FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 18 apr 2011, 12:31

"Najbolji njemački golman treba da brani u najboljem timu", izjavio je Uli Stein za TZ, osvrčući se na Neuera i Bayern. Također kaže kako Thomasu Kraftu nije idealno riješenje..

"Ono što je Neuer sada rekao o svojoj budućnosti me nimalo ne iznenađuje. Već sedmicama je bilo jasno da prelazi u Bayern. Zaista to je najlogičnije riješenje za obje strane. Najbolji njemački golman treba da brani u najboljem timu. Također, treba razumjeti i navijače Bayerna koji su još uvijek protiv toga. Ali, činjenica kako je Jorg Butt ponovno stao na gol, pokazuje kako Thomas Kraft nije alternativa za nadolezeću sezonu.

Po mom mišljenju, nije stvar o njegovoj kvaliteti, već o karizmi. Nedostaje mu iskustva. On nije potpuno usmjeren na utakmicu. Ipak, Neuer ima potpuno drugačiji pristup tome. On samo kaže "učinit ću to", bez imalo straha i potpuno je samouvjeren.

Dakle, važno je da ga dovedu što je prije moguće. Čak i ako bi mu cijena bila i viša od 20. miliona eura. Jer: još uvijek je mlad. Ako se to desi, siguran sam da će Neuer postati najbolji golman na svjetu. Tako bi Bayern imao riješenje za nastavak dalje. Ako želite biti prvaci, potreban vam je i vrhunski golman. DOVOĐENJEM NEUERA BAYERN BI BIO MIRAN U NAREDNIH 10 DO 15 GODINA." :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 apr 2011, 12:33

Ma nako jaro ccc... tebe se sjetio ma ovi tvoji iz serie A poceli neku raspravu o nastimanoj tekmi Bayern vs Leverskusen pa da udarim kontra sa Juvetom kada je ispao u 2 ligu zbog nastimanih rezultata nemoj se ljutiti hehe ;) 8-)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 18 apr 2011, 12:38

Bundesliga je napisao/la:Ma nako jaro ccc... tebe se sjetio ma ovi tvoji iz serie A poceli neku raspravu o nastimanoj tekmi Bayern vs Leverskusen pa da udarim kontra sa Juvetom kada je ispao u 2 ligu zbog nastimanih rezultata nemoj se ljutiti hehe ;) 8-)
ma ako vec hoces moje misljenje, Bayern ne namjesta utakmice i zasto bih,kad imaju dobre igrace, a to sto neki ne gledaju BL pa pricaju nako uopsteno i provociraju je njihova stvar, ja gledam cesto sve lige, pa makar malo znam o cemu govorim, a isto ti mogu reci da Juve jeste naravno izbacen,al nije radi namjestanja rezultata,to je isto jedna lafina od strane tabloida,jer sam licno citao presudu u tom slucaju Juventusu, tako da i kad se Juve poveze sa namjestanjem razultata to nije istina,al hajd koga sad briga za to, dakle obje informacije su glupe ,to da Bayern namjesta ili da je Juve namjestio, Juve je izbacen zbog nekih drugih radnji ,i nekih jacih interesa od namjestanja utakmica,tu su milijarde u pitanju,sto se tice njemacke lige,meni je samo druga liga sumnjiva, jer sam licno gledao kako mi se jarani "obogatise" na dojavama i prelazima Ingolstada i Osnabruka, nekoliko puta u posljednjih 5 godina, al vec su u Bochumu krenuli da ciste,pa ce valjda taj sud da ocisti sto se zaprljalo,toliko od mene starog provokatora ;) :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 apr 2011, 12:42

