KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la KK_Bosna » 13 jan 2009, 19:01

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
farek je napisao/la:Evo nek dovedu Matu Skelina, cini mi se da je bio u Vareseu, al je slobodan igrac. Nije nesto posebno al ima iskustvo euro lige i jakih evropskih klubova, a i da dobijemo cvrstinu pod kosem.
i stariji je od abdul jabbara
moje je godiste, hoces reci da sam i ja stariji od jabbara
haman :))))))
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

irfan41
Kontakt:

Post Postao/la irfan41 » 13 jan 2009, 21:27

nerminh74 je napisao/la:
irfan41 je napisao/la:ma bosna se duuuuuuuugo nece dici, iz ove krize. pa sjetite se kako je nekad dvorana bila puna i prtiv heliosa. a za sve je kriva uprava kad je pokusala sa mladim igracima prije 2 godine
i dalje na utakmice dolaze isti oni koji su dolazili na helios, samo nema sminkera kojima kosarka sada nije IN i naravno hrodi zla jer se ponacaju kao uvredzene djevocice

bolje receno nema vise pravih navijaca ono sto je preostalo od stare garde jkos dolazi, ovo novo sve postalo razmazeno i zahtjevno, kao da se igdje moze tako ponasati da oni kroje politiku kluba :roll:

ja sam jedan od onih koji je dolazio na helios, i na sve druge moguce tekme. al vise necu da dolazim da gledam kako lafo ulazu u mlade koji su NBA potencijal(kao bavcic) koji zavrse u turskoj odnosno njemackoj. i ako vec ulazu u mlade asto ih prodaju(djedovic) ova politika je propala trebalo bi da se vrate staroj politici

p.s. tek sam ove sezone prestao ici na tekme
Kada dodje taj trenutak,Kad mi dodje sudnji dan,i pred Bogom ja sam spreman
ljubav da ti dam.Kada umrem i odem
i kad me ne bude,ja cu zaliti samo
sto nisam uz tebe.I na onom svijetu tamo
cut ce se moj glas:Bordo-bijeli cijeli zivot
ja navij'o sam za vas!

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 13 jan 2009, 21:34

Skelin, uh pravi poletarac, mogu se kladiti da je još uvijek pokretljiviji od Zime :mrgreen: .
Ustvari, ozbiljno, ako bi se recimo Mate doveo da igra ulogu igrača-trenera ovim našim junošama i da igra ulogu nekog korektora koji će pokriti 10-15 minuta i pokrpati rupe kada djeci padne koncentracija (ala Rahimić prošle sezone), ima smisla, ali to je opet flaster-rješenje do kraja sezone.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 jan 2009, 23:13

Mate Skelin bi bio dobro rjesenje za Bosnu,recimo da ima ulogu u timu nesto slicno kao sto je Rahimic imao prosle sezone,samo sto je Skelin jedno 5 puta bolji od Rahimica!
Bosna ako misli biti uigrana pred ligu 8,vec sada treba dovesti igrace koje misli dovesti,kako bi se uigrali pred domace prvenstvo,jer tu su nase ambicije poznate,titula prvaka drzave je prioritet svih prioriteta!
Bosni trebaju dva visoka igraca ,Skelin,koji ce ulaziti sa klupe i igrati nekih 15-20 minuta,(on moze igrati i 4,a znamo da su i Hajric i Ivanovici skloni povredama), prvi centar ekipe koji ce igrati 30 minuta..kao i dobar pley,i po mogucnosti igrac umjesto Burrela,ako dobije otkaz! i eto nam pune Skenderije na svakoj utakmici,i furiozno osvojene titule prvaka drzave! To bi bilo idealno,ali poznavajuci ljude u upravi,bice dobro ako do lige 8 dovedemo i dva igraca!

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 13 jan 2009, 23:26

bosnas_ je napisao/la:Mate Skelin bi bio dobro rjesenje za Bosnu,recimo da ima ulogu u timu nesto slicno kao sto je Rahimic imao prosle sezone,samo sto je Skelin jedno 5 puta bolji od Rahimica!
Bosna ako misli biti uigrana pred ligu 8,vec sada treba dovesti igrace koje misli dovesti,kako bi se uigrali pred domace prvenstvo,jer tu su nase ambicije poznate,titula prvaka drzave je prioritet svih prioriteta!
Bosni trebaju dva visoka igraca ,Skelin,koji ce ulaziti sa klupe i igrati nekih 15-20 minuta,(on moze igrati i 4,a znamo da su i Hajric i Ivanovici skloni povredama), prvi centar ekipe koji ce igrati 30 minuta..kao i dobar pley,i po mogucnosti igrac umjesto Burrela,ako dobije otkaz! i eto nam pune Skenderije na svakoj utakmici,i furiozno osvojene titule prvaka drzave! To bi bilo idealno,ali poznavajuci ljude u upravi,bice dobro ako do lige 8 dovedemo i dva igraca!

