ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
delpo se navodno vraća u beču na tour!
Bezveze se vraca sad na kraju sezone i rizikuje da obnovi povredu. Odmori brate do kraja sezone, fino to zalijeci i odigraj posteno citavu jednu sezonu ko covjek.
Rafa skoro stigo Noleta i ne brani ništa do kraja godine, teško je vjerovati da je neće završiti na 1.
Nole će morati dobro zapeti da prestigne Federera u all-time na jedinici
1. (1.) Novak Đoković SRB 9.865
2. (2.) Rafael Nadal ESP 9.225
3. (3.) Roger Federer SUI 7.130
4. (5.) Daniil Medwedew RUS 5.235
5. (4.) Dominic Thiem AUT 4.575
6. (6.) Alexander Zverev GER 4.095
7. (8.) Stefanos Tsitsipas GRE 3.420
8. (7.) Kei Nishikori JPN 3.375
9. (9.) Karen Chatschanow RUS 2.810
10. (10.) Roberto Bautista Agut ESP 2.575
Nole će morati dobro zapeti da prestigne Federera u all-time na jedinici
1. (1.) Novak Đoković SRB 9.865
2. (2.) Rafael Nadal ESP 9.225
3. (3.) Roger Federer SUI 7.130
4. (5.) Daniil Medwedew RUS 5.235
5. (4.) Dominic Thiem AUT 4.575
6. (6.) Alexander Zverev GER 4.095
7. (8.) Stefanos Tsitsipas GRE 3.420
8. (7.) Kei Nishikori JPN 3.375
9. (9.) Karen Chatschanow RUS 2.810
10. (10.) Roberto Bautista Agut ESP 2.575
Na ATP raceu za ovu godinu Nadal ima skoro 2000 bodova prednosti u odnosu na Novaka...da li se zna kakvo je stanje sa ozlijedom jer ukoliko ne bude nista ozbiljnije opet bi mogli da imamo zanimljivu trku za br.1 do samoga kraja. Nadal je prilicno potrosen a i on svakako u najvecem naponu snage je igrao losije ovaj finis sezone nakon USO stoga Novak ima jos uvijek sansu ali morace da osvoji vecinu ako ne i sve od ovih turnira sto igra do kraja a to su Tokio, Mastersi u Sangaju i Parizu i zavrsni masters Lonodn u zavisnosti od Rafinih rezultata. E sad Rafa da su drugacije okolnosti bi sigurno dosta toga i propustio ali sada kad ima realnu sansu da godinu zavrsi ko br.1 ne vjerujem bas da ce toliko pauzirati stoga mislim da ce propustiti samo Peking i eventualno Sangaj mada ga nista ne kosta samo da se pojavi i prodje koju rundu i klepi bodova a da ce Paris i zavrsni Masters sigurno igrati (cinjenica da nijedan od ova dva nikad nije osvojio jos vise ide u prilog tome da ce igrati). Moja neka prognoza je ipak da je ovo prevelika sansa za Rafu da bude godisnji br.1 i da u slucaju da je zdrav nece propustiti, mislim da ce Djokovic (naravno ako je spreman) sa Tokiom i Sangajem pokusati odgoditi Nadalovo preuzimanje prvog mjesta i pokusati produziti svoj boravak na br.1 kako bi stovise istopio zaostatak za Federerom kojeg bi srusio u nekom sljedecem povratku na poziciju br.1 jer bi mu trebalo svega par mjeseci na br.1 da srusi rekord. Svakako nas ocekuje zanimljiv kraj sezone nadam se samo da ce svi biti spremni i zdravi a onda 2020e mozda i konacni rasplet a mislim da cemo i 2020oj napokon dobiti GS sampiona rodjenog devedesetih.
Ma mrtav je Nadal, evo javila mi Ćiska.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Maria Francisca, ili baš ako hoćeš Meri, molim lijepo. Kakva Ćiska.TonySosa je napisao/la:Ma mrtav je Nadal, evo javila mi Ćiska.

