Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

delinjo
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la delinjo » 15 jun 2019, 13:30

najgre sto Bilal razmislja kao i vecina tih patriota,daj da se plasiramo makar na silu,ko **** buducnost....bolje sa Nikolom blamirati se na prvenstvu nego celiciti nekog talenta itd..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 15 jun 2019, 13:31

Mene glava zaboli više od kalkulacija a kao iskusni Bošnjak bi već trebao biti imun na to
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jun 2019, 13:52

Osim13 je napisao/la:Mene glava zaboli više od kalkulacija a kao iskusni Bošnjak bi već trebao biti imun na to
Gospodine Pasa najgore sto ce protiv Ceha Prce imati na dresu pogresan broj ili prezime ispisano cirilicom :urnebes: ili ne dao Bog da treba neka licenca i ode stara Grcka . Ovi u IHF su veca mafija od UEFA . :rol:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jun 2019, 14:05

DaVinci je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la: Imat cemo BHF na EURU.
Pa jel fazon imati BHF na EP ili BiH repku, koja se nece blamirati na istom ... :hmmmmm:
Izvini za ono starkeljo , nije tebi upuceno nego velikom Leonardu , koji bi da je ziv imao , pazi sad niz 567 god.
Ja mislim malo drugacije . Rumuni , koji su znacili puno u svijetu rukometa rado bi se blamirali na EURU . :bow: :thumbup: :bih:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jun 2019, 14:17

Unofficialpage je napisao/la:
Ne, nije, nego me fakat zanima šta bi se moglo poboljšati, koji to novi igrači imaju koji bi mogli učini ti nas kvalitetnijih ili barem koji imaju potencijal da da to bude.
Vidim da nisi upucen u rukomet , pa da Ti pomognem . Bila bi to ekipa:
Zlatan Saracevic , Lavrnic ,Rnic , Pokrajac , Vujovic, Basic , Cvetkovic Macek , Jasmin Mrkonja :rol:
Ocito da mi nemamo U21 u rukometu , ako i ima (priznam nisam upucen), neka se ova matematicka krizaljka zavrsi , pa neka i koji mladji igrac ode na EURO . Svi nesto protiv strih igraca , a rukomet bi zamro u BiH da nije njih . :thumbup: :bih:

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 15 jun 2019, 15:23

Vala ako je iko skautirao igrače onda je to trenutni stručni štab, čitava se klupa promijenila, mnogo momaka iz domaće lige, obzirom u kakvom je stanju savez više nego solidan posao. Znaš kad bi Hamidović (ili Haseljić) zaigrao ozbiljnije minute za reprezentaciju da je fudbaler ili košarkaš? Nikad. :)

Potpuno je druga priča to na koga se mi oslanjamo i koliko imamo kvalitetnih krila, malo je ekipa koje igraju isključivo kroz bekove kao mi, ali ne možeš sada ni dovesti ovoliko igrača i promijeniti cijelu postavu, ima ih nekoliko povrijeđenih koji su standardni i <30g.

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 15 jun 2019, 16:17

Samozdravlje je napisao/la:
DaVinci je napisao/la:
Samozdravlje je napisao/la: Imat cemo BHF na EURU.
Pa jel fazon imati BHF na EP ili BiH repku, koja se nece blamirati na istom ... :hmmmmm:
Izvini za ono starkeljo , nije tebi upuceno nego velikom Leonardu , koji bi da je ziv imao , pazi sad niz 567 god.
Ja mislim malo drugacije . Rumuni , koji su znacili puno u svijetu rukometa rado bi se blamirali na EURU . :bow: :thumbup: :bih:
Nisam se ja nista uvrjedio, drug ... ko tipka po sportskim forumima mora biti spreman na svakakve doskocice ... samo cemo se slozit da se ne slazemo u pogledu plasmana ... meni licno ne znaci puno EP gdje ce nas razbucavat Hrvatske i Srbije s kosarkaskom razlikom i koji nam nista nece donjeti u pogledu buducnosti ... nas koji to intenzivno pratimo to boli ... zato EP ili ne, ista meta, isto rastojanje ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

faruk993
Kontakt:

