona Afroamerikanaca, koji im uvek chine 80+% timova, a koji su fizioloshki u prednosti nad belim chovekom glede sprinta, skoka, snage... tj.svih onih stvari koje potpadaju pod atleticizam;
4) imaju najbolji sportski shkolski sistem olichen u NCAA, iz koga regrutuju godishnje vishe kvaliteta nego sve ostale zemlje zajedno;
5) imaju najjachu profi ligu sveta, koja je jacha od svih liga sveta spojenih u jednu, pa jedno puta 5.

Niti jedna zemlja na svetu ne mozhe da se meri sa tim i to je valjda jasno. Upseti poput 2002-06 se nece dogadjati, barem ne 2-3x uzastopno za nashih zhivota. Treba se pomiriti sa tim. Kao shto niko ne mozhe da rachuna da dobija Kineze u stonom tenisu - tako su i Ameri gospodari svetske kosharke. Ali, opet je glupo govoriti da bi oni mogli da vladaju bilo kojim sportom, samo - eto kad bi 'teli, jer evo sportova koje su stvorili ili vladali njima, pa vishe nisu #1: baseball, odbojka, tenis, boks, na primer.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 sep 2014, 11:24

:nene:

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 sep 2014, 11:28

MaGiCa je napisao/la:jer evo sportova koje su stvorili ili vladali njima, pa vishe nisu #1: baseball, odbojka, tenis, boks, na primer.
boks su izmislili anticki grci :damn:
Tenis se igrao na dvorovima engleske i francuske prije nego sto je amerika otkrivena :facepalm:
odbojka - OK :geek:
baseball - to je meni sport u ravni sa bocanjem isto ka americki fudbal (hebo timsku igru koja se igra iz prekida) :puke:

sve ostalo apsolutno stoji, a cini mi se da sam napisao slican post koju godinu unazad :thumbup:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

DragonReborn
Kontakt:

Post Postao/la DragonReborn » 12 sep 2014, 11:53

Bejzbol su izmislili Banaćani i to je Pupin doneo u Ameriku. Poznatije kao "banatske šore".
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 sep 2014, 12:13

nerminh74 je napisao/la: boks su izmislili anticki grci :damn:
Tenis se igrao na dvorovima engleske i francuske prije nego sto je amerika otkrivena :facepalm:
odbojka - OK :geek:
baseball - to je meni sport u ravni sa bocanjem isto ka americki fudbal (hebo timsku igru koja se igra iz prekida) :puke:

sve ostalo apsolutno stoji, a cini mi se da sam napisao slican post koju godinu unazad :thumbup:

Ajmo opet:
MaGiCa je napisao/la:jer evo sportova koje su stvorili ili vladali njima, pa vishe nisu #1: baseball, odbojka, tenis, boks, na primer.
I prichamo o modernom boksu i tenisu, koji su u XX veku za centralnu zemlju imali SAD. Decenijama su najbolji teniseri i bokseri dolazili u velikoj vecini iz SAD, shto danas teshko da je sluchaj.

DragonReborn je napisao/la:Bejzbol su izmislili Banaćani i to je Pupin doneo u Ameriku. Poznatije kao "banatske šore".
Jeste. I danashnji Makedonci su potomci Aleksandra i Filipa Makedonskog. Nema veze shto su se Sloveni tek doselili na Balkan u VI veku nove ere. Tu sitnicu cemo da elegantno zaboravimo. :zzz:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.