Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
U Americi je pravilo, ko ima da plati sve mu je top, svaka usluga, a onaj ko nema ili malo ima, kao da zivi u Africi. Citam, u Usa najveci procenat smrtnosti pri porodjaju imaju crnkinje, prvo iz socijalnih, ekonomskih pa onda i rasnih razloga. Dok nju neko isfinansira da se kvalitetno porodi prodje voz i da vecinom idu u slabo opremljena i nekvalitetna porodilista. Za Teksas ne znam sta je razlog sto imaju bas visoke procente, ali nesto jeste, da li zakoni, da li imaju dosta bijede, ili je neki rasno-socijalni problem. ne znam.
Ne prepirem se ni ja. Isto tako poznajem 50+ djece sto su rodjeni u BiH bez ikakvih problema. Pa evo I ti si se tu rodio bez problema. Znam i ljude koji su u BiH pobijedili rak, to ne znaci da je bolje na Kosevu nego u Houstonu.alemsa je napisao/la: ↑25 jul 2022, 17:32Opet ti kazem ne prepirem se niti bilo sta, pricamo normalno, poznajem najmanje 25+ djece sto su rodjena ovdje i da im roditelji (moji drugovi, familija itd.), nisu imali nikakvih problema u vezi poroda, i licno sam iskusio kakav mi je tretman zena imala i sve, znaci sve proslo top (napisao sam ti gore da je imala svoju sobu itd., iz tog mozes vidjeti o kakvim se uslovima radi). Narod mi je u TZ prico da je Gradina uzas, pocevsi od higjene pa nadalje, i onda mi se desi u familiji da mi tetcina dobije gangrenu noge, a zdrava citava, nikakvih zdradstvenih problema nije imala, trudnoca normalna nikakvih poteskoca. Sreca ide joj nabolje, ali vjerovatno da ce morati piti tablete za grusanje krvi dugo vremena (nisam expert nikakav medicine, ima tu vjerovatno ljudi koji se bolje razumiju, nego predpostavljam), a sta ce ona sto nema takvu srecu sto umre od tog ili joj nogu odsjeku, direktno znaci svojom krivicom, sta ces ti kao suprug da ti se to desi... Drugo je opet kazem da se desi prirodno na sto ni sami ljekari nemaju uticaja a drugo je to...admin je napisao/la: ↑25 jul 2022, 16:58Dobro, ti si imao sreće, al što ovoliko umiru žene na porodu u Texasu?alemsa je napisao/la: ↑25 jul 2022, 15:56
Sve sto ti kazem, govorim iz licnog iskustva ili iskustava ljudi oko sebe koje poznajem. Ne znam nikog ovdje da je imao problema oko poroda (kad vec pricamo o tome), a dole znam, eto direktno iz familije. Drugo licno bi se radije lijecio ovdje nego dole, ne da nasi doktori nisu strucni daleko od tog, nego zbog uslova tehnologije itd. Nedo Bog raka ili nesto, a to je vrlo cestava pojava kod recimo starijih ljudi, sto ce vjerovatno i neke od nas potrefiti, Houston je br.1 u Americi za tretiranje raka recimo, ljudi dolaze sirom svijeta da se lijece, znaci ako vec imam opciju lijecenja radije bi to izabrao. Opet licno misljenje.
Zamisli, bit duplo gori u nečemu od BiH, to je baš zabrinjavajuće.
Jbg, od svih ljudi koje znamo ti i ja, jedna tetka je imala belaj, tebi je bliska i tebi je bitnija od 1000 drugih. Ali je cinjenica da od 100.000 porodilja u BiH umre 10, a u Texasu 25. Znaci, vise to pitanje ‘sta ces ko suprug…’ trebas postaviti svom komsiji nego meni.
A dobro cisto sumnjam da umiru ili imaju poteskoce zbog direktnog ljekarskog osoblja ali dobro to je vec parametar licnog misljenja.
@sljivo
Mozda idu u government funded hospitals, ako je u privatnoj 30k porod tamo je mozda 5k, opet ne znam nisam barco time, ali ne bi me iznenadilo, da sve sto ima veze s vladom ne valja ili je manje kvalitetno. Sto manje vlade a vise individualnosti/privatno = dobro za covjeka.
@sljivo
Mozda idu u government funded hospitals, ako je u privatnoj 30k porod tamo je mozda 5k, opet ne znam nisam barco time, ali ne bi me iznenadilo, da sve sto ima veze s vladom ne valja ili je manje kvalitetno. Sto manje vlade a vise individualnosti/privatno = dobro za covjeka.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Bake im poveo prosteste 
Najjdebilniji narod ,bez konkurencije

Najjdebilniji narod ,bez konkurencije

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Metni ga Schmidte 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Umjesto da isprebijaju sad ove politicare koji su ih doveli u ovu situaciju ovce izasle na proteste pred OHR.
You are someone else I am still right here
Zamisli pljacka te 30 godina i onda te povede u proteste hahahahhahhahah
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ko ne izadje a moze pakas je
**** i tebe i svakog ko izadje na ovu smijuriju
Metni ga svabo da izginemo

Metni ga svabo da izginemo

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Nameci ga Christiane 

Tuga i jad... Fuj. Potpisuj Shmite boli te qurac. Bolje i ne zasluzujemo.
@igrajlopte 🐦
- Antipolitika3
- Kontakt:
Jel ponijela Sebija diplomu i jedan respirator ako nekome pozlije u masi?

HSK ZRINJSKI MOSTAR
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
#osmadolazi
Nemanja Bilbija
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovo su politički protesti i okupljeni su članovi stranaka koji su tu došli na poziv, ne kontam šta ste očekivali? 

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mnogi i nisu došli jer su se bojali da će ovo postat SDA-fest, nisu se prevarili. Što se tiče Šmita, tipični katolički konzervativac tako da je od početka bilo jasno da će ići niz dlaku Hrvatima no to nije spriječilo naše velike vodje da se ulizuju bez ikakvog povoda čim je došo na funkciju. Nametanje ne smatram nekim baukom iako bih volio da se to ne desi, nek gorivo i ulje budu 2.5 marke a Čović može biti i doživotni predsjednik
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beli98, tiketoke i 6 gostiju.