Moram reagirati na ovaj post. Jako puno ljudi piše na ovaj način o slučaju Hummels i to me jako smeta. Eto damire skoncentrirat ću se sada samo na tebe pošto si ti to napisao i pisat ću kao da se obračam tebi, no obraćat ću se svima ostalima koji misle ovako ili točnije rečeno, sprdaju se na račun Bayerna kako su se sjebali sa prodajom Hummelsa. Već sam na ovom forumu objašnjavao slučaj Sidnija Sama iz Leverkusen i ta dva slučaja su jako slična. Gledajte nije Bayern u tom trenutku pogriješio niti si treba razbijati glavu što je prodao Hummelsa. U trenutku kada smo mi prodali Hummelsa to je bila više nego dobra stvar, dapače najbolje kaj je Bayern za SVOJU KORIST mogao napraviti.
Zašto?
1.) U trenutku kada je Hummels bio na posudbi u BvB-u, Bayern je u svojoj obrani imao Demichelisa i Lucia - u toj sezoni Bayern je postavio REKORD što se tiće primljenih golova u jednoj sezoni, znači najmanje u povijesti BUNDESLIGE. Znači Bayern je u obrani u prvom sastavu imao Lucia i Demichelisa koji su u tom trenutku bili svjetska klasa (neki će reč da nisu, no znate što mislim) i nedodirljivi za ostale igrače tj- štopere Bayerna.
2.) Bayern je te sezone uzeo na polusezoni mladog talenta it Brazila, Brena kao što znate. Dali smo dosta novaca za njega i sa njim smo uložili u budučnost. Sa njim nismo mogli gledati 3-4 godine unaprijed kao što se sa talentima i nemože. Uz to Bayern je u svojim redovima imao i Buytena i Ismaela, znači ukupno 5 štopera!
3.) Dolazi kraj sezone i sada se hummels "vrača" u Bayern, u ovom trenutku Bayern ima 6 štopera na platnoj listi s tim da je tu još Niedermeier. Pošto je Bayern kao i svaki drugi njemački klub, "firma" koja radi praktično, normalno je da smo se morali riješiti minimalno 2 štopera. Ismael je bio šikaniran i sada se moralo vidjeti samo kaj će biti sa Hummelsom.
4.) Demichelis i Lucio su bili nedodirljivi i teško se pokraj njih neko mogao probiti - buyten je bio stariji štoper, a Breno i Hummels talenti. Brene se nismo mogli riješiti jer smo ga tek doveli. Imati 2 talenta na klupi kao zamjene za štopere u onom trenutku (dok nije došao Gaal) bilo je nezamislivo i zato se Bayern za tada dobre pare "uspio riješiti "Hummelsa, s tim da je dobio klauzulu u ugovor koju sada BvB pokušava poništiti.
5.) Hummels je tada bio dobar igrač koji je dosta pokazao u svojoj prvoje profesionalnoj sezoni i prvoj sezoni u BvB-u. Ali isto tako treba imati na umu da je tada Hummels bio igrač koji je bio na glasu da je podložan ozlijedama, zato je i dosta utakmica za BvB u toj sezoni propustio.
Sada sam vam iznio neke stvari za koje se nadam da ste razumjeli zašto je Bayern prodao hummelsa i zašto to u onom trenutku nije bio promašaj niti greška i sada ću u staFci 7 objasniti još jednu i najbitniju stvar.
7.) Da je hummels ostao u Bayernu on jednostavno pokraj ostalih štopera nebi igrao jer nebi bilo potrebe za tim i drugi su bili bolji od njega. Bayern tada nije imao potrebu da forsira na tim pozicijama mladog talenta jer smo bili jako dobro pokriveni. Pogledajte si samo primjer Kroosa. Da je on ostao u Bayernu, ko zna, možda bi i propao. Tek kad je otišao u Kusen i igrao konstantno pokazao je da nešto vrijedi i tek nakon te dvije sezone on u Bayernu postaje cijenjen igrač, kolko tolko i daje mu se prilika. Da je samo ostao u Bayernu pitanje je dal bi uopće igrao i kada bi igrao to bi bila mizerna minutaža. Takva bi bila stvar i sa Hummelsom i Hummels sigurno nebi bio ono kaj je danas
Pa sad vi vidite...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"