JuveSissoko je napisao/la:
Bundesliga je napisao/la:Ma nako jaro ccc... tebe se sjetio ma ovi tvoji iz serie A poceli neku raspravu o nastimanoj tekmi Bayern vs Leverskusen pa da udarim kontra sa Juvetom kada je ispao u 2 ligu zbog nastimanih rezultata nemoj se ljutiti hehe ;) 8-)
ma ako vec hoces moje misljenje, Bayern ne namjesta utakmice i zasto bih,kad imaju dobre igrace, a to sto neki ne gledaju BL pa pricaju nako uopsteno i provociraju je njihova stvar, ja gledam cesto sve lige, pa makar malo znam o cemu govorim, a isto ti mogu reci da Juve jeste naravno izbacen,al nije radi namjestanja rezultata,to je isto jedna lafina od strane tabloida,jer sam licno citao presudu u tom slucaju Juventusu, tako da i kad se Juve poveze sa namjestanjem razultata to nije istina,al hajd koga sad briga za to, dakle obje informacije su glupe ,to da Bayern namjesta ili da je Juve namjestio, Juve je izbacen zbog nekih drugih radnji ,i nekih jacih interesa od namjestanja utakmica,tu su milijarde u pitanju,sto se tice njemacke lige,meni je samo druga liga sumnjiva, jer sam licno gledao kako mi se jarani "obogatise" na dojavama i prelazima Ingolstada i Osnabruka, nekoliko puta u posljednjih 5 godina, al vec su u Bochumu krenuli da ciste,pa ce valjda taj sud da ocisti sto se zaprljalo,toliko od mene starog provokatora ;) :mrgreen:
Slazem se sa drugom ligom a ovi sto kazu za bundesligu stvarno nidje veze ma de nemaju ljudi sta radit pa provociraju od tebe fer post juve a za juvents tu je bilo svega jbg ti bolje znas tvoj klub respect ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 apr 2011, 16:01

Preko Leverkusena do treceg mjesta

Pobjedom nad Leverkusenom, Bayern se vratio na treće mjesto!

Pobjeda Bayerna nad Leverkusenom, ne bi trebala nikoga iznenaditi. Moglo bi se reći da je to postalo pravilo BUNDESLIGE kada Leverkusen gostuje kod Bayerna. U svakoj drugoj sezoni to bi bilo tako, no sada je situacija bila drugačija. Navijači Bayerna prije ove utakmice grizli su nokte, čupali kosu, gubili živce. Iz dana u dan, situacija je bila sve gora i gora i nije se znalo što točno da se oćekuje od ove utakmice. Robben i Badstuber suspendirani, Buyten, Hamit, Ribery, Breno, Kroos, svi od reda bili su upitni za ovu utakmicu. Došlo je do smjene trenera, Butt se vratio na gol, upitna taktika zbog izostanaka. Sve te brige mučile su Bayern prije utakmice, a najveća briga je bila, da li će Bayern igrati po starom ili će pokazati što oni ustvarno mogu.

I tako došla zima prošo rok i eto Bayerna skok na skok. Razaranje po kvartu, kako bi rekli! Bayern je u ovoj utakmici pokazao što može i ovaj puta odigrali su jednu od najboljih utakmica sezone. Promjenom trenera, igrači su djelovali, angažiranije, agresivnije, vidjela se želja za pobjedom, timski rad, želja da se trči i bori za drugoga. Kada Bayern tako nastupi rijetko koji tim ima šanse da se obrani i uzdignute glave napusti Allianz Arenu. Isto tako treba pohvaliti novog trenera Bayerna Andries Jonkera koji je fenomenalno pripremio ekipu za ovu utakmicu. Isto tako taktički je postavio momčad na način da bude kompaktnija, defanzivnija, te da razmak između redova bude manji. Na taj način smanjio se prostor protivniku, te je Bayern brzo mogao oduzeti loptu i napraviti kontru za koju Leverkusen ovaj puta nije imao lijek. Takav način igre zagovarali su navijači Bayerna dok je van Gaal bio trener, ali on se na to oglušio te je sada bivši.

Nakon ove utakmice jedino možemo žaliti i plakati za tim što van Gaal nije otišao ranije, jer sada smo vidjeli što Bayern može kad hoće i kada trener postavi igru kako treba.

Bayern je većinu utakmice napadao po desnoj strani. Muller i Lahm odigralu su fenomenalnu utakmicu i surađivali su kao što surađuju kada igraju za „Elf“. Lahm je dobio nove kopačke koje su sigurno imale utjecaja na ovakvo podizanje forme kada je on u pitanju.

slika

Bayern je pritiskao od početka i bilo je samo pitanje vremena kada će pasti prvi gol. Prvi gol pao je iz kornera. Stijelac je bio Leverkusenov igrač, Rolfes, koji se slučajno našao na putu lopte koja ga je pogodila i nesretno se odbila u gol. Taj pogodak sigurno je imao velikog utjecaja na daljnji razvoj utakmice jer Leverkusen se od njega nije uspio oporaviti.

