BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
1
100%
2) Dobar je za ovaj klub
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 1

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 16 feb 2011, 02:27

Hare_BvB je napisao/la: Ja se obično obogatim kad gostujemo u Munchenu :arrow: Stavim Bayu u hendikepu!!! :lol: Ovog puta ide dvica ko kuća! Rastočićemo ih!! :lol:

P.S. Lakersi su ti tarabe!!! :lol: Bucksi deru.

Ma bjezi jos gore da se kladim protiv...dodjes u situaciju da navijas protiv licne koristi...jednom sam cekao Stuttgart-Bvb 1 prije par sezona za nekih 70-80 km i u neko doba ne znam ni sam vise za koga da navijam...cak je tad mislim 0-0 zavrsilo tako da niej bilo ni para a ni bodova...

P.S. Rek'o sam ti ja da se drzis ove teme i da pustis kosarku znalcima...ocigledno da ti ne ide od ruke...izjave su ti smijesne kao i taj momak na avataru :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 feb 2011, 02:36

adnan24 je napisao/la:
Hare_BvB je napisao/la: Ja se obično obogatim kad gostujemo u Munchenu :arrow: Stavim Bayu u hendikepu!!! :lol: Ovog puta ide dvica ko kuća! Rastočićemo ih!! :lol:

P.S. Lakersi su ti tarabe!!! :lol: Bucksi deru.

Ma bjezi jos gore da se kladim protiv...dodjes u situaciju da navijas protiv licne koristi...jednom sam cekao Stuttgart-Bvb 1 prije par sezona za nekih 70-80 km i u neko doba ne znam ni sam vise za koga da navijam...cak je tad mislim 0-0 zavrsilo tako da niej bilo ni para a ni bodova...

P.S. Rek'o sam ti ja da se drzis ove teme i da pustis kosarku znalcima...ocigledno da ti ne ide od ruke...izjave su ti smijesne kao i taj momak na avataru :lol:
Ja u takvim situacijama navijam za BVB, ali ako zijane, imam neku korist na tiketu. :lol: Doduše, nikad mi nisu izbili lovu ne izgubivši, ali zato jesu ne pobjedivši. :twisted:

Ne cirkusi s mojim Riđavkom s avatara. :mrgreen:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 03:12

@ adnan24

znam kako ti je kada postavis svoj tim na ticket. U sezoni 2003/04 cekao sam BVB-HSV za 147 KM. Ja odigrao na pobjedu BVB-a i sve je islo po planu ja mislim da ste cak poveli u 3.minuti utakmice preko Rickena, i onda Christiansen izjednaci u 88.minuti na 1-1. Ja tada nisam znao ili bi se radovao il bi plakao. Jer kao sto ti kazes ni para ni bodova i od tad vise nisam nikad odigrao na utakmicu HSV-a. Takodjer moram reci da je @ Hare upravu kada kaze da su Bucksi bolji jer su nas ove sezone "mlatnuli" usred LA i to ubjdljivo.

@ Hare BVB

da znas koga taj tvoj "cikica" s avatara ima kao savjetnika i s kim je privatno u dobrim odnosima, i koga je cak stitio od navijaca BVB-a odmah bi ga skinuo. :D :D Savjetnik mu je dr. Gerd Niebaum, a po njegovim izjavama isti i Michael Meier su mu dobri kucni ili ti ga privatni prijatelji. :mrgreen: :mrgreen: Cak je na proslavi 100 godina Vaseg voljenog kluba izjavio da mu nije jasno sto su navijaci okrenuli ledja doticnoj gospodi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 feb 2011, 09:28

amerosm je napisao/la:@ Hare BVB

da znas koga taj tvoj "cikica" s avatara ima kao savjetnika i s kim je privatno u dobrim odnosima, i koga je cak stitio od navijaca BVB-a odmah bi ga skinuo. :D :D Savjetnik mu je dr. Gerd Niebaum, a po njegovim izjavama isti i Michael Meier su mu dobri kucni ili ti ga privatni prijatelji. :mrgreen: :mrgreen: Cak je na proslavi 100 godina Vaseg voljenog kluba izjavio da mu nije jasno sto su navijaci okrenuli ledja doticnoj gospodi.
Problem je što ti isti navijači zanemaraju šta je s druge strane medalje. Zaboravljaju da je u njihovoj eri BVB čak tri puta bio osvajač Bundeslige i prvak Europe. Od prosječnog tima na kraju 80-ih, napravili su su top klub koji je spadao u samu europsku elitu u 90-im. To se ne smije zaboraviti, ali ni ovo što su učinili na kraju svog mandata. Sammer je proveo preko 10 godina u Dortmundu, što kao igrač, što kao trener, pa i ne čudi tako prisno prijateljstvo s obojicom. Njihova saradnja je bila veoma uspješna i po njih lično, a i po sam klub, ali su ga na kraju otpustili zbog loših igara u gostima. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 13:56