Post Postao/la faruk993 » 15 jun 2019, 16:42

Malinovic povrijeđen, Hazdiomerovic umjesto njega. Kaze Suman gotovo sigurno smo se plasirali, ali idemo pobjedom ili nerijesenim to zavrsit da ne cekamo ostale rezultate :D

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 15 jun 2019, 16:50

mi ako odemo na EP , a vjerovatno ćemo otići kao treći na EP ... što je sigurno da ćemo biti najslbaije rangirani i u grupi ćemo imati Reprezentacije poput Francuske , Danske , Norveške ... znači nažalost nabijanje u najavi ...
- ovi stariji igrači ako žele dobro BH Rukometu i Reprezentaciji trebali bi "pokloniti" da to prvenstvo odigraju mlađi igrači , znamo 100% da ni jedni ni drugi nemogu napraviti na EP nikakav razultat , ali bi mnogo značilo da neki novi mlađi igrači uskoče i odigraju to EP.
6-7 mjeseci je do Prvenstva , već od ponedjeljka bi mogli početi sa selektiranjem , uigravanjem i isprobavanjem novih igrača :mrgreen: , ali prije toga selektora selektirati koje se ne uzda samo u veterane ...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 15 jun 2019, 17:12

Baš će ti se sad oprostiti Prce, Tore, Karačić i ostala klapa ako se plasiramo na EP :mrgreen:

Kad su se već odazivali kroz kvalifikacije, sigurno će odigrati i to EP, i njima je to prvo i zadnje EP u karijerama, malo zbog toga, malo da pokušaju sebi ozbezbijediti još kakav veteranski ugovor u klupskoj karijeri, da čvaknu koji dinar :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jun 2019, 17:18

DaVinci je napisao/la: Nisam se ja nista uvrjedio, drug ... ko tipka po sportskim forumima mora biti spreman na svakakve doskocice ... samo cemo se slozit da se ne slazemo u pogledu plasmana ... meni licno ne znaci puno EP gdje ce nas razbucavat Hrvatske i Srbije s kosarkaskom razlikom i koji nam nista nece donjeti u pogledu buducnosti ... nas koji to intenzivno pratimo to boli ... zato EP ili ne, ista meta, isto rastojanje ... :salut:
Hvala. Znaci mi , jer nisam neki zloco.Neuspjela sala .
Razumijem sta pises , ono sa SP nije lijepo bilo dozivjeti . No prezivjelo se i ako bude sve ok i odemo na EURO(strah me kuhinje), znaci da imamo to iskustvo i da gore ne moze ? ABd i odemo na EURO bit ce par mjeseci euforije oko rukometa i samim tim popularizacija tog sporta . Da li se dobija neka nagrada za plasman ? Moguce i da odustanemo zbog nedostatka sredstava , nece to biti jeftino . 7-8 dana po hotelima,za nas kokuze je puno.
Sto se tice ekipe , mozda se neki oporave(povrijedjeni), mozda se neki novi momci pojave upravo radi EURA (oni sto ne budu kod susjeda i komsija).LP

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 jun 2019, 17:39

no rules je napisao/la:mi ako odemo na EP , a vjerovatno ćemo otići kao treći na EP ... što je sigurno da ćemo biti najslbaije rangirani i u grupi ćemo imati Reprezentacije poput Francuske , Danske , Norveške ... znači nažalost nabijanje u najavi ...
- ovi stariji igrači ako žele dobro BH Rukometu i Reprezentaciji trebali bi "pokloniti" da to prvenstvo odigraju mlađi igrači , znamo 100% da ni jedni ni drugi nemogu napraviti na EP nikakav razultat , ali bi mnogo značilo da neki novi mlađi igrači uskoče i odigraju to EP.
6-7 mjeseci je do Prvenstva , već od ponedjeljka bi mogli početi sa selektiranjem , uigravanjem i isprobavanjem novih igrača :mrgreen: , ali prije toga selektora selektirati koje se ne uzda samo u veterane ...
Prvo da "skocimo".Rezultati u grupi gdje su Grcka i Turska su u najmanju ruku cudni . Sto se sastava tice , onako uopsteno(obzirom da nisam info.),ja bih poveo jedno 5-6 starijih(nekima bi to bio castan oprostaj Prce,Terzic ..) i 5-6 mladjih , ako ih uopste ima . No prvo treba se izboriti za EURO . :bih:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jun 2019, 19:43