slika

Drugi gol pao je iz velike greške Leverkusenove obrane. Umjesto da riješe problem ispucavajući loptu oni su išli komplicirati i Vidal je nespretno reagirao. Mogao je pustiti loptu u korner, ali on se odlučio da sa petom vrati loptu natrag do Reinartza, ali između njega i braniča Leverkusena našao se Muller koji je presijekao to dodavanje i odmah dodao loptu Gomezu koji ju hladnkrvno posprema u mrežu. Tada počinje šou Marija Gomeza...

slika

Kod trećeg gola treba pohvaliti Daniela van Buytena, jednog od najboljih igrača Bayerna na terenu. Uzeo je loptu na svojoj polovici, vukao ju skroz do Leverkusenovog gola, predao ju Mulleru koji na suprotnoj strani ponovo pronalazi danas nezaustavljivog i fenomenalnog Gomeza. 3:0 stajalo je na semaforu u tom trenutku i svi su mislili da će se otići na odmor sa tim rezultatom.

slika

Prevarili su se, jer danas je za Bayern igrao nezaustavljivi Mario Gomez koji je sa svojim trećim golom na utakmici postigao četvrti "HAT TRICK" ove sezone. Bravo Mario!!!

slika

U drugom djelu igralo se samo da bi utakmica bila što prije gotova. Znate kako dobru utakmicu je Bayern odigrao kada je Leverkusen tek u 58. minuti prvi puta uspio složiti ozbiljnu šansu za gol. U 62. minuti Derdiyok postiže poćasni pogodak za 4:1, no niti tu nije bio kraj.

Za kraj Ribery se "progurao" kroz obranu Leverkusena i pospremio loptu u mrežu. Ono što je bilo fenomenalno kod tog gola, je način proslave Bayernovih igrača. Naime Gomez je dignuo Riberya kao bebu i poćeo ga "nunati", još im se pridružio Miroslav Klose.

slika

Bila je ovo utakmica za pamćenje, jedna od rijetkih ove sezone za Bayern. Još uvijek ništa nije gotovo i treba se pripremiti za slijedeće kolo i pobijediti Eintracht, tako da ova pobijeda ne bude uzaludna. Leverkusen je samo pokazao da još uvijek nisu dorasli tome da budu prvaci…

AUF GEHTS BAYERN!!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 18 apr 2011, 16:35

Fino @Tune, fino... :D

Neuer izgleda sve blizi Bayernu. "Postoji jasan smjer. Pitanje je sada samo koliko će brzo dogovor biti postignut." Tako veli Chris. Valjda on zna. :)
Nek Noja povede sa sobom jos i kolegu Bendikta i mirna Bosna (Bavarska :D ).

Za Altintopa zbog problema s ledjima zavrsena sezona. Da li je on odigrao i svoje posljednje minute u Bayinom dresu? :? Ja se, licno, nadam da nije.

Jonkerova majka je prije utakmice s Guzenom pretrpjela infarkt. On to nije zelio otkrivati igracima, sve do kraja utakmice. Svaka cast majstore i nadamo se sto brzem oporavku gospodje Jonker. ;)
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 18 apr 2011, 19:04

Bas me interesuje kakvi ce dresovi biti za narednu sezonu. Ovaj retroaktivni stil iz 70-ih mi se nije nesto svidio.

Negdje sam naletio da bi mogli izgledati ovako.
slika

Na prvau neodoljivo podsjecaju na dresove Spanske repke. Vidjecemo uskoro imali ista od toga.

Postoji i druga varijanta, iako mislim da se neko fino poigrao u photoshopu i slozio finu kmbinaciju.
slika

Meni licno ova druga varijanta izgleda mocnije. 8-)
#divovi

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 18 apr 2011, 19:07

musa

vidjecemo u zadnjem kolu sta ce biti

ipak mislim da je ovdj eneko imo visak vremena pa se hebavo sa PS
Thomas Müller - Fußballgott

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 18 apr 2011, 20:54

Koliko sam ja uspio procitati sutra se ocekuje objava dresova za sljedecu sezonu. Dizajn dresa ce se moci pogledati na oficijalnoj Facebook stranici "adidas Football" http://www.facebook.com/adidasfootball
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 apr 2011, 12:04

Saga oko Neuera se sve vise blizi svom zavrsetku, a posljednje inofrmacije kazu da ce Bayern Neueru ponuditi 4-godisnji ugovor i oko 20 miliona Eura poslati na Schalkeovu adresu.
Ovo bi moglo zadovoljiti rudare, ali vidjecemo.

