@Alucard - Hvala, ali nisam ja slikao, eto pošto je slika stvarno ekstra pa da ne kupim zasluge.Alucard je napisao/la:
Svaka ti čast na ovoj slici, jako kvalitetna slika gdje se dobro vidi čitava tribina i svaki detalj. Ovaj naš stadion odnosno ova sjeverna tribina je radjena do jaja kvalitetno, prava betonska tvrđava (naravno osim krova) kojoj nema smrti! Jbga jest da sve sporo ide ali ovaj stadion ili bar ovo do sada što je naporavljeno je financirala samo opština Tuzla a da je bilo pomoći od kantona (a da ne govorim od Federacije) do sada bi bile gotove 3! Al, jbga, uglavnom Tuzla će njega izgraditi kad-tad!
@Lik - Čekamo već oko 12 godina to jest od kako je istok srušen tada je obećana nova tribina i cijeli stadion.
S druge strane ovo nije tako ekstra kao što se ovdje priča, treba biti realan a ne kao pojedinci iz ostalih gradova (čitaj većina). U ovu tribinu postoji samo jedan ulaz, tj. stepenice, tako da ne znam šta bi se desilo kada bi 3000 nagrnulo na ovu tribinu i trebalo bi sigurno 10-ak minuta da se "ukrcaju" ovdje. Nagib tribine nije isti kao na zapadu, tako da će morati prepravljati zapad 100% ako misle spajati te dvije tribine, a to se nije očekivalo. Ne znam ko će im kupiti poslovne prostore na onako neatraktivnom mjestu ispod tribine ( ako su ovi "otvori" za prozore i vrata ispod tribine namjenjeni za poslovne prostore). Ugl. po meni je najveći problem jedne jedine stepenice odnosno ulaz.
Naravno ovo je samo moje viđenje ove tribine, kada bi uporedili vrijednosti ove tribine sa manama, sigurno je i dalje idealna za naše uslove.