@ Hare BVB

ja nekako mogu razumjeti vecinu navijaca sto su pomenutom dvojcu okrenuli ledja i vise nisu pozeljni kao dio Borussie Dortmund. Naravno da je BVB za vrijeme njihove "vladavine" imao uspjehe i jedino je nedostajala titula pobjednika kupa Njemacke i Kupa Uefa koje je izmaklo za jednu trunku, ali postavlja se pitanje gdje su Vas dovele te titule. Zatim tu je i bezpotreban odlazak na berzu, i ja mogu razumjeti navijace BVB-a iz razloga sto su doveli klub da ovisi o jednoj utakmici, jer se Vama nakon Brugge-a sve srusilo kao kula od karata. Morali ste prodavati igrace, dovodili ste prosjecne igrace, zatim sudbina kluba je ovisila o pet (5) bankara koji su odlucivali hoce li odobriti novac za sanaciju kluba, zatim je tu bila borba za opstanak itd itd.
Druze i ti i ja mozemo biti uspjesni kada bi nam neko dozvolio da napravimo dug u iznosu koji je napravio pomenuti dvojac. Za mene su licno Watzke i Rauball vece face od pomenutog dvojca jer su krenuli pravim putem i znaju sta ih dovesti do dugorocnog uspjeha. Evo npr. mi nismo 24 godine osvojili tituli, ali ja bi prije potpisao da svake godine budemo treci nego tri puta prvak pa da onda klub 5-6 godina mora radi tih titula ispastati i da mu sudbina zavisi od pet (5) osoba. Cinjenica je takodjer da je velika vecina navijaca BVB-a ima lose misljenje o Niebaumu i Meieru, a to isto vrijedi i za Watzke-a i Rauball-a i citajuci razne forume znam da je Sammeru vecina navijaca zamjerila na pomenutoj izjavi za proslavu 100 godina kluba.
Nemoj me pogresno shvatiti ovo nije nista licno tj. da mislis da samo zelim da kontriram tvoju stavku/tezu, no tako mislim za vecinu klubova i isto sam s @zdenom04 imao razgovor u vezi Assauera koji ih je zavio u crno ali to navijaci tamo jos ne zele da shvate.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 feb 2011, 15:01

@amerosm

Slazem se 100%...djaba njima sve titule kad smo zbog njih sad mogli igrati regionalnu ligu...lijepo je osvojiti trofej ali ne vrijedi toliko rizikovati...Ja se sjecam jedne njihove presice kada su vec bili "otkriveni"...tada su poceli pricati kako vole BvB i kako su donijeli trofeje...tada ih je citava "sala" izvizdala. Watzke i Rauball su pravi ljudi :D ...krenuli su iz minusa a evo nas opet na vrhu bundeslige...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 feb 2011, 15:48

@amerosm

Što se tiče pomenutog dvojca, i meni su postali odvratni zbog hinjskog zamazivanja očiju javnosti kad je kriza već nastala. Trebali su ranije priznati svoje grijehe, jer mislim da bi time reorganizacija kluba prošša puno bezbolnije i brže. Ja ne stojim na njihovoj strani, ali mislim da navijaci pomalo pretjeruju u nekim stvarima. Ljudo su čisto i uspješno vodili klub 13-14 godina i napravili od BVB-a ime u svijetu. Ja samo govorim da se to ne smije zaboraviti radi jedne loše procjene koja došla na kraju njihove ere. Radili su u najboljem interesu kluba, doduše uz ogroman rizik i nepažnju u pojedinim stvarima i to im se ne može oprostiti. U tom periodu nismo imali ni rezultatske sreće :arrow: sjeti se onog prokletog gola u sudijskom vremenu protiv Reala, gola Rosta na Wesfalenu kad nam je Energija uzela drugo mjesto i direktan plasman u LP, iako su bili ispali iz lige 10 kola prije kraja, ili penala s Bruggeom. :( Klub je ovisio o jednoj tekmi i to nisu smjeli dopustiti. Ali bilo je i skanadaloznog ponašanja igrača, pogotovo Amorosa, koji je uvijek bio u svađi sa Sammerom. Doduše, odigrao je fantastično u šampionskoj sezoni, ali zato je i bio plaćen oko 25 milki i primao ogromnu platu. Sjećam se kad se pravio povrijeđen skoro cijelu sezonu i kao bio na liječenju u Brazilu, a ležao na Kopakabani i partijao. Kad je Sammer to otkrio, prekrižio ga je za sva vremena.