Takodjer i za Vidala se opasno kuha. Navodno je izjavio da zeli u Bayern, ali uprava Kusena odbija te navode i prvi cilj im je produziti mu ogovor za jos dvije godine, ako nista ostaje u klubu jos jednu sezonu. Ali onda bi mogao otici za 0 eura.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 19 apr 2011, 12:14

Omerbavarac je napisao/la:Saga oko Neuera se sve vise blizi svom zavrsetku, a posljednje inofrmacije kazu da ce Bayern Neueru ponuditi 4-godisnji ugovor i oko 20 miliona Eura poslati na Schalkeovu adresu.
Ovo bi moglo zadovoljiti rudare, ali vidjecemo.

Takodjer i za Vidala se opasno kuha. Navodno je izjavio da zeli u Bayern, ali uprava Kusena odbija te navode i prvi cilj im je produziti mu ogovor za jos dvije godine, ako nista ostaje u klubu jos jednu sezonu. Ali onda bi mogao otici za 0 eura.

ja sam ga uzeo bio na menadzeru

nego jel se samo meni cini il ima boljih rjesenja od vidala

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 apr 2011, 12:22

don_burza je napisao/la: nego jel se samo meni cini il ima boljih rjesenja od vidala
U Njemackoj boljeg rjesenja nema. Trenutno je jedan od najboljih ako ne i najbolji veznjak.
Ako malo zarovimo u Europu tu bi se moglo naci kvalitetno rjesenje, iako u ovom trenutku ni Vidal a niti bilo koji dodatni veznjak nije bas povoljan. Prepuni smo na toj poziciji, ali od viska glava ne boli.

A za iducu sezonu cemo igrati u ovim dresovima. 8-)

slika

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 19 apr 2011, 12:25

ma on se moze dobiti u zamjenu za kroosa i koji euro jos ;)

nego mene brine odbrana . Sta da se radi sa njom

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 apr 2011, 12:29

don_burza je napisao/la:ma on se moze dobiti u zamjenu za kroosa i koji euro jos ;)
Ma postoji vise opcija. Moglo bi se nesto iskombinovati.
don_burza je napisao/la:nego mene brine odbrana . Sta da se radi sa njom
I odbrana ce doci na svoje, tako bi barem trebalo da bude.
Jedno vrijeme se pricalo za Howedesa, ali su rudari odbili svaku spekulaciju, a sad se prica kao mi Merte mogao zavrsiti u nasem dresu. Sta ce od svega biti, vidjecemo vec od 1 jula.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 apr 2011, 13:36

slika

Fino, fino. Svidja mi se. 8-)
#divovi

pasha_the_one
Kontakt:

Post Postao/la pasha_the_one » 19 apr 2011, 20:34

http://www.tz-online.de/sport/fussball/ ... 12150.html

Kako izvjestava tz-online magazin, Bayern i Ajax dogovorili oko trasfera Van der Wiel-a u Bayern. Vrijednost transfera je 10 mil. € a takodje se spominje da je Bayern jos uvijek zainteresovan za Coentrao-a.

To bi znacilo da bi Coentrao sluzio i kao bek, ukoliko su Robben i Ribery zdravi, a u slucaju povrede jednog od dvojice krila, Coentrao bi igrao kao krilo, dok bi Lahm i VdW cinili bekovski par.

Ako ovo uprava uspije rijesiti, plus uz Neuer-a dovedu jos jednog stoper-a ja zadovoljan :)
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 apr 2011, 20:40

Van der Wiel (po meni, naravno) nije nikakvo pojačanje, nego samo bacanje (bespotrebno, naravno :mrgreen: ) para tamo gdje nije potrebno. Sličnog sam mišljenja i za Vidala.
Contento je Carlos za ovog smušenog Holanđanina.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 apr 2011, 22:02

Dres mi se pravo sviđa veoma otmjeno izgleda još mi se više sviđa vjerovatni dolazak Van Der Wiel-a i Coentra a još više bi me obradovali sa dva kvalitetna stopera.. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 apr 2011, 22:33

slika

Evo, ovo su vam novi dresovi :)

Na kragni stoji: Mia sand mia :mrgreen:
slika

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 apr 2011, 23:01

Jel' vam ovo zamena za Gomeza izmedju Bastiana i Lahma? :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.