Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Elegant
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Elegant » 28 feb 2014, 14:10

Cartman je napisao/la:Ovaj Tankovic mi sve vise izgleda kao klasicni izdajnik.
:lol:

A kolika se frka digla oko njega, sad mnogi gutaju knedle, guse se u svojim rijecima.

Meni je vise interesantno hoce li se Besic i Prcic odazvati Jagodicu, ako sebi zele dobro u buducnosti.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 28 feb 2014, 14:11, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 28 feb 2014, 14:11

Format je napisao/la:Ma sve su tu roditelji krivi,ja ne krivim ovu djecu,ako ja svoj djetetu od 17godina kazem igrat ces za Bosnu tamo je najbolje to je tvoja zemlja i ucim ga od rodjenja o tome,nema sumnje da ce izabrat Bosnu prije i Spanije . Ovo je odgoj ,ne treba decka krivit,njegove roditelje da .

Hodzic ce biti nas napadac,bez sekiracije :)
upravo to,odgoj je najvažniji..
a ovaj Tanković ne izgleda kao izdajnik već to i jeste,da je rekao odmah moj san je da zaigram za Švedsku ne bi mu niko ništa rekao,a ovako je ispao jado baš kao i njegov otac..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 feb 2014, 14:14

Elegant je napisao/la:
:lol:

A kolika se frka digla oko njega, sad mnogi gutaju knedle, guse se u svojim rijecima.

Meni je vise interesantno hoce li se Besic i Prcic odazvati Jagodicu, ako sebi zele dobro u buducnosti.
Prcic vjerovatno nece. Moze mu se oprostit, naljutio se. U afektu je.

Besic ako jos jednom pljune na drzavni dres, treba ga suspendovat iz svih reprezentacija jedno dvije godine. Ima da se nacrta. Sa ili bez dozvole kluba. Nije dolazio na zvanicne utakmice, sad mora na ovo okupljanje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 28 feb 2014, 14:45

Batko je napisao/la:A vidi ti malog alena, pa stvarno mu lijepo stoji, veći katolik od pape.....

Mislim da bi bolje bilo pokrenuti inicijativu da se klitori"su od oca izbrišu nastupi u A repki u nsbih... Pa imali igdje u pm da otac igra za jednu a sin za drugu repku i to za onu susjednu koja terorise godinama po bih kradući nam sportiste...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imaš sličan slučaj! Mazinjo bio reprezentativac Brazila, a sin Tijago Alkantara igra za Španiju. Španija je "ukrala" Dijaga Koštu, ranije Senu tako da zadovoljava i ovaj drgi kriterij. Jedino nisu susjedne zemlje!

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 15:08

ja ne znam sta vi ocekujete uopšte...kakav patriotizam ako se nije ni rodio ovdje..čitav životni vijek proveo tamo negdje u državi koja mu je dala sve, s bosnom ima kontakta mozda jednom godisnje i to je sve...a + što je sad fudbal biznis. on će se zbog reputacije šveda, bolje prodat' iz njihove repke, nego iz naše...kad spomeneš ibrahimović- sweden, tanković-sweden...rejected Bosnia..ah good player :) i ode on :)
kimbo je napisao/la:Slucaj Tankovic bio sam napisao malo duzi elaborat al je preozbiljno za jedan ovakav forum pun doskocica floskula .... pa cemo malo uprostiti.

Znas ono kada kazu ".ebo takvog prijatelja zove samo kada mu nesto trebam". E BH savez ti je takav prijatelj. Zove samo kada je igrac vec gotov proizvod i na nogama. Safet Susic je najaca maskota jednog takvog saveza. Da ne citiram one Sajine izjave povodom Halilovica kao nije on jos igrac. Barcelona decku dodje na noge al nas Sajo i savez ne mogu. Najvjerovatnije ni u tom slucaju ne bi nista pomoglo al do saveza je da svoje odradi i da pokusa da repariara ono sto prosle strukture nisu uradile. GRAdaiti odnos sa mladim talentima godinama !!!

Znaci ocekuje se od malog Tankovica da pogazi cijeli svoj zivot (prijatelje, trenere, licne odnose sa ljudima koji su od njega napravili igraca i stvorili njemu i familiji mu sretnu i bezbriznu buducnost) i da se odazove jednom ovakvoj neozbiljnom savezu i jednoj ovako neozbiljnoj zemlji. ZADNJI U EVROPI PO SVEMU.

Nema hljeba bez motike ! Tako bez truda i ulaganja vremena strpljenja nema uspjeha. Ne moramo da pravimo igrace ovdje u BH al barem mozemo da kontaktiramo sve mlade nade po Evropi, organizujemo kampove i na neki nacin stvaramo te kontakte i poznanstva izmedju tih momaka. I to je trud i to je ulozeno vrijeme i sredstva i to je profesionalni rad. A ne skupljati imena po forumu (pojedini forumasi mogu da budu uzor "profesionalcima" iz saveza).

