Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

vladedivac
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 09:44

Hajde, Kevine, ne zakuvavaj. :D

Nije problem malo sukobiti mišljenja, štaviše, na forumu je tako nešto i poželjno. Iskren da budem, i mene je malo iznenadilo što je nominalno na jednoj poziciji doveden veoma dobar igrač za ABA prilike, Pavković, a onda još i Amerikanac. Čisto sumnjam da su dovedeni da budu jedan drugom rezerva, što znači da mislim da će njih dvojica dosta vremena provoditi i zajedno na parketu. Biće tu i ove sezone puno popunjavanja pozicije 3 bekovima, kao i lani. Kapiten Dozet će vjerovatno opet imati petnaestak minuta po meču na trojci, a ostatak vremena će Bajić primjenjivati raznorazne varijacije niske unutrašnje linije, koristeći sve vanjske igrače koje ima na raspolaganju.

I meni će biti žao ako Knežević bude imao dva minuta na jednom meču, pa tri utakmice ništa, i tako ukrug. Mislim da ima potencijala, i nekako se nadam da će svoju priliku iskoristiti na najbolji mogući način, bez obzira na gužvu na bekovskim pozicijama. Jedino što ponavljam je da se sve ovo vrijeme ne mogu oteti utisku da Igokei fali još jedan igrač pod košem, neka 4/5, to mi jedino izgleda manjkavo, sve ostalo bi moglo biti i više nego korektno.

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 20 avg 2013, 10:26

trpate trpate...Imate maximalnu protekciju kod sudija sto se vidjelo i kroz te utakmice..a koliko znam kroz citavu sezonu aba lige,a i kupa ste dobro nadranjani..
Ocigledno je da nisi blizu kluba i nemas pojma kakvo je stanje :)
Ove godine igokea ima malo skuplji tim od sirokog,ali siroki nije jos zavrsio sa dovodjenjem pa tako da nmg to reci.
Msm da Kastropil nije jeftin centar i da takvih sidrasa bas i nema na trzistu za male pare :)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 10:41

wolfi je napisao/la:trpate trpate...Imate maximalnu protekciju kod sudija sto se vidjelo i kroz te utakmice..a koliko znam kroz citavu sezonu aba lige,a i kupa ste dobro nadranjani..
Ove godine igokea ima malo skuplji tim od sirokog,ali siroki nije jos zavrsio sa dovodjenjem pa tako da nmg to reci.
Msm da Kastropil nije jeftin centar i da takvih sidrasa bas i nema na trzistu za male pare :)
malo skuplji??
ok..nemamo mi šta onda više raspravljat čim ovo pročitam..
Kaštropil nije jeftin sigurno..ali sigurno nije za njega izdvajano toliko puno novca npr koliko ste vi za Edwardsa prošle sezone :)
I što se tiče rostera Širokog, ako potpiše ovaj Harper to je to..eventualno još 1 igrač (ali to može biti možda produženje sa Peršićem) koji neće biti skup sigurno..pa pogledaj roster Širokog, o čem pričamo uopće..

čuj malo skuplja Igokea :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 10:45

vladedivac je napisao/la:Hajde, Kevine, ne zakuvavaj. :D

Nije problem malo sukobiti mišljenja, štaviše, na forumu je tako nešto i poželjno. Iskren da budem, i mene je malo iznenadilo što je nominalno na jednoj poziciji doveden veoma dobar igrač za ABA prilike, Pavković, a onda još i Amerikanac. Čisto sumnjam da su dovedeni da budu jedan drugom rezerva, što znači da mislim da će njih dvojica dosta vremena provoditi i zajedno na parketu. Biće tu i ove sezone puno popunjavanja pozicije 3 bekovima, kao i lani. Kapiten Dozet će vjerovatno opet imati petnaestak minuta po meču na trojci, a ostatak vremena će Bajić primjenjivati raznorazne varijacije niske unutrašnje linije, koristeći sve vanjske igrače koje ima na raspolaganju.

