Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Consigliere
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:24

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Kao slucaj Marko Topic: nije dobio poziv za mladu Hrvatsku, naljutio se, presao za nas i kad je dao gol poljubio grb na dresu pred klupom Hrvatske.
- Nikad u životu, a imao sam težak put, nisam kalkulirao. Mogao sam, što je u to vrijeme bilo normalno i poželjno, prihvatiti poziv da igram za Hrvatsku, ali sam pristao igrati za BiH - podsjeća Topić, na kafi u sarajevskoj "Evropi".
Hajrovic: Bosna u srce, samo sam zayebavati Svicarska...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 28 feb 2014, 16:27

Nisi u pravu za Marka.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 16:28

Više ću vjerovati Marku, nego forumašima. Nikad on nebi bio toliko omiljen kod nas da je vagao 8-)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:30

Sta je sa Zvjezdanom? Jedan od najomiljenijih igraca u repki, zbog lose selektorovog izbora ostao bez poziva Srbije, te ga Hasan nagovorio da dodje kod nas. Nemojte, molim vas, sad govoriti kako je kao dijete spavao u pidzami s ljiljanima :roll:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 16:34

Consigliere je napisao/la:Sta je sa Zvjezdanom? Jedan od najomiljenijih igraca u repki, zbog lose selektorovog izbora ostao bez poziva Srbije, te ga Hasan nagovorio da dodje kod nas. Nemojte, molim vas, sad govoriti kako je kao dijete spavao u pidzami s ljiljanima :roll:
Ko je to rekao? Pričali smo o Marku Topiću kojeg si ti pokušao diskreditovati.

O Misketu se sve zna. Hasan ga nagovorio, čovjek postao legenda kod nas. Njegv patriotizam nikad nije bio predmet diskusije, on je svojim igrama na terenu dokazao ko je i šta je.
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:38

Virtu4l je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Sta je sa Zvjezdanom? Jedan od najomiljenijih igraca u repki, zbog lose selektorovog izbora ostao bez poziva Srbije, te ga Hasan nagovorio da dodje kod nas. Nemojte, molim vas, sad govoriti kako je kao dijete spavao u pidzami s ljiljanima :roll:
Ko je to rekao? Pričali smo o Marku Topiću kojeg si ti pokušao diskreditovati.

O Misketu se sve zna. Hasan ga nagovorio, čovjek postao legenda kod nas. Njegv patriotizam nikad nije bio predmet diskusije, on je svojim igrama na terenu dokazao ko je i šta je.
Trebalo mi je malo da nadjem...
*Zamjerili ste zato Ivi Šušku, izborniku mlade reprezentacije, kojem ste 1997. godine na Mediteranskim igrama u Bariju priredili malu odmazdu. Što se zapravo tada dogodilo?

- Gospodin Šušak je, nakon što me odgledao, procijenio da sam drugorazredan igrač i da mi nije mjesto niti blizu mlade hrvatske reprezentacije. Ništa mu danas ne zamjeram, ali tada sam se osjetio pogođen. Kad sam u Bariju zaigrao protiv Hrvatske i zabio gol za 1-0 pobjedu, došao sam pred hrvatsku klupu u poljubio grb na BiH-dresu. Jednostavno se desilo. Ponijele su me emocije. Bila je to naša velika pobjeda. Za Hrvatsku su igrali Boris Živković, Igor Tudor, Dario Šimić, Vedran Runje...
Ja ne diskreditujem Topica, napisao sam da ga postujem na prethodnoj stranici. Samo hocu reci da iza igraceve odluke da igra ili ne igra za neku zemlju moze postojati puno razloga koji veze namju sa patriotizmom i sl. sto se ovdje promece kao najvazniji faktor.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 feb 2014, 16:40

Šušak je to rekao nakon što je Topić izabrao BiH, a mediji ga kritikovali jer je izgubio igrača.
Voli te tvoje Sarajevo.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 16:42

Virtu4l je napisao/la:Šušak je to rekao nakon što je Topić izabrao BiH, a mediji ga kritikovali jer je izgubio igrača.
Dobro :roll:

Moja je poenta, da ako se prezivas Tankovi i popio si kafu sa Dzekom, NE MORAS igrati za BiH. Igraces za onog ko ti vise obeca i gdje ce ti biti bolje. Tako to funkcionira.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 28 feb 2014, 16:53