To je upravo ono sto sam ja i mislio, otprilike, Skelin je iskusan, moze malo pogurat zimu, zamjenit ivanovica u odredjenim trenutcima, krupan je moze koliko toliko bolje zatvarat i kontrolisat reket od zimica, a posto su hajric i ivanovic povrijedjeni na smjene moze dobro zacepit te rupe. Jak je, moze odigrat ledjima, pravi teski centar, upravo ono sto nam fali.

I kako neko pomenu ranije da ovde ima i clanova uprave, mozda i oni ovo procitaju pa skontaju da je Mate slobodan pa ga dovedu. Nemojte se stidit, necemo nikome pricat da smo vam dali ideju. :lol: :mrgreen: :mrgreen: :D
...JA SAM SARAJEVO...

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 14 jan 2009, 00:20

Nisam znao da je Mate Skelin potpisao za Bosnu? :mrgreen: :geek: :mrgreen:

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 jan 2009, 02:24

deniso je napisao/la:Nisam znao da je Mate Skelin potpisao za Bosnu? :mrgreen: :geek: :mrgreen:
Dok je Dino bio na celu Bosne,redovno je citao forum,i cak je pisao,odgovarao na neka pitanja, uvazavao je misljenje ostalih,prihvatao dobru kritiku,ali sadasnja uprava je puka suprotnost! Sta fali ako poslusaju ljude koji se razumiju u kosarku,koji ne propustaju niti jendu utakmicu Bosne vec nekoliko godina,da dovedu recimo Skelina dok je jos slobodan igrac!? ili da otjeraju Burrella i pokusaju na njegovo mjesto dovesti boljeg igraca,dostojnog te pozicije!
Recimo u posljenjih 3-4 godine,sve sto sam ukazivao da nam treba,to se obistinilo,i uvijek bi dovodili igrace na te pozicije,sjecam se da sam isto ovako zapeo da treba dati otkaz Garmi,Griru,Vealu itd,jer i ptice na grani su znali da Bosni trebaju bolji igraci,isti je slucaj i sada,i ptice na grani znaju da Bosni treba bolji igrac od Burrela i da joj treba centar kao sto je Skelin,i pred ligu 8 dovesti jos jednog visokog igraca za prve petorke,jednu kvalitetnu peticu! ali koliko para toliko muzike,u tome i jeste problem!..

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 14 jan 2009, 10:31

Problem je po meni sto nema muzike koliko se "ima" para :?:
Pa nije valjda BUREL, Djordjevic, Vucurevic top-nivo koji kkbosna moze kupiti...

A najveci problem je sto smo ovaki kakvi smo sada ZRELI za poraz u sred Skenderije i od Sirokog i od Igokeje pa mozda i Dite.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 14 jan 2009, 11:10

mahalac je napisao/la:Problem je po meni sto nema muzike koliko se "ima" para :?:
Pa nije valjda BUREL, Djordjevic, Vucurevic top-nivo koji kkbosna moze kupiti...

A najveci problem je sto smo ovaki kakvi smo sada ZRELI za poraz u sred Skenderije i od Sirokog i od Igokeje pa mozda i Dite.
Sta fali Đorđeviću po meni jako solidan play. A za ove poraze malo je reci da si pretjerao.
You are someone else I am still right here