A ovo pljuvanje po Sammeru radi jedne pišljive izjave je licemjerno. Mnogi zaboravaljaju da je on dao 11-12 svog života ovom klubu i donio mnoogo radosti tim istim navijačima i kao igrač i kao trener. :roll: Pa gdje ga nećeš gotivit: :mrgreen:

slika

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 16:11

@ Hare BVB

isto mislimo samo se drugim rijecima izrazili. ;) ;) Sammer je jedino mogao diplomatski postupiti kada je u pitanju pomenuti dvojac. Iapak je jos velika rana kod navijaca.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 feb 2011, 16:33

amerosm je napisao/la:@ Hare BVB

isto mislimo samo se drugim rijecima izrazili. ;) ;) Sammer je jedino mogao diplomatski postupiti kada je u pitanju pomenuti dvojac. Iapak je jos velika rana kod navijaca.
Naravno da se slažemo. :mrgreen: Da se razumijemo, ja ne branim ovu dvojicu mešetara :lol: , ali isto tako ne mogu staviti ruku na jedno oko i zažmuriti na dobre stvari koje su donijeli klubu. Uvijek treba sagledati kompletnu situaciju, uzeti sve relevantne činjenice u obzir i onda donositi sud o nekom/nečemu, a ne zaključivati impulsivno uzimajući samo negativnosti u razmatranje i njima se voditi. Naravno da je i Sammer mogao i morao postupiti pametnije, ali vjerovatno je pomislio da su se strasti kod navijača malo primirile. Očigledno da je pogriješio.

Rauball & Co. su i meni definitivno draži i dok su oni tu, ovaj klub neće više doživljavati neugodne turbulencije, kakve je preživio u bližoj prošlosti.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 16:47

adnan24 je napisao/la:
Hajd ali ja se kladim da ce Bayern pobjediti :lol: ...necu da se kladim na "svoje"...nisam ih ove sezone ni jednom stavio na tiket i zato i jesu ovako dobri :mrgreen: ...
Da ti nisi potajni navijac diva iz Bavarske prijestolnice? :D
Ti kazes pobjeda Bayerna, ja kazem poraz Dortmunda. :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 16 feb 2011, 16:57

Jeste li culi za ovu smijesnu ponudu Manchestera za Gotzea? Nude 12 miliona eura :lol: :lol: :lol: :lol:
Za 12 miliona mogu dobiti pola lijeve noge, sto bi rumeni rekao :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 17:00

Klopp je napisao/la:Jeste li culi za ovu smijesnu ponudu Manchestera za Gotzea? Nude 12 miliona eura :lol: :lol: :lol: :lol:
Za 12 miliona mogu dobiti pola lijeve noge, sto bi rumeni rekao :D
Ne mogu ni toliko. :D
Nista se vi ne brinite, kad cuju iz Citya za ovu ponudu gradskih rivala eto vama 30 milja bez problema. :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 feb 2011, 17:10

Nevjerujem da ce se Manchester City ukljuciti u borbu za Goetze jer je Klopp pred pocetak sezone za njih izjavio sljedece: "Njima je sve interesantno sto vrijedi preko 20 miliona eura". Dakle posto se trzisna vrijednost Goetze-a procjenjuje na 12,5 miliona eura tako da ta mogucnost otpada. :D :D Ali opcenito kada se prica o ponudama za igrace iz Bundeslige ostali klubovi misle da tu rade "neandertalci" i misle da ce svaka njihova ponuda biti prihvacena. Pa ljudi trebaju da shvate da je Bundesliga jedina liga gdje klubovi posluju s dobitkom. :o :o

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 feb 2011, 17:35

Omerbavarac je napisao/la: Da ti nisi potajni navijac diva iz Bavarske prijestolnice? :D
Ti kazes pobjeda Bayerna, ja kazem poraz Dortmunda. :lol: :lol:

Zar ima divova u Bavarskoj :lol: :lol:

Cuj Gotze 12 miliona eura...mozda kad bi uz pare poslali Rooneya i Vidica...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 feb 2011, 18:20

adnan24 je napisao/la:
Zar ima divova u Bavarskoj :lol: :lol:
Uvjerit ces se, uvjerit. 8-)

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 feb 2011, 23:31

http://sportsport.ba/ino_fudbal/vragovi ... utza/51923

HAHAHAHAHA Kakve ovo gluposti pisu ovi nasi moj boze :D
BvB Echte Liebe !!!