I meni će biti žao ako Knežević bude imao dva minuta na jednom meču, pa tri utakmice ništa, i tako ukrug. Mislim da ima potencijala, i nekako se nadam da će svoju priliku iskoristiti na najbolji mogući način, bez obzira na gužvu na bekovskim pozicijama. Jedino što ponavljam je da se sve ovo vrijeme ne mogu oteti utisku da Igokei fali još jedan igrač pod košem, neka 4/5, to mi jedino izgleda manjkavo, sve ostalo bi moglo biti i više nego korektno.
zašto zakuvavam?
čovjek kaže da Igokea ne planira živjeti od prodaje...i u tom kontekstu još "pošprduje" Široki kao gdje su dospjeli..
zato sam i pitao, od čega bi trebao živjeti recimo Široki? iza njega ne stoji RS ili tko već jel tako? Što ima sponzora ima i + što se proda..

Ja ne znam čemu ismijavanje od tvog "kolege" kad je Široki već godinama vrh bh košarke, a vi mu gledate u leđa i s punom većim proračunima ovih zadnjih godina...jel tako? zato mi bilo malo čudno to i zato sam pitao od čega bi jedan takav klub trebao živjeti, odnosno, financirati se..

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 11:19

Kevin je napisao/la: zašto zakuvavam?
Pokušao sam da malo opustim atmosferu ovdje, ali ti si se baš uozbiljio. :D

Pazi, na temi KK Igokea dvojica navijača tog kluba ušli su u raspravu o stanju u tom klubu. Tebe niko nije prozivao, ali eto, uključio si se i uhvatio za dio o Širokom, zato sam rekao više iz zeze da ne zakuvavaš. Svako od nas ima svoje mišljenje, eto neko reče da je Igokea ima "malo skuplji tim" od Širokog, ti misliš da to nije tako, a nemamo pred sobom budžete nijednog kluba, pa samo možemo nagađati. Koliko god se činilo da je ovako ili onako.

Znači, ja nisam rekao da je bilo šta od onog što si ti napisao netačno, samo da je normalno da dvije osobe (među kojima u ovom slučaju nisi bio ti) razviju raspravu i imaju drugačije mišljenje. Pa barem ja nikad ništa ružno o Širokom nisam rekao. Da su oni na temi KK Široki krenuli sa prozivkama, to bi bilo nešto drugo.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 11:51

vladedivac je napisao/la:
Kevin je napisao/la: zašto zakuvavam?
Pokušao sam da malo opustim atmosferu ovdje, ali ti si se baš uozbiljio. :D

Pazi, na temi KK Igokea dvojica navijača tog kluba ušli su u raspravu o stanju u tom klubu. Tebe niko nije prozivao, ali eto, uključio si se i uhvatio za dio o Širokom, zato sam rekao više iz zeze da ne zakuvavaš. Svako od nas ima svoje mišljenje, eto neko reče da je Igokea ima "malo skuplji tim" od Širokog, ti misliš da to nije tako, a nemamo pred sobom budžete nijednog kluba, pa samo možemo nagađati. Koliko god se činilo da je ovako ili onako.

Znači, ja nisam rekao da je bilo šta od onog što si ti napisao netačno, samo da je normalno da dvije osobe (među kojima u ovom slučaju nisi bio ti) razviju raspravu i imaju drugačije mišljenje. Pa barem ja nikad ništa ružno o Širokom nisam rekao. Da su oni na temi KK Široki krenuli sa prozivkama, to bi bilo nešto drugo.
forum je otvoren za sve..nema tema ova tema ona..ja sam slučajno naišao na to pa kontam da pitam..čisto razmjenjujemo mišljenja, ništa drugo, bez ikakvih napadanja ili tako nešto..

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 20 avg 2013, 13:37

Kevin je napisao/la:
wolfi je napisao/la:trpate trpate...Imate maximalnu protekciju kod sudija sto se vidjelo i kroz te utakmice..a koliko znam kroz citavu sezonu aba lige,a i kupa ste dobro nadranjani..
malo skuplji??
Kaštropil nije jeftin sigurno..ali sigurno nije za njega izdvajano toliko puno novca npr koliko ste vi za Edwardsa prošle sezone :)
I što se tiče rostera Širokog, ako potpiše ovaj Harper to je to..eventualno još 1 igrač (ali to može biti možda produženje sa Peršićem) koji neće biti skup sigurno..pa pogledaj roster Širokog, o čem pričamo uopće..

Pa ti nemas pojma..pa zato nemoj da pricas o tome..ja pricam za ovaj sastav,a ne za onaj od prosle godine :)
Kako to gledamo u ledja,pa vi necete uzeti vise naslov u narednih 15 godina. :)

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 14:38

wolfi je napisao/la:
Kevin je napisao/la: malo skuplji??

