Kao prvo mislim da trebamo biti zadovoljni tim jednim bodom. Odigrali smo dobru utakmicu, i samo nasim greskama smo Turke vracali u igru. Mislim da cemo Estoniju rutinski pobjediti i osigurati baraz, naravno maksimalno ozbiljno. Dalje bih dodao da imamo prednost sto za Tursku u Belgiji nece igrati njihova dva najbolja igraca trenutno Emre i Arda koji su dobili drugi zuti karton. Evo moje analize igraca koji su danas pokazali kako se bori za svoju zemlju.
Nemanja Supic - dokazao je da je kvalitetan golman i spasio je sve sto je islo prema njemu, mislim da ovdje Ciro nije pogrijesio sto je njega stavio na gol.
Emir Spahic - odigrao kapitenski i bio je vladar svog prostora, i ono jedno pogresno dodavanje mu se moze oprastiti. Takodjer bih Semihu poselamio cjelu familiju. Turci su dokazali koliki su "cigani" kad ne ide kako su oni mislili.
Safet Nadarevic - pokupio je sve lopte koje su isle prema njemu, samo je imao nesrecu sto je svaki dodir njegov nad igracem Turske onaj kreten u ulozi sudije svirao kao prekrsaj za Tursku.
Sanel Jahic - momak se bacao gdje je stigao, lopte koje je on slao iz nase polovine su imale oko i nisu naprijed isle napamet. Takodjer je Ardu poremetio u odlucujucem trenutku kad je ovaj htio sutirati.
Elvir Rahimic - on je igrac za prvih 60. minuta, jer godine cine svoje u tih 6. minuta djelovao je sigurno na terenu, ali poslje je dozivio pad, gdje je nasa mana sto su nam dva zadnja vezna igraca (ili nkead kad igraju u odbrani kao danas Rahimic) u dalekim godinama sto se fudbala tice, Arda je na kraju utakmice radio sta je htio ovaj nije imao daha da ga stigne i omete.
Sejad Salihovic - postigao je gol koji ce sigurno uci u konkurenciju za najbolje u ovim kvalifikacijama. I bilo ga je svugdje na terenu, pri nasem posjedu lopte bio je jedan od glavnih igraca, a pri njihovom posjedu bio je medju prvim u odbrani. Jedino mu zamjeram sto nije trcao za onim igracem Turske pri njihovom golu, ispratio ga je samo pogledom.
Samir Muratovic - isto kao Rahimic, mada bih kod njega jos dodao da on nije za prvih 11, jer je imao na sredini terena i par pogresnih dodavanja, mafda sam siguran da ce njegovo mjesto zauzeti Bajramovic kad se oporavi.
Senajid Ibricic - on mora shvatiti da reprezentativne utakmice nisu utakmice Hajduka u onoj bijednoj ligi kao sto je nasa. Previse dribla i drzi loptu i na kraju je izgubi i mi udjemo u probleme. Nije on Misimovic, Xavi i Iniesta da moze drzati loptu i vrtiti protivnicke igrace po terenu kako on zeli. Ako to promjeni mogao bih postati vazna karika u daljoj buducnosti nase repke.
Zvijezdan Misimovic - Miske je veliki majstor i sa je radio Turskoj odbrani stvarno je nevjerovatno. Steta je sto onaj njegov presing na zadnju liniju Turske nije urodio polodom. Danas za neke nije bio na ocekivanom nivou iz tog razloga sto je Termi shvatio odakle dolazi najveca opasnost po njegov gol i Miske je pri svakom prijemu lopte bio udvajan.
Vedad Ibisevic - trudio se na terenu vrsio pritisak na zadnju liniju Turske i imao par odlicnih dodavanja. aBd on ce proraditi do Estonije i bit ce opet onaj stari, samo ne treba gubiti nadu.
Edin Dzeko - takodjer kao Miske je bio udvajan od strane protivnickih igraca i imao je par prodora pogotovo po njihovoj desnoj strani, no samo je steta sto nije nista se pretvorilo u gol. Malo me kod njega iskreno pocelo nervirati kad se prekine akcija ili kad Turci uzmu loptu on prestane igrati fudbal i seta se po terenu to pod hitno treba izbaciti iz svoje glave.
Miralem Pjanic - momak je jednostavno dokaao da je velika nada naseg fudbala i da zasluzuje mjesto u prvih 11, kad je on usao poceli smo prijetiti golu Turske i Miske vise nije bio udvajan i stvarao je njemu prostor. Zuti je dobio samo iz razloga sto on sudija nema pojma o zivotu. Pa momak je bio okrenut ledjima kad je Arda krenuo da izvede slobodni udarac.
Zlatan Muslimovic - sto se njega tice imao je ono 100% priliku koju nazalost nije iskoristio i bio je medju zapazenijim od kako je usao u igru.
Admir Vladavic - ono sto je bio na terenu odradio je na najbolji moguci nacin, iznosio je lopte s nase polovine, a takodjer nije puno komplikovao da ih izbaci iz nase polovine.
Na kraju bih jos dodao da su navijaci bili za 10, a onaj ko je radio prijenos na BHT-u stvarno se treba da stidi za sta prima platu. Ako cita ovo da mu kazem da se ne pusta repriza neke akcije kada je na drugoj stani se situacija vec zakomplikovala. Isto onaj kamerman zaspao, Dzeko ima priliku da postigne gol a onaj jos kameru drzi na Ibisevicu. Za BHT veceras od mene cista 0.
"My Favorite Ring is Always the Next One"