Inace ce nam se Tankovici ponavljati svako malo nije problem u toj djeci nego u nesistemu nasem.

I da familija Tankovic je mogla da malo postenije to odradi al tko smo mi da od njih trazimo perfekciju. Najvjerovatnije nedovoljno zreli i sofisticirani ljudi porijeklom sa ruralnog podrucja iz BH nisu dorasli svoj ovoj paznji i pritisku.

PS. Jedan od 1000 je mogao da bude zlatni ljiljan. I jedan je MIralem Pjanic !
slažem se s ovim u potpunosti! :) najbolje si objasnio!
Zadnja izmjena: iVar, dana/u 28 feb 2014, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 feb 2014, 15:09

Ma Ibrahimović je jako losa reklama za naše u Švedskoj, usudio bi se reci da nas je koštao Tankovica a bojim se da ćemo ikada ista izvuci iz Švedske....

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 15:17

Batko je napisao/la:Ma Ibrahimović je jako losa reklama za naše u Švedskoj, usudio bi se reci da nas je koštao Tankovica a bojim se da ćemo ikada ista izvuci iz Švedske....

a vidi nešto, ako je rođen tamo negdje, teško ćeš ti njega ikad privolit da igra za naše, kad on nije osjetio taj naš mentalitet..isto k'o što ni mene ne bi mog'o privolit da igram za sloveniju npr. jednostavno nije to moje i gotovo..zna se gdje sam odrast'o, s kim sam se druzio, ko su "moji" i to je to :)
malo je "fantazično" razmišljati o tome da ćemo dobijati dragulje koje proizvede neko tamo..pa naša djeca bježe iz države, a kamoli neko tamo ko je navikao na sve potaman..ja ih potpuno razumijem..
+ eto, najbolje se vidi na ovom kakav smo narod uvijek..dok je bio aktualan, tanković majstore ovo ono, kad nas odbi odma je šu.pak, glupan, da bog da umro i slično :)
neka, nek radi gdje hoće i kako hoće..njegova stvar, mislim da je Bosna jaka i bez tih "odbjeglih" sinova.

A što se tiče one priče iz prvih redaka u vezi mjesta rođenja...jel' Ibiš rođen u Bosni? Jest. Doš'o za nas. Jel Begović rođen kod nas? Jest. Jel' Mire rođen kod nas? Jest. Jednostavno kad mu u krv uđe naše sve, i običaji i priroda i "bosna" bukvalno, nema tu priče. Možeš li zamisliti razliku u običajima i ponašanju u kući porodice Pjanić i Tanković? O tom ti pričam. Sigurno je Miretovim Bosna na prvom mjestu, dok je Tankovićima na zadnjem..
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 feb 2014, 15:58

slika

Sejad Halilovic nekad. :roll: Izdajica.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2014, 16:03

Goalgetter je napisao/la:slika

Sejad Halilovic nekad. :roll: Izdajica.
Vidi face bogte, himna intonira a on na speedu :lol: .
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 feb 2014, 16:09, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 28 feb 2014, 16:07

To sto zivi u Svedskoj ne znaci da nije "osjetio" Bosnu, jer iako ne provodi vrijeme u Bosni, u Svedskoj ima priliku da se druzi sa mnogim Bosancima i Hercegovcima. To je jednostavno do odgoja u kuci, do skole u koju krenes itd, pa i samog karaktera. Neko visi stalno s nasima, slusa razne price, zavoli tu jadnu drzavicu, neko je ono neutralan, a pojedini se i stide sto im ime zavrsava na IC. Pa Zlatan je prvi imao komplekse, lik je tek nekad kasnije u karijeri stavio prezime na ledja, kad se samo sjetim da mu je pisalo Zlatan.. Eto Zlatan je pravo evropsko ime... :lol: Koji parmak...

Elem, da ne duljim, sigurno je da se poneki igrac moze ugrabiti kao Kolasinac, sigurno je da ce i sa porastom reputacije BiH (treba nam rezultat na SP, kvalifikovali su se mnogi, to dakle nije dovoljno) biti lakse privoljavati te igrace... Bitno je da su stvari, ma koliko dezurni pljuvaci kontra pisali, krenule na bolje... Sve je to proces i ne mozes ti preko noci promijeniti situaciju za 180% stepeni, jer dugogodisnja letargija je ucinila svoje...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 28 feb 2014, 16:07

Sve te slike spaliti i uništiti.... Niko ne smije da se poigrava sa jednom velikom reprezentacijom iz Evrope...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:07

Halilovic je igrao za Hrvatsku, ali kad nije dobio poziv za EURO 1996, zaigrao za nas.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 feb 2014, 16:09

ma sve su to roditelji krivi, da su oni njemu kljukali svaki dan o bosni karine bi on igro za svedsku

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 feb 2014, 16:09

Consigliere je napisao/la:Halilovic je igrao za Hrvatsku, ali kad nije dobio poziv za EURO 1996, zaigrao za nas.
Doticni gospodin je pravo racionalan :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 28 feb 2014, 16:14

Krivaja je napisao/la:
Batko je napisao/la:A vidi ti malog alena, pa stvarno mu lijepo stoji, veći katolik od pape.....