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 14 jan 2009, 11:16

bosnas_ je napisao/la:
deniso je napisao/la:Nisam znao da je Mate Skelin potpisao za Bosnu? :mrgreen: :geek: :mrgreen:
Dok je Dino bio na celu Bosne,redovno je citao forum,i cak je pisao,odgovarao na neka pitanja, uvazavao je misljenje ostalih,prihvatao dobru kritiku,ali sadasnja uprava je puka suprotnost! Sta fali ako poslusaju ljude koji se razumiju u kosarku,koji ne propustaju niti jendu utakmicu Bosne vec nekoliko godina,da dovedu recimo Skelina dok je jos slobodan igrac!? ili da otjeraju Burrella i pokusaju na njegovo mjesto dovesti boljeg igraca,dostojnog te pozicije!
Recimo u posljenjih 3-4 godine,sve sto sam ukazivao da nam treba,to se obistinilo,i uvijek bi dovodili igrace na te pozicije,sjecam se da sam isto ovako zapeo da treba dati otkaz Garmi,Griru,Vealu itd,jer i ptice na grani su znali da Bosni trebaju bolji igraci,isti je slucaj i sada,i ptice na grani znaju da Bosni treba bolji igrac od Burrela i da joj treba centar kao sto je Skelin,i pred ligu 8 dovesti jos jednog visokog igraca za prve petorke,jednu kvalitetnu peticu! ali koliko para toliko muzike,u tome i jeste problem!..
a sta mislis da odes u klub i ponudis im ulogu savjetnika - volontera?
Cuva Bog Zelju svog!

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 14 jan 2009, 13:02

fera je napisao/la:
mahalac je napisao/la:Problem je po meni sto nema muzike koliko se "ima" para :?:

Sta fali Đorđeviću po meni jako solidan play. A za ove poraze malo je reci da si pretjerao.
Ako je tebi Djordjevic solidan play onda mi definitivno ne mislimo na istog igraca.
Jos mozda jedino ono "solidan" sta pod tim podrazumjevas, recimo Miljan Bocka zvani Cheto je solidan play a ovaj nas se ubio za neku "slow motion" ligu bez obaveze postizanja koseva.
A sto se poraza tice bojim se da ce tako biti.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 14 jan 2009, 17:43

Nije bosna sebi bezveze postavila cilj da izbori dva predstavnika u NLB-u, ne zbog toga da bi oni kao bili dobrocinitelji, vec ljudi ne vjeruju da ce moci kroz nasu ligu ostvarit plasman da udju u NLB slijedece sezone ako budemo imali samo jedno mijesto. A ako budu dva, tu vec imamo neke sanse.

A i ja sam ubacio tog Skelina zato sto sam vidio da je trenutno slobodan, a ima i Ratko Varda i on je cini mi se slobodan pa nek vide sa cime ce uci u nasu ligu.
...JA SAM SARAJEVO...

Pasa101
Kontakt:

Post Postao/la Pasa101 » 14 jan 2009, 18:28

farek je napisao/la:Nije bosna sebi bezveze postavila cilj da izbori dva predstavnika u NLB-u, ne zbog toga da bi oni kao bili dobrocinitelji, vec ljudi ne vjeruju da ce moci kroz nasu ligu ostvarit plasman da udju u NLB slijedece sezone ako budemo imali samo jedno mijesto. A ako budu dva, tu vec imamo neke sanse.

A i ja sam ubacio tog Skelina zato sto sam vidio da je trenutno slobodan, a ima i Ratko Varda i on je cini mi se slobodan pa nek vide sa cime ce uci u nasu ligu.
Bas me zanima koliko smo jaki u odnusu na nase druge timove npr. Igokea jedva cekam kad cemo se sastati u kupu da odmjerimo snage..kad se igra kup

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 14 jan 2009, 18:30

03. ili 06. februara, neznam tacno.
...JA SAM SARAJEVO...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 14 jan 2009, 20:36

farek je napisao/la:Nije bosna sebi bezveze postavila cilj da izbori dva predstavnika u NLB-u, ne zbog toga da bi oni kao bili dobrocinitelji, vec ljudi ne vjeruju da ce moci kroz nasu ligu ostvarit plasman da udju u NLB slijedece sezone ako budemo imali samo jedno mijesto. A ako budu dva, tu vec imamo neke sanse.

Identicno razmisljam!
Varda je slobodan igrac vec mjesec dana,i u zadnje vrijeme namjenro ga nisam htio spominjati misleci da ce se on naci u kombinacijama da dodje u Bosnu,ali koliko vidim to niko ziv ne spominje! On je igrac kvaliteta Williamsa,ustvari cak i bolji! pretpostavljam da je on skup,ali zar ne mozemo angazovati igraca takvog kvaliteta na neka 4 mjeseca,naci novac i dovesti ga u Bosnu!? centar njegovih kvaliteta nam je prijeko potreban,a i njemu bi siguran sam bilo zadovoljstvo igrati u bivsem evropskom prvaku,i klubu koji je po tradiciji medju 3-4 u regionu!
Bosna jurisa na oba domaca trofeja,igra jako takmicenje kakvo je NLB liga i siguran sam da su to argumenti s kojim bi mogli uci u pregovore s njim!a danas je Varda u avazu izjavio da trazi klub,i da mu nije toliko bitan novac koliko kvalitet takmicenja..pa uprava izvolite!..

