NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2011, 00:30

pa treba otici na nfl.com i javiti se njima...traziti skim se moze porazgovarati naravno....reci ljudima kako u bosni ima mladih zainteresovanih da se bave tim sportom...mozda ce im izgledati smijesno, jer ovdje svaki danom vidis nekakve crnce lafa skup[ljaju traze nesto za svoje ekipe, a ustvari vecina ih laze...znaci mozda da im se javimo i pitamo da nam nekako pomognu da dadnu mladim igraicma iz evrope, da mozda jednog dana dodju do NFL ili barem preko toga dobiju poziv na College ...znaci ako bi im trazili lovu da finansiraju odmah na pocetku bilo bi znaci smijesno, ali ako bi rekli da bi trebala pomoc mozda u opremi to bi bilo idealno
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Faris_Kapo
Kontakt:

Post Postao/la Faris_Kapo » 06 jan 2011, 00:41

Trenutno sam okupiran organizacijom kluba u Sarajevu,ali cim budem u mogucnosti gledacu da pomognem u osnivanju drugih klubova.Prvo sto ti treba je makar dvije lopte.Zatim sto se tice treninga trazite i ljude koje se ne razumijemu u americki fudbal,a tokom treninga im objasnjavaj od osnova pa nadalje.Sto se tice programa mogu ti dati svoj.Veoma je bitno da se osnuje sto vise ekipa i u sto vise gradova da mozemo osnovati sportsko drustvo (registrovano sportsko drustvo).Trebamo ostat u kontaktu posto ako bude dovoljno ljudi u BiH,brze cemo uspjeti ciljeve ispuniti.
1.Klub
2.Klubovi
3.Sportsko drustvo
4.Federacija

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 jan 2011, 00:55

Pokusaj googlati i naci kontakte sa nekim klubom u Srbiji, oni vec odavno imaju dobru ligu i redovno igraju utakmice. Mogu vas uputiti kako i sta za pocetak, a ne bi bilo loshe skupiti se i otici kod njih u posjetu, pogledati treninge, utakmice i slicno, mozda ljudi imaju i viska neke opreme

Svaka cast za tvoj entuzijazam i organizaciju, al tesko ce to ici u dvoranama :cry: :cry:

Ne kontam ko ce se usuditi biti RB i gole glave se zabijati :D :D
nema potpisa

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 06 jan 2011, 04:51

ja sam tek neki dan sazno da postoji neki nfl europe liga te da je interim coach od 49ers dosao odatle te da je de amrcus russel sada tamo
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 jan 2011, 05:45

marseille_unique je napisao/la:ja sam tek neki dan sazno da postoji neki nfl europe liga te da je interim coach od 49ers dosao odatle te da je de amrcus russel sada tamo
kako ba nisi znao?... ja imam NFL netvork na direkt tv i imas tu prenosili prije utakmice cak iz europe...bila je ekipa iz Frankfurta,Amsterdama i td.. mislim da je bilo 6 ekipa koje su se profesijonalno bavile ovim sportom...pa pvaj lik sto je bio u Bersima Packersima i Delphinsima sto sam pricao sto sam ga prije vozao sa limo on je igrao za Frankfurt i bio njihov QB a radi se o Zak Kustoku
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 jan 2011, 11:19

SaltCityAttack je napisao/la:
marseille_unique je napisao/la:ja sam tek neki dan sazno da postoji neki nfl europe liga te da je interim coach od 49ers dosao odatle te da je de amrcus russel sada tamo
kako ba nisi znao?... ja imam NFL netvork na direkt tv i imas tu prenosili prije utakmice cak iz europe...bila je ekipa iz Frankfurta,Amsterdama i td.. mislim da je bilo 6 ekipa koje su se profesijonalno bavile ovim sportom...pa pvaj lik sto je bio u Bersima Packersima i Delphinsima sto sam pricao sto sam ga prije vozao sa limo on je igrao za Frankfurt i bio njihov QB a radi se o Zak Kustoku
Ima priličan broj solidnih NFL-igrača koji su karijeru započeli u NFL Europe. Možda najbolji primjer je Kurt Warner koji je krajem 1990-ih bio u ekipi Amsterdama.
NFL Europe je služila kao razvojna liga za NFL, ali je nakon 15-ak sezona ugašena 2007., najvjerovatnije zbog velikih troškova koje je bilo teško pokriti.
"Float like a butterfly, sting like a bee"