Onaj roditelj koji svoju djecu ne uci ko su,sta su i odakle su zasluzuje samo prezir.Tu sva prica zavrsava.
Bosnjo je jedan od onih koji se najlakse i najeftinije prodaju.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 28 feb 2014, 16:55

drummer je napisao/la:Onaj roditelj koji svoju djecu ne uci ko su,sta su i odakle su zasluzuje samo prezir.Tu sva prica zavrsava.
+1

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 17:30

drummer je napisao/la:Onaj roditelj koji svoju djecu ne uci ko su,sta su i odakle su zasluzuje samo prezir.Tu sva prica zavrsava.
Moze on njega nauciti sta god hoce, na dijete uticu i druge stvari kao sto je okolina, skola, drustvo... I Behrami (ako se ne varam) ima albanskog orla preko pola ledja, ali igra za Svicu. ;)

Albanija nije imala svog Hadzifejzovica da otkrije Behramija i slicne...

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 17:46

_dreamer_ je napisao/la: Eto Zlatan je pravo evropsko ime... :lol: Koji parmak...
nisam ja sanjarko rek'o da je Zlatan "evropsko" ime, nego da je veliko ime u fudbalskom svijetu, kad kažeš Zlatan, svako misli na Švedsku, niko na Bosnu..eh tako je i s Tankovićem, sweden, zlatan, ovo ono..kakva bosna, kakvi bakrači, da su Modrić/Pjanić španci, bili bi najbolji vezni igrači svijeta po svim člancima itd itd...međutim, s balkana su i nemaju toliku popularnost.
...svako danas sebi tumači kako hoće, bez čitanja :roll: vidim da si u nekim snovima
Consigliere je napisao/la:
Moze on njega nauciti sta god hoce, na dijete uticu i druge stvari kao sto je okolina, skola, drustvo... I Behrami (ako se ne varam) ima albanskog orla preko pola ledja, ali igra za Svicu. ;)
realno, on je šveđanin, nemamo mi tu šta pričat', rođen gore, odrast'o, školov'o se, trenirao, bukvalno izrasto u ono što jest...treba bit realan, mene bi više zabrinulo ono da je baš iz Bosne, da je tu rođen i živio a da neće igrati za Bosnu..e to je prokletstvo..zna se na kog mislim :mrgreen:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 18:07

iVar je napisao/la:
realno, on je šveđanin, nemamo mi tu šta pričat', rođen gore, odrast'o, školov'o se, trenirao, bukvalno izrasto u ono što jest...treba bit realan, mene bi više zabrinulo ono da je baš iz Bosne, da je tu rođen i živio a da neće igrati za Bosnu..e to je prokletstvo..zna se na kog mislim :mrgreen:
Ma, isti ti je to slucaj i sa ovim nasim ovdje. Nema tu nista cudno. Odgoj, vjera, drustvo, okolina... Nije realno ako se zoves Ivan (lupam), hrvat si (ustavno), ides u hrvatsku skolu, pricas hrvatskim jezikom, prijatelji ti vecinom hrvati... da izaberes ijednu drugu zemlju osim Hrvatske. Pa mozes ti biti iz Bosne i Hercegovine 100 puta.... yebiga.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 feb 2014, 18:15

Consigliere je napisao/la:Ma, isti ti je to slucaj i sa ovim nasim ovdje. Nema tu nista cudno. Odgoj, vjera, drustvo, okolina... Nije realno ako se zoves Ivan (lupam), hrvat si (ustavno), ides u hrvatsku skolu, pricas hrvatskim jezikom, prijatelji ti vecinom hrvati... da izaberes ijednu drugu zemlju osim Hrvatske. Pa mozes ti biti iz Bosne i Hercegovine 100 puta.... yebiga.
Sad je to dublja tema nije za rasprave, uzmi samo Francusku svaki drugi covjek je crnac (afrika kompletna zastupljena), alzirac, marokanac, i iz ostalih kolonija. Znaci ti ljudi (mi govrimo o igracima) su od malena u francuskoj, kao imigranti, kao doseljenici ne bitno, tamo odrastaju, prate kulturu, drustvo i noramalno da se adaptiraju. Samo pogledaj sta su Zidane, Riberi, Benzema, Nasri, porjeklom, niko nije cistokrvni francuz.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 28 feb 2014, 18:24

