Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

Pale_Companion
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la Pale_Companion » 09 dec 2014, 16:00

Ponajbolji transfer još od dolaska Reusa, za mene najbolji golman lige, iza Neura naravno. Također i statistika potvrđuje ovu moju tezu ;) ...

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2014, 14:28

Druze Pale,zar se nije mogao zadrzati?Kakav to bolji koncept ima Leverkuzen?

http://www.faz.net/aktuell/sport/fussba ... 13290.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2014, 14:56

samo_lijevo je napisao/la:Druze Pale,zar se nije mogao zadrzati?Kakav to bolji koncept ima Leverkuzen?

http://www.faz.net/aktuell/sport/fussba ... 13290.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nisu ga mogli zadrzati kada je on Leverkusenov igrac koji je na period od dvije godine bio posudjen Gladbachu bez otkupne klauzule...

Sto se tice Kramera tu sam vodio veliku diskusiju sa @Paletom i dalje smatram da je po njegovom pitanju Eberl napravio veliku gresku, jer je u ovoj situaciji Gladbach imao najmanje koristi, no sta je tu je i nadam se po njih da u buducnosti vise nece pristajati na ovakve transfere.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2014, 15:11

Sve ja to znam i sve mi je jasno sto ti navodis.Idem na to ako se vec napravila greska pri dovodjenju igraca,a ocigledno jeste zbog klauzule,da li su se barem voditi razgovori sa igracem da se privoli i pokusa utjecati na njega da zatrazi ostanak u BMG-u.Realno ne bi bilo prvi put da se tako nesto desi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 dec 2014, 15:26

samo_lijevo je napisao/la:Sve ja to znam i sve mi je jasno sto ti navodis.Idem na to ako se vec napravila greska pri dovodjenju igraca,a ocigledno jeste zbog klauzule,da li su se barem voditi razgovori sa igracem da se privoli i pokusa utjecati na njega da zatrazi ostanak u BMG-u.Realno ne bi bilo prvi put da se tako nesto desi.
Siguran sam da je Eberl vodio razgovore sa Kramerom, ali tu se igrac najmanje pita...
Ne mogu ni Kramer, ni Gladbach na to uticati, ukoliko Leverkusen kaze da traze 20+ miliona € kako bi se transfer obavio, a ja ruku na srce mislim da Gladbach bez direktnog plasmana u LP taj iznos nije u stanju platiti.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 10 dec 2014, 16:36

Eto, kako stvari stoje Kramer će igrati 99% za Vicekusen naredne sezone... Zahvaliti mu na svemu i poželiti sreću...

Ovakav rasplet nije neočekivan, a 20 odnosno 30 miliona koliko apotekari traže nek si nabiju u dupe...

Ovo nije ni do Eberla ni Kramera... Ima važeći ugovor sa Bayerom i oni ga očigledno ne žele pustiti, obzirom da su deficitarni na toj poziciji gdje ih napuštaju Reinartz i Rolfes na kraju sezone...

Eberl je sigurno mnogo toga pokušavao, ali nažalost bezuspješno...

A Krama se i dosta promijenio od SP-a ... Puno priča sa medijima umjesto da se koncentriše na igre koje pruža... Puno toga priča što ne bi smio i nadam se da će neko iz kluba reagovati i opomenuti ga na takve stvari... Detalji ugovora i slične stvari nisu za javnost...

Siguran sam da Eberl odavno radi na nekoj novoj akviziciji na toj poziciji... U drugom dijelu sezone bih volio vidjeti i Dahouda češće, spletom okolnosti i kad se oporavi trebao bi da dobije priliku...
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 11 dec 2014, 22:08

Lagan trijumf, bez puno potrosnje i siguran put u narednu rundu takmicenja.

Steta za Kramera ali bilo je ocito da ga Lever nece tako lako pustiti s obzirom da je ovaj u posljednjih godinu dana itekako napredovao a i nekoliko ekipa je navodno pokazalo interes.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 dec 2014, 22:20

Pale_Companion je napisao/la:Biti ćemo prvi u grupi :kafa:
:kafa:

Odlična partija večeras, itekako sam zadovoljan :clap:

Rutinski, a opet atraktivno i kvalitetno... Traore fantastičan večeras, raduju i golovi Hrgote :thumbup: ...

Nadam se da ćemo imati i nešto sreće u ždrijebu, zaslužili smo... Mogu nas izvući s itekako nezgodnim ekipama ...

Borussia Park je ubjediljvo stadion sa najvećom posjetom u ovogodišnjoj Evropa ligi :kafa: ...

Nažalost Kramer je pred sami kraj zadobio ozbiljan udarac i čeka se izvještaj, moglo bi biti nezgodno :think:

Slijedi derbi sa Vicekusenom gdje očekujem poraz... Protiv njihovog visokog presinga nažalost nećemo imati odgovora i ljudi će nas rutinski uzeti na naše greške... Meni bi bilo ravno čudu da tamo uzmemo nešto, bio bih prezadovoljan sa bodom...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 dec 2014, 23:11

Gladbach rutinski odradio utakmicu za prvu poziciju u grupi...
Jedno je sigurno da Gladbach ceka zanimljivo proljece i nadam se da nece prelahko otpisati LE, kada u BL krene zavrsna borba za pozicije koje vode u LP, jer mislim da Gladbach ima kvalitet da u ovom takmicenju dogura daleko.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 11 dec 2014, 23:58

