DzoleZeljo je napisao/la:Kratki rezime.
Vidim pojedinim Fukaram, Robijasima svanulo, ali jbg, trebat ce jos dosta pure da se najedu njihovi timovi da dodu uopste u poziciju da Zelji skinu skalp na sred Grbavice, pa zato dobro proslavite ovaj danasnji uspijeh.
Utakmica
Generalno, Adzem (Amar) je vjerovatno napravio veliku pogresku i time otvorio put Pitarima. Pa ako si igrao isto sranje u Banja Luci, pa zatim protiv Zrnjiskog, pa protiv Sirokog 3X i uvidio da ovakav vid igre ne prolazi protiv jacih ekipa, tj tipa, da njih pustis da igraju a da ti cekas njihovu gresku, danas si nadam SE VRLO DOBRO NAUCIO LEKCIJU O TOME, jer ako nisi, onda zaista ne znam sta imas vise sjediti na klupi uz duzno postovanje. Da se razumijemo odmah, ne TJERAM TE, vec cinjenice govore da si na sest utakmica, od toga sve jaki protivnici, fakticki igrao pogresnu igru koja ne donosi rezultat vec poraz.
Danas ulazis sa istom takvom igru u derbi, a da stvar bude gora igraci djeluju totalno PASIVNO a trebali bi djelovati AGRESIVNO, posebno krila i bekovi, ako vec to prakticiras, a ono samo AKTIVAN Tomic i Bajic kojes slomise njihovi stoperi. Ima jos ovdje stvari, ali kratki rezime je, pa necu tusiti sa pricom. Uglavnom, POD HITNO MIJENJATI NACIN IGRE PROTIV JACIH PROTIVNIKA. Danas si napravio dvije iste greske, kod rezultata 0:0 i kod rezultata 1:1. Tako to ne ide, i nadam se da ce svatiti bit nakon odgledanog snimka. Sve u svemu, veoma dobra skola za ovu djecu Zeljinu.
Sarajevo
Daleko od toga da su super bolji, ali da jesu za nijansu, to je upravo tako se i odrazilo na rezultat. Da su igraci jos bolji, ovaj danasnji rezultat je mogao komontro biti 2:4. Ali, otom potom. Cinjenice trenutno pokazuju da imaju kvalitetnije igrace koji su fizicki dosta spremniji (naravno, imaju novac za sredstva koja poboljsavaju fizicku spremu), ali takoder kretanje bez lopte im je dosta izrazenije, zato i jesu bili opasni u mnogim polu-prilikama koje su danas imali. Sve u svemu, iskoristili ste slabo postavljenu igru Zelje, ali nista toliko razbili Zelju kako mnogi tvrde, jer ste takoder slabi kada Vas se pritisne, samo sto je to Kodro ocitao ranije od Adzema pa je to i forsirao sto je na kraju urodilo plodom. Kako god, cestitke na sasvim zasluzenoj pobjedi.
Mali Radovac je pokazao klasu.
Tribine
Iskren da budem, ja sam iznenadem ovom danasnjom posjetom i samim ambijentom. Naslusao sam se danas mnogih izjava, sto je ovo sve trebalo? opet baklje? itd..
Pa majku mu stara, zar to nije draz derbija po cijelom svijetu. Za mene je ambijent bio super. Kako jedni, kako drugi. Pitari isli na copy-paste koreogracije Manijaka iz 100 derbija, ali sve je super na kraju bilo.
Sto se tice incidenta, odredena skupina HZ je dobila sto je i trazila. Tako da apsolutno podrzavam Policiju, samo mi zao one druge normalne raje koja je dosta da prati nogomet, a ne da ucestvuje u nekim neredima tipa ACAB.
Prijedlog za FK Zeljeznicar.
U buduce staviti kameru na istocnu stranu, jer kada sam dosao kuci i upalio Arenu, umalo mi nesto nije bilo kad oni pokazu Grbavicu iz sirokog kadra, jer jbg, glavni grad je, a ta slika opet ide dalje. Ako vec ne mozete nista renovirati, makar mozemo prilagoditi da izgleda ljepse na TV-u.