Elegant je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Ma, isti ti je to slucaj i sa ovim nasim ovdje. Nema tu nista cudno. Odgoj, vjera, drustvo, okolina... Nije realno ako se zoves Ivan (lupam), hrvat si (ustavno), ides u hrvatsku skolu, pricas hrvatskim jezikom, prijatelji ti vecinom hrvati... da izaberes ijednu drugu zemlju osim Hrvatske. Pa mozes ti biti iz Bosne i Hercegovine 100 puta.... yebiga.
Sad je to dublja tema nije za rasprave, uzmi samo Francusku svaki drugi covjek je crnac (afrika kompletna zastupljena), alzirac, marokanac, i iz ostalih kolonija. Znaci ti ljudi (mi govrimo o igracima) su od malena u francuskoj, kao imigranti, kao doseljenici ne bitno, tamo odrastaju, prate kulturu, drustvo i noramalno da se adaptiraju. Samo pogledaj sta su Zidane, Riberi, Benzema, Nasri, porjeklom, niko nije cistokrvni francuz.
Vjeruj mi, da je Alzir susjedna zemlja Francuskoj i da imaju jacu reprezentaciju, Zidane bi igr'o za Alzir.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 feb 2014, 18:54

Vi ste smijesni nije proble msto TAnkovic igra za Svedsku problem je sto mu otac kaze kako nije ucinjeno dovoljno da zaigra za BiH to je laz,znaci,igraj za kog hoces ali nemoj lagati nedam ti da se igras sa onim grbom za koji su poginuli mladici mojih godina zato sam ga i podero s jednom privatnom porukom,a i Juka mu je osekno oca ko slinu i tako i treba znaci ako neces ne moras ali ne dam ti da se igras sa zemljom da je uzmes sebi u svrhu reklame i samopromocije..

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 28 feb 2014, 19:13

http://www.imenik.hr/imenik/telefonski- ... C4%87.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo vam Alenovog ćaleta zovnite ga i lično ga pitajte

Imperator98
Kontakt:

Post Postao/la Imperator98 » 28 feb 2014, 19:25

Nego zna li ko šta za ovog momka,kopam po drugim forumima,valjda dečko ima neke veze sa BIH
http://www.transfermarkt.de/de/marc-bra ... ktErgebnis" onclick="window.open(this.href);return false;

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 feb 2014, 19:38

Imperator98 je napisao/la:Nego zna li ko šta za ovog momka,kopam po drugim forumima,valjda dečko ima neke veze sa BIH
http://www.transfermarkt.de/de/marc-bra ... ktErgebnis" onclick="window.open(this.href);return false;
Jbg ako je na ''ic'' ne mora znaciti da ima veze sa BiH... Mozda da ima nesto sa Hrvatskom ili Australijom....

Mada prezime Brasnic je ja msm prezime koje vodi porijeklo iz Posavine, Orasja da budem precizniji.. Neka me ispravi neko ako grijesim...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 28 feb 2014, 19:47

Consigliere je napisao/la:
iVar je napisao/la:
Ma, isti ti je to slucaj i sa ovim nasim ovdje. Nema tu nista cudno. Odgoj, vjera, drustvo, okolina... Nije realno ako se zoves Ivan (lupam), hrvat si (ustavno), ides u hrvatsku skolu, pricas hrvatskim jezikom, prijatelji ti vecinom hrvati... da izaberes ijednu drugu zemlju osim Hrvatske. Pa mozes ti biti iz Bosne i Hercegovine 100 puta.... yebiga.
jbg ljudi očekuju nerealno, je*e se malom za Bosnu, nit' je vidio kakve ljepote od nje nit išta..od patriotizma danas nema hljeba...
ako je odozgo, šta će se on derati i razguljivati da zaigra za državu iz koje je potekao? to je kao da očekuješ da barak obama više brine o Keniji, odakle su mu roditelji ili ko već, umjesto da brine o Americi
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: aezakmi, ANamelessGhoul, Goalgetter, Google Adsense [Bot], Maverick, napapijri1987, perun i 70 gostiju.