Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

PeppermintSA
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la PeppermintSA » 12 apr 2026, 19:30

Iceplayer je napisao/la:
12 apr 2026, 19:21
PeppermintSA je napisao/la:
12 apr 2026, 19:15
Coolpanda24 je napisao/la:
12 apr 2026, 16:16
Već mjesecima pišem, od svih ovih koji se spominju, ubjedljvo ali ubjedljivo najveći prospect.
Nisam siguran za Ličinu. Znam mnogo Ličina i sa nama ih veže samo ime. Bukvalno im je samo Crna Gora na pameti i samo o CG pričaju. Ovaj jedan što je studirao sa nama kopao i rukama i nogama da se prebaci iz Sarajeva u Podgoricu na studij...
Vrtile su se njegove fotke iz djetinjstva u dzekinom bh dresu

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 12 apr 2026, 19:33

Već mjesecima pišem, od svih ovih koji se spominju, ubjedljvo ali ubjedljivo najveći prospect.
Odrekao bih se Pejčinovića i gratis Mahmića za Ličinu, definitivno. Ako izraste u ono za šta ima potencijal, nema odbrane koju neće moći probiti s Alajbegovićem i Bajraktarevićem pored sebe, napadač ispred njih dovoljno je da ima glavu i obje noge.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 12 apr 2026, 19:58

Diadora je napisao/la:
12 apr 2026, 19:30

Ljudi jeste Li vi sigurni da je Licina nas? Lik ne lici na bosnjaka nikako. Da nije Rom poput avdica pa ga povezuju sa nama jer je musliman?
A jel to Alajbegović i Kolašinac liče na klasičnog Bošnjaka?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 12 apr 2026, 19:59

Iceplayer je napisao/la:

Nisam siguran za Ličinu. Znam mnogo Ličina i sa nama ih veže samo ime. Bukvalno im je samo Crna Gora na pameti i samo o CG pričaju. Ovaj jedan što je studirao sa nama kopao i rukama i nogama da se prebaci iz Sarajeva u Podgoricu na studij...
Vrtile su se njegove fotke iz djetinjstva u dzekinom bh dresu

slika
Evo slike, ali ruku na srce to ne mora ništa značiti. Pitanje je da li on ima neke konkretne veze s nama?
Nađoh oca na fejsbuku, Emil Ličina, majka Dina Idrizović Ličina… treba malo prostalkati, dijele li šta za Bosnu :mrgreen:

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 12 apr 2026, 20:10

Pa obzirom da ne žive u bosni, sigurno su Bošnjaci čim su uspjeli nabaviti taj pijacarski dres reprezentacije BiH. Vidite da nema niti jedne relevantne stranice koja prodaje te naše dresove preko. Baš moraš imati veliku želju da bi došao do takvih stvari. Mali je očito nas.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 12 apr 2026, 20:15

Dzenan,Adin,Mirza

3 najveca talenta, sva trojica Sandzaklije :D

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 12 apr 2026, 20:23

19vendetta87 je napisao/la:
12 apr 2026, 19:58
Diadora je napisao/la:

Ljudi jeste Li vi sigurni da je Licina nas? Lik ne lici na bosnjaka nikako. Da nije Rom poput avdica pa ga povezuju sa nama jer je musliman?
A jel to Alajbegović i Kolašinac liče na klasičnog Bošnjaka?
Kolašinac ima prototipičnu glavundžu Sandžaklije…naravno da liči na Bošnjaka…

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 apr 2026, 20:31

Ohoho hocemo li docekati da nam okosnicu ekipe cine Bosnjaci iz Sandzaka: Bazdar, Pejcinovic, Hadzimujovic, Licina, Catovic, Siljevic !? Potencijalno 6 igraca iz Sandzaka. To se nikad nije desilo. Ja bih ih sve zvao u A selekciju uz dodatak Mahmica vec od Lige nacija. Kakva bi to mladost bila na narednih 10 godina.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 12 apr 2026, 20:32

DonRamiz je napisao/la:
12 apr 2026, 20:15
Dzenan,Adin,Mirza

I 4. Ahmed Hadžimujović :salut:

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 12 apr 2026, 20:33

Otac mu lajkao stranicu "Ponosno uz BiH" stranicu sa armijom i ljiljanima, to je to znači Ličina će ponosno zabijati golove za BiH. :mrgreen:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 apr 2026, 20:33