Propustit ce on sansu za br1 ako procijeni da bi mu to moglo ugrozit narednu sezonu.Nece valjda ispast glup ko Sir Andrew Murray.Nadalu prvo mjesto svakako znaci,ali mu u ovom momentu ne vrijedi rizika da eventualno ugrozi sebi sanse za jos nekom GS prilikom.japa je napisao/la:Na ATP raceu za ovu godinu Nadal ima skoro 2000 bodova prednosti u odnosu na Novaka...da li se zna kakvo je stanje sa ozlijedom jer ukoliko ne bude nista ozbiljnije opet bi mogli da imamo zanimljivu trku za br.1 do samoga kraja. Nadal je prilicno potrosen a i on svakako u najvecem naponu snage je igrao losije ovaj finis sezone nakon USO stoga Novak ima jos uvijek sansu ali morace da osvoji vecinu ako ne i sve od ovih turnira sto igra do kraja a to su Tokio, Mastersi u Sangaju i Parizu i zavrsni masters Lonodn u zavisnosti od Rafinih rezultata. E sad Rafa da su drugacije okolnosti bi sigurno dosta toga i propustio ali sada kad ima realnu sansu da godinu zavrsi ko br.1 ne vjerujem bas da ce toliko pauzirati stoga mislim da ce propustiti samo Peking i eventualno Sangaj mada ga nista ne kosta samo da se pojavi i prodje koju rundu i klepi bodova a da ce Paris i zavrsni Masters sigurno igrati (cinjenica da nijedan od ova dva nikad nije osvojio jos vise ide u prilog tome da ce igrati). Moja neka prognoza je ipak da je ovo prevelika sansa za Rafu da bude godisnji br.1 i da u slucaju da je zdrav nece propustiti, mislim da ce Djokovic (naravno ako je spreman) sa Tokiom i Sangajem pokusati odgoditi Nadalovo preuzimanje prvog mjesta i pokusati produziti svoj boravak na br.1 kako bi stovise istopio zaostatak za Federerom kojeg bi srusio u nekom sljedecem povratku na poziciju br.1 jer bi mu trebalo svega par mjeseci na br.1 da srusi rekord. Svakako nas ocekuje zanimljiv kraj sezone nadam se samo da ce svi biti spremni i zdravi a onda 2020e mozda i konacni rasplet a mislim da cemo i 2020oj napokon dobiti GS sampiona rodjenog devedesetih.
Pa dobro ali ok umoran je mozda i ima neku sitnu ozljedicu ali ne vjerujem da je sada to toliko ozbiljno da mu igranje jos 2 turnira do kraja godine moze dovesti karijeru u pitanje a uostalom ovo sve sto sam napisao da ce biti uzbudljiva trka je pod uslovom da Novak ode do kraja na vecini ovih turnira, dakle moguce je i da Nadal bude br.1 na kraju a da ne odigra nijedan turnir do kraja godine jer Djokovic brani 2800 bodova a on 0.
To da.Ne znamo u kakvom su stanju bilo koji od Nadala,Federera i Djokovica.Samo da svi budu spremni za AO.Kakve ce samo uloge imat svaki naredni gs u pm.Ovo bukvalno nikad prije nismo imali.
Trebalo bi da je siguran Rafa za kraj godine na prvom mjestu. 2 milje bodova su previse, a igrat će jos 2 ili 3 turnira, u zavisnosti od fizičkog stanja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Novak je trenutno u Svicarskoj, u istoj klinici gdje je operisao lakat. Vjerovatno radi dodatna istraživanja i traži konkretnu dijagnozu koliko je ozbiljna povreda ramena. Kako stvari stoje najvjerovatnije će propustit za sada samo Tokio.
Tesko je vjerovati da može nesto vise uraditi po pitanju borbe za No 1, ne bi trebao da je lud i da rizikuje ozbiljniju povredu ramena koja će ga udaljit od AO početkom godine.