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 17 feb 2011, 00:11

Mislim da se danas St.Pauli maksimalno istrošio u gradskom derbiju tako da mislim da protiv njih nećete imati problema
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 17 feb 2011, 01:36

ZA SVE BAVARCE 8-)

Hummels svoju buducnost vidi u Dortmundu po ko zna koji put momak potvrduje kako je sretan i kako dugo zeli nosit crno zute boje .... A evo sta kaze HUMMELS : Mi cemo sigurno uskoro zajedno sjesti . Ali to ne mora biti ove ili sljedeće sedmice . Znam koliko mi je dobro ovdje i šta ja dugujem klubu. Ovo je zaista posebna konstelacija izmedju mene i Dortmunda. Kako je ovo samo lijepo cut kad neki igrac javno prica lijepo o svom klubu . :D
Pa da cujem opet nekog bavarca kako kaze Hummels se vraca hahha sta ce im Hummels kad imaju Holgera hahaha moj boze koju su gresku napravili glupani ostavili onog prosjecnog igraca koji je dobar ali nikad nece bit klasa ili top igrac sav nekakav smotan usporen ali covjek ima dobar pas hahah :D haha, ali kako su samo tada bili nasi pametni i ulozili novac u Hummelsa jer puno je to novca tad bilo za do tada no name igraca ali svaka cast za Zorca i Watzkea doktorski posao je tu odradjen 8-) 8-)
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 17 feb 2011, 09:36

Damir_BvB je napisao/la:ZA SVE BAVARCE 8-)

Hummels svoju buducnost vidi u Dortmundu po ko zna koji put momak potvrduje kako je sretan i kako dugo zeli nosit crno zute boje .... A evo sta kaze HUMMELS : Mi cemo sigurno uskoro zajedno sjesti . Ali to ne mora biti ove ili sljedeće sedmice . Znam koliko mi je dobro ovdje i šta ja dugujem klubu. Ovo je zaista posebna konstelacija izmedju mene i Dortmunda. Kako je ovo samo lijepo cut kad neki igrac javno prica lijepo o svom klubu . :D
Pa da cujem opet nekog bavarca kako kaze Hummels se vraca hahha sta ce im Hummels kad imaju Holgera hahaha moj boze koju su gresku napravili glupani ostavili onog prosjecnog igraca koji je dobar ali nikad nece bit klasa ili top igrac sav nekakav smotan usporen ali covjek ima dobar pas hahah :D haha, ali kako su samo tada bili nasi pametni i ulozili novac u Hummelsa jer puno je to novca tad bilo za do tada no name igraca ali svaka cast za Zorca i Watzkea doktorski posao je tu odradjen 8-) 8-)
Moram reagirati na ovaj post. Jako puno ljudi piše na ovaj način o slučaju Hummels i to me jako smeta. Eto damire skoncentrirat ću se sada samo na tebe pošto si ti to napisao i pisat ću kao da se obračam tebi, no obraćat ću se svima ostalima koji misle ovako ili točnije rečeno, sprdaju se na račun Bayerna kako su se sjebali sa prodajom Hummelsa. Već sam na ovom forumu objašnjavao slučaj Sidnija Sama iz Leverkusen i ta dva slučaja su jako slična. Gledajte nije Bayern u tom trenutku pogriješio niti si treba razbijati glavu što je prodao Hummelsa. U trenutku kada smo mi prodali Hummelsa to je bila više nego dobra stvar, dapače najbolje kaj je Bayern za SVOJU KORIST mogao napraviti.

Zašto?

1.) U trenutku kada je Hummels bio na posudbi u BvB-u, Bayern je u svojoj obrani imao Demichelisa i Lucia - u toj sezoni Bayern je postavio REKORD što se tiće primljenih golova u jednoj sezoni, znači najmanje u povijesti BUNDESLIGE. Znači Bayern je u obrani u prvom sastavu imao Lucia i Demichelisa koji su u tom trenutku bili svjetska klasa (neki će reč da nisu, no znate što mislim) i nedodirljivi za ostale igrače tj- štopere Bayerna.