Vucevich je napisao/la:
12 apr 2026, 20:32
DonRamiz je napisao/la:
12 apr 2026, 20:15
Dzenan,Adin,Mirza

I 4. Ahmed Hadžimujović :salut:
Koji god igrac u omladinskim kategorijama se pojavi u Njemackoj znaj da su velike sanse da je Sandzaklija, i to crnogorski, ja ne znam sta je to ko da ih ima milion jbt

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 apr 2026, 20:35

Bio je jedan brat forumas preziva se Licina, znam da sam ga imao prije desetak godina u prijateljima na fb, javi se ako procitas zaboravio sam nick :lolno:
:bih:
Zadnja izmjena: Sheyi, dana/u 12 apr 2026, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 12 apr 2026, 20:38

Iceplayer je napisao/la:
Buraz ne lupaj. Čuj samo CG na pameti. Ja se prezivam Licina. Rodjen u Sarajevu, porijeklom iz CG, živim u Kanadi. Licina ima jako puno u CG, a mogu pričati iz ugla svoje bliže i dalje rodbine. 95% nas se izjasnjava kao Bošnjak bili u Bosni ili CG. Da, CG isto smatramo svojom državom jer nismo kao pojedine grupe koje žive u Bosni a pljuju sve bosansko. Bosna je za nas broj 1. To je naša matica. Uvijek se okrećemo Bosni. Sutra da ja imam sina talenta kao Adina, tu ne bi bilo dileme za koju reprezentaciju nastupao. Volimo i CG, radujemo se njenim uspjesima, ali Bosna je iznad svega :bih:

Ja živim u blizini Toronta i vidimo se 12.6. na BMO field protiv Kanade. Imam jako dosta rodbine istog prezimena koji žive u New Yorku i pola ih isto dolazi da gleda utakmicu. A citali ste i sami koliko koštaju karte za tu utakmicu. Vidimo se aBd i tamo negdje oko 17h po lokalnom vremenu slavimo pobjedu kroz centar Toronta do ponoci :bih:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 12 apr 2026, 20:40

Pričajte vi šta hoćete, ali ako se svi ti igrači okupe na jednom mjestu, pod uslovom da se nastave razvijati na pravi način, vrlo je moguće da ćemo biti rang Belgije. Možda ne gledajući kompletan roster, jer teško da ćemo ikad imati baš toliku širinu, budući da te velike reprezentacije imaju po 30-40 igrača, ali gledajući prvu postavu + zamjene, svakako da. Alajbegović na jednom krilu, Bajraktarević na drugom, Ličina na desetki, Pejčinović/Jakupović u špicu, Ćatović na DM. Muharemović, Čelik, Ibrišimović, Košpo itd. na štoperima, Dedić na beku. Sve je to jako mlado. Kad nadodaš još ovih nekih talenata tipa Benjamina Džanovića, Mateja Deketa, Malića itd., uz ove neke koji su takođe poprilično mladi tipa Tahirovića, Bašića, Baždara - svi po 22-23, pa još Memića, Gigovića, Barišića i co. koji imaju 24-25. To može zaista biti ozbiljna baza od nekih 15-16 igrača, i to baza koja bi bila među najmlađim u Evropi.

Naravno, može se desiti da dosta njih propadnu, da nikad ne dosegnu nivo koji se od njih očekivao. Štaviše, za očekivati je da se to desi makar nekima. Ali opet, postoji mogućnost da se ne desi i da ovo bude zlatna generacija o kojoj će se u Evropi pričati.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 12 apr 2026, 20:45

Bosniacum Lilium je napisao/la:
12 apr 2026, 20:38
Iceplayer je napisao/la:

Buraz ne lupaj. Čuj samo CG na pameti. Ja se prezivam Licina. Rodjen u Sarajevu, porijeklom iz CG, živim u Kanadi. Licina ima jako puno u CG, a mogu pričati iz ugla svoje bliže i dalje rodbine. 95% nas se izjasnjava kao Bošnjak bili u Bosni ili CG. Da, CG isto smatramo svojom državom jer nismo kao pojedine grupe koje žive u Bosni a pljuju sve bosansko. Bosna je za nas broj 1. To je naša matica. Uvijek se okrećemo Bosni. Sutra da ja imam sina talenta kao Adina, tu ne bi bilo dileme za koju reprezentaciju nastupao. Volimo i CG, radujemo se njenim uspjesima, ali Bosna je iznad svega :bih:

Ja živim u blizini Toronta i vidimo se 12.6. na BMO field protiv Kanade. Imam jako dosta rodbine istog prezimena koji žive u New Yorku i pola ih isto dolazi da gleda utakmicu. A citali ste i sami koliko koštaju karte za tu utakmicu. Vidimo se aBd i tamo negdje oko 17h po lokalnom vremenu slavimo pobjedu kroz centar Toronta do ponoci :bih:
Buraz ne lupam, jer govorim iz ličnog iskustva. Ja sve koje Ličine znam preselile se iz Bosne u CG i ne do Bog da mu kažeš da je bosanac. Mislil znam da smo svi drugačiji i da je sve individualno, ali nema razloga da govoriš da neko lupa. Ne znam dečka vidjet ćemo šta vrijeme donosi, ali iz mog ličnog iskustva sa datim prezimenom dobri ljudi, ali ponosni crnogorci...

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 12 apr 2026, 20:45

Sheyi je napisao/la:
12 apr 2026, 20:35
Bio je jedan brat forumas preziva se Licina, znam da sam ga imao prije desetak godina u prijateljima na fb, javi se ako procitas zaboravio sam nick :lolno:
:bih:
gotovo je, svi smo vidjeli ko je licina:-)

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 12 apr 2026, 20:46

Ma sve jedan dijasporac Bosnjak sanja da mu sin zaigra za Bosnu. Tu nema greske. Samo je pitanje kod nekih koji nemaju toliki utjecaj na djecu. Ko ce od roditelja odbiti Spahica ili Barbareza realno, sutra mozda Dzeku.
Realno Kerim i Esmir su mogli igrati i dalje za Njemacku odnosno SAD ili Tarik za Sloveniju i to na seniorskom nivou.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 12 apr 2026, 20:46

12 apr 2026, 20:40
Pričajte vi šta hoćete, ali ako se svi ti igrači okupe na jednom mjestu, pod uslovom da se nastave razvijati na pravi način, vrlo je moguće da ćemo biti rang Belgije. Možda ne gledajući kompletan roster, jer teško da ćemo ikad imati baš toliku širinu, budući da te velike reprezentacije imaju po 30-40 igrača, ali gledajući prvu postavu + zamjene, svakako da. Alajbegović na jednom krilu, Bajraktarević na drugom, Ličina na desetki, Pejčinović/Jakupović u špicu, Ćatović na DM. Muharemović, Čelik, Ibrišimović, Košpo itd. na štoperima, Dedić na beku. Sve je to jako mlado. Kad nadodaš još ovih nekih talenata tipa Benjamina Džanovića, Mateja Deketa, Malića itd., uz ove neke koji su takođe poprilično mladi tipa Tahirovića, Bašića, Baždara - svi po 22-23, pa još Memića, Gigovića, Barišića i co. koji imaju 24-25. To može zaista biti ozbiljna baza od nekih 15-16 igrača, i to baza koja bi bila među najmlađim u Evropi.

Naravno, može se desiti da dosta njih propadnu, da nikad ne dosegnu nivo koji se od njih očekivao. Štaviše, za očekivati je da se to desi makar nekima. Ali opet, postoji mogućnost da se ne desi i da ovo bude zlatna generacija o kojoj će se u Evropi pričati.
Imamo u U16 Bayerna 4 nasa: Omerovic, Mujic, Zubovic i Turbic. Golman, dva veznjaka i napadac. Ova trojica igraju za nasu u16, a Turbic za Njemacku u17. Turbic malo serendaju glede izbora, ali bice tu Bosna kad zagusti :)

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 12 apr 2026, 20:48

Iskreno ja mislim da je to riješeno odavno tj od malena, da se zna za koga će igrati samo momak steče iskustvo i čeka poziv naše reprezentacije. :bih:

random11
Kontakt:

Post Postao/la random11 » 12 apr 2026, 20:50

Sheyi je napisao/la:
12 apr 2026, 20:46
12 apr 2026, 20:40

Imamo u U16 Bayerna 4 nasa: Omerovic, Mujic, Zubovic i Turbic. Golman, dva veznjaka i napadac. Ova trojica igraju za nasu u16, a Turbic za Njemacku u17. Turbic malo serendaju glede izbora, ali bice tu Bosna kad zagusti :)
I golman Amil Siljevic što igra za Eintracht Frankfurt II.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Atlanta, Beduin, CudanLik, GG3, Majestic-12 [Bot], MostarReds22, s4mke, Sveti, torbica i 83 gosta.