Tesko je vjerovati da može nesto vise uraditi po pitanju borbe za No 1, ne bi trebao da je lud i da rizikuje ozbiljniju povredu ramena koja će ga udaljit od AO početkom godine.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Jedan zanimljiv podatak Roger, Rafa i Novak trenutno svi imaju po 54 velike titule ukupno, kad se gleda GS, Master i zavrsni masters, nevjerovatan podatak da su trenutno sve trojica na 54 titule
Rafa ima 55, necemo olimpijsko zlato racunati ko 500icu i ono je big title pogotovo sto se ne igra svake godine i nemas puno prilika da ga osvojis a igraju najbolji igraci uvijek a da ne pricam o samom znacaju Olimpijade za jednog sportistu uopste nevezano za ovo sve.ronaldo99 je napisao/la:Jedan zanimljiv podatak Roger, Rafa i Novak trenutno svi imaju po 54 velike titule ukupno, kad se gleda GS, Master i zavrsni masters, nevjerovatan podatak da su trenutno sve trojica na 54 titule
Prijatelju to je zvanicni podatak Atp toura nisam ga izmisliojapa je napisao/la:Rafa ima 55, necemo olimpijsko zlato racunati ko 500icu i ono je big title pogotovo sto se ne igra svake godine i nemas puno prilika da ga osvojis a igraju najbolji igraci uvijek a da ne pricam o samom znacaju Olimpijade za jednog sportistu uopste nevezano za ovo sve.ronaldo99 je napisao/la:Jedan zanimljiv podatak Roger, Rafa i Novak trenutno svi imaju po 54 velike titule ukupno, kad se gleda GS, Master i zavrsni masters, nevjerovatan podatak da su trenutno sve trojica na 54 titule
Pa naravno zato sto oni racunaju samo turnire pod njihovim okriljem, Olimpijada je vanredan dogadjaj i ne spada pod ATP tour no to ne znaci da se ne racuna kao "Big title" jer ona to sigurno jeste.ronaldo99 je napisao/la:Prijatelju to je zvanicni podatak Atp toura nisam ga izmisliojapa je napisao/la:Rafa ima 55, necemo olimpijsko zlato racunati ko 500icu i ono je big title pogotovo sto se ne igra svake godine i nemas puno prilika da ga osvojis a igraju najbolji igraci uvijek a da ne pricam o samom znacaju Olimpijade za jednog sportistu uopste nevezano za ovo sve.ronaldo99 je napisao/la:Jedan zanimljiv podatak Roger, Rafa i Novak trenutno svi imaju po 54 velike titule ukupno, kad se gleda GS, Master i zavrsni masters, nevjerovatan podatak da su trenutno sve trojica na 54 titule
Olimpijada ti se ne racuna tu jer je tenis dio olimpijskog programa tek 30 godina.Mislim bio je i prije kad jos kad su zene igrale u dugim suknjama,a muskarci u pantalonama.Nema tenis jednostavno olimpijsku tradiciju kao sto je imaju atletski sportovi.Messi ima olimpijsko zlato sa Argentinom,a raja mu i dan danas prigovara sto nista nije uzeo sa repkom,a Ronaldo jest
OI u tenisu su stvar nacionalnog ponosa,a ne goat rasprava .

- BosniaBoston
- Kontakt:
Dobro al idalje najbolji igraci igraju,nije nesto prestizno u tenisu ali snazna konkurencija jestedarker10 je napisao/la:Olimpijada ti se ne racuna tu jer je tenis dio olimpijskog programa tek 30 godina.Mislim bio je i prije kad jos kad su zene igrale u dugim suknjama,a muskarci u pantalonama.Nema tenis jednostavno olimpijsku tradiciju kao sto je imaju atletski sportovi.Messi ima olimpijsko zlato sa Argentinom,a raja mu i dan danas prigovara sto nista nije uzeo sa repkom,a Ronaldo jestOI u tenisu su stvar nacionalnog ponosa,a ne goat rasprava .