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 06 jan 2011, 22:32

takodje je Jake Delhomme igrao u NFL Europe. Steta sto je propala ta liga. Sto se tice osnivanja kluba to se moze najlakse uraditi kao Udruzenje Gradjana. Najmanje tri osobe to mogu uraditi i veoma je lako. Ja sam dipl. pravnik i mogu pomoci oko toga sta i kako se registrovat.
A evo dat cu vam link grupe koju sam napravio na fejsu prije pola godine "Američki fudbal u BiH". Zasad ima tri člana :). A Faris i ko god zeli neka se prijavi, dat cu vam i admine i tako mozemo lakse komunicirati sto se tice ovog udruzivanja u klub i tako to, samo mi recite i koji vam je nick ovdje pa da znamo ko je ko.

link grupe:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/gro ... 3836385880

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 06 jan 2011, 23:31

Doigravanje se približava, a sa njime i nova pravila za rješavanje pobjednika u produžetku.
Ukratko, ekipa koja počinje sa posjedom lopte ne može u prvom napadu pobijediti na FG. Ako zabiju TD pobijeđuju, ali ako zabiju FG nakon toga protivnici imaju napad za izjednačenje ili pobjedu. Nakon tih prvih napada za oba tima sve ostalo je isto - bilo kakvo poentiranje donosi pobjedu.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jan 2011, 00:03

edin_tm87 je napisao/la:Danas smo imali prvi trening :mrgreen: Veoma sam zadovoljan, hvato sam i moguce i nemoguce :mrgreen: Imamo 10 KM u fondu za skupljanje :mrgreen: Narucili smo loptu iz Srbije, bilo nas 9 na treningu, sljedeci put ce nas bit vise 100 % aBd, a vi iz Tuzle, pitajte onog sto je uzo jack pot na bingu 3 M da dio investira u Americki fudbal u BiH :mrgreen: Pocnite se i vi skupljat, znam da je tesko al jbg, kapo ima vise informacija oko planova za dalje, pisat ce kad bude raspolozen...

Sto se tice novog pravila za produzetke, ne znam sta da kazem :roll: :lol: :lol:
najgore je sto je momak iz mog kvarta(Slatina) i svi se nekako trudimo da ga nadjemo da nam da koju hiljadu da okrenemo krmadi i janjadi ovdje i alkohola da nam kupi da se raskujemo svi al ne mozemo nikako da skontamo ko je :(
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 07 jan 2011, 00:43

edin_tm87 je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:
edin_tm87 je napisao/la:Danas smo imali prvi trening :mrgreen: Veoma sam zadovoljan, hvato sam i moguce i nemoguce :mrgreen: Imamo 10 KM u fondu za skupljanje :mrgreen: Narucili smo loptu iz Srbije, bilo nas 9 na treningu, sljedeci put ce nas bit vise 100 % aBd, a vi iz Tuzle, pitajte onog sto je uzo jack pot na bingu 3 M da dio investira u Americki fudbal u BiH :mrgreen: Pocnite se i vi skupljat, znam da je tesko al jbg, kapo ima vise informacija oko planova za dalje, pisat ce kad bude raspolozen...

Sto se tice novog pravila za produzetke, ne znam sta da kazem :roll: :lol: :lol:
najgore je sto je momak iz mog kvarta(Slatina) i svi se nekako trudimo da ga nadjemo da nam da koju hiljadu da okrenemo krmadi i janjadi ovdje i alkohola da nam kupi da se raskujemo svi al ne mozemo nikako da skontamo ko je :(
**** to, nek nam naruci golove i opremu :mrgreen: par lopti, ha ya :D
ma da je saznat ko je da ga opljackamo...........bilo bi lopti zavidio bi nam NFL :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 jan 2011, 03:59

tesko ce se saznat to :)...ako nece te pare ponovo otici u KK BOSNA :)...Kao one godine kada su se takodjer gasili i kada je pola uzeo Ganic za hotel, a pola Bosna :).....i da je taj lik dobio ebiga zna on da mu je ebeno sad ostati dole sa tom lovom...jedino ako je neko od poznatih likova sa slatine onda mu mozda i nebi stvaralo neke probleme i da kaze da je on dobio :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 jan 2011, 07:43

Urlacher named NFC defensive player of month

Bears linebacker Brian Urlacher was named NFC defensive player on the month on Thursday.

