Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
DjaniTarik
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Puno gledate ove juniore bgm to moze biti najbolji igrac sa 14-16 god pa da se srcani infrakt dobije kad predje na neki visi/ozbiljni nivo
Ovaj sto ga prati zivi u LA
Bas ce Licina igrati za Crnu Goru s obzirom da nece nikad vidjeti veliko takmicenje. Isto to i za Pejcinovica. Yebe se njima za Crnom Gorom, svi oni gledaju gdje im je bolje za karijeru. A realnost je da nam je puuuno bolja buducnost nego Crnoj Gori.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- PeppermintSA
- Kontakt:
Vidi, tu ima nekoliko zanimljivosti. Uvijek je bilo naših igrača po omladinskim kategorijama germanofonskih zemalja. Još iz vremena Ibre Zukanovića, kad su se plaćali i kupovali pozivi u omladinske selekcije, vazda je bilo brdo dijasporaca oko reprezentacije. Takođe, valjda reći da i Srbi i Hrvati i Albanci imaju više igrača, gledajući čisto brojčano, po tim selekcijama. Baš sam nedavno gledao, Albanaca doslovno ima ko govana - svaka ekipa u svakoj kategoriji ima ih 2-3. Međutim, caka je što se nekom ćiribu-ćiriba alhemijom, nekim začudnim putem desilo da iz te brojčano relativno male baze pojavi brdo top prospekata. Ono tipa nikne neki Muharemović i na kraju se momak ispostavi kao svjetski kalibar. Pojavi se neki Alajbegović, momak je u top 5 talenata na svojoj poziciji u Evropi. Pojavi se neki Bajraktarević koji ima sve predispozicije da bude vrhunski igrač. Znači, iz nekog relativnog malog bazena je izniklo jako puno top 10% igrača. I to treba iskoristiti.Sheyi je napisao/la: ↑12 apr 2026, 20:46Imamo u U16 Bayerna 4 nasa: Omerovic, Mujic, Zubovic i Turbic. Golman, dva veznjaka i napadac. Ova trojica igraju za nasu u16, a Turbic za Njemacku u17. Turbic malo serendaju glede izbora, ali bice tu Bosna kad zagustiPeppermintSA je napisao/la: ↑12 apr 2026, 20:40Pričajte vi šta hoćete, ali ako se svi ti igrači okupe na jednom mjestu, pod uslovom da se nastave razvijati na pravi način, vrlo je moguće da ćemo biti rang Belgije. Možda ne gledajući kompletan roster, jer teško da ćemo ikad imati baš toliku širinu, budući da te velike reprezentacije imaju po 30-40 igrača, ali gledajući prvu postavu + zamjene, svakako da. Alajbegović na jednom krilu, Bajraktarević na drugom, Ličina na desetki, Pejčinović/Jakupović u špicu, Ćatović na DM. Muharemović, Čelik, Ibrišimović, Košpo itd. na štoperima, Dedić na beku. Sve je to jako mlado. Kad nadodaš još ovih nekih talenata tipa Benjamina Džanovića, Mateja Deketa, Malića itd., uz ove neke koji su takođe poprilično mladi tipa Tahirovića, Bašića, Baždara - svi po 22-23, pa još Memića, Gigovića, Barišića i co. koji imaju 24-25. To može zaista biti ozbiljna baza od nekih 15-16 igrača, i to baza koja bi bila među najmlađim u Evropi.
Naravno, može se desiti da dosta njih propadnu, da nikad ne dosegnu nivo koji se od njih očekivao. Štaviše, za očekivati je da se to desi makar nekima. Ali opet, postoji mogućnost da se ne desi i da ovo bude zlatna generacija o kojoj će se u Evropi pričati.![]()
Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Jak i dobar na lopti. Upravo igrac utakmice protiv Branna koji je igrao zavrsnicu Europa Lige.
Jak i dobar na lopti. Upravo igrac utakmice protiv Branna koji je igrao zavrsnicu Europa Lige.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Kakav je ovaj Zulovic iz psg. Je li i on sandzaklija?
Dominira u odbrani u Norveškoj i dosta utakmica odigra sa preko 7/8 rating, što je stvarno za pohvaliti i za primjetit za neki transfer dobar uskoro.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Npr protiv Bodo/Glimt je imao rating 8.2.
Uspješno oduzete lopte 5/5 100%
Presječene lopte 2
Otklonjene opasnosti 10
Blokirao šuteva 4
Zadnja izmjena: random11, dana/u 12 apr 2026, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
To je onaj sto je nas odbio kad je bio u Lecceu,uzdigo se momcina ko da je Ramos.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Sad igra mozda tamo u nekoj 50 ligi Europe i nada se našem pozivu?
“Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju”RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:30To je onaj sto je nas odbio kad je bio u Lecceu,uzdigo se momcina ko da je Ramos.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Sad ko ce ga znati šta se dešavalo tu, u tom periodu gubili od Luksemburga i Meho Kodro bio trener...
Liga je oko 10. U Europi i upravo je imala ekipu u polufinalu Europa Lige prosle sezone i osmini finala lige prvaka ove sezone. Ista liga daje 5-6 igraca reprezentaciji koja je razbila Italiju 7-1 ukupno u dvije utakmice.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:30To je onaj sto je nas odbio kad je bio u Lecceu,uzdigo se momcima ko da je Ramos.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Sta je bilo oko tih poziva 2023. Ne znam, ali znam da je izjavio da bi igrao za BiH prije Svedske neki dan. Danas poslje utakmice je donirao nagradu za najboljeg na terenu u Srebrenicu odakle i potice.
Opet kazem, nije neki prioritet ali sumnjam da je jedan Radeljic bolji dugorocno.
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ma ja klasika,kad smo bili na dnu odbio nas a sad kad igramo SP kao igro bi za nas prije Švedske.random11 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:34“Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju”RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:30To je onaj sto je nas odbio kad je bio u Lecceu,uzdigo se momcina ko da je Ramos.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Sad ko ce ga znati šta se dešavalo tu, u tom periodu gubili od Luksemburga i Meho Kodro bio trener...
Ma mrš.
A i svakako nije on ni blizu kalibar za repke.
Ako poznajete ijednog sandzakliju znate koliko vole Bosnu. Moderne nacije koliko god mi bjezali od toga su zasnovane na vjeroispovjesti. Tako da bilo koji crnogorac da je rodjeni musliman sebe gleda kao Bosnju.. Ovi Bosanci koji su druge vjeroispovjesti su samo plod komunizma..
-
19vendetta87
- Kontakt:
Koliko znam, on je bio pozvan u u21 selekciju, pa nije igrao, a dedo mu dosao da ga gleda...zbog toga se odrekao reprezentacijerandom11 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:34
“Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju”
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- PeppermintSA
- Kontakt:
Nikad čuo za njega, ali sam sad pregledao highlights. Odličan na lopti, iznosi loptu, odličan dubinski pas, vrlo brz za štopera. Sve ono što ja lično volim vidjeti. Vidim da ima 22 godine, što je dosta mlado za štopera.
Jakupović zabio za philu II protiv caroline
43min vode 3 0 za sada
43min vode 3 0 za sada
Da u pravu si vjerovatno u21, moja greška.19vendetta87 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:46Koliko znam, on je bio pozvan u u21 selekciju, pa nije igrao, a dedo mu dosao da ga gleda...zbog toga se odrekao reprezentacijerandom11 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:34
“Bilo je to razočarenje. Nije bilo baš onako kako se razgovaralo prije mog izbora, ali ne želim da ulazim u dalje detalje. Svakako je nešto više u pitanju”
-
RobijasiZenica1988
- Kontakt:
Ma znam drug lupio sam onako 50 liga,mozda je on i dobar igrac I sve ali ja mu ne mogu preći preko toga što je rekao kad je bio u Lecceu cini mi se.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:35Liga je oko 10. U Europi i upravo je imala ekipu u polufinalu Europa Lige prosle sezone i osmini finala lige prvaka ove sezone. Ista liga daje 5-6 igraca reprezentaciji koja je razbila Italiju 7-1 ukupno u dvije utakmice.RobijasiZenica1988 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:30To je onaj sto je nas odbio kad je bio u Lecceu,uzdigo se momcima ko da je Ramos.Cartman je napisao/la: ↑12 apr 2026, 21:05Zinedin Smajlovic je zanimljiv igrac. Vjerujem da ce napravit neki transfer na ljeto ili zimu. Nije sad za A, ali pitanje je koliko je slabiji od Radeljica ili Mujakica na primjer.
Sta je bilo oko tih poziva 2023. Ne znam, ali znam da je izjavio da bi igrao za BiH prije Svedske neki dan. Danas poslje utakmice je donirao nagradu za najboljeg na terenu u Srebrenicu odakle i potice.
Opet kazem, nije neki prioritet ali sumnjam da je jedan Radeljic bolji dugorocno.
Eh sad svako ima drugačije mišljenje sto je normalno.
Jesam lud ako mislim da je Jakupović talenat u rangu Kerima?
Ma dobro, i ja bi mu zamjerio da je trenutna ekipa sa Spahicem tada bila tu. Ko zna sta je bilo. A ova izjava da bi nas izabrao ispred Svedske je bila prije plasmana na SP. Imate ovdje intervju, prevedite: https://www.tv2.no/sport/telefonen-endr ... /18623336/