2.) Bayern je te sezone uzeo na polusezoni mladog talenta it Brazila, Brena kao što znate. Dali smo dosta novaca za njega i sa njim smo uložili u budučnost. Sa njim nismo mogli gledati 3-4 godine unaprijed kao što se sa talentima i nemože. Uz to Bayern je u svojim redovima imao i Buytena i Ismaela, znači ukupno 5 štopera!

3.) Dolazi kraj sezone i sada se hummels "vrača" u Bayern, u ovom trenutku Bayern ima 6 štopera na platnoj listi s tim da je tu još Niedermeier. Pošto je Bayern kao i svaki drugi njemački klub, "firma" koja radi praktično, normalno je da smo se morali riješiti minimalno 2 štopera. Ismael je bio šikaniran i sada se moralo vidjeti samo kaj će biti sa Hummelsom.

4.) Demichelis i Lucio su bili nedodirljivi i teško se pokraj njih neko mogao probiti - buyten je bio stariji štoper, a Breno i Hummels talenti. Brene se nismo mogli riješiti jer smo ga tek doveli. Imati 2 talenta na klupi kao zamjene za štopere u onom trenutku (dok nije došao Gaal) bilo je nezamislivo i zato se Bayern za tada dobre pare "uspio riješiti "Hummelsa, s tim da je dobio klauzulu u ugovor koju sada BvB pokušava poništiti.

5.) Hummels je tada bio dobar igrač koji je dosta pokazao u svojoj prvoje profesionalnoj sezoni i prvoj sezoni u BvB-u. Ali isto tako treba imati na umu da je tada Hummels bio igrač koji je bio na glasu da je podložan ozlijedama, zato je i dosta utakmica za BvB u toj sezoni propustio.

Sada sam vam iznio neke stvari za koje se nadam da ste razumjeli zašto je Bayern prodao hummelsa i zašto to u onom trenutku nije bio promašaj niti greška i sada ću u staFci 7 objasniti još jednu i najbitniju stvar.

7.) Da je hummels ostao u Bayernu on jednostavno pokraj ostalih štopera nebi igrao jer nebi bilo potrebe za tim i drugi su bili bolji od njega. Bayern tada nije imao potrebu da forsira na tim pozicijama mladog talenta jer smo bili jako dobro pokriveni. Pogledajte si samo primjer Kroosa. Da je on ostao u Bayernu, ko zna, možda bi i propao. Tek kad je otišao u Kusen i igrao konstantno pokazao je da nešto vrijedi i tek nakon te dvije sezone on u Bayernu postaje cijenjen igrač, kolko tolko i daje mu se prilika. Da je samo ostao u Bayernu pitanje je dal bi uopće igrao i kada bi igrao to bi bila mizerna minutaža. Takva bi bila stvar i sa Hummelsom i Hummels sigurno nebi bio ono kaj je danas ;)

Pa sad vi vidite...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 17 feb 2011, 09:53

Sve je to fino sto ti kazes ali ja sam bas neki dan sa drugom dosao na temu Kroos.Sta tu meni nije jasno (da ne kazem debilno), jedanog Kroos-a kao supertalenta Bayern daje na posudbu Bayeru ( ekipa koja se bori za izlazak u Europu, hocu da kazem nije neki osrednji klub medju jacima je u njemackoj).
Nije mi jasna uprava BaYera jer je fakticki od Kroosa napravila igraca Bayernu (direktnom konkurentu) i vratili im ga da nisu dobili ni eura.Jednostavno nisu ga trebali posudjivati ako nisu mogli dobiti klauzu u kojoj stoji da za neke noFce ( koji su takodjer odredjeni prije posudbe npr. Kroos 8 mil.) mogu ga otkupiti na kraju sezone.Sta su sad napravili ? Napravili igraca direktnom konkurentu!!!! alo pa to je najveca glupost :twisted:
E sad da se to isto desi nama sa Hummy-em ja bi toliko bio iznerviran da vam nemogu opisat.

U ovom slucaju Bayer se ponio kao kakav Bochum ili sta ja znam neki tim koji je dosta inferiorniji...bezveze mi to covjece zamislite da Wilshere Arsenal posudi Liverpoolu i on u Liverpoolu najbolji igrac bi bio...i Arsenal ga vraca kao finalni proizvod a poslali kao poluproizvod...

Mislim Wilshere je vec dokazan sad ali pocetkom sezone ...

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.