Mogući protivnici :
RSC Anderlecht
FC Liverpool
AS Rom
Ajax Amsterdam
FC Turin
Celtic Glasgow
PSV Eindhoven
Dnipro Dnipropetrowsk
Tottenham Hotspur
FC Sevilla
Young Boys Bern
Aalborg BK
EA Guingamp
Trabzonspor

Bilo bi fino izbjeći Romu, Liverpool, Sevillu i Tottenham za početak... Protiv ostalih mislim da bi bilo dosta lakše i da bi se moglo 'ladnije glave tipovati na prolaz...
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 dec 2014, 07:09

Celtic bi bio idealan to bi bile 2 trening utakmice ...stop se loserkusena tice oni kad prave pritisak ostavljaju veliku supljinu u odbrani jer nemaju dovoljno brze igrace pozada DA pokrivaju prazan prostor koji se stvara kad stalno pritiscu. Ukoliko Hermann ,traore I li thorgan odigraju kako znaju siguran Sam DA cete I'm bar 2 gola zabit...

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 12 dec 2014, 13:08

@ pale brate da li ce biti sta od ovoga? :)

http://sportsport.ba/ino_fudbal/united- ... cke/147765" onclick="window.open(this.href);return false;
04.10.2009 !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 dec 2014, 14:02

sarajlija je napisao/la:@ pale brate da li ce biti sta od ovoga? :)

http://sportsport.ba/ino_fudbal/united- ... cke/147765" onclick="window.open(this.href);return false;

Za transfer Kramera treba pregovarati sa leverkusenom, oni su vlasnici njegovog ugovora ;) ...

Mislim da šanse postoje, Kramer je dosta puta izjavio da ima želju obući dres nekog evropskog velikana, pored Borussie :mrgreen: ... Mislim da je i Real ozbiljno zainteresiran, Arsenal također ... Ima tu dosta konkurenata za njegov potpis ... Ali ipak trenutno je najizglednija opcija da će igrati u Leverkusenu naredne sezone...
Agieren statt reagieren

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 12 dec 2014, 14:14

Pale_Companion je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:@ pale brate da li ce biti sta od ovoga? :)

Za transfer Kramera treba pregovarati sa leverkusenom, oni su vlasnici njegovog ugovora ;) ...

Mislim da šanse postoje, Kramer je dosta puta izjavio da ima želju obući dres nekog evropskog velikana, pored Borussie :mrgreen: ... Mislim da je i Real ozbiljno zainteresiran, Arsenal također ... Ima tu dosta konkurenata za njegov potpis ... Ali ipak trenutno je najizglednija opcija da će igrati u Leverkusenu naredne sezone...
hvala na odgovoru vidjet cemo da li ce biti sta od ovog transfera. :)
04.10.2009 !!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 dec 2014, 20:40

" onclick="window.open(this.href);return false;
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 14 dec 2014, 17:40

Dobar rezultat na teškom gostovanju, nisam se nadao da ćemo uzeti bod ali odlično je na kraju ispalo ... Šteta što nije bilo više koncetracije u kontranapadima, bilo je dobrih prilika da ih i uzmemo danas ...

Favre dobro postavio ekipu, samo mi nije jasno zašto je kasno reagirao sa izmjenama... Traore i Raffael su morali ranije ući ...

Ruuuuuuuuuuull :tokralju: Šteta za onu drugu priliku koju je propustio, zamalo dopelpack ...

Sudija nas je dobro oštetio danas, Spahić je zaslužio crveni za onaj start nad Hazardom na rubu šesnaesterca pred kraj prvog poluvremena, Gangellman ništa nije svirao :facepalm:

I ne znam šta se više mora desiti da nama neko penal svira, ove sezone niti jedan nam nije sviran dok je protiv nas svirano 5 penala...
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 dec 2014, 13:50

Nazalost Gladbach nije imao srece i za protivnika su dobili branioca naslova...
Prednost je sto se prva utakmica igra u gostima, a ruku na srce Sevilla na mene u grupnoj fazi nije ostavila neki poseban utisak, tako da i pored teskog protivnika Gladbach ima ogromne sanse za prolazak u 1/8 finala LE.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 dec 2014, 13:53

Teško da je moglo gore po nas :facepalm: , ali eto, tako je to s Borussiom i srećom prilikom ždrijeba ...

Toliko odličnih opcija za izvući a mi dobijemo aktuelnog šampiona lige evrope ...

No siguran sam da će momci dati sve od sebe, imamo i prednost domaćeg terena u uzvratu :thumbup:

Daleko je još februar, treba sačekati da se vidi kakva će biti forma i situacija sa ozlijeđenim igračima, da bi se donio sud kolike su nam šanse za prolaz ...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 dec 2014, 15:57

Dosta je upitnih igrača za sutra zbog povreda i gripe stoga bi mogao biti neki šareni sastav ...

No i usprkos tome mislim da smo kvalitetniji tim od Werdera i da bi sutra u posljednoj ovogodišnjoj utakmici na svome terenu trebali i da ostvarimo pobjedu :pray:
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 16 dec 2014, 17:55

Tony-a za kapitena :salut:

[youtube][/youtube]

Šuška se da želimo dovesti Stefana Reinartz-a, ugovor mu ističe na kraju sezone i gotovo je sigurno da napušta Leverkusen...

Moje želje su još iz bundeslige Stindl, a ako ne bude on može i Junuzović ... Trebat će nam zamjene za Kramera i Mraxa na šesticama
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.