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 14 jan 2009, 20:49

mislim da ste fulali sa tim ciljevima
koliko znam njima je prvi i najvažniji cilj titula dok su dva mjesta za NLB u drugom planu odnosno ako dođe dobro je došlo
da nije tako vjerovatno bi davno doveli jednog centra
pred domaću ligu će dovesti pojačanja i to je to

inače sad u NLB slijedi teži raspored i vrlo je moguće da se Slovenija približi BiH koeficijentu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jan 2009, 21:32

Jedini nacin da KK bosna stane na malo stabilnije noge i da vrati publiku u Skenderiju jeste Njemacki princip vodjenja kluba.
Tu mislim na sljedece:

Mi navijaci placamo clanarinu da budemo clanovi KK Bosne s tim sto moramo izabrati tri predstavnika koja ce nas predstavljati u upravi i koja ce imati pravo glasa sto god se zeli uraditi. Mislim da bi godisnja clanarina mogla iznositi 100 km. clanarina za sest mjeseci 70 km i clanarina za 3 mjeseca 50 km. S tim sto bi ti clanovi imali popusta pri kupovini karti, pri kupovini u fan shopu itd itd.
Ovi iz uprave moraju shvatiti da mi njima trebamo a ne obrnuto, dok se god nesto radikalno ne promjeni nas ce prosjecne ekipe dobivati po Sarajevu.

Volio bi cuti vase misljenje o mom prijedlogu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

farek
Kontakt:

Post Postao/la farek » 14 jan 2009, 21:50

Nije to los nacin, ali prije svega bosna mora imati udruzenje navijaca. Ali ne vjerujem da bi kod nas odziv bio velik. Tako nesto je uradjeno u njemackoj u nekom treceligasu i za 50 € dobijete pravo glasa, na ankete u klubu, odlucivanje pri odabiru pojacanja, cak su isli do toga da navijaci koji imaju account na toj stranici mogu sastavljati prvih 11.

To bi bilo super ali to sve treba organizovati i treba da se uprava slozi sa tim.
...JA SAM SARAJEVO...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 15 jan 2009, 01:07

blazz je napisao/la:mislim da ste fulali sa tim ciljevima
koliko znam njima je prvi i najvažniji cilj titula dok su dva mjesta za NLB u drugom planu odnosno ako dođe dobro je došlo
da nije tako vjerovatno bi davno doveli jednog centra
pred domaću ligu će dovesti pojačanja i to je to

inače sad u NLB slijedi teži raspored i vrlo je moguće da se Slovenija približi BiH koeficijentu
Moze biti! ali ta eventualna pojacanja koja misle dovesti pred ligu 8,kad se misle uigrati? i pitanje je da li ce tada biti kvalitetnih igraca na trzistu..sve u svemu to je ogroman rizik!
Sada nam slijede veoma teske utakmice...i svaka naredna nam je veoma bitna,ako dobijemo Zagreb,bice extra,u suprotnom slovenci nam se priblizavaju...
Sve zavisi,hocemo li uspjeti obezbjediti novac za kvalitetna pojacanja,,,ne znma,nisam veliki optimista..jer prilicno kasnimo..Mislim da ce i Igokea dovesti jos bar dva dobra igraca pred ligu 8,kao i Siroki,i onda ce borba za titulu do kraja biti neizvjesna,bas kao i prosle sezone,kada je Igokea cak imala jaci tim od Bosne!..

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 16 jan 2009, 14:24

Evo Misanovic bivsi igrac Crvene Zvezde i Dinama iz Moskve,raskinuo ugovor sa podgoricanima!
Ovaj igrac bi bio odlicno rjesenje za Bosnu,visok je 217 cm,vjeurjem da bio veliko pojacanje,iako u Buducnosti nije pokazao sav svoj kvalitet!..

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: InatSilniBosanski i 11 gostiju.