Urlacher led the NFC with 49 tackles in December -- he had 17 in the loss to the Patriots and 11 in the win over the Lions-- and also had 1.5 sacks, a forced fumble as the Bears won the NFC North and secured a first-round bye in the playoffs.

Julius Peppers received the same honor in November. He had four sacks in November, tied for second-most in the NFL. His 29 yards in sack losses led the NFC and tied for fourth in the NFL. Peppers also had 13 tackles, deflected a pass that led to an interception and recorded two additional tackles for losses during the month.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 07 jan 2011, 11:23

Bravo momci, svaka čast! Zapamtite taj trening jer ste njime možda napravili historijski korak! Pokazaće se. Pozivam sve ostale forumaše da podrže ovaj projekat praktično ili bar riječima ako imaju nekih konkretnih i korisnih prijedloga.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 jan 2011, 14:26

Da vam dam skromni doprinos.
http://nfl-fans-serbia.forumotion.com/f40-edukacija

Ne znam jeste li znali za ovaj sajt/forum koji se bavi iskljucivo NFL-om,a koji ja sa vremena na vreme procitam.I naidjoh na ovaj deo foruma gde se edukuju ljudi o NFL-u.

Nadam se da vam ovo moze pomoci,a isto tako da admini nece dirati ovaj link.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 07 jan 2011, 18:47

Upravo sam uporedio svoju prognozu sa početka sezone (stranica 15 na ovom forumu) sa stanjem na kraju regularnog dijela sezone.
Prognoziro sam da će iz NFC-a u doigravanje ući New Orleans, Minnesota, Dallas, Arizona, Green Bay i Chicago. Znači polovno (ne)uspješno, 3 od 6.
Nešto bolje sam prognoziro za AFC: Indianapolis, NY Jets, San Diego, Baltimore, New England i Cincinnati - 4 od 6.
I dalje ostajem pri uvjerenju u željeno finale: New Orleans - Baltimore ;)

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 08 jan 2011, 01:02

Prošlogodišnja pobjeda New Orleans Saintsa protiv Minnesota Vikingsa u produžetka finala NFC konferencije bila je povod da se uoči ove sezone donese novo pravilo o tome kako pobijediti u produžecima, koje stupa na snagu ovog vikenda početkom NFL doigravanja...

Naime, dosadašnje pravilo je glasilo da u produžetku pobjeđuje prva momčad koja zabije ili touchdown ili field goal. Po mišljenju mnogih, davalo je to veliku prednost onoj momčadi koja uoči produžetka putem bacanja novčića dobije pravo prvog posjeda lopte. U mnogo slučajeva pobjednik je upravo bila momčad koja prva napadala i to najčešće na način da se približi dovoljno blizu tako da kicker može zabiti pobjednički FG. Protivnička momčad često nije ni dolazila do prilike da napada.

Ipak, s obzirom da se radi o pravilu koje u velikoj mjeri mijenja izgled produžetka, postignut je kompromis tako da nova pravila vrijede tek u doigravanjima, dok su u regularnoj sezoni vrijedila stara pravila. Ironično, ova regularna sezona dala je za pravo protivnicima promjene jer je u većini slučajeva pobjednik odlučen nakon što su obje momčadi bile u posjedu (17 puta), a veoma rijetko već u prvom posjedu (dva puta).

Novo pravilo bitno mijenja način pripreme i filozofiju s kojom se pristupa produžetku. Dok je do sada pobjednik u bacanju novčića praktički uvijek birao napad s ciljem da zabije već u prvom posjedu, sada taj prvi posjed lopte nije nužno prednost. Field goal u prvom posjedu više ne znači pobjedu, druga momčad u tom slučaju kreće s napadom pa vrijednost FG-a drastično pada.
Nova pravila za produžetak

Momčad koja ima prvi posjed lopte može pobijediti samo ukoliko zabije TD. Ukoliko zabije FG, protivnička momčad dolazi u posjed.

Protivnička momčad može pobijediti ukoliko zabije TD ili izjednačiti ukoliko zabije FG.

Ukoliko i nakon posjeda protivničke momčadi rezultat bude izjednačen, utakmicu pobjeđuje prva momčad koja zabije bilo FG bilo TD.