Ma daj da se plasiramo i ako je moguce da budemo u onoj grupi sto se igra u Beču ;)

I puno se vala priča o tim nekim nasim talentima kojima treba dati šansu, a realnost je da mi i nemamo nekih extra talenata kad je rukomet u pitanju. Rukometu godinama fali jedan Edin Dzeko, Mirza Teletović igrač koji bi bio ime u svijetu rukometa koji bi povuko ekipu zainteresovao djecu za rukomet i sl.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 15 jun 2019, 20:13

legenda reala je napisao/la:Ma daj da se plasiramo i ako je moguce da budemo u onoj grupi sto se igra u Beču ;)

I puno se vala priča o tim nekim nasim talentima kojima treba dati šansu, a realnost je da mi i nemamo nekih extra talenata kad je rukomet u pitanju. Rukometu godinama fali jedan Edin Dzeko, Mirza Teletović igrač koji bi bio ime u svijetu rukometa koji bi povuko ekipu zainteresovao djecu za rukomet i sl.
U Becu bi bio haos u tom slucaju :bih:
TŽV!

fontes
Kontakt:

Post Postao/la fontes » 15 jun 2019, 22:07

Ma daj nam Graz, još bliže :D

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 jun 2019, 00:53

legenda reala je napisao/la:Ma daj da se plasiramo i ako je moguce da budemo u onoj grupi sto se igra u Beču ;)

Pa trenutno možda nemamo al' i kada smo imali nismo ih promovisali dovoljno.

Eto npr Lončar nije imao ni 18 godina kada je potpisao za Pick Szeged, da se tada momku dala šansa u reprezentaciji možda danas ne bi grijao klupu u Nexeu.

Al' od tog transfera u Szeged je prošlo 4,5 godine i Lončar još uvijek nije upisao ni minute za seniorsku reprezentaciju, a uvijek je realno mogao dobiti šansu da zamjeni Prcea 5-10 minuta u početku, pa možda bi od njega i postao pravi igrač...

Ili recimo ona generacija koja je igrala juniorsko prvenstvo, momci su odigrali solidan turnir, ispali zbog sudijske greške u nokaut fazi, jedini igrač koji je dobio pravu priliku u reprezentaciji je Malinović i to je to. Perić se poziva u reprezentaciju, čovjek je stigao i do Goppingena al' kod nas je i dan danas treća opcija na srednjem beku, a daleko je najbolji srednji bek kojeg imamo. Igrao je nešto malo i Milas za seniorsku reprezntaciju, al' čisto faza odbrane, u međuvremenu je i on grohnuo, ne znam igra li taj momak rukomet još uvijek.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 16 jun 2019, 01:10

Malinovicu je data velika sansa i on iz godine u godinu stagnira ja lično sam od njega mnogo očekivo al vjerovatno je nedostatak visine ga spriječio da napravi bolju evropsku karijeru.
Perić se meni sviđa kao igrač i ja bi mu dao više prilike u reprezentaciji ali i on je daleko od nekog top talenta kakvim ga mi smatramo
Milas nije nikad bio taj nivo, ono nekad ga krene pa moze zabiti par golova al nista sto bi moglo nositi igru reprezentacije.

Lončar stvarno nije dobio nikad šansu ali da je neki talenat valjda bi se dosad negdje probio u klupskom rukometu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jun 2019, 08:17

Raonffa je napisao/la:

Pa trenutno možda nemamo al' i kada smo imali nismo ih promovisali dovoljno.

Eto npr Lončar nije imao ni 18 godina kada je potpisao za Pick Szeged, da se tada momku dala šansa u reprezentaciji možda danas ne bi grijao klupu u Nexeu.