Pa ti nemas pojma..pa zato nemoj da pricas o tome..ja pricam za ovaj sastav,a ne za onaj od prosle godine :)
@wolfi

Izvini što se javljam neprozvan, ali čemu ovakvi tonovi, čemu ovakav način obraćanja, priče "šta će biti kad bude", i ostalo? Ja sam na ovom forumu neke tri godine duže od tebe, i mogu ti reći da je velika većina navijača Širokog ovdje izuzetno korektna i objektivna, tako da ne vidim potrebu za pokušajima da se podignu nekakve tenzije bez razloga. Rezultati sve govore, svi znamo šta je bilo prošle sezone, ali i šta je bilo puno sezona prije prošle. Ali niko ne zna šta će biti u sljedećoj i onima poslije sljedeće.

Još jednom kažem, nadam se da mi ne zamjeriš na ovom postu, ali hajde da diskutujemo o sportu, o košarci, nekim normalnim tonom, pošto sam siguran da nas čeka vrlo zanimljiva sezona. Svi bismo trebali podržavati i Igokeu i Široki, da i one tamo sezone u duetu igramo ABA ligu. A ko bude bolji, nek bude šampion.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 15:16

wolfi je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
malo skuplji??

reći da je Igokea malo skuplja ove godine od Širokog je smiješno..eto nemam pojma i rasprava je gotova s ovim..

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 20 avg 2013, 16:08

vladedivac je napisao/la:
wolfi je napisao/la:
Kevin je napisao/la: malo skuplji??

@wolfi

Izvini što se javljam neprozvan, ali čemu ovakvi tonovi, čemu ovakav način obraćanja, priče "šta će biti kad bude", i ostalo? Ja sam na ovom forumu neke tri godine duže od tebe, i mogu ti reći da je velika većina navijača Širokog ovdje izuzetno korektna i objektivna, tako da ne vidim potrebu za pokušajima da se podignu nekakve tenzije bez razloga. Rezultati sve govore, svi znamo šta je bilo prošle sezone, ali i šta je bilo puno sezona prije prošle. Ali niko ne zna šta će biti u sljedećoj i onima poslije sljedeće.

Još jednom kažem, nadam se da mi ne zamjeriš na ovom postu, ali hajde da diskutujemo o sportu, o košarci, nekim normalnim tonom, pošto sam siguran da nas čeka vrlo zanimljiva sezona. Svi bismo trebali podržavati i Igokeu i Široki, da i one tamo sezone u duetu igramo ABA ligu. A ko bude bolji, nek bude šampion.

Pa buraz nisam ja taj koji pominju politiku i entitete na ovom forumu za koji bi iskljucivo trebala biti vezana kosarka..prije svega stanje u igokei

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 26 avg 2013, 18:47

Igokea savladala Slobodu sa 115-37.
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 27 avg 2013, 11:23

Članak sa stranice KK Igokea o rasporedu pripremnih utakmica. Prva već večeras u Beogradu protiv egipatskog kluba Al-Itihad iz Aleksandrije.
Igokea u Beogradu provjerava Al-Ittihad Alexandria

Košarkaši Igokee danas putuju u Beograd gdje će odmjeriti snage sa vodećim klubom Egipta Al-Ittihad Alexandria.

Poslije revijalne utakmice u Novom Gradu, nastavljeni su treninzi u Aleksandrovcu, gdje trener Dragan Bajić priprema ekipu za predstojeću sezonu.

Svi igrači su u pogonu, a atmosfera u ekipi je odlična. Poslije utakmice u Beogradu sa ekipom Al-Ittihad Alexandria slijedi niz kontrolnih utakmica.

Turnir u Šibeniku održava se 30. i 31. avgusta 2013, a ekipa Igokee će se prvog dana sastati sa ekipom Šibenke, dok sutradan slijedi meč s ekipom KK Jolly JB.

U Laktašima 4.9.2013. Igokea dočekuje ekipu Ruskon-Mordovia Saransk, koja je zauzela četvrto mjesto u ruskoj Superligi.

Nakon toga slijedi turnir u Poreču 7. i 8. septembra 2013, a Igosi će odmjeriti snagu sa ekipama Jeniseja i Lokomotive Novosibirsk.