Postavlja se tako pitanje što učiniti ukoliko se približite na pet do deset yardi protivničkom zadnjem polju i stignete do četvrtog pokušaja. Prije bi jedini logičan izbor bio FG, ali sada će mnogi treneri biti u dilemi da li da ostave napad u igri i pokušaju zabiti TD. Ukoliko imate priliku za FG od 40 ili 50 yardi, hoćete li ga pokušati ili ćete radije ispucati loptu i otežati posao protivničkom napadu?

U slučaju i da zabijete FG u svom prvom posjedu, protivnički napad tada praktički ima četiri pokušaja da se izbori za FG ili polaganje.

"Drugi posjed dobiva puno više na važnosti nego do sada. U drugom posjedu protivnička momčad praktički ima četiri pokušaja da pomakne loptu niz teren. Postotak uspjeha drugog posjeda tako postaje mnogo veći nego što je to inače. Morate tako imati na umu da bi se neke momčadi mogle odlučiti da prvi posjed daju protivničkoj ekipi", objašnjava trener Baltimore Ravensa, John Harbaugh.

Sada uistinu može doći do situacije da, ukoliko dobiju pravo izbora nakon bacanja novčića, treneri momčadi s čvrstim obranama (Steelers, Ravens, Jets) odluče izbiti loptu i poslati na teren svoju obranu, a protivnički napad, vjerujući da ih mogu zaustaviti da ne zabiju TD te pritom umjesto posjeda izabrati povoljniju stranu u slučaju jakog vjetra.

Iako su vlasnici uvjerljivom većinom glasovali za ovo pravilo, većina trenera se njemu otvoreno protivila. Još veća zamjerka bila je ta što se pravilo, bez ikakvog testiranja u praksi, prvi put koristi u doigravanjima kada su ulozi nemjerljivo uvećani. Mnogi treneri su se nadali kako će moći pravilo testirati u regularnoj sezoni i tako biti spremniji za njegovu upotrebu u doigravanju.

"Ja sam bio jedan od onih koji su se nadali da će nova pravila vrijediti za cijelu sezonu. Velika je to promjena i mnogo je novih varijabli koje treba uračunati", smatra trener Kansas City Chiefsa, Todd Haley.

Navedene dileme samo su djelić promjena koje sa sobom donosi novo pravilo. Ono utječe i na način na koji igra obrana (koja utakmicu može pobijediti u slučaju safetyja ili obrambenog TD-a) i specijalni timovi. Kako će ono djelovati u praksi ostaje nam vidjeti u predstojećim doigravanjima.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 08 jan 2011, 11:50

edin_tm87 kako se zoves na fejsu da ti dam admina grupe?

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 08 jan 2011, 16:12

the_packer je napisao/la:edin_tm87 kako se zoves na fejsu da ti dam admina grupe?
Imas na pp..

Eeee ljudi, da ne zaboravimo prognozirat, evo ja cu prvi...

Seattle Seahawks 6 7 13 3 10 26
New Orleans Saints 10 10 20 7 6 33

Indianapolis Colts 14 10 24 3 7 34
New York Jets 10 6 16 7 7 30

Dajte ljudi do 10 sati, nadam se da je sistem jasan.. da ponovim jos jednom, za pogodjenog pobjednika 2b, za pogodjenu cetvrtinu 5b, za poluvrijeme 10b, kraj 20b, sretno i pozurite....

Zaboravih rec da sam pravo iz Banovica :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Zadnja izmjena: EdinTM87, dana/u 08 jan 2011, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

the_packer
Kontakt:

Post Postao/la the_packer » 08 jan 2011, 16:20

evo prognoza:

saints 0 27 14 7 21 3 3
seahawks 1 27 7 7 14 0 13

Seahawksi dobijaju u OT sa 3-0. Prvi posjed seahawks i FG, a u drugom posjedu Brees baca INT Heringu i to je to. :)

jets 1 34 3 7 10 3 21
colts 0 24 0 3 3 14 7

sutra cu apdejtovat ovaj post sa sutrasnjim utakmicama.

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 08 jan 2011, 17:49

Seattle...........3.7.10.3.7.20
New Orleans....10.7.17.7.3.27

Indianapolis.....3.3.6.3.7.16
NY Jets..........0.3.3.7.7.17

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.