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Kakva glupost poredis olimpijski tenis sa olimpijskim fudbalom. Najbolji teniseri dolaze na Olimpijadu i kopaju rukama i nogama da osvoje zlato, najbolji fudbaleri ne dolaze jer to ljeto se igra evropsko prvenstvo a i koliko znam samo tri igraca iznad 23 godine smiju igrati u jednoj ekipi na olimpijadu sto znaci da 95% najboljih timova (drzava da ali timova ne) uopste i ne ucestvuje na Olimpijadi i zato se Messiju prigovara jer je fudbalski turnir na olimpijadi u rangu u 20 svjetskog prvenstva otprilike. E sada mene zanima kakvu ti tu slicnost vidis sa tenisom posto na teniski turnir za razliku od fudbalskog dodju najbolji teniseri svijeta i takmcie se. Hoces to da kazes da bi u goat raspravu trebao da udje lupam masters u parizu ili monte carlu a Olimpijske igre koje se racunaju kao peti Slam (jer zato i postoji pojam Golden Slam) ne bi trebale da udju. Ono najbolji teniseri tu dodju svake cetiri godine na nekakvu nebitnu Olimpijadu i tu se ubise igrajuci da osvoje da to na kraju ne bi se racunalo u nekim goat raspravama.
Cini se da je tebi jedini argument protiv racunanja Olimpijade to sto je Federer nikad nije uspio da osvoji.
E cuj Bostona Olimpijada nije prestizna u tenisu

Cini se da je tebi jedini argument protiv racunanja Olimpijade to sto je Federer nikad nije uspio da osvoji.
E cuj Bostona Olimpijada nije prestizna u tenisu

- BosniaBoston
- Kontakt:
30 godina se odrzava kako ce bit prestizno ko GS,masters kup il masters opcenito.Isto ko liga nacija,sastavom slicno evropskom prvenstvu al ko ga sisa kad se odrzava godinu danajapa je napisao/la:Kakva glupost poredis olimpijski tenis sa olimpijskim fudbalom. Najbolji teniseri dolaze na Olimpijadu i kopaju rukama i nogama da osvoje zlato, najbolji fudbaleri ne dolaze jer to ljeto se igra evropsko prvenstvo a i koliko znam samo tri igraca iznad 23 godine smiju igrati u jednoj ekipi na olimpijadu sto znaci da 95% najboljih timova (drzava da ali timova ne) uopste i ne ucestvuje na Olimpijadi i zato se Messiju prigovara jer je fudbalski turnir na olimpijadi u rangu u 20 svjetskog prvenstva otprilike. E sada mene zanima kakvu ti tu slicnost vidis sa tenisom posto na teniski turnir za razliku od fudbalskog dodju najbolji teniseri svijeta i takmcie se. Hoces to da kazes da bi u goat raspravu trebao da udje lupam masters u parizu ili monte carlu a Olimpijske igre koje se racunaju kao peti Slam (jer zato i postoji pojam Golden Slam) ne bi trebale da udju. Ono najbolji teniseri tu dodju svake cetiri godine na nekakvu nebitnu Olimpijadu i tu se ubise igrajuci da osvoje da to na kraju ne bi se racunalo u nekim goat raspravama.
E cuj Bostona Olimpijada nije prestizna u tenisu![]()
#Punoljetstvo
Lol pa hajde eto pricajte sta hocete,samo kazem onako kako jest.Kao sto rekoh vise je stvar nacionalnog ponosa i uzimanja medalje za svoju zemlju nego sto je faktor u goat raspravama,jer je sport na olimpijskom programu od '88. a prije je bio kao sto rekoh kad se jos igralo u suknjama i pantalonama.Bit ce da i ovi sa ATP-a nisu uracunali samo zato sto Federer nije osvojio 
i kad kazes sad da kao olimpijada nije atp toura,saopstit cu ti udarnu vijest,pazi sad-ni gs turniri nisu dio atp toura brato nego su upravljani od strane itf-a isto kao i olimpijski turnir pozzz

i kad kazes sad da kao olimpijada nije atp toura,saopstit cu ti udarnu vijest,pazi sad-ni gs turniri nisu dio atp toura brato nego su upravljani od strane itf-a isto kao i olimpijski turnir pozzz
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.