Al' od tog transfera u Szeged je prošlo 4,5 godine i Lončar još uvijek nije upisao ni minute za seniorsku reprezentaciju, a uvijek je realno mogao dobiti šansu da zamjeni Prcea 5-10 minuta u početku, pa možda bi od njega i postao pravi igrač...

Ili recimo ona generacija koja je igrala juniorsko prvenstvo, momci su odigrali solidan turnir, ispali zbog sudijske greške u nokaut fazi, jedini igrač koji je dobio pravu priliku u reprezentaciji je Malinović i to je to. Perić se poziva u reprezentaciju, čovjek je stigao i do Goppingena al' kod nas je i dan danas treća opcija na srednjem beku, a daleko je najbolji srednji bek kojeg imamo. Igrao je nešto malo i Milas za seniorsku reprezntaciju, al' čisto faza odbrane, u međuvremenu je i on grohnuo, ne znam igra li taj momak rukomet još uvijek.
mrvice u A-reprezentaciji su dobijali i serdarevic, cavar, jankovic, vranac, bubalo...ali to je vise bilo sjedenje na klupi ili par treninga i kuca..

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 16 jun 2019, 08:25

Hrvatska ima viziju i projekat Oni su odredili nekoliko mladih igrača i punom snagom idu naprijed. I kada igraju slabo i imaju lošu sezonu oni ih kroz repku dižu i guraju naprijed.Grupišu ih u Zagrebu i Nexeu i drže na oku.Ne zovu polovnjake u poznim godinama. Možda Lončar ima lošu sezonu iza sebe ali i kad je dobro igrao nije dobio šansu a tu je 5 godina na širem spisku. U Nexeu je Jaganjac i on mora igrati 50 minuta e to se zove pravljenje igrača.Zato Loncar grije klupu.A Bilija boli **** za Lončara osim silnih obečanja ,laganja i zamahivanja nista više nije dobio.On ima 22 godine. Možda nije napredovao kako se ,,očekivalo ,, ali o čemu vi pišete??? Zar Vegar, Herceg, Mandič ( svi lijevi bekovi) igraju u poznatim klubovima i vrhunski su igrači??? Osim toga su neki od njih bivši juniorski reprezentativci HR.E takvi smo mi svoje pljujemo tuđe više volimo.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 16 jun 2019, 14:14

Bilal je za mene zaista veliko razočarenje kao trener, kao čovjek i patriota zaslužuje samo pohvale, nažalost ne gleda se ljudskost, već stručnost, a tu je maksimalno podbacio. Kada je imenovan za selektora, očekivalo se da će značajno promjeniti roster, uvesti nove, mlade igrače, vrbovati neke Srbe i Hrvate koji imaju neku babu ili djeda iz BIH/tipa Martinović, Vule Stojanović, Poćuća... /i naročito promjeniti stil igre, odnosno ubrzati istu obzirom da je cijelu igračku i "trenersku" karijeru proveo u Danskoj. Nažalost, ništa od toga nije urađeno, nosioci igre su isti kao kod Marke, igra spora i staromodna, samo je odbrana lošija nego ranije. Stalno mu se dešava da nema ni potpun roster, odnosno da igra samo sa jednim lijevim krilom, pa onda u toku utakmice stavlja srednje i lijeve bekove na tu poziciju. Mi realno nemamo ozbiljan klupski rukomet, zamrle su nam sredine koje bi trebale da daju igrače za repku/Zavidovići, Tuzla, Visoko, Goražde/od Borca i Izviđača nema fajde za nas, ali rukomet je fleksibilan sport, sportsko državljanstvo se lako mjenja, tako da se može doći do kvalitetnih igrača koji su igrali za mlađe selekcije susjednih zemalja i tamo više nemaju mjesta, a za nas bi bila prava pojačanja. To Bilal nije shvatio i iz njegovih poteza se ne vidi da ima viziju kako dalje, tako da bi za pravi preokret rješenje bila zamjena na klupi za nekog renomiranog i iskusnog trenera/Hasanefendić, Kurtagić, Petković,Kamenica, Jaganjac.... /uz osnovni preduslov da se savez konačno registruje, odblokira i profunkcioniše na pravi način.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.