Mislim da bi bolje bilo pokrenuti inicijativu da se klitori"su od oca izbrišu nastupi u A repki u nsbih... Pa imali igdje u pm da otac igra za jednu a sin za drugu repku i to za onu susjednu koja terorise godinama po bih kradući nam sportiste...

Imaš sličan slučaj! Mazinjo bio reprezentativac Brazila, a sin Tijago Alkantara igra za Španiju. Španija je "ukrala" Dijaga Koštu, ranije Senu tako da zadovoljava i ovaj drgi kriterij. Jedino nisu susjedne zemlje!

Del Boske razg. sa Kostom u cetri oka (jedan Del Boske pored toliko napadaca moze na noge Kosti :roll: :oops: :lol: ) dok ovi iz Brazila dobacivaju preko medija.
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:15

DonCorleone je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Halilovic je igrao za Hrvatsku, ali kad nije dobio poziv za EURO 1996, zaigrao za nas.
Doticni gospodin je pravo racionalan :lol: .
Nasi ljudi idu na kartu emocije, a fudbaleri vise gledaju na karijeru i gdje ce bolje proci.

Kao slucaj Marko Topic: nije dobio poziv za mladu Hrvatsku, naljutio se, presao za nas i kad je dao gol poljubio grb na dresu pred klupom Hrvatske. U nas euforija i odusevljenje a lik napravio provokaciju i nista vise. :roll:
Meni je Marko jako drag i bio je jedan od prvih nebosnjaka koji je zaigrao za repku poslije rata, ali on nas dres ne bi vidio ocima samo da je dobio taj neki poziv devedeset i neke :roll:
Znaci, nidje veze s vezom...
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 28 feb 2014, 16:17

Cuj da pogazi sve svoje prijatelje i trenere koji su od njega stvorili igraca i da se odazove neozbiljnoj zemlji. Kao sto si napisao, Pjanic je mnogo veci talenat tada bio i odazvao se mnogo neozbiljnijem Savezu. Dakle, ako je neko to mogao uraditi onda mogu svi.

I nevjerovatno drago mi je sto nas je Gudelj izradio samo tako. Koliko ste bili zapeli za njega, a covjek nas tako ofirno odj.eba da nam se sada smiju.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:18

suhakrpa je napisao/la:Cuj da pogazi sve svoje prijatelje i trenere koji su od njega stvorili igraca i da se odazove neozbiljnoj zemlji. Kao sto si napisao, Pjanic je mnogo veci talenat tada bio i odazvao se mnogo neozbiljnijem Savezu. Dakle, ako je neko to mogao uraditi onda mogu svi.

I nevjerovatno drago mi je sto nas je Gudelj izradio samo tako. Koliko ste bili zapeli za njega, a covjek nas tako ofirno odj.eba da nam se sada smiju.
Birao izmedju Yebenog Lihtenstajna i nas... :roll:

ZutiMrav
Kontakt:

Post Postao/la ZutiMrav » 28 feb 2014, 16:20

suhakrpa je napisao/la:Cuj da pogazi sve svoje prijatelje i trenere koji su od njega stvorili igraca i da se odazove neozbiljnoj zemlji. Kao sto si napisao, Pjanic je mnogo veci talenat tada bio i odazvao se mnogo neozbiljnijem Savezu. Dakle, ako je neko to mogao uraditi onda mogu svi.

:? :roll: :o :shock:
Prvi amidza bubi ga Tino Sven

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 16:23

Consigliere je napisao/la:Kao slucaj Marko Topic: nije dobio poziv za mladu Hrvatsku, naljutio se, presao za nas i kad je dao gol poljubio grb na dresu pred klupom Hrvatske.
- Nikad u životu, a imao sam težak put, nisam kalkulirao. Mogao sam, što je u to vrijeme bilo normalno i poželjno, prihvatiti poziv da igram za Hrvatsku, ali sam pristao igrati za BiH - podsjeća Topić, na kafi u sarajevskoj "Evropi".
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HalaMadrid, LeCoq, soccerfan i 41 gost.