Zatim je 13. i 14. septembra 2013. na programu tradicionalni turnir u Laktašima, a pored Igokee učesnici će biti Radnički Kragujevac, Krka Novo Mesto i Šibenka.

Turnir u Sarajevu održava se 20. i 21. septembra 2013, a učesnici su Bosna, Cibona, Gmunden (Austrija) i Igokea.

U Laktašima 25.9.2013. Igokea će ugostiti ekipu Širokog, a 28.9.2013. otputovaće u Novo Mesto gdje će protiv Krke odigrati još jedan kontrolni meč.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 28 avg 2013, 15:13

Igokea je juče u Beogradu odigrala najavljenu pripremnu utakmicu protiv egipatskog tima Al-Itihad iz Aleksandrije, i pobijedila 90:63 (46:37).
Novajlije su se dobro pokazale, prvi strijelac je bio Nikolić sa 20 poena, a pratili su ga Gaćeša sa 16, Pavković i Mejz sa po 11.

Slijedi put u Šibenik, gdje će u petak i subotu biti odigrane utakmice sa dva šibenska tima - Šibenkom i Džolijem.

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 03 sep 2013, 07:04

Nikolić je pravo pojacanje,o tome sam jos na pocetku ljeta pisao
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 03 sep 2013, 09:53

Igosss je napisao/la:Nikolić je pravo pojacanje,o tome sam jos na pocetku ljeta pisao
Ne treba trčati pred rudu, ali i ja se tome iskreno nadam. Ali ne brine mene toliko Nikolić, koliko Fraser i Galloway. Veliko je pitanje može li Galloway biti taj bek poenter oko koga će se vrtjeti napadačka igra na vanjskim pozicijama. Em je tek pristigao sa koledža, em su NCAA i evropska košarka nebo i zemlja. A pogotovo ne možemo znati kako će se pokazati centar visok 202 cm, koji je završio prošlu sezonu u Libanu, a sad treba da bude važan šraf u ekipi koja se bori za vrh tabele u jednoj od najboljih evropskih liga. Mislim da njega već boli glava od promjene koja ga je zadesila.

Usput da kažem da se pripremna utakmica protiv ruskog tima Ruskon-Mordovija, koja je najavljena za sutra, igra sa početkom u 19:30, ali ne u Laktašima, već u dvorani u Aleksandrovcu. Taman da ih po prvi put vidimo na djelu uživo. Za vikend su igrači Igokee bili u Šibeniku i ostvarili dvije pobjede, protiv Šibenika 95:59, i protiv Džolija 73:60.

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 03 sep 2013, 16:02

-Slazem se s tobom skoro pa u potpunosti.I mene brine Frejzer,nemislim da moze biti koristan kao prosle godine Edvards.Nema Edvardsovu dominaciju i to je to.
Nikolicu svaka cast.
-Od Galoveja ocekujem da bude stalni clan petorke.Dobar sut s vana,dobre fizikalije...Mlad,željan dokazivanja,svasta za ocekivat.

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 09 sep 2013, 14:52

-Proteklog vikenda Igosi su u Poreču odigrali dvije utkamice protiv Eniseja iz Krasnojarska i Lokomotive iz Novosibirska.
Prvog dana Igokea je igrala protiv ekipe Eniseja,rezultat je glasio 62:69 za rusku ekipu.
Najefikasniji pojedinci u našoj ekipi bili su Galloway 17 poena,Gaćeša 12 i Jorović 11 poena.

-Juče je igrana utakmica protiv ekipe Lokomotive iz Novosibirska.Igokea je riješila u svoju korist rezuotatom 87:76.
Galloway je bio najefikasniji s 16 poena,Dozet je pogodio 14,Gaćeša13 i Jorović 11 poena.

aco93
Kontakt:

Post Postao/la aco93 » 10 sep 2013, 17:57

ko igra na turniru u laktasima?

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 12 sep 2013, 14:06

aco93 je napisao/la:ko igra na turniru u laktasima?
13og i 14og..Radnički-Krka(18:00),Igokea-Šibenik(20:30)
Duško Bunić novi član klape iz Aleksandrovca :D

kuga1234
Kontakt:

Post Postao/la kuga1234 » 14 sep 2013, 12:21

kupujem orginalne dresove kk Igokea. ponude slati u pp ili na broj 